Story House Egmont skapar Sveriges största marknadsplats inom camping tillsammans med Hollistay

Anders Wallsten, chefredaktör för Husvagn & Camping samt Lars och Malin Mellstrand, grundare av Hollistay

Story House Egmont skapar Sveriges största marknadsplats inom camping tillsammans med Hollistay

Publicerad

Story House Egmonts och Husvagn & Campings partnerskap med den digitala plattformen Hollistay ska ta den svenska campingvärlden med storm. Genom samarbetet utökar Husvagn & Camping kraftigt sina registrerade camping- och ställplatser och skapar därmed landets största campingmarknadsplats.

Husvagn & Camping är Sveriges största campingmagasin och Hollistay är Nordens största digitala plattform för campare och campingboenden. Initialt handlar samarbetet om att utveckla Husvagn & Campings populära Campingkatalog, som ges ut varje år till prenumeranter och i butik, och som även finns att tillgå digitalt via husvagnochcamping.se. Genom att slå ihop Husvagn & Campings och Hollistays campingregister i en gemensam databas med nära 2 300 camping- och ställplatser, skapas den största marknadsplatsen i Sverige för campingägare och gäster. 

– Konkret innebär det att den populära Campingkatalogen blir ännu större och ännu bättre. Räkna med en blytung katalog med minst 100 fler sidor som kommer ut lagom till våren 2023, samt en digital tjänst som blir något helt annat än vad vi har kunnat erbjuda tidigare, säger Anders Wallsten, chefredaktör för Husvagn & Camping.

Hollistays ledande onlineposition och oberoende ställning inom det nordiska campingcommunityt, i kombination med Husvagn & Campings starka innehåll och räckvidd, gör samarbetet till en perfect match. Via partnernas tryckta och digitala kanaler nås över 350 000 läsare, unika webbesökare och nyhetsbrevsprenumeranter varje månad.

– Vi vill tillsammans med Hollistay maximera upplevelsen av camping-Sverige för våra läsare, annonsörer och kunder – både i print och digitalt, säger Anders Wallsten. Samtidigt ska vi oförändrat fortsätta att satsa på vår oberoende journalistik och bevakning av nyheter och tips om allt som rör camping. Ett område som efter coronaåren och i takt med svenskens förnyade frilufts-intresse bara växer och växer.

– När möjligheten dök upp om att samarbeta med Story House Egmont och Husvagn & Camping, insåg vi snabbt att vi delar samma mål och vision och grundvärderingar, vilket gör att satsningen känns helt rätt för oss, säger Hollistays VD Lars Mellstrand.

Genom samarbetet kan Story House Egmont erbjuda campingägare att synas på Husvagn & Campings och Hollistays gemensamma plattformar samt ta del av Hollistays digitala tjänster, som till exempel mini-webbshop för merförsäljning. Med hjälp av Hollistays populära app kan gästerna få en snabb överblick över alla typer av campingboenden. De kan även boka direkt samt kommunicera med boendet och andra gäster på plats genom ett lokalt, socialt nätverk i appen. 

– Vi står med ett riktigt starkt erbjudande redan från start, men ser samtidigt en stor utvecklingspotential. På sikt vill vi och Hollistay utveckla våra gemensamma plattformar för att möjliggöra ännu mer aktiviteter och interaktion, såväl online som på campingplatserna. Dels mellan campinggästerna, dels mellan campinggästerna och campingägarna, berättar Ingar Brynnel, ansvarig för kommersiella samarbeten på Story House Egmont.

OM HUSVAGN & CAMPING


 • Allt om Husvagn & Camping föddes 1976 är Sveriges ledande tidskrift om husvagnar, husbilar och mobil fritid.

 • Papperstidningen kommer ut med 14 utgåvor (2023) och har 123 000 läsare, medan hemsidan husvagnochcamping.se varje månad ca 110 000 unika besökare och 240 000 sidvisningar. 

 • Campingkatalogen kommer ut en gång om året i en upplaga om 20 000 ex.

OM HOLLISTAY


 • Hollistay är en oberoende gemensam plattform för campare och campingplatser i Norden.

 • Hollistay grundades 2017 av Lars och Malin Mellstrand, med visionen att göra det enklare för campingplatser att synas, ge campinggäster en snabb överblick över alla typer av campingboenden i sin närhet och med några klick få kontakt och boka ett boende.

 • Hollistay samlar alla användare på ett och samma ställe – i Hollistay-appen, som hjälper campingvärdar och campinggäster att hitta och interagera med varandra. 

 • Hollistay-appen har över 70 000 nedladdningar och finns tillgänglig för både iOS och Android, samt via webben.

 • Mera prylar för fritiden

  Mera prylar för fritiden

  Prylar som kan vara roliga eller praktiska att ha.

  Artikel Redaktionen, 2023-01-16 07:17

 • Kan du vara folkbokförd i ditt fritidsfordon?

  Kan du vara folkbokförd i ditt fritidsfordon?

