First Camp Tylösand

First Camp Tylösand

Publicerad

First Camp-gruppen är en ny turist- och boendekedja som driver flera campinganläggningar i Sverige. En av dessa är First Camp Tylösand.  H&C:s campingpatrull besökte campingen sommaren 2007.

Campingkollens poäng
(Betyg 1-10, där 10 är toppnivå och 5 är godkänt, men inte mer)

Läge: Betyg 10
Det är lätt att ge högsta poäng för läget. First Camp Tylösand ligger alldeles på stranden till Sveriges kanske bästa badstrand. Det sägs att det kan komma 50.000 badgäster till Tylösand en fin sommardag.

Bild 309245

Bara de gräsbevuxna sanddynerna skiljer campingen från havet.


Det är en kilometer till Tylösands centrum och nio till Halmstads. Det finns bra cykelbanor till båda och det går även buss mellan Tylösand och Halmstad. För den som spelar golf kan nämnas att Halmstad Golfklubbs banor gränsar till campingen. Det lär förresten vara sex golfbanor inom femton minuters avstånd, med bil antar jag.

 

Service: Betyg 7
Det är även nära till handikappanpassat havsbad, som finns utmed den kända leden "Prins Bertils stig" som går mellan Halmstad och Tylösand.

Samma flicka svarar vänligt på frågor om campingen till en telefonkund, som uppenbarligen har mycket på hjärtat. Kanske är det bättre bemanning under högsäsong för det är det inte vid vårt besök.

En bra sak är broschyren och kartan över campingen som vi får vid incheckningen. På kartan finns allt väl markerat såsom vattenposter, latrintömning, sopor med mera.

Bild 309244

Mellan receptionen och butiken kan du slå dig ner med en glass eller en fika.

 

Standard på gemensamma anläggningar: Betyg 8
Det finns flera servicehus, alla rödmålade med vita knutar. Som helhet kan man säga att de ligger väl till för de flesta, men att det som alltid blir någon plats som får lite längre avstånd. Vi ger servicehusen ett gott betyg, allt man kan behöva finns.

Det mesta har några år på nacken och det är exempelvis inte kakel på väggarna i duschen men det är rent och helt. De fyra servicehusen varierar något innehållsmässigt men tillsammans erbjuder de mycket. En sådan sak som familjebadrum, havsutsikt från tältcamparnas matsal och duschslangar istället för "toppsil" höjer betyget. I tre av de fyra servicehusen finns diskmaskin.

Receptionen är helt nybyggd och ljus och trevlig att komma in i. En bra sak vid inkörning på campingen är att man har kortläsaren till bommen i två höjder, en för husbilar och en för vanliga bilar. Utomhusdusch på vägen från stranden är en annan bra sak.

Handikappanpassning: Betyg 8
Det är väl tänkt för rullstolsburna. Det finns handikapptoalett med dusch och larmsystem. Det är lätt att komma in i den nya receptionen eller handla i kiosk eller butik. Campinggatorna är asfalterade. Stigen till havet har delvis trätrall.

Skötsel av gemensamma anläggningar: Betyg 6
Städpatrullen far runt i en elbil och det ser fräscht ut i vilket hus vi än tittar in i. Även nästa dag är det välstädat vid duschar och toaletter. Men sopcontainern närmast oss svämmar över, detta trots att det inte är högsäsong.

Elen vid toalettbordet där jag skall föna mitt hår är ur funktion och en pratsam dam bredvid upplyser om att felet påpekats för ett par dagar sedan, medan att inget har gjorts. Småsaker kanske, men för campingpatrullens oförberedda besök gäller betyget under den tid vi bebor anläggningen.

Lekplats: Betyg 8

Bild 309243

För alla barn med spring i benen finns en härlig studsmatta i marknivå.


Lekmöjligheterna är goda för barnen som besöker Tylösands Camping. Här finns alla klassiska lekredskap, såväl som en härlig stor marknära studsmatta och linbana.

 

En helt ny lekavdelning för de allra minsta barnen är utrustad med "mjukt golv". Det finns även inomhuslokal där lekledare under högsäsong erbjuder olika aktiviteter.

Campingtomt: Betyg 9
Tomterna är väl markerade med numren skrivna i sten längs de asfalterade vägarna. Urvalet av standard på platserna är stort. Storleken på plats varierar från 70-90 kvadratmeter och upp till 100 kvadratmeter.

Det är låsbara elskåp på samtliga platser och man kan välja 6 eller 10 ampere. TV-uttag finns till alla platser och ett betydande antal har försetts med vatten och avlopp. Prisbilden varierar efter tomternas kvalitet.

Bild 309242

Vackra buskridåer mellan campingtomterna bidrar till trivseln.

 

Säkerhet: Betyg 9
Det är låsbara elskåp på samtliga platser. Vi ser inte några husvagnar som står för tätt vid vårt besök. Det finns rikligt med brandsläckare ute på campingen och dessa finns även markerade på den karta varje besökare får.

I välkomstfoldern ligger även telefonnummer till SOS, polis, läkare, tandläkare och sjukvårdsupplysning. Vid receptionen finns en nödtelefon, samt utrymningsplats vid brand. Ingen kommer in på området med bil som inte har bomkort och på högsäsong patrullerar nattvakter på campingen.

Miljö: Betyg 7
Att gästen själv betalar sin förbrukning av varmvatten i duschen torde stimulera till att man inte står längre än nödvändigt i duschen. Och att man får trycka på en knapp för att få varmvatten i disken gör det omöjligt att ha kranen slösaktigt rinnande.

Små tysta elbilar, som personalen färdas i, bidrar också till en bra miljö. Brännbart avfall slängs i containers och tidningar, glas, petflaskor, metall och batterier i särskilda behållare. Askkoppar utanför servicehusen skonar marken från en massa cigarettfimpar.

Helhