Prylar: Minidammsugare och hundpalats

Publicerad

Vi bjuder på praktiska, fiffiga, roliga och helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

Med afrikansk touch


Leksands Knäckebröd har kommit ut med ett nytt tunt knäcke i Tre Kullor-familjen. Det har namnet Havssalt med Frön & Teff. Det sistnämnda är ett glutenfritt sädesslag som har odlats i tusentals år, med sin hemvist i de etiopiska och eritreanska högländerna. Förpackningen innehåller 180 g.

Rekommenderat pris 30 kronor, läs mer på leksands.se.

 

Plutos palats


Dometic K9 80 AIR är tillverkat i ett lätt, hållbart material som garanterar komfort och säkerhet för hunden. Det mångsidiga lufttältet är lätt att rengöra, enkelt att packa ner och har ett bärhandtag för transport. Mått 120 x 80 x 80 cm (längd/bredd/höjd).

Rekommenderat pris 3 519 kronor, läs mer på dometic.com.

Är vi framme snart?


Hur långt är det kvar? Är vi framme snart? Man har knappt hunnit sätta sig i bilen förrän frågan kommer från ivriga småbarn.

För de allra yngsta kan det vara svårt att föreställa sig hur långt 30 mil eller fyra timmar är, men med den smarta resvägsvisaren får de svaret på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Produkten fästs enkelt på solskyddet i framsätet med hjälp av ett elastiskt resårband. Bilen är 4,5 x 3,5 cm.

Pris 80 kronor, hos smartasaker.se.

 

Sladdlös minidammsugare


Mi Vacuum Cleaner Mini från Xiaomi är enkel att hantera om du behöver rengöra tangent-bordet, lister, lådor eller få bort småskräp som har hamnat i husvagnen eller husbilen.

Det uppladdningsbara batteriet (laddas via USB-uttag) ger en batteritid på upp till 30 minuter. Levereras med två tillsatser: en möbelborste och ett smalare förlängningsrör. Vikt 500 g.

Pris 549 kronor, hos smartasaker.se.

 

Bra för babyn


Portabel nappflaskvärmare med löstagbart element och 12 voltskontakt. Med den här smarta flaskvärmaren kan du använda fordonets cigarettuttag för att värma nappflaskor med välling och glasburkar med barnmat, utan att behöva stanna. Material av nylon. 50 cm strömsladd.

Pris 319 kronor, hos smartasaker.se.

 

Hopfällbar med el


E-bike GoCamp Tiempo är en hopfällbar elcykel som tar liten plats vid förvaring vilket gör den enklare att få med sig på campingsemestern. Den har vridstyv aluminiumram, 16-tumshjul, skivbromsar fram och bak, bakmonterad pakethållare samt infällbara pedaler. Batteri 36V / 7,8Ah. Sjuväxlad (Shimano). Maxfart 25 km/h. Räckvidd 4–5 mil (beroende på terräng och förarens vikt). Maxvikt förare 100 kg.

Rekommenderat pris 15 795 kronor, läs mer på kamafritid.se.

 

Teleskopisk tvättborste


Fliz är en teleskopisk tvättborste med justerbart aluminiumhandtag, snabbkoppling, skumgrepp och påskruvad borste med finishvänliga strån. Längd 105-175 cm (borstens bredd 25 cm). Vikt 720 g.

Rekommenderat pris 245 kronor, läs mer på kamafritid.se

 

Magnetisk och böjbar


Praktisk och elegant att hänga disktrasan på. Kan användas i både raka och runda diskhoar. 

Böj till hållaren så att den passar din diskho och sätt fast den med två starka motmagneter som du sätter på utsidan av diskhon. Magneterna är enkla att flytta eller ta bort och du behöver inte använda några verktyg. Fungerar i stål- och metallhoar. Tillverkad av plast och är 22 cm lång.

Pris 265 kronor, hos smartasaker.se.

 

Stor för små


Första husbilsresan kan de allra yngsta göra med BIG Camper. Gå-husbilen har måtten 38 x 23 x 66 centimeter (längd/bredd/höjd). Taket är avtagbart så att barnen kommer åt inredningen inne i husbilen. Rekommenderas från två år. Tillverkad av plast.

Pris 671 kronor, på babymarkt.se.

 • Prylar: Vagnvakt och spett för hela familjen

  Prylar: Vagnvakt och spett för hela familjen

  En samling praktiska, fiffiga, roliga eller helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-11-23 07:58

 • Fixa extra lastutrymme bakom bilen

  Fixa extra lastutrymme bakom bilen

  Tyskarna är experter på att fästa plåtlådor och boxar på bakdörrar och tak för att skaffa mer packutrymme på mindre husbilar. Här får du tips på hur du kan göra husbilens lastutrymmen större och hur du bör tänka för att inte riskera överlast.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2022-11-22 07:32

 • Modellnytt 2023, del 2

  Modellnytt 2023, del 2

  Välkommen att på nytt botanisera bland de olika husvagns- och husbilstillverkarna. I föregående utgåva skrev vi att det kan vara en smula tunnsått gällande innovativa nyheter hos vissa av varumärkena, medan andra designavdelningar tycks ha få fritt spelrum. Vi ska emellertid ha i åtanke att världen har tett sig märklig de senaste åren och det har givetvis även påverkat vår älskade sfär inom mobil fritid.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-11-19 07:04

 • Vanlife: Hänga med andra

  Vanlife: Hänga med andra

  Att resa med familj eller kompisar är en sak, men hur gör man för att hitta nya vänner längs vägarna som man kan trivas och uppleva saker tillsammans med? Husvagn & Camping åker på vanlifeträff, testar spontankaffe och föreningsliv och upptäcker att det mestadels handlar om att vara nyfiken.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2022-11-17 06:05

 • Skeppsmalens fiskehamn: Klippor och surströmming

  Skeppsmalens fiskehamn: Klippor och surströmming

  Mitt i ett världsarv och granne med Sveriges enda restaurang som har surströmmingspizza på menyn ligger ställplatsen Skeppsmalens Fiskehamn (även kallad Skeppsmalns Fiskeläge). Den erbjuder med andra ord en unik miljö.

