Mitt bästa campingminne...

Mitt bästa campingminne...

Publicerad

[i][/i]

Grattis, vi gillade era campingminnen bäst!

Alla som röstade på Årets Camping 2013 fick också möjlighet att skicka in sitt bästa campingminne och tävla om fina priser. Vi fick massor av roliga och fina berättelser och det var inte lätt att bara välja ut tre. Längre ner på sidan hittar du fler campingminnen.

1:a pris: Snipe sattelitantenn, värde 12 995 kronor
"Vi var ju inga campare! Men sommaren 2010 ändrades allt. Vi hade planerat vår semester, bokat stugor och kollat upp besöksmål. Vår dotter hade fyllt 2 och vi var lite oroliga hur det skulle gå med alla övernattningar på så många olika ställen. En tanke formades sakta i våra huvude, tänk om vi skulle hyra en husvagn? Då somnar hon ju på samma ställe vaje gång. Toppen, tänkte vi. Vi började kolla runt men det fanns ju inga husvagnar att hyra så sent (i juli) och av en slump så kollade jag på några säljannonser... Polar 470 -81. Hmmm, hur kan en sån se ut? Varken jag eller min fru hade bott i en husvagn när vi var små¨eller i vuxen ålder. Från att ha sett annonsen så tog det två timmar innan vi var husvagnsägare på riktigt. Efter några dagar av lättare restaurering och avbokningar av alla våra stugnätter så bar det iväg längs vägarna i Norrland. Det var den första av många fantastiska stunder i husvagn - ingen stress, din egen bostad, allt ryms, stanna var du vill - vår upplevelse med husvagn har förändrat vår syn på semester och vila. Det spelar inte så stor roll vart vi åker bara vi tar med pärlan - vår Polar 470 från -81!"
Ulf Renlund 

2:a pris: LTC LED 16", värde 2 495 kronor
"Familjen spenderade semestern på Hafstens Camping och en morgon fanns det ingen ström i just den längan vi stod med husvagnen. Dessutom var pappa försvunnen! När vi kom ur husvagnen såg vi honom, och en annan semesterfirare, sittandes i bara kalsonger på en sten med kaffebryggaren inkopplad till en ledig stolpe. Dom är vänner än!"
Marthina Lundström

3:e pris: Presentkort hos valfri fristående camping, värde 1 500 kronor
"På Bornholm är min familj på
två vuxna och tre barn på 10-dagars cykelsemester. Ett trångt fyrmanstält fanns till förfogande. En morgon stod en dansk man lugnt rökandes på pipa med ett blöjbarn i famnen utanför tältet när en efter en kravlade sig ut. Den danske mannen imponeras, sätter ner sitt barn jämte sig på marken och ger vår familj en varm applåd."
Henrik Nilsson

 Fler campingminnen...

"När jag var yngre och campade med mina morföräldrar. Min morfar matade abborre vid bryggan varje dag så de blev ''tama'' vilket gjorde att när vi väl lade i metspöt så högg direkt. Campingen låg även vid ett jordgubbs fält, så varje dag gick vi och snattade jordgubbar."
Fredrik Andersen

"När jag i min lilla opel corsa reste runt/luffade i en månad i Östergötland Småland och Värmland och sov í bilen tvättade hår och kropp i sjöar och besökte ALLA sevärdheter som jag sedan ställde samman som en fotobok (ett minne för livet) åt mat på små lokala restauranger/barer (dagens rätt) och kaffe på spritkök och bröd från bagerier längs vägen."
Göran Karlsson

"Roligaste campingminnet är faktiskt på Bollnäscamping då vi firade midsommar. Alla gäster samlades mitt på campingen runt grillen och en del av gästerna samt personal hade med sig instrument och spelade spontant. Jätte rolig och gemytlig midsommarafton. Ett roligt minne!!"
Pernilla och Robert Bruhn

"Mitt roligaste campingminne var när jag och min familj var ute och campede i Ljungskile, vi hyrde en båt där och åkte ut och fiskade. Fiskelyckan var på topp denna dag och vi kom hem med hela 46 makrillar. Dagen var solig och himlen var klarblå, vi hade med oss god fika, kunde inte bli bättre! Den dagens kvällsmat bestod av enbärsris röktmakrill!"
Emelie Gustavsson

"Tror det är när vi var iväg första gången på husvagnssemester. Så på morgonen så går min lille son ut utanför förtältet och säger högt och tydligt: Mamma har inga trosor på sig!! Men detta stämde ju så klart inte men han hade en mamma som hade väldigt röda kinder sen! Vi har skrattat gott åt detta många gånger sen!"
Annelie Johansson

 

 

 

 

On
Off

0 kommentarer

 • Historik: Ahlgrens Bilar – inga husbilar?

  Historik: Ahlgrens Bilar – inga husbilar?

  Det skulle bli marshmallows – resultatet blev något helt annat. Succén lät dock inte vänta på sig och sedan starten är Ahlgrens världens mest sålda bilar.

