Mera prylar: Håll dig kall – och varm

Publicerad

Ännu mera prylar – praktiska, roliga, fiffiga. Helt enkelt saker som kan vara kul eller bra att ha.

Håll dig kall


Fresh Jet FJX
(1 700 eller 2 200 watt) är den nya generationen takmonterade luftkonditioneringar för fritidsfordon. Effektiv nedkylning, minsta möjliga strömförbrukning och låg ljudnivå. Integrerat luftrengöringssystem filtrerar bort bakterier och otrevlig lukt. Styrs med fjärrkontroll eller med smartphone/surfplatta.

Pris ej fastställt. Lanseras Q1 2023, läs mer på dometic.com.

 

Hela långsidan


Residence AIR All-Season är ett uppblåsbart tält som täcker hela vagnssidan och är utrustat med uppblåsbar baldakin, utvändiga fönstergardiner med dragkedja samt avtagbara front- och sidostycken. Finns i sex olika storlekar (A-mått 950 till 1 100 cm).

Pris ej fastställt. Lanseras Q1 2023, läs mer på dometic.com.

För finsmakare


Oro Nero, "svart guld", skapas av vildblommahonung och svart vitlök från Caraglio. Det är en helt naturlig produkt för finsmakare och den har inte den karakteristiska förnimmelsen av vitlök, utan levererar istället toner av balsamvinäger, lakrits och torkade plommon. Perfekt tillbehör till ost- och kötträtter samt mörk choklad. Glasburk 125 gram.

Pris 165 kronor, hos mysallitaliana.com.

Både varmt och kallt


Termosen Hydro Flask är tillverkad i ett livsmedelsklassat 18/8-stål. Flaskan är dubbelväggig via tekniken Temp-ShieldTM (vakuumisolering där produkten görs i ett stycke, vilket gör vikten låg). Håller dryck kyld i upp till 24 timmar samt varm i upp till 6 timmar. Rymmer 621 milliliter och finns i nio olika kulörer. Det finns även ett praktisk lock (extraprodukt) som gör att man kan dricka via ett upp- och nedfällbart munstycke (159 kronor).

Rekommenderat pris 450 kronor, läs mer på granitbiten.com.

Finemang för fossingarna


Kostsam uppvärmning av huset, husbilen eller husvagnen? Ett smart val är då att ha varmt på fötterna och det via vandringssockorna Mountaineer Classic Edition Maximum Cushion Crew Socks från Smartwool. De har högt skaft, elastiskt stöd i hål-foten samt platt tåsöm som förhindrar skav. Material 74 procent ull, 25 procent nylon, 1 procent elastan. Finns i två kulörer och fyra olika storlekar.

Rekommenderat pris 340 kronor, läs mer på granitbiten.com.

Plåtis som husvagn


Tillhör ni dem som har en gammal, klassisk husvagn och en jänkare som dragbil? Då kanske denna kan vara passande som dekoration inne i campingfordonet? Finns även som grönvit "gung-Cittra" med tillhörande vagn. Tillverkade av metall. Storlek 41 x 10 x 11 centimeter.

Pris 688 kronor, hos hemmetshjarta.se.

Do the dishes


Handdiskmedel från Royal Camping. Produkten är baserad på kokosnötsolja som skonsamt rengör utan att ge torra händer. Innehåller japansk pepparmint som ger en ljuvlig doft samt är antibakteriell. Förpackning om en halvliter. Finns även som handtvål (mango/aloe vera) med en doft av citrongräs.

Rekommenderat pris 99 kronor, läs mer på kamafritid.se.

Tak över huvudet


Cepewa är ett mysigt litet krypin för små flyttfåglar och befjädrade campare. Häng upp fågelholken nära er egen husvagn och upplev en fågelfamiljs inflyttning från nära håll. Mått 26 x 19 x 12 centimeter.

Pris 288 kronor, läs mer på amazon.se.

Ultimata kojan


Kidsens favorit hemma på tomten. Husvagnen är tillverkad i klarlackerat 1,8-centimeters kryssfaner av björk. Inredd med köksavdelning inkluderat vask och förvaring samt ett sovrum med madrass i kallskum och PU-väv. Grå nålfiltsmatta på golvet och på trappsteg vid entrén. Mått 150 x 70 x 120 centimeter.

Pris: 24 829 kronor, hos bygghemma.se.

 • Behövs bygglov för standbytält?

  Behövs bygglov för standbytält?

  Anders Dahlman köpte ett helt nytt standbytält till sin jordbruksfastighet utanför Yngsjö. Men några veckor efter installationen hörde byggnadsnämnden av sig och sade att han behövde bygglov för tältet. Vid närmare kontroll med Boverket visar det sig att bygglov för tält även kan behövas på en campingplats.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-03-22 06:57

 • HRF under skinnet: Jobbar för branschens bästa

  HRF under skinnet: Jobbar för branschens bästa

  Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) har sedan starten 1970 samlat tillverkare, återförsäljare och importörer med syftet att verka för sunda villkor i branschen. Men vilka konkreta förbättringar har organisationens arbete mynnat ut i? Vi frågar kanslichef Jörgen Nyström.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-03-21 07:09

 • Därför ska du lämna husbilen på underredsbehandling

  Därför ska du lämna husbilen på underredsbehandling

  I takt med att många människor använder husbilen året om ökar behovet av att skydda den från rostangrepp. Det sägs nämligen att Sverige har en av världens mest utmanande vägmiljöer och det är ingen underdrift att påstå att husbilstillverkarna snålar på rostskyddet.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2023-03-17 07:28

 • Klassisker: Försäljningstoppen 1983-1999

  Klassisker: Försäljningstoppen 1983-1999

  Under åren 1983-1999 prenumerade fem varumärken på de fyra första positionerna i försäljningsstatistiken för husvagnar.

