Modellnytt 2019: Här frodas bransch och besökare!

Folklig, festlig, fullsatt är en devis god som någon att beskriva vad mässan Elmia Husvagn Husbil är.

Modellnytt 2019: Här frodas bransch och besökare!

Publicerad

Elmia Husvagn Husbil känns som årets höjdpunkt när det kommer till modellnyheter. Vi har tidigare i sommar varit i Düsseldorf och på Nolia, och nu avrundar vi med det årliga besöket i Jönköping. Närmare 35 000 besökare fick tillfälle att bekanta sig med husbilar, husvagnar, tält och allehanda tillbehör. Vi var på plats och hittade många roliga nyheter.

Solifer husbilar gör comeback på den svenska marknaden.

SOLIFER husbil

Det anrika märket tillbaka

Med två modeller märkta Solifer överraskar det anrika märket mässbesökarna.

I samma monter som Polar hittade vi husbilar med Solifers logga. Det visar sig vara en eftergift åt det starka varumärket, bilarna är byggda av Erwin Hymer Group som ett svar på en stark efterfrågan bland annat från den norska marknaden, där de fortsatt säljas som just Solifer. Nu gör man ett försök att lansera husbilarna även på den svenska marknaden.


Med dubbla dörrar till bodelen går det snabbt att få in folk.

CHAUSSON husbil

Dubbelt upp av det mesta

Chausson 711 har två entrédörrar, två sittgrupper och två taksängar. 

Bilen har fyra hyttstolar framtill, för skönare resa för de fyra resenärer bilen är godkänd för. Det finns ett litet bord att sätta där framme för fika, en öl eller bara för att umgås. Bak i bilen finns en rundsittgrupp i en mer husvagnsliknande miljö. In i bilen kommer man via två dörrar till bodelen, en på varje sida, och sova gör man i de två från taket nedsänkbara dubbelsängarna. Ett hyggligt kök och ett påkostat tvättrum finns mellan sittgrupperna. Garage finns under den bakre soffan och en garderob sitter på vardera sidan om det bakre fönstret.


Ombonat och påkostat i sovrummet i Autostar Prestige.

AUTOSTAR husbil

Fransk förstaklassbil

Den franska husbilstillverkaren Autostar finns numera på den svenska marknaden. 

På mässan visade man upp tre modeller men i företagets totala utbud finns 18 modeller. Priserna spänner mellan cirka 750 000 kronor för de enklaste, till cirka 1,5 miljoner för de mest påkostade. Märket har i över 30 år utrustat sina modeller med Alde vattenburen värme, och att Prestige Nordic ligger i premiumsegmentet råder ingen tvekan om. Det märks både på utförandet och utrustningsnivån. 

Utöver Aldevärme finns bland annat kameror snyggt integrerade i backspeglarna, förstklassigt träarbete och påkostade textilier. Gasolskåp utan lasttröskel och central för vatten respektive el är andra exempel.


Nordic Expedition blir som du vill ha den.

NORDIC husbil

En crossover i tiden

Tanken var att lansera nya Nordic Expedition till Fritidsmässan i hemstaden Kristinehamn. Dessvärre räckte timmarna inte riktigt till. Istället fick besökarna vid Stora Nolia tidigare i sommar skåda premiärvisningen.

I sedvanlig stil har Nordic komponerat något som inte liknar något annat. Nya Expedition Crossover MB 519 är en modell där form och funktion svetsas samman och där kunden som vanligt har ett finger med i
spelet.

– Våra kunder är våra konstruktörer. De lever med våra fordon och är våra ögon och öron, säger Nordics marknadschef, Stefan Andersson.

Den nya crossovermodellen är fullsmetad med komponenter som centraldammsugare, utvändig dusch/gasoluttag, markis med ledbelysning, multimedia med GPS-funktion, solpanel (160 watt), nedfällbar taksäng (som kan kombineras med crossoversängen), Truma aircondition, vinkyl, bra lastutrymme bak, utdragbar trådkorg, Aldes vattenburna värmesystem, låda med tre källsorteringskärl, nio usb-uttag, dieselvärmare, gigantiskt hygienutrymme med våtrumstapet, väl tilltagen instegsgarderob och lila skinnklädsel från Svenska Dynor.

