Ställplatskollen: Nora – nära trästadscharm

Publicerad: 2019-11-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Det finns många skäl att besöka Nora i Bergslagen. Nu har kommunen ökat servicen för husbilsturisterna och erbjuder en nyanlagd ställplats mitt i den lilla staden.

Läge – 4

På Skojarbacken vid Tivoligatan ligger den nyanlagda ställplatsen. Visst låter det kul, fast av namnen märkte vi intet. Platsen är belägen cirka 300 meter från stadens pittoreska torg. Och Nora hittar du 33
kilometer norr om Örebro.

Service/standard – 3

Strax utanför den inhägnade ställplatsen har man uppfört ett servicehus. Här finns handikapptoalett, vanlig toalett, latrintömning, vattenslang, cykelpump och tömningsplats för fasta tankar. Huset är upplåst och kräver inga koder.

Uppställning – 3

Ställplatsen är en stor grusplan som inhägnats med ett staket av trä. För att komma in på området finns en betalautomat och när du erlagt avgiften får du en kod till bommen. Det finns plats för 22 ekipage och de 11 elstolparna står jämnt fördelade. Längs ena sidan finns en liten gräsremsa framför en buskridå. I övrigt är platsen kal och fyller väl mest funktionen att vara en centralt belägen övernattningsposition.

Ställplatskollen: Nora – nära trästadscharm
Det nybyggda servicehuset innehåller den primära service som husbilsåkare ofta efterfrågar.

Allmänt – 4

Trästaden Nora är en riktig idyll. Står du på det kullestensbelagda torget ser du skyltar om mat och dryck åt flera håll, Dagens rätt på det gamla stadshotellet kan rekommenderas. Och kommer du en sommardag, missa för all del inte Noraglassen från den anrika glassfabriken (grundad 1923). 

Populärt är att gå vandringar i deckarförfattarinnan Maria Langs fotspår eller att ta en tur med veteranjärnvägen. 

Visste du att Sveriges första normalspåriga järnväg för personbefordran gick mellan Nora och Ervalla? Kortfattat – Nora är ett mysigt resmål.

Ställplatskollen: Nora – nära trästadscharm
Rulla till toppen