  Artikel Anders Wallsten, 2023-03-15 07:48

 • Går du i plåtistankar? Vi hjälper dig att välja rätt

  Går du i plåtistankar? Vi hjälper dig att välja rätt

  Ska det vara en kort, en lång eller en mitt emellan? Inom segmentet plåtisar finns det mycket att välja på. Den främsta anledningen till ett köp är det behändiga formatet.

  Artikel Åke Johansson, 2023-03-13 07:28

 • Vi testar Wi-Fi i husbilen: Ny antenn är ett lyft för mobilt bredband

  Vi testar Wi-Fi i husbilen: Ny antenn är ett lyft för mobilt bredband

  Alla vet att det alltid är en länk som är kedjans svagaste punkt. Det är precis likadant med uppkopplingar mot Internet – bara så mycket mer komplicerat. Det finns en mängd olika sätt att hålla sig uppkopplad. Vi har testat en ny mobil paketlösning från wifi.se.

  Artikel Håkan Johansson, 2023-03-10 07:32

 • Elskola – allt du behöver veta för att bli vän med strömmen

  Elskola – allt du behöver veta för att bli vän med strömmen

  Moderna campingfordon är ofta utrustade med en hel drös finesser. Men har du koll på vilka funktioner som drar mest el – och när de drivs på 230 V, 12 V respektive gasol? Här bringar vi klarhet i saken med hjälp av en bodelstekniker.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-03-09 07:40

 • Ställplats Broakulla – idyll vid Lyckebyån

  Ställplats Broakulla – idyll vid Lyckebyån

  Är du på resa i det småländska Glasriket och bygden där Vilhelm Moberg föddes och verkade? Då kan vi tipsa om en mysig ställplats där både husvagnar och husbilar är välkomna.

  Artikel Catharina Höglund, 2023-03-07 05:07

 • HC undersöker: Husbilslånet är fortfarande billigt

  HC undersöker: Husbilslånet är fortfarande billigt

  Trots att räntorna stiger, bränslet blir dyrare och både Riksbanken och regeringen räknar med sämre tider märks det ingen större oro i husvagns- och husbilsbranschen.

  Artikel Håkan Johansson, 2023-02-20 07:46

 • Klassiker: Det var bättre förr – eller?

  Klassiker: Det var bättre förr – eller?

  Dagens moderna fritidsfordon och allt lyxigare campingplatser, gör att många bor med högre standard på resan jämfört med hemma. Håller vi på ett glömma dåtidens enkla campingvillkor – och har allt verkligen blivit bättre med tiden? Vi jämför nu- och dåtid med ett par riktiga campingentusiaster.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-02-16 07:43

 • ÖVERSIKT: Max 1.200 kilo husvagn

  ÖVERSIKT: Max 1.200 kilo husvagn

  Allt fler lämnar den fossila fordonsflottan och rullar över till laddningsbara personbilar. Att kombinera renodlade elbilar med husvagnar är dock ingen enkel nöt att knäcka. Ty de allra flesta elektrifierade bilarna får inte på långa vägar dra samma tyngd bakom sig som de diesel- och bensindrivna motsvarigheterna. Vi har kikat på hur utbudet ser ut bland lätta vagnar, något som kommer att bli ett tungt argument när det är dags att kombinera dem med en liten dragbil eller en elbil. I den här artikeln är det Husvagn & Camping som ställer frågorna – och vi har också svaren!

  Artikel Anders Wallsten, 2023-02-06 07:26

 • Ställplatskollen: Kramforsviken

  Ställplatskollen: Kramforsviken

  Ägaren tycker att det räcker att säga ställplats. Men den fina anläggningen vid Ångermanälven kan gott mäta sig med en camping.

  Artikel Catharina Höglund, 2023-02-02 07:57

 • Så blev 2022 – enligt Husvagn & Camping

  Så blev 2022 – enligt Husvagn & Camping

  Det är dags att summera ännu ett år. Husvagn & Campings redaktion och våra frilansare har haft många höjdpunkter under året, men vilka rankar vi som de allra bästa?

  Artikel Redaktionen, 2023-01-30 07:44

 • Mera prylar för fritiden

  Mera prylar för fritiden

  Prylar som kan vara roliga eller praktiska att ha.

  Artikel Redaktionen, 2023-01-16 07:17

 • Kan du vara folkbokförd i ditt fritidsfordon?

  Kan du vara folkbokförd i ditt fritidsfordon?

  Att helt och hållet bo i campingfordon under stora delar av året blir allt vanligare. Kan denna livsstil rent av leda till att man behöver byta folkbokföringsadress? Vi kollar med en av Skatteverkets experter.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-01-13 07:07

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206