Expedition kan beställas som antingen halvintegrerad, alkov eller crossover. Chassialternativen är Fiat/Alko (177 hk, automat) eller MB519 (190 hk, automat).


Magnum är en nygammal serie från Elnagh. Har funnits tidigare men nu också helintegrerad.

ELNAGH husbil

Helintegrerade Magnum blir flaggskeppet

Under Elmiamässan premiärvisade Elnagh sina modellnyheter för den svenska marknaden. En av de största nyheterna är Magnum, en serie helintegrerade husbilar.

Ljust och fräscht inne, sobert och elegant utvändigt. Så kan man beskriva italienska Elnaghs nya design för 2019 som rymmer tre serier av husbilar: Baron, T-Loft och nya Magnum. Baronserien innehåller både alkover och halvintegrerade bilar, T-Loftserien består av halvintegrerade husbilar, medan nya Magnum består av fyra helintegrerade husbilar. 

– Det är egentligen en comeback. Magnum har funnits tidigare hos Elnagh, har nu tagits upp på nytt och är vårt flaggskepp, säger Jörgen Nyström, vd för Elnagh Sverige.  

Soffor, träslag, gardiner och luckor går i vita och beige toner, ackompanjerade av detaljer i silver och mörkt grått. Men det är inte bara ytan som förbättrats, det gäller också funktioner som elektriskt uppfällbara ryggstöd i sängarna, USB-uttag, smarta förvaringsmöjligheter och stora ljuspartier. 

 – T-Loft och Magnum har fått samma design, medan Baron har kvar sitt formspråk från 2018, berättar Jörgen Nyström.

Alla Elnaghs husbilar byggs med en patenterad iTech-teknik som innebär att det inte kan tränga in fukt i konstruktionen.


AHORN husbil

Bygger allt på Renault

En plåtis med sänkbar taksäng. Bygger på Renault Master.

Instegsmärket Ahorn produceras i ett femtontal olika utföranden. Man har både så kallade plåtisar, alkovbilar och delintegrerade husbilar i modellfloran. Alla bygger på skåpbilen Master från Renault.

Nytt inför 2019 är att alkovmodellen Eco Edition försvinner och ersätts av två alkovmodeller A680 respektive A683 samt den delintegrerade 690.  På Elmia fanns A683 som har barnkammare med våningssäng bak, sex bältade reseplatser, 140 centimeter bred alkovsäng, dubbelsoffa i dinetten och en prislapp på cirka 500 000 kronor.

Canadaserien får nya interiörfärger, nya dynor och soft close i skåpluckorna. 

I Vanserien kommer en modell i budgetsegmentet, Ahorn Van som är 620 centimeter lång och har nedfällbar taksäng bak som tillval. Utan taksängen bak men med sedvanlig bäddlösning, kommer prislappen att hamna någonstans mellan 450 000 och 500 000 kronor.


ITINEO husbil

Ny modell och vidareutveckling

 

L-format kök med mörkbrun bänkskiva i nya Itineo C740.

C740 heter en helt ny Itineo. Det är en helintegrerad bil med fyra bältade reseplatser och lika många bäddar. 

Den nya modellen har en lite annorlunda och öppen sittgrupp med två soffor mittemot varandra. 

Köket är L-format med mörkbrun bänkskiva och vitlackade skåp- och lådfronter. I sovrummet finns två separata höga enkelbäddar som undertill hyser ett garage med 120 centimeters höjd. Förvaring finns också under bäddarnas fotändar. Bilen har separat dusch och hela tvättrummet går att skärma av såväl mot kök och sittgrupp som mot sovrummet längst bak i bilen.

Priset börjar på cirka 740 000 kronor, bilen på mässan kostar med en del extrautrustning 845 000 kronor. I övriga modellutbudet hittar vi inga stora förändringar, men man har sett över färgkombinationer, materialval och annat inför 2019.


