Insignia Sportstourer: Säker, rolig – och prisvärd!

Publicerad: 2018-03-02   Uppdaterad: 2023-04-18

OPEL INSIGNIA SPORTS TOURER 2,0 CDTI • Söker ni en bekväm långfärdsbil med fina dragbilsegenskaper och packad med modern teknik är detta en intressant modell. Den får dra 1 700 kilo, dieselturbon på 170 hästar förbrukar strax över en halv liter per mil (utan vagn) och du får in cirka 500 liter bagage under insynsskyddet i bagageluckan.

Bilen är komfortabel med justerbar stol och ratt. Det är enkelt att hitta rätt körställning både för korta och långa, och med automatlådan i läge drive och assistanssystemen aktiverade är det lätt att trivas med bilen. Svårt med fickparkering? Bilen kör själv in på p-fickan, både i vinkel eller efter en trottoarkant. Jobbigt med telefoner och nycklar? Glöm det.

Bilen nöjer sig med att nyckeln ligger i fickan, startar gör man via knapptryckning. Telefonen med Blue Tooth aktiverad ringer, eller så svarar du automatiskt via bilens radio och display.

Insignia Sportstourer: Säker, rolig – och prisvärd!
Opel Insignia Sports Tourer är rolig och säker att färdas i.

Strålkastarna har automatiskt helljus som bländar av i rätt tid och med rätt reflektor för att du skall se så mycket som möjligt utan att den du möter bländas. 

Jo, det är en mycket bra reskamrat som går mjukt och stadigt, och har kraft nog för att med eller utan vagn hålla jämn fart. Stolarna är mycket bekväma, automaten jobbar utan märkbara växlingar och sikten är bra, både framåt och bakåt. Backkameran gör kopplingen av släp enkel, bilden är skarp, utan fördröjning. Med hjälp av avancerad datateknik visas en uppifrånvy över bilen vilket ger mycket bra hjälp i trånga trafikmiljöer.  

 

Insignia Sportstourer: Säker, rolig – och prisvärd!
Bagageutrymmet är inte jättestort men flexibelt.

Baksätet går att fälla för att öka bagagerummet, från 490 till 1 450 liter. Dragkroken är fällbar och sitter normalt innanför den bakre kofångaren. För att få fram den krävs att man går ner på knä, sticker in huvudet under bilen för att hitta handtaget och sedan rycker till. Då fälls kroken ut. Ett handhavande som inte är genomarbetat, vem vill leta efter kroksnöret en smutsig vinterdag? Det blir nog som för oss, har man väl fått ut kroken lär den få sitta där tills man kör bilen på torra rena vägar igen.

Insignia Sportstourer: Säker, rolig – och prisvärd!
Baksätet är lite rymligare än på förra generationen.

Vi körde bilen en relativt kort sträcka men på riktigt hala vintervägar, och inte någon gång kändes vi oss osäkra. Bilen klarade alla normala situationer, vid ett tillfälle hade vi lite svårt att starta i snöigt motlut. Vi lät hjulen spinna på lite lätt och tack vare den elektroniska differentialeffekten fördelades drivningen mellan de bägge framhjulen och ganska snabbt kom vi iväg.

Vi njöt i fulla drag av den eluppvärmda ratten. Däremot var vi inte lika glada åt den kalla skinnklädseln som tog lite för lång tid att bli varm för att vi skall välja läder som bästa klädselalternativ. Det finns en inbyggd dieselvärmare att värma kupén med, och därmed även stolarna, men det kräver både planering och framförhållning, egenskaper som inte alltid utnyttjas.

När vi återlämnar bilen konstaterar vi att Opel Insignia Sports Tourer är en mycket bra dragbil som genom hög teknikutrustning och med fina vägegenskaper är både rolig och säker att färdas långt i. Den
är dessutom prisvärd. Många liknande bilar kostar betydligt mer, i synnerhet med all den utrustning vår bil har i Businesspaketet.

Insignia Sportstourer: Säker, rolig – och prisvärd!
Föramiljön är fylld av tekniska finesser och displayen kan ge en omfångsrik insyn i bilens olika system.

OPEL INSIGNIA SPORTSTOURER 2,0 CDTI

Pris: Från ca 237 900:-, visad bil 299 900 :- (Businesspaket)
Årlig skatt: 3 163:-
Motor: Turbodiesel 2,0 l 170 hk automat
Längd/bredd/höjd: 500/186/177 cm
Antal passagerare: 4
Lastutrymme: 490 – 1 450 l
Tjänstevikt: 1 772 kg
Totalvikt: 2 270 kg
Max släpvikt: Med körkort B: 1 230 kg. Med B96/BE: 1 700 kg
Bränsleförbrukning blandad körning: 5,7 l/100 km. Med vagn under testdagarna: 9,0 l/100 km. (obs korta körningar)

FYRA OLIKA MOTORER

Bilen kan fås med fyra olika motorer med olika trimningsgrad, två bensinare och två dieslar. Bensinmotorerna är på 1,5 liter respektive 2,0 liter. Effektuttagen är 165 respektive 260 hästar. Dieselmotorerna är på 1,6 liter och på 2,0 liter. De levererar 136, 170 eller 210 hästkrafter.
Dessutom kan man välja automatisk växellåda med 8 växlar eller en manuell 6-växlad.
Top-of-the-line är: 2,0 CDTI BiTurbo. Det är en modell med 210 hästar och 8-växlad automat med fyrhjulsdrift, automatisk Start/Stop vid rödljus eller andra småstopp.

Rulla till toppen