Prylar: Vagnvakt och spett för hela familjen

Publicerad

En samling praktiska, fiffiga, roliga eller helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

Spett för hela familjen


Grill & Chill är ett set med sex stycken dubbla grillpinnar av rostfritt stål som kan roteras och fästas i sin hållare i fyra olika lägen.

Tack vare de två sidhandtagen kan produkten även enkelt flyttas från grillen. Mått 46,5 x 33 x 9,5 centimeter. Klarar maskindisk.

Pris 629 kronor, hos freakykitchen.se.

Elegant källsortering


3-pack med återvinnings-påsar som är tillverkade av RPET (återvunna plastflaskor). Som gjorda för att sköta källsorteringen på bästa sätt under campandet. Levereras i tre olika färger för att du enkelt ska kunna separera de olika återvinnings-materialen. Storlek: 45 x 25 x 29 centimeter. Finns med två olika motiv.

Pris 217 kronor, hos classiccentre.se.

Idealisk för de minsta


Clima e-Van 5400H är en automatisk luftkonditionering med värmepump som är speciellt designad för takmontering på korta plåtisar (4 till 6 meter). Clima har en idealisk lösning för enkel installation utan att man behöver ta bort takfönstret. Den uppvisar en modern design, är endast 41 mm tjock och har multifunktionsdisplay och LED-lampor som kan slås på/av via en fjärrkontroll.

Rekommenderat pris 21 780 kronor, läs mer på kamafritid.se.

Portabel och hopvikbar


NomandiQ är en unik gasolbordsgrill som är portabel och hopvikbar. Dessutom är den lätt (5,6 kg). Produkten är tillverkad av högkvalitativ aluminium och har grillytan 2 x 73 cm2. Hopfälld har den måtten 40/26/15 cm (bredd/höjd/djup). Slang med gasregulator ingår. Grillgallret går att ta loss och rengöra för hand eller i diskmaskin.

Pris 2 995 kronor, hos smartasaker.se.

Vaktar vagnen


Avara Lite är ett larmpaket för husvagnar som står uppställda på säsongsplats. Den har nödvändiga funktionerna som rök-, CO- och propangasdetektor. Modemet ingår och gör att man kan kommunicera med alarmsystemet via mobiltelefon.

Eventuella inbrott förmedlas också till mobiltelefon via SMS och/eller som e-post. Man kan konfigurera vem som ska ta emot larm, så att även familj eller vänner får en varning.

Inbrottslarmet aktiveras och stängs av när man trycker på huvudenheten och samtidigt håller ID-chipet i handen.

Rekommenderat pris 4 995 kronor, läs mer på kamafritid.se.

Tablettdelaren


Behöver du bara halva dosen? Tablettdelaren hjälper dig att kapa medicinen i mindre bitar. Enkel användning då du lägger pillren i den sluttande skåran och stänger locket. När du trycker ihop produkten delas pillret av det skarpa bladet på insidan. Inne i tablettdelaren finns även två små pillerfack för förvaring av medicin.

Pris 75 kronor, hos smartasaker.se.

När inte fingrarna längre räcker till


Tappat en skruv, bult, mutter eller verktyg i motorrummet? Med den här teleskopiska magneten kan du lätt nå det du inte kommer åt med fingrarna. Magnetpinnen kan bli 67 centimeter lång och klarar att lyfta objekt upp till en vikt av 1 kg. Hopfälld är den ungefär som en penna i storlek.

Den integrerade LED-lampan tänds och släcks automatiskt när du drar ut eller trycker in skaftet. Batterier ingår. Vikt 40 gram.

Pris 165 kronor, hos smartasaker.se.

Matta till Mercedes


Värmematta för golvet i förarhytten på Mercedes Sprinter. Framställd av material från nyttofordonsindustrin: värmebeständigt PU-skum, vatten-avvisande och temperatursäker till 90 ˚C. Ansluts till konvektorsystemet med slanganslutningar Ø 12 mm. Finns i två olika utföranden (beroende på fordonets tillverkningsår).

Rekommenderat pris 5 375 kronor, läs mer på kamafritid.se.

Stiligt i köket


Lekfull kökshandduk som fungerar lika bra som hjälp bland kastruller och porslin som till väggdekoration. Tillverkad i linne. Mått 35 x 50 centimeter. Svartvit kulör.

Rekommenderat pris 169 kronor, läs mer på kamafritid.se.

 • Fixa extra lastutrymme bakom bilen

  Fixa extra lastutrymme bakom bilen

  Tyskarna är experter på att fästa plåtlådor och boxar på bakdörrar och tak för att skaffa mer packutrymme på mindre husbilar. Här får du tips på hur du kan göra husbilens lastutrymmen större och hur du bör tänka för att inte riskera överlast.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2022-11-22 07:32

 • Modellnytt 2023, del 2

  Modellnytt 2023, del 2

  Välkommen att på nytt botanisera bland de olika husvagns- och husbilstillverkarna. I föregående utgåva skrev vi att det kan vara en smula tunnsått gällande innovativa nyheter hos vissa av varumärkena, medan andra designavdelningar tycks ha få fritt spelrum. Vi ska emellertid ha i åtanke att världen har tett sig märklig de senaste åren och det har givetvis även påverkat vår älskade sfär inom mobil fritid.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-11-19 07:04

 • Vanlife: Hänga med andra

  Vanlife: Hänga med andra

  Att resa med familj eller kompisar är en sak, men hur gör man för att hitta nya vänner längs vägarna som man kan trivas och uppleva saker tillsammans med? Husvagn & Camping åker på vanlifeträff, testar spontankaffe och föreningsliv och upptäcker att det mestadels handlar om att vara nyfiken.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2022-11-17 06:05

 • Skeppsmalens fiskehamn: Klippor och surströmming

  Skeppsmalens fiskehamn: Klippor och surströmming

  Mitt i ett världsarv och granne med Sveriges enda restaurang som har surströmmingspizza på menyn ligger ställplatsen Skeppsmalens Fiskehamn (även kallad Skeppsmalns Fiskeläge). Den erbjuder med andra ord en unik miljö.