CARTHAGO husbil

En ny, chic Liner för två

Carthago Liner-for-two har ett tilltalande yttre.

Liner-for-two är Carthagos exklusiva nyhet för två personer, men med tilläggsutrustning kan man få en husbil som fungerar bra även för fyra.

Jan Sinivaara är stolt när han presenterar den nya planlösningen och berättar att den fått ett positivt bemötande av besökarna på Elmia. Husbilen har tidigare visats på mässan i Düsseldorf  och många har både där, och här på Elmia, visat stort intresse för den exklusiva bilen speciellt anpassad för två personer.

Jan Sinivaara tar gärna plats i den rymliga sittgruppen.

Det är möjligt att välja mellan framhjulsdrift och bakhjulsdrift, vilket innebär  Fiat 2,3 130 hk Alko 40 H eller Iveco 50 C 150 hk. Med Iveco får du något större lastmöjlighet. Senare i höst kommer en ytterligare
70 centimeter längre bil, vilket ger en ännu större sittgrupp. Loungesittgruppen är placerad längst bak i bilen och ger en rymlig känsla med plats för flera personer. Vid sittgruppen finns en 40" plattskärm, elstyrd.

Köket är utrustat med trelågig spis och 160 liters Slimtowerkylskåp inklusive 30 liters frys. Alla lådor låses med ett enkelt knapptryck.

I garaget på Fiat Alko finns en hjulnedsänkning vilket innebär ett smart sätt att förvara cyklar med större höjd. Förrådsmöjligheter finns det under bodelsgolvet och det nås via en stor lucka innanför ytterdörren. Det finns även ett genomgående lastutrymme i dubbelgolvet och detta kan nås från båda sidor av husbilen.


HYMER husbil

Bil med personbilskänsla

Fredrik Engstrand på Hymer Sverige visar förarmiljön.

En husbil som sticker ut i mängden av nyheter är Hymer B-Class.

Den är baserad på den nya Sprinter. Förarhytt och drivlina kommer från Mercedes, chassit eller underredet kommer från Alko som i samarbete med Mercedes tagit fram dess form och funktion. Påbyggnaden är gjord av Hymer, som nu kan presentera en av de mest innovativa och körsäkraste husbilarna på marknaden.

Husbilen har nämligen fått samma förar-assistanssystem som personbilarna från Mercedes, undantaget det som är kamerabaserat, det husbilen har är – än så länge – baserat på radaravkänning. I personbilarna samarbetar kameror och radar. Här finns autostopp, sidvindsassistans, flexibel farthållare distronic och en nioväxlad automatlåda, för att nämna något. 

Priset börjar på en dryg miljon, den på mässan visade maximalt utrustade bilen kostar cirka 1 500 000 kronor.


Stor tv-skärm, reclinersoffa och konstgjord brasa. Popcorn någon?

WEINSBERG husvagn

Husvagn med egen biograf

För knappt 250 000 kronor kan du köpa dig en egen biosalong.

Husvagnen heter Weinsberg CaraOne 740 och är en specialmodell med jätte-tv och slösande bekväm tv-soffa med både mugg- och popcornhållare.

Det är i vagnens mittsektion man valt att bygga in biosalongen, mellan rundsittgruppen i vagnens front och sovrummet i vagnens bakre ända. I övrigt är det en ordinär Weinsberg Cara One 740.


DETHLEFFS husbil

Nytt designspråk med serien Pulse

 

Dethleffs förnyar och förfinar och nu är det en ny modell i faggorna, nämligen Pulse.

18 månaders utvecklingstid. Nytt designspråk såväl interiört som exteriört. Harmonisk ljussättning och bekymmersfri lastning. Dethleffs lanserar nya serien Pulse. 

Pulse passar in mellan Trend- och Espritmodellerna i Dethleffs modellprogram och lanseras som såväl hel- som halvintegrerade modeller. I-varianterna byggs i sex planlösningar, T-modellerna i fyra. Tanken med Pulse är att de ska följa tidens puls. Av den anledningen fick Dethleffs konstruktörer och produktchefer 18 månader på sig att ta fram något nytt, modernt och samtidigt funktionellt.  

