Idylliskt i småländsk sagobygd

Publicerad: 2016-10-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Ibland jämför vi våra ställplatser med Tysklands TopPlatz-anläggningar. Detta är en TopPlatz på riktigt och ingår i den välrenommerade kedjan, fast den ligger i  Småland. Läge    Om du kör mellan Jönköping och Gränna tar du av vid den avfart som det står Vätterleden på, sedan kör du åtta kilometer till Bunn och strax därefter ligger...

Ibland jämför vi våra ställplatser med Tysklands TopPlatz-anläggningar. Detta är en TopPlatz på riktigt och ingår i den välrenommerade kedjan, fast den ligger i  Småland.

Läge    
Om du kör mellan Jönköping och Gränna tar du av vid den avfart som det står Vätterleden på, sedan kör du åtta kilometer till Bunn och strax därefter ligger ställplatsen på höger sida. Här vid en sjö kommer du att häpna över hur fantastiskt vackert människor bor och hur trevligt ställplatsen placerats. Det är inte många steg till den trevliga restaurangen eller bryggan vid sjön.
Poäng: 4

Platser
När vi kommer sommaren 2016 har platsen just firat att den funnits i ett år. Med andra ord är det en ny anläggning och därmed gjord efter tidens krav. Husbilarna parkerar på grus och har ständigt grön konstgräsmatta utanför dörren.  Eluttag vid varje plats.
Bredvid parkeringen betar kossorna i gröngräset och friden verkar verkligen total.
Poäng: 5

Service
Till ställplatsen hör ett servicehus, som var så nytt att färgen knappast torkat när vi var där. I huset fann vi fyra stora duschar, fyra toaletter med tvättfat samt en rymlig handikapptoalett med dusch. På gaveln en ny tvättstuga. I ett äldre rödmålat hus hittar vi ett kök och ännu en tvättstuga. Diskplatser finns även utomhus. Allt ingår i priset. Det gör även wifi, grillplats, utomhusgym, bastu vid sjön tömningsplats för toalett och avlopp.
Poäng: 5

Allmänt
I början av 1900-talet var konstnären John Bauer verksam i Bunn och det är förstås konstnären, känd bland annat för sina troll, som fått ge namn åt den nya ställplatsen och anläggningen runt omkring. Den nya restaurangen har under sitt första år blivit ett känt ställe och öppettiderna är generösa. Du kan äta dagens rätt på vardagar och på helgerna är smörgåsbordet mycket populärt. Här finns också ett vackert kapell.
Det är nära till vandringsleder och utbudet av golfbanor i närområdet är stort. Bauergården är en topp-plats i ordets rätta bemärkelse, en optimal plats att fara till för avkoppling och lugn och ro.
Poäng: 5

Snabbguide
(Skalan är 1 – 5 där 5 är toppen och 0 är botten.)
läge – 4
Platser – 5
Service – 5
Allmänt – 5
Totalt: 19

Idylliskt i småländsk sagobygd

FAKTA
Sp 316 Bauergården
Bunn
563 92 Gränna
Tel: 036-540 06
E-post: info@bauergarden.se
Hemsida: www.bauergarden.se

Antal platser: 70 el-platser, endast husbilar/
Pris: 250 kronor på grus, 200 kronor på gräs inklusive el.
Öppet: 10/4 – 1/12

Har du också besökt Bauergården? Tyck till och sätt betyg på ställplatsens sida.

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

Rulla till toppen