Ställplatskollen: Vackert vid västkusten

Bättre läge än vad Lökholmens ställplats har kan man väl knappast hitta?

Ställplatskollen: Vackert vid västkusten

Publicerad

På Lökholmen är det alltid fullt. Det var det rykte vi hade hört om ställplatsen i Hunnebostrand. Vi for dit för att få veta – vadan denna popularitet?

Läge – 5

Kommer du från söder, tar du av mot småbåtshamnen och industriområdet direkt. Hunnebostrand är en av de mest populära orterna i Bohuslän, cirka en mil norr om Smögen.

Det som en gång var ett stenhuggarsamhälle är numer ett jetsetställe med hamnen full av krogar, märkesbutiker och båtar. Ställplatsen ligger på gångavstånd från detta. Cirka 300 meter till närmaste badstege.

Service/standard – 2

Du betalar för vistelsen i en P-automat, antingen med kort eller sms. Det finns två permanenta toaletter kaklade och okej, och så finns de två extra av mobilt slag. Städningen tycktes begränsa sig till att byta soppåse.

I gästhamnen cirka 300 meter bort kan man använda toaletter, duschar och tvättmaskiner. Du köper ett Accesskort på Hamnkontoret och detta kort får sedan laddas med pengar. Kortet kostar 10 kronor men kan användas i hela Sotenäs kommun, till exempel på Smögens Brygga. Dusch kostar fyra kronor för två minuter. Vatten, latrintömning och tömningsplats för fasta tankar

Uppställning – 2

Ställplatsen består helt enkelt av en grusplan utan några platsmarkeringar. Det är inte särskilt snyggt runt omkring, skräp och bråte. Men åt ena hållet är utsikten betagande vacker med båtar, hav och sjöbodar. Denna utsikt kommer förstås den tredjedel som står närmast vattnet bäst till del.

Platsen är bara för husbilar och till 24 fordon finns det el. Området är plant men något grönt gräs att exempelvis ställa sitt campingbord på, finns inte.

Allmänt – 4

Tänk så fint man kunde ordnat det åt husbilsturisterna om viljan funnits, men man får förstås in pengar ändå. Nåväl, läget är fantastiskt och det är riktigt trevligt av vara i Hunnebostrand. Skaldjur och fisk finns det gott om, både i butiker och på restauranger. Västkusten är Bästkusten lyder en slogan, och när man är i Hunnebostrand känns det så.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1502 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 539 fristående campingplatser och 558 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2018-12

  • Husvagn & Camping 2018-11

  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842