Såväl invändigt om utvändigt representerar Pulse ett helt nytt design- och formspråk. Vi noterar bland annat det rundade övre bakpartiet och den nya fronten (helintegrerade), samt den nya överbyggnaden (halvintegrerade). Interiört är det kombinationen ljussättning och ny inredningsdesign med naturliga färgtoner och rena linjer som är pricken över i. Inredarna är särskilt stolta över Maxi-Flex-skåpluckorna med mjuköppnande mekanism och det IsoProtectisolerade golvet utan nivåskillnader.  

För de som vill ge sin Pulse en personlig prägel kan alla modeller beställas i en Gran Turismo-variant i färgerna vit, silver eller svart. Ett omfattande utrustningspaket ingår också: alufälgar, ramfönster, läderratt, instrumentbräda med aludetaljer, klimatanläggning och stort takfönster. 

Planlösningar består av T/I 6551 DBM (699 centimeter med queensbed), T/I 6811 EB (699 centimeter med singelbäddar), T/I 7051 DBM (queensbed), T/I 7051 EB samt I 7051 DBL (queensbed) och
I 7051 EBL (singelbäddar). Alla 70-modeller är 740 centimeter långa.

Separata långbäddar i Mobilvetta K-Yacht.

MOBILVETTA

Stilfull italienare

Mobilvetta visade upp sin nya modell K-Yacht 86 på mässan. En helintegrerad husbil med hög utrustningsnivå.

Vi hittade flera tecken på exklusivitet och uppgradering i den nya modellen. Bland annat riktiga ramfönster från Seitz, uppvärmd isolerad spillvattentank, träfri kaross, gasolugn och centrallås.

Det finns även generösa möjligheter att välja totalvikt, från 3 500 till 4 500 kilo, också på Alko chassi.


Rödvita Kepler sixty från Westfalia.

WESTFALIA husbil

Kepler är en färgstark, exklusiv plåtis

Kepler one, six och sixty heter en färgstarkt modellserie från Westfalia. En plåtis i premiumavdelningen.

Kepler sixty är en färgstark variant med röd och vit kaross och med matchande interiör. Rött och vitt skinn på dynor och elegant insydd Westfalialogga i lädret ger bilden av exklusivitet. Den lilla bilen rymmer fyra bältade reseplatser och fyra bäddplatser, popupsängen på taket inräknat. Sven Hedin, en husbil som är baserad på nya VW Crafter, har fått många detaljförbättringar. Till exempel ny vridplatta under stolarna, uppdaterat kylskåp samt snålare och starkare motorer. 

Fiatbaserade Amundsen i offroadutförande kan nu beställas som delar, inte bara hela paketet, alltså separat fyrhjulsdrift, offroaddäck och annat. Däremot är Columbusserien oförändrad, förutom att man nu kan beställa 540-modellen med höjbart tak.


HERO CAMPER husvagn

Nytt märke för de yngre

Jörn Ivar Bertilsson vid det utvändiga köket i Hero Ranger.

Hero Camper är ett danskt företag som började sin tillverkning 2017. De finns idag representerade i ett tiotal länder och från och med i år även i Sverige.

Hero Camper  är en liten husvagn som i första hand vänder sig till unga människor. Den finns i två versioner, Hero Traveller, den enklaste, och Hero Ranger som är en tuffare variant. Tjänstevikt cirka 800 kilo och längd 482 centimeter.  Prisnivå 95.000 – 105.000 kronor i standardutförande.

Husvagnen har utvändigt kök som man når genom att fälla upp en lucka bak på vagnen. Den invändiga utrustningen består av madrasser och snedställda dynor som kan användas som ryggstöd. 

Vagnen är isolerad och kan enligt Jörn Ivar Bertelsen, representant för företaget , användas vid temperaturer ned mot 20 minusgrader. Det finns möjlighet att som tillägg förse vagnen med elvärme.


