Prylar: Bord med spjut och kurvigt ljus

Visst är det kul med prylar. Mycket villhöver.

Prylar: Bord med spjut och kurvigt ljus

Publicerad

En samling fiffiga, smarta, snygga eller bara roliga prylar.

Smart sköljlåda


Renare diskho och mer utrymme på en och samma gång. Den här sköljlådan hängs på hörnkanten av diskhon och ger mer arbetsyta. Kan användas för att skölja av och sila saker i eller som förvaringslåda för svamp, trasa och diskborste. Finns som blå och grå.
Pris 59 kronor hos smartasaker.se.

Inga insekter


Mosquitoroom är ett praktiskt tillbehör som monteras under markisen. Den har fyra sidor, tak och markkappa vilket garanterar skydd mot insekter. Dörröppningar finns på både höger och vänster sida. Levereras med justerbara upphängningsband med plastkrokar, markpinnar och förvaringsväska. Höjd 240–270 cm.
Rekommenderat pris 2 195 kronor, läs mer på kamafritid.se

Förträffliga fack


GoCamp har tagit fram en praktisk förvaringsficka i aluminium för montering på exempelvis insidan av garageluckan. Finns i två storlekar: 325 x 180 x 80 millimeter (liten) och 440 x 225 x 80 millimeter (stor), Vikt 0,4 och 0,5 kg.
Rekommenderat pris 355 respektive 469 kronor, läs mer på kamafritid.se

 

Sov så sött


Påslakanset av hög kvalitet i 100 procent mjuk bomullssatin. Tryckt mönster av husbilar alternativt hus-vagnar på den ena sidan samt helvitt på den andra. Örngottet har tryck på båda sidorna.

Pris 599 kronor per set, läs mer på freedomtravel.se.

Alla kan vinna


0–100 Familj är ett nytt spel från MIG som kan spelas av alla mellan 6 och 100 år. Samtliga svar är ett tal mellan 0 och 100. Yngre barn får hjälp av ett medföljande måttband och ett enkelt handikappsystem.

Rekommenderat pris 309 kronor, läs mer på playmig.com.

Två sekel på cykel


När cykeln slog igenom i slutet av 1800-talet visste entusiasmen knappt några gränser. Det förekom cykelbröllop, cykeldop, ja till och med cykelbegravningar. Boken Frihet på två hjul är cykelns historia. 157 sidor (inbunden).

Pris 219 kronor, hos adlibris.se.

 

Bord med spjut


Ett praktiskt litet bord från GoCamp med ett demonterbart markspjut som smidigt monteras på bordet vid användning. Mått 25 x 25 cm (bordsplatta), höjd 44 cm, hopfälld 25 x 25 x 3 cm.

Rekommenderat pris 69 kronor, läs mer på kamafritid.se.

 

Må-bra-av-musik


Höst- eller vinterdeppig? Forskning visar att musiken vi lyssnar på kan ge näst intill omedelbar effekt på vårt humör. Så varför inte lyssna oftare? Roam är en liten portabel högtalare med ett imponerande ljud. Produkten ansluter till ditt wifi när du är hemma och växlar automatiskt till blåtand när du är ute på vift.

Pris 1 999 kronor, läs mer på sonos.com.

 

Kurvigt ljus


Nu kompletterar HBA sitt sortiment av kurvade reflektorramper med nya längder (728, 1 003 och 1 274 millimeter). Trion ingår i familjen Hydra som har mörktonad lins vilket gör att de snyggt smälter in i fordonets front samtidigt som den inverterade reflektorn ger en bred och jämn ljusspridning. Extraljusen är E-godkända enligt ECE R112.

Rekommenderat pris från 2 395 kronor, läs mer på hba.nu.

3 TEKNISKA TIPS


Stå plant


EasyLevel® vattenpass ansluts till en smartphone. Med denna nivåmätare kan du se om husvagnen eller husbilen står plant utan att behöva lämna förarplatsen (sensorn visar fordonets lutning i appen). Produkten kan monteras under eller i fordonet, samt även ligga löst.

Pris 649 kronor, läs mer på campingtillbehor4u.se.

 

Obegränsad drifttid


Unlimited Serie 8 är en sladdlös och flexibel dammsugare från Bosch – med obegränsad drifttid – tack vare ett utbytbart batteri. Den har en kraftfull BLDC-motor (80 000 r/min) samt nio olika tillbehör och munstycken.

Rekommenderat pris 6 099 kronor, läs mer på bosch-home.se.

 

Fräscht med Freshjet


Takmonterad klimatanläggning på 2000 W – perfekt lösning för campervans. Den är kompakt och har ett mjukt och effektivt luftflöde. Freshjet 2000 kan kyla, värma eller avfukta luften med en knapptryckning. Är mörkgrå och aerodynamiskt utformad.

Rekommenderat pris 28 280 kronor, läs mer på kamafritid.se.

 

 • Prylar: Vagnvakt och spett för hela familjen

  Prylar: Vagnvakt och spett för hela familjen

  En samling praktiska, fiffiga, roliga eller helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-11-23 07:58

 • Fixa extra lastutrymme bakom bilen

  Fixa extra lastutrymme bakom bilen

  Tyskarna är experter på att fästa plåtlådor och boxar på bakdörrar och tak för att skaffa mer packutrymme på mindre husbilar. Här får du tips på hur du kan göra husbilens lastutrymmen större och hur du bör tänka för att inte riskera överlast.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2022-11-22 07:32

 • Modellnytt 2023, del 2

  Modellnytt 2023, del 2

  Välkommen att på nytt botanisera bland de olika husvagns- och husbilstillverkarna. I föregående utgåva skrev vi att det kan vara en smula tunnsått gällande innovativa nyheter hos vissa av varumärkena, medan andra designavdelningar tycks ha få fritt spelrum. Vi ska emellertid ha i åtanke att världen har tett sig märklig de senaste åren och det har givetvis även påverkat vår älskade sfär inom mobil fritid.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-11-19 07:04