  Artikel Michael Åhman, 2022-11-16 07:27

 • Prylar: Hundkoll och återvunnet tält

  Prylar: Hundkoll och återvunnet tält

  Mera praktiska, fiffiga, roliga och helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-10-28 07:37

 • Ordlista för campare – från A till Ö

  Ordlista för campare – från A till Ö

  Vi som redan har båda fötterna bland husvagnar, husbilar samt ställ- och campingplatser bidrar med en hel del ord och uttryck som kan vara svåra att förstå sig på. Här följer en ordlista – från A till Ö – som kan vara nyttig för er som står i begrepp att skaffa ett campingfordon av något slag.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-27 07:24

 • Modellnytt 2023, del 1

  Modellnytt 2023, del 1

  Välkomna till ett nytt modellår och en säsong som troligtvis inte kommer att likna det vi är vana vid. Eftersom bristen på chassin och komponenter fortlöper får vi vara beredda på att vissa varumärken har prioriterat att lösa leveranserna av redan beställda fordon istället för att knåpa ihop nya innovativa lösningar som vi inte har sett förut. Vissa husbils- och husvagnsmärken har knappt synbara eller ens några nyheter alls att förmedla. Det finns emellertid undantag och utan att gå händelserna i förväg kan vi redan nu avslöja att vi har några riktiga guldkorn att se fram emot 2023.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-26 06:57

 • Klassiker: Försäljningstoppen 1961-1982

  Klassiker: Försäljningstoppen 1961-1982

  Vad som en gång i tiden var det mest omtyckta, kanske inte ens finns på marknaden idag. En framgångssaga varar sällan i evighet. Vi med de grå tinningarnas charm minns många av de gamla husvagnsmärkena. Måhända ler vi åt "registreringslistorna" i denna artikel samtidigt som vi med skräckblandad förtjusning kopplar samman dem med en och annan semester-händelse. Det som idag kan tyckas vara uppseendeväckande är britternas framträdande roll under 60- och 70-talet samt Polars enorma försäljning under åren 1976–1979, då de totaldominerade husvagnsförsäljningen på den svenska marknaden. I denna artikel kikar vi närmare på åren 1961–1982 och fortsättning följer…

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-24 06:18

 • Varning för vattenläcka!

  Varning för vattenläcka!

  Det regnade ute, så det var inte konstigt att det droppat lite vatten på golvet alldeles innanför dörren på husbilen. Men det blev väldigt underligt när vattnet fylldes på, trots att de blöta skorna var borta och allt noggrant upptorkat. Panik! Vi har en vattenläcka! Det här handlar om att fixa felet, men också om att förebygga problem.

  Artikel Håkan Johansson, 2022-10-21 07:47

 • Campcation – vill underlätta digitala bokningar

  Campcation – vill underlätta digitala bokningar

  Vad händer när en entreprenör planerar sin första husbilssemester och upplever att det är rörigt att hitta campingar på nätet? Hon gör en marknadsanalys, skapar ett team och bygger en digital bokningssida för campingar och ställplatser. Vi möter Johanna Raga Waronen, vd för Campcation.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2022-10-20 07:34

 • Klassiker: GAP Eden Roc – finfin fransos

  Klassiker: GAP Eden Roc – finfin fransos

  En riktigt ovanlig fransk kvalitetsvagn i det övre skiktet och bara en tidigare ägare, men Conny Thunlund granskades noga innan han fick köpa den. Hur ovanlig är den då? Så pass att den till och med väcker rejäl uppmärksamhet i franska veterankretsar.

  Artikel Robert Gustavsson, 2022-10-18 07:24

 • Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

  Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

  Skags Fyr är tagen ur bruk sedan länge men för campingfolket som reser i Norrbotten kan den bli ett bra riktmärke. På sin nya plats i Jävre blir den en symbol för ett riktigt bra övernattningsställe.

  Artikel Catharina Höglund, 2022-10-14 07:07

 • Klassiker: Toppola – en vägsnigel?

  Klassiker: Toppola – en vägsnigel?

  Om man som Saabfantast letar efter en husbil – ska man då inte ha en Toppola? Mattias Olsson kom hem en dag efter jobbet till en milt sagt upphetsad fru. "Kolla, kolla – det är en Toppola till salu på Blocket", var budskapet som fick fart på Mattias. "Det var bara att tokringa på annonsen. Sedan var vi hemma tre på natten", berättar han.

  Artikel Thomas Sjölund, 2022-10-12 07:18

 • Eksjöverken – kantig koloss från Småland

  Eksjöverken – kantig koloss från Småland

  Två rum, dubbla dörrar, 6,85 meter lång och 2,1 meter bred. Exclusiv 600 tillverkad av Eksjöverken är en riktig koloss men väger trots det bara 770 kilo. Freddy och Monica Schybergs 65:a är nummer 25 av 28 tillverkade.

  Artikel Robert Gustavsson, 2022-09-29 06:59

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206