Nya modellserien Laika Kosmo har en läcker exteriör.

LAIKA husbil

Bred entré, stor garagedörr

Laika presenterade på Elmia Husvagn Husbil en helt ny modellserie, Kosmo.  Enligt Kjell Ejdelund är detta en enklare Laika utan att man har tummat på kvalitén.

Kosmo finns i två storlekar, 695 respektive 741 centimeter långa. Vi tittade på Kosmo 509, den längre bilen. Alla modeller har en totalvikt på 3 500 kilo som standard, men de kan fås med en totalvikt på 3 850 kilo.

Utvändigt slås man av den breda dörren, 70 centimeter, vilket gör det lätt att gå in och ut. Sedan sticker de stora garagedörrarna ut, finns på såväl vänster som höger sida.

I standardutförande har Laika Kosmo två långbäddar, men dessa kan bäddas samman så att det blir plats för tre personer.  Som tillval kan man få nedfällbar säng. Spisen har tre brännare och kylskåpet är på 140 liter.

I standardutförande är bilen försedd med Truma luftburen värme, men mot tillägg kan den fås med Alde vattenburen värme.


SWIFT husvagn

Köp husvagn på nätet

Engelska Swift försöker nu sälja husvagnar på internet.

Swift prövar ett nytt grepp på den svenska husvagnsmarknaden. Man skall locka husvagnsspekulanter att via nätet beställa sin nya husvagn. 

Genom att ta hem några få demovagnar att visa upp hos utvalda återförsäljare kan kunderna bekanta sig med de nya husvagnarna i verkligheten.  De tre olika modellerna som visades på Elmia är alla tänkta att passa de som prioriterar resandet med husvagn, de är nämligen lättare och framförallt smalare än motsvarande husvagnar på marknaden. 

Modellerna präglas alla av engelsk husvagnstradition, som för övrigt är världens äldsta, med låga långbäddar som dagtid fungerar som soffor. Genom detta sätt att sälja vagnar kan man göra affärer med få mellanhänder och hålla slutpriset nere. Man pratar om cirka 40 000 kronor i internetrabatt.

 • Provkört: Audi e-tron – dragplåstret

  Provkört: Audi e-tron – dragplåstret

  Elbil och husvagn. Allt är möjligt men det gäller att njuta av färden och att uppskatta de många vilopauserna.

  Artikel Jens Trulsson, 2019-07-17 07:50

 • Ställplats: Hjälmare docka – charmigt vid kanalen

  Ställplats: Hjälmare docka – charmigt vid kanalen

  Sverige är fantastiskt, ja det finns så många vackra platser i vårt land. En sådan är Hjälmare Docka som berett plats för gästande husvagnar och husbilar.

  Artikel Catharina Höglund, 2019-07-16 08:30

 • Ställplats: Göta Kanal Borensberg – bo lyxigt vid kanalen

  Ställplats: Göta Kanal Borensberg – bo lyxigt vid kanalen

  Den blev "Årets ställplats" 2015 men tål att uppmärksammas igen. Borensberg erbjuder en välvårdad plats vid Göta Kanal som sjuder av liv under sommaren.

  Artikel Catharina Höglund, 2019-07-15 08:16

 • Välj rätt försäkring för husbilen!

  Välj rätt försäkring för husbilen!

  Hur kan premie, självrisk och villkor skilja sig åt när man tecknar en helförsäkring för en specifik husbil? Vi har jämfört åtta välkända försäkringsbolag med varandra.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2019-07-08 07:29

 • Allemansrätt – med begränsningar

  Allemansrätt – med begränsningar

  Verkligheten ser sällan ut som reklamen. Det finns få platser i Sverige där du kan övernatta på en strand eller mitt ute i skogen med husvagn eller husbil. Allemansrätten ger vissa möjligheter, men i verkligheten sätter terrängkörningslagen stopp för det mesta. Samtidigt pågår en utredning om lagen, som kan innebära både skärpta regler och höjda straff.