  Artikel Michael Åhman, 2022-11-16 07:27

 • Prylar: Hundkoll och återvunnet tält

  Prylar: Hundkoll och återvunnet tält

  Mera praktiska, fiffiga, roliga och helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-10-28 07:37

 • Ordlista för campare – från A till Ö

  Ordlista för campare – från A till Ö

  Vi som redan har båda fötterna bland husvagnar, husbilar samt ställ- och campingplatser bidrar med en hel del ord och uttryck som kan vara svåra att förstå sig på. Här följer en ordlista – från A till Ö – som kan vara nyttig för er som står i begrepp att skaffa ett campingfordon av något slag.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-27 07:24

 • Modellnytt 2023, del 1

  Modellnytt 2023, del 1

  Välkomna till ett nytt modellår och en säsong som troligtvis inte kommer att likna det vi är vana vid. Eftersom bristen på chassin och komponenter fortlöper får vi vara beredda på att vissa varumärken har prioriterat att lösa leveranserna av redan beställda fordon istället för att knåpa ihop nya innovativa lösningar som vi inte har sett förut. Vissa husbils- och husvagnsmärken har knappt synbara eller ens några nyheter alls att förmedla. Det finns emellertid undantag och utan att gå händelserna i förväg kan vi redan nu avslöja att vi har några riktiga guldkorn att se fram emot 2023.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-26 06:57

 • Klassiker: Försäljningstoppen 1961-1982

  Klassiker: Försäljningstoppen 1961-1982

  Vad som en gång i tiden var det mest omtyckta, kanske inte ens finns på marknaden idag. En framgångssaga varar sällan i evighet. Vi med de grå tinningarnas charm minns många av de gamla husvagnsmärkena. Måhända ler vi åt "registreringslistorna" i denna artikel samtidigt som vi med skräckblandad förtjusning kopplar samman dem med en och annan semester-händelse. Det som idag kan tyckas vara uppseendeväckande är britternas framträdande roll under 60- och 70-talet samt Polars enorma försäljning under åren 1976–1979, då de totaldominerade husvagnsförsäljningen på den svenska marknaden. I denna artikel kikar vi närmare på åren 1961–1982 och fortsättning följer…

  Artikel Anders Wallsten, 2022-10-24 06:18

 • Varning för vattenläcka!

  Varning för vattenläcka!

  Det regnade ute, så det var inte konstigt att det droppat lite vatten på golvet alldeles innanför dörren på husbilen. Men det blev väldigt underligt när vattnet fylldes på, trots att de blöta skorna var borta och allt noggrant upptorkat. Panik! Vi har en vattenläcka! Det här handlar om att fixa felet, men också om att förebygga problem.

  Artikel Håkan Johansson, 2022-10-21 07:47

 • Campcation – vill underlätta digitala bokningar

  Campcation – vill underlätta digitala bokningar

  Vad händer när en entreprenör planerar sin första husbilssemester och upplever att det är rörigt att hitta campingar på nätet? Hon gör en marknadsanalys, skapar ett team och bygger en digital bokningssida för campingar och ställplatser. Vi möter Johanna Raga Waronen, vd för Campcation.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2022-10-20 07:34

 • Klassiker: GAP Eden Roc – finfin fransos

  Klassiker: GAP Eden Roc – finfin fransos

  En riktigt ovanlig fransk kvalitetsvagn i det övre skiktet och bara en tidigare ägare, men Conny Thunlund granskades noga innan han fick köpa den. Hur ovanlig är den då? Så pass att den till och med väcker rejäl uppmärksamhet i franska veterankretsar.

  Artikel Robert Gustavsson, 2022-10-18 07:24

 • Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

  Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

  Skags Fyr är tagen ur bruk sedan länge men för campingfolket som reser i Norrbotten kan den bli ett bra riktmärke. På sin nya plats i Jävre blir den en symbol för ett riktigt bra övernattningsställe.

  Artikel Catharina Höglund, 2022-10-14 07:07

 • Klassiker: Toppola – en vägsnigel?

  Klassiker: Toppola – en vägsnigel?

  Om man som Saabfantast letar efter en husbil – ska man då inte ha en Toppola? Mattias Olsson kom hem en dag efter jobbet till en milt sagt upphetsad fru. "Kolla, kolla – det är en Toppola till salu på Blocket", var budskapet som fick fart på Mattias. "Det var bara att tokringa på annonsen. Sedan var vi hemma tre på natten", berättar han.

  Artikel Thomas Sjölund, 2022-10-12 07:18

 • Prylar: Minidammsugare och hundpalats

  Prylar: Minidammsugare och hundpalats

  Vi bjuder på praktiska, fiffiga, roliga och helt enkelt prylar som man bara "villhöver".

  Artikel Redaktionen, 2022-10-03 07:25

 • Eksjöverken – kantig koloss från Småland

  Eksjöverken – kantig koloss från Småland

  Två rum, dubbla dörrar, 6,85 meter lång och 2,1 meter bred. Exclusiv 600 tillverkad av Eksjöverken är en riktig koloss men väger trots det bara 770 kilo. Freddy och Monica Schybergs 65:a är nummer 25 av 28 tillverkade.

  Artikel Robert Gustavsson, 2022-09-29 06:59

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206