 • Vanlife: Hänga med andra

  Vanlife: Hänga med andra

  Att resa med familj eller kompisar är en sak, men hur gör man för att hitta nya vänner längs vägarna som man kan trivas och uppleva saker tillsammans med? Husvagn & Camping åker på vanlifeträff, testar spontankaffe och föreningsliv och upptäcker att det mestadels handlar om att vara nyfiken.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2022-11-17 06:05

 • Skeppsmalens fiskehamn: Klippor och surströmming

  Skeppsmalens fiskehamn: Klippor och surströmming

  Mitt i ett världsarv och granne med Sveriges enda restaurang som har surströmmingspizza på menyn ligger ställplatsen Skeppsmalens Fiskehamn (även kallad Skeppsmalns Fiskeläge). Den erbjuder med andra ord en unik miljö.

  Artikel Michael Åhman, 2022-11-16 07:27

 • Prylar: Hundkoll och återvunnet tält

  Prylar: Hundkoll och återvunnet tält

  Mera praktiska, fiffiga, roliga och helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-10-28 07:37

 • Ordlista för campare – från A till Ö

  Ordlista för campare – från A till Ö

  Vi som redan har båda fötterna bland husvagnar, husbilar samt ställ- och campingplatser bidrar med en hel del ord och uttryck som kan vara svåra att förstå sig på. Här följer en ordlista – från A till Ö – som kan vara nyttig för er som står i begrepp att skaffa ett campingfordon av något slag.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-27 07:24

 • Modellnytt 2023, del 1

  Modellnytt 2023, del 1

  Välkomna till ett nytt modellår och en säsong som troligtvis inte kommer att likna det vi är vana vid. Eftersom bristen på chassin och komponenter fortlöper får vi vara beredda på att vissa varumärken har prioriterat att lösa leveranserna av redan beställda fordon istället för att knåpa ihop nya innovativa lösningar som vi inte har sett förut. Vissa husbils- och husvagnsmärken har knappt synbara eller ens några nyheter alls att förmedla. Det finns emellertid undantag och utan att gå händelserna i förväg kan vi redan nu avslöja att vi har några riktiga guldkorn att se fram emot 2023.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-26 06:57

 • Klassiker: Försäljningstoppen 1961-1982

  Klassiker: Försäljningstoppen 1961-1982

  Vad som en gång i tiden var det mest omtyckta, kanske inte ens finns på marknaden idag. En framgångssaga varar sällan i evighet. Vi med de grå tinningarnas charm minns många av de gamla husvagnsmärkena. Måhända ler vi åt "registreringslistorna" i denna artikel samtidigt som vi med skräckblandad förtjusning kopplar samman dem med en och annan semester-händelse. Det som idag kan tyckas vara uppseendeväckande är britternas framträdande roll under 60- och 70-talet samt Polars enorma försäljning under åren 1976–1979, då de totaldominerade husvagnsförsäljningen på den svenska marknaden. I denna artikel kikar vi närmare på åren 1961–1982 och fortsättning följer…

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-24 06:18

 • Varning för vattenläcka!

  Varning för vattenläcka!

  Det regnade ute, så det var inte konstigt att det droppat lite vatten på golvet alldeles innanför dörren på husbilen. Men det blev väldigt underligt när vattnet fylldes på, trots att de blöta skorna var borta och allt noggrant upptorkat. Panik! Vi har en vattenläcka! Det här handlar om att fixa felet, men också om att förebygga problem.

  Artikel Håkan Johansson, 2022-10-21 07:47

 • Campcation – vill underlätta digitala bokningar

  Campcation – vill underlätta digitala bokningar

  Vad händer när en entreprenör planerar sin första husbilssemester och upplever att det är rörigt att hitta campingar på nätet? Hon gör en marknadsanalys, skapar ett team och bygger en digital bokningssida för campingar och ställplatser. Vi möter Johanna Raga Waronen, vd för Campcation.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2022-10-20 07:34

 • Klassiker: GAP Eden Roc – finfin fransos

  Klassiker: GAP Eden Roc – finfin fransos

  En riktigt ovanlig fransk kvalitetsvagn i det övre skiktet och bara en tidigare ägare, men Conny Thunlund granskades noga innan han fick köpa den. Hur ovanlig är den då? Så pass att den till och med väcker rejäl uppmärksamhet i franska veterankretsar.

  Artikel Robert Gustavsson, 2022-10-18 07:24

 • Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

  Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

  Skags Fyr är tagen ur bruk sedan länge men för campingfolket som reser i Norrbotten kan den bli ett bra riktmärke. På sin nya plats i Jävre blir den en symbol för ett riktigt bra övernattningsställe.

  Artikel Catharina Höglund, 2022-10-14 07:07

 • Klassiker: Toppola – en vägsnigel?

  Klassiker: Toppola – en vägsnigel?

  Om man som Saabfantast letar efter en husbil – ska man då inte ha en Toppola? Mattias Olsson kom hem en dag efter jobbet till en milt sagt upphetsad fru. "Kolla, kolla – det är en Toppola till salu på Blocket", var budskapet som fick fart på Mattias. "Det var bara att tokringa på annonsen. Sedan var vi hemma tre på natten", berättar han.

  Artikel Thomas Sjölund, 2022-10-12 07:18

 • Prylar: Minidammsugare och hundpalats

  Prylar: Minidammsugare och hundpalats

  Vi bjuder på praktiska, fiffiga, roliga och helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-10-03 07:25

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206