Ställplats Råå-ån: Här är idyllen total

Publicerad: 2020-05-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Pastellfärgade stockrosor och mörkröda klängrosor dekorerar de låga stenhusen i det lilla samhället Råå. Ett stenkast bort har man sin hamn och badstrand. Och i denna idyll välkomnas husbilsgäster att övernatta i hamnen.

Läge – 5

Det lilla fiskeläget Råå med sina drygt 3 000 innevånare är numera en del av Helsingborg och ligger i stans södra utkant vid havet. Råå har sin egen hamn och det är vid gästhamnen och bryggorna för småbåtar, som man på sommaren upplåter platser för övernattande husbilar.

Härifrån är det inte många minuters promenad till det genuint vackra Råå centrum, till havsbad eller till ett flertal restauranger.

Service/standard – 4

Under de tre sommarmånaderna som ställplatsen är tillgänglig finns oftast hamnpersonal på plats på dagtid. Kommer du när det stängt finns en betalautomat, där du också får koden till servicehuset. Ett mindre servicehus med fyra toaletter, fyra duschar och en handikapptoalett verkade helt nytt och var mycket fräscht. Utöver den servicen finns också tömningsplats för fasta tankar såväl som plats för latrintömning. Vatten och miljöstation för sopor.

Ställplats Råå-ån: Här är idyllen total

Uppställning – 4

Det finns tolv elplatser men nog stod det fler ekipage på hamnplan när vi var där. 

Den allmänna känslan var att man ute i Råå inte alls tittade snett på parkerade husbilar. Du står på asfalt och har en trevlig utsikt över guppande småbåtar i vattnet alldeles framför dig. 

Det är inget direkt gräs vid uppställningsplatserna men vid båtklubbens hus strax intill finns rastmöbler i trädgårdsmiljö.

Allmänt – 5

Om du har promenerat i Råå en solig dag i juli månad så vet du att en mer pittoresk miljö får man leta efter. Och detta trevliga centrum har du på promenadavstånd. Från hamnen går det regelbundet båtar till Ven. Det är cirka en kilometer till livsmedelsbutik och lika långt till härlig badstrand. Det går att köpa färsk fisk direkt från båt i hamnen. Det här är en mycket trivsam plats.

Rulla till toppen