  Artikel Håkan Johansson, 2019-07-05 09:00

 • Resa med hund: Ta med vovven utomlands

  Resa med hund: Ta med vovven utomlands

  Att ta med sig hunden på resan förgyller tillvaron för många med fritidsfordon. Men vilka regler gäller när resan går utanför Sveriges gränser? Vi har låtit en expert klargöra saken.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2019-07-04 10:34

 • Husvagnarnas 10-i-topp!

  Husvagnarnas 10-i-topp!

  Kabe etta, Adria tvåa och Hobby trea. Trion som har sitt säte i småländska Tenhult lade inte helt oväntat beslag på samtliga pallplatser när vi summerar det gångna årets försäljning (registreringar) av husvagnar.

  Artikel , 2019-06-20 06:59

 • Säkerhet: Håll koll på gasen!

  Säkerhet: Håll koll på gasen!

  Alla husvagnar och de flesta husbilar använder gasol som bränsle i värmeanläggningen, till spislågorna i köket och för att driva kylskåpet när det inte är anslutet till 230-volts el. Det är både praktiskt och effektivt att använda gasol, även om det inte är helt riskfritt.

  Artikel Håkan Johansson, 2019-06-19 08:41

 • Ställplatskollen: Oster-Franzen – fin plats vid Mosel

  Ställplatskollen: Oster-Franzen – fin plats vid Mosel

  Moseldalen är populärt bland husbilsresenärer. Vi har tagit oss till ett område som heter Calmont som består av vinodlingar och små pittoreska byar. Vi har prickat in skördens och vinfesternas tid och utbudet är minst sagt stort.

  Artikel Catharina Höglund, 2019-06-17 07:11

 • Äntligen grillsäsong!

  Äntligen grillsäsong!

  Nu spirar våren och med det börjar allt fler laga mat under bar himmel. Här tipsar vi om portabla grillar och låter Jonas Borssén, sydamerikansk mästare i bbq och grillning, avslöja hur du lyckas med grillningen.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2019-06-10 07:21

 • Böter utomlands – kan bli en dyr historia

  Böter utomlands – kan bli en dyr historia

  Kön bakom var lång, gatan smal och det gällde att se upp för höga kantstenar som kunde skada husbilen. 1,6 sekunder för sent upptäckte vi att trafikljuset slagit om till rött. Det kostade drygt 2 300 kronor och en månads indraget körkort.

  Artikel Per Andersson-Ek, 2019-05-23 09:16

 • Ställplatskollen: Älvkarleby – väl värt en omväg

  Ställplatskollen: Älvkarleby – väl värt en omväg

  Reser du kanske på E4:an norr eller söderut och befinner dig i Gävletrakten, då skall du veta att det finns en mycket bra ställplats i Älvkarleby. Ortens Turist- och Konferenshotell erbjuder alla typer av fritidsfordon en mycket gästfri övernattning.

  Artikel Catharina Höglund, 2019-05-21 08:14

 • Vårfixa – redo för sommarens vägar!

  Vårfixa – redo för sommarens vägar!

  Om du vill ha en bekymmersfri semester är det klokt att börja planera för den redan nu. Resmålet är förstås viktigt, men framför allt handlar det om att göra vägen dit så behaglig som möjligt.

  Artikel Håkan Johansson, 2019-05-20 08:14

 • Guide: Så gör du i betalstationer utomlands

  Guide: Så gör du i betalstationer utomlands

  Det är ett kärt ämne på många forum. Att ta sig igenom en betalstation i husbil kan vara nog så krångligt och göra ont i revbenen. Här är nybörjarguiden för avgifter utomlands och hur ni tar reda på kostnaderna.

  Artikel Per Andersson-Ek, 2019-05-15 07:13

 • Översikt: Första hjälpen-kit

  Översikt: Första hjälpen-kit

  Ett första hjälpen-kit är en liten investering som kan göra stor skillnad när det verkligen gäller – förutsatt att du har rätt kunskaper. Vi har tittat närmare på nio olika första hjälpen-kit med hjälp av två ST-läkare.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2019-04-18 09:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1556 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 613 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842