  Att helt och hållet bo i campingfordon under stora delar av året blir allt vanligare. Kan denna livsstil rent av leda till att man behöver byta folkbokföringsadress? Vi kollar med en av Skatteverkets experter.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-01-13 07:07

 • Knaus historia: Från svalbo till nutid

  Knaus historia: Från svalbo till nutid

  Det började med ett svalbo. Idag är Knaus husbils- och husvagnsindustri ett miljardprojekt. I ett bildspel förmedlar vi här en ärofylld inblick från det första spadtaget i det förflutna till en modern och högteknologisk nutid.

  Artikel Anders Wallsten, 2023-01-11 06:35

 • Enklare långresa med dieselvärme

  Enklare långresa med dieselvärme

  I Sverige har nästan alla husbilar och husvagnar någon typ av gasolvärme, men de senaste åren har intresset ökat för värmare som använder dieselolja som bränsle.

  Artikel Håkan Johansson, 2023-01-10 07:12

 • Företagshistoria: Bergholm – drömmen som blev verklighet

  Företagshistoria: Bergholm – drömmen som blev verklighet

  Olle Bergholm knegade på Cabby och närde en dröm om att starta eget. Han gjorde slag i saken 1992 – och 30 år senare är Bergholm en av branschens importjättar. Men vägen dit har sannerligen inte varit spikrak. Vi möter Lars Bergholm i en personlig intervju i samband med företagets 30-årsjubileum.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-01-09 07:08

 • Kättingens ställplats: Med bad och bär

  Kättingens ställplats: Med bad och bär

  Kättingens ställplats i Orsa är ganska ny och ett skolexempel på hur en bra ställplats kan se ut.

  Artikel Catharina Höglund, 2023-01-03 07:27

 • Bilkameror – ökad trygghet med dash cam

  Bilkameror – ökad trygghet med dash cam

  Videokameror som monteras i bilens framruta ökar i popularitet. De kallas dashcam och är mycket praktiska i händelse av olycka eller inbrott. Vi pratar med en expert som förklarar hur de fungerar – och ger några värdefulla tips inför ett eventuellt köp.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-01-02 07:17

 • Klassikern: VW Typ 2 – drömkåken på hjul

  Klassikern: VW Typ 2 – drömkåken på hjul

  Den skapar omedelbart ett habegär som är svårt att mota bort. Det är bara prislappen som avskräcker. Lite.

  Artikel Anders Tengner, 2022-12-29 07:58

 • Modellnytt 2022, del 3

  Modellnytt 2022, del 3

  I den tredje och sista vändan av modellnytt anno 2023 har vi tagit med det allra hetaste som inte visades för allmänheten före Caravan Salon och Elmiamässan. Är det bara bottenskrapet kvar? O, nej! Här kan ni ta del av nyheterna från exempelvis storsäljare som Rapido och Pilote samt samt plåtisen Affinity. Mycket nöje!

  Artikel Anders Wallsten, 2022-12-19 10:07

 • Garantins villkor: Kunden har inte alltid rätt

  Garantins villkor: Kunden har inte alltid rätt

  Om du tecknar avtal om att köpa en ny husbil idag kan det dröja 18 månader innan den levereras. Läget är betydligt bättre när det gäller husvagnar. Men läs avtalet innan du handlar.

  Artikel Håkan Johansson, 2022-12-16 07:57

 • Prylar: Liten kamera med stor kapacitet

  Prylar: Liten kamera med stor kapacitet

  Vi har än en gång samlat ihop ett antal prylar – praktiska, roliga, fiffiga. Helt enkelt saker som kan vara kul eller bra att ha.

  Artikel Redaktionen, 2022-12-15 06:57

 • Elmia Husvagn Husbil: Återkomsten!

  Elmia Husvagn Husbil: Återkomsten!

  Saknad och efterlängtad. Stora, breda leenden och till och med en tår av glädje. Ja, det fick vi ta del av när Elmia Husvagn Husbil gjorde comeback efter två års pandemi. Okej, allt var inte som förut, men känslan över att återigen vara på plats var nästan obeskrivlig. I detta bildspel bjuder Husvagn & Camping på kul på hjul.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-12-12 07:59

 • Ställplats Din Husbil: Bra läge för citycamping

  Ställplats Din Husbil: Bra läge för citycamping

  Din Husbil heter företaget som erbjuder övernattning för både husvagnar och husbilar centralt i Jönköping.

  Artikel Catharina Höglund, 2022-12-10 07:06

 • Bildspecial: Caravan Salon i Düsseldorf

  Bildspecial: Caravan Salon i Düsseldorf

  Düsseldorf. Mässa. Husbilar och husvagnar. Livet känns nästan som vanligt igen. När Caravan Salon öppnade portarna för den 61:a upplagan var intresset mycket stort. Husvagn & Camping har denna gång valt att bevaka världens största mässa för mobil fritid via bilder.

  Artikel Anders Wallsten, 2022-12-08 07:07

 • Vad händer vid konkurs? Gardera dig för lågkonjunktur

  Vad händer vid konkurs? Gardera dig för lågkonjunktur

  År 1991 sprack drömmarna för väldigt många människor. Då rasade börsen, räntorna steg till extrema nivåer och högt belånade fastigheter tappade stora delar av sitt värde. Idag finns risken att vi står inför ett liknande läge.

  Artikel Håkan Johansson, 2022-12-06 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206