  Artikel Anders Wallsten, 2021-10-19 07:16

 • Historik: Husvagnen Sveland skulle bli perfekt

  Historik: Husvagnen Sveland skulle bli perfekt

  Det var drömmen om den perfekta husvagnen som fick Bengt Bengtsson att ta fram skissblocket. Resultatet blev Sveland, en svensk vagn som tillverkades i England och såldes i 500 exemplar. Så här gick det till när en svensk visionär gjorde dröm till verklighet.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-10-12 07:35

 • Historik: Tillbehör – huvudprodukt för KAMA Fritid

  Historik: Tillbehör – huvudprodukt för KAMA Fritid

  Startskottet kom genom ett handslag på en camping under 1960-talet. Idag är KAMA Fritid en av Nordens ledande tillbehörsgrossister inom husvagns- och husbilssektorn. Vi låter företagets vd göra en historisk tillbakablick och samtidigt ta en titt i framtidskikaren.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-09-20 07:10

 • Dags Husvagnscenter: Förvaltar ett livsverk

  Dags Husvagnscenter: Förvaltar ett livsverk

  Dags Husvagnscenter i Norrköping grundades år 1986 av Dag Gustavsson. Numera är det hans söner, Richard och Johan, som står vid rodret. Här berättar de om familjens livsverk – och om hur de brukade spendera somrarna tillsammans i husvagn och båt.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-09-17 07:16

 • Bergholm arrangerar egen mässa på Elmia i höst!

  Bergholm arrangerar egen mässa på Elmia i höst!

  Den 14–17 oktober kommer ett 100-tal husbilar, husvagnar och campervans att fylla mässhall A på Elmia i Jönköping. Det är husbils- och husvagnsimportören Bergholm som arrangerar mässan Smaka på Camping, som visar upp 2022 års nyheter.

  Artikel Redaktionen, 2021-09-10 08:52

 • Eurolite: En riktig Kalle Anka-husvagn

  Eurolite: En riktig Kalle Anka-husvagn

  Tryck på en knapp och vagnen fälls ihop – precis som i campingäventyret med Kalle Anka och hans vänner på julafton. Praktiskt både i teorin och i praktiken, men Eurolite blev inte den succé som tillverkaren hoppades på. Kaj Persson i Tomelilla har en av de sju som tillverkades.

  Artikel Robert Gustavsson, 2021-09-09 07:45

 • Årnäs Båtklubb – rofylld ställplats

  Årnäs Båtklubb – rofylld ställplats

  Husvagn eller husbil är egalt. Båtklubben i Årnäs välkomnar alla till sin enkla men trivsamma anläggning vid Vänern.

  Artikel Catharina Höglund, 2021-09-07 07:12

 • Historik Thule: Från Smålands skogar ut i vida världen

  Historik Thule: Från Smålands skogar ut i vida världen

  Thule är idag ett välkänt varumärke, inte minst för folk med husbil och husvagn. Men visste du att företagets första produkt var en gäddsax? Här berättar vi historien om Thule – från starten i Hillerstorp till förändringsresan mot sport- och fritidsbranschen.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-08-20 07:06

 • Företagshistoria Lindströms: Från bensinmack till fritidsfordon

  Företagshistoria Lindströms: Från bensinmack till fritidsfordon

  En balansgång mellan mod och förnuft har banat väg för en rejäl expansion för Lindströms Husbilar & Husvagnar. Vi har besökt familjeföretaget för att ta reda på hur allt började och vilka milstolparna har varit under resans gång.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-08-19 07:00

 • Samba firar 70-årsjubileum!

  Samba firar 70-årsjubileum!

  För 70 år sedan presenterade Volkswagen en åttasitsig minibuss vid den internationella bilutställningen IAA i tyska Frankfurt am Main. Idag är den här VW-bussen internationellt känd som "Samba", och i Sverige som "lyxbussen".

  Artikel Redaktionen, 2021-08-18 07:01

 • Historik Tabbert: Endast det bästa

  Historik Tabbert: Endast det bästa

  Det tyska lyxmärket Tabbert har en speciell framtoning. Den elfenbensvita karossen och den "bombastiska" inredningen med äkta trä och små krusiduller kan nog de flesta erfarna campare känna igen.

  Artikel Johan Persson, 2021-08-16 06:33

 • Ställplats Göta Holme: Perfekt invid älven

  Ställplats Göta Holme: Perfekt invid älven

  Göta Holme är bara för husbilar, men det är en alldeles utmärkt ställplats att övernatta på när man far längs Inlandsvägen.

  Artikel Catharina Höglund, 2021-08-13 07:25

 • MKP Petit – en dansk charmör

  MKP Petit – en dansk charmör

  Danska MKP Petit är charmig som få andra vagnar, och har dessutom många kluriga lösningar. Martin och Maggan Olofsson från Falkenberg använder sin husvagn så ofta de kan och givetvis bakom sin VW – bilen som vagnen byggdes för.

  Artikel Robert Gustavsson, 2021-08-10 07:45

 • Trabant-historia: Ingen fara på taket!

  Trabant-historia: Ingen fara på taket!

  Att bo på taket till sin bil har blivit trendigt igen. Men ursprunget kom faktiskt från Östtyskland. Och fortfarande finns det entusiaster som vårdar sina original, 30 år efter att tillverkningen lades ner. Dachzelt är inte bara nostalgi, det är också historien om en folkrörelse som DDR-regimen inte kunde stoppa.

  Artikel Per Andersson-Ek, 2021-08-02 07:16

 • Företagshistoria: Forsbergs – stora så in i Norden!

  Företagshistoria: Forsbergs – stora så in i Norden!

  När alla stjärnor står rätt kan det hända häftiga grejer. För Christian och Mathias Forsberg skulle branschkunniga föräldrar, en vältajmad lågkonjunktur och en ohygglig drivkraft lägga grunden till en sällan skådad expansion. Här är historien om Forsbergs Fritidscenter.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-07-21 07:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

 • Husvagn & Camping 2021-05

 • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206