Camping och salta bad på Vindön

Camping och salta bad på Vindön

Publicerad

Lukten från tång och hav blandas med syrenens ljuva sötma. Några har tagit sommarens första dopp i havet. Solen gassar över försommarprakten. Vi är på Vindöns Camping i Bohuslän.

 Läge - 8 poäng
Vindön ligger i Havstensfjorden i Bohuslän. På denna ö mellan Orust och fastlandet ligger Vindöns Camping & Marina. Kommer du från Göteborgshållet kan du köra den natursköna skärgårdsvägen över Tjörn. Kommer du från norr tar du bäst av vid Torps Köpcenter på E6:an. Henån, 9 kilometer, är närmsta lilla samhälle med diverse service. Till Torps jättestora köpcenter är det 14 kilometer.

Service - 8 poäng
Vi kommer en söndag utanför högsäsongen, men receptionen är helgöppen. Vi blir vänligt mottagna och erbjuds att själva välja en plats att stå på. När receptionen är stängd hänvisas man att ta sig en plats och sedan ringa ett telefonnummer. Campingvärden som bor nära kommer då och hjälper till med inkoppling av el.

Kvällstidningar och färskt morgonbröd från mitten av juni till mitten av augusti.

Vindöns camping

I receptionen finns en liten servicebutik som är öppen under högsäsong.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Den här campingen får mig att tänka på en klassisk svensk sommarcamping, som det var förr. Fast lite bättre. Man måste inte diska utomhus, för det finns två små kök. Dessa har även matplats och till om med TV och en soffa i det ena.

Och även om det inte handlar om klinkers och kakel, så är det fräscha sanitära utrymmen. Det finns en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Latrintömningen sker utomhus bakom ett plank och där finns också tömningsplats för husbilar, en bra lösning.

Receptionen är trevlig att komma in i och här ryms en liten servicebutik med tonvikt på glass och godis

Skötsel - 5 poäng
Vi möter skinande diskbänkar och speglar vid vårt oanmälda besök.
- Jag har varit trogen gäst varje sommar under många år, och städningen finns det inget att klaga på, säger Mikael Rudolfsson som är en av de säsongsboende på campingen.

I vår bedömning ingår även underhåll, och när vi kommer denna vårdag 2012 kunde vi sehär kan vi se ett och annat som kunde varit bättre. Som exempel borde skräp från en reparation legat på soptippen och inte i en grässlänt vid lekparken. Minigolfbanorna sjunger på sista versen och tennisbanan lika så.                                                                        

Framkomlighet - 3 poäng
Vi är i Bohuslän och bara det säger att marken är kuperad, så också på campingen. Vägarna är inte asfalterade. Det finns handikapptoalett men den lilla plåten, som underlättar att man kommer över tröskeln med en rullstol, saknas. Dörren måste dessutom öppnas efter att du lagt en enkrona i en automat. Det finns även möjlighet att ta med rullstol i duschen i ett nyinrett familjebadrum. Märk dock, att här såväl som vid receptionshuset är det ett högt trätrappsteg att ta sig över.
                                     
Lekplats
- 7 poäng
Campingen känns barnvänlig. Det finns ett långgrunt bad inne på campingen och botten är en blandning av sand och dy, men helt okej. Ebb och flod påverkar förstås när man kan bada. Det finns en liten fotbollsplan med två mål och på själva lekplatsen är det gott om gungor och sand. Där är också en karusell, klätterställning med klättervägg, rutschkana, lekstuga och gungbräda. Lite färg och ans är väl det som saknas.                                                                                      

Vindöns Camping

Havet är ständigt närvarande och alla har säkert någon form av havsutsikt.

Campingtomter - 6 poäng
Naturen är levande och hela platsen är fylld av grönska. Tomterna vid badviken är oregelbundna och det bidrar till trivseln. Eftersom det är kuperat inne på campingen blir en del tomter ojämna, medan det även finns plana platser att tillgå.

Säkerhet - 6 poäng
Trots oregelbundenheten ser vi inga ekipage som står för tätt, och alla platser är markerade. Nära till vatten och brandsläckare . Någon bemanning nattetid är det inte och bommen står ständigt öppen. Det är dock gott om säsongsboende och den sociala kontrollen fungerar säkert bra. Du kan inte köra rakt igenom campingen.
                                                           
Miljö
- 5 poäng
- Det står på önskelistan, säger campingvärden som berättar om kommande projekt med solceller.
Vid vårt besök finns emellertid inga speciella arrangemang och sophanteringen består av en container, trädgårdskompost, papper och glasåtervinning.
                                                                          
Helhetsintryck
- 7 poäng
Den största förtjänsten med den här platsen är läget och naturen. Du har vacker utsikt, tillgång till salta bad och du kan hyra en roddbåt eller trampbåt. Det finns tennisbana, minigolf och boulebana. Om dessa tre kan dock sägas, att de alla sett sina bästa dagar. Inom en radie av tre mil har du många av Bohusläns trevligaste sevärdheter, såsom Handelsmans Flink, Saltön och Tjörnbron.

Vindöns Camping

Marinan är en del av campingområdet och bidrar till den härliga skärgårdskänslan.

Snabbguide testpoäng
Skalan är 1-10, där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                   8
Service                                8
Standard                             7
Skötsel                               5
Lekplats                             7
Framkomlighet                   3
Campingtomt                     6
Säkerhet                            6
Miljö                                  5
Helhetsintryck                    7
Summa poäng: 62

 FAKTA
FC 312
Vindöns Camping & Marina
Vindön 237
473 91 Henån

Tel: 0304-391 48
E-mejladress: info@vindonscamping.se
Hemsida: www.vindonscamping.se
Öppet: 1/5 – 12/9
GPS-koordinater: 58o17'47''N  11o41'41''E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Vindöns Camping & Marina?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker.

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206