Ställplatskollen: Gästfrihet i Mönsterås

Nära vatten och nära till det mesta är det som gäller för turisterna i gästhamnen.

Ställplatskollen: Gästfrihet i Mönsterås

Publicerad

Att göra ställplats i gästhamnen blev en succé för Mönsterås. Oftast syns rader av gästande båtar i vattnet, alldeles nära husbilarna på land. Med andra ord sjuder hamnen av liv på sommaren.

Läge – 5

Ställplatsen är belägen i Mönsterås hamn, som ligger mitt i den lilla köpingen. Mönsterås hittar du längs E22 mitt emellan Oskarshamn och Kalmar. Du har inte många steg till Storgatan med sina butiker. Inte heller är det långt till livsmedelsbutik och Systembolag. Närmsta granne är Turistbyrån och en restaurang.

Service/standard – 4

I samma hus som Turistbyrån finns en handikappanpassad toalett, vanliga toaletter, duschar, kök och tvättstuga. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare ingår i priset. Miljöstation med viss källsortering, färskvatten och latrintömning. Rent och snyggt i servicehuset.

Du betalar på Turistbyrån, och är den stängd betalar du på Agrobutiken intill. Är det inte öppet när du kommer finns det ett telefonnummer att ringa, så att du får koden till servicehuset.

Tömningsplats för fasta tankar saknas.

Uppställning – 4

Det finns 12 väl markerade platser på kajen, åtta av dessa har tillgång till el. Du står på asfalt och utsikten över Kalmar sund och båtlivet är förstås trevlig. Parkeringsfickorna är rymliga, men något grönt gräs att ställa campingbordet på finns inte.

Allmänt – 5

Mönsterås kommun har bara drygt 13 000 innevånare och när du går på Storgatan är småstadsidyllen total. Det känns lite som om tiden stått stilla ett tag. 

Strax intill ställplatsen finns en park med en mycket välutrustad lekplats. Att stanna på den här ställplatsen en natt, är en både bra och prisvärd övernattning.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1482 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 544 fristående campingplatser och 532 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2018-12

  • Husvagn & Camping 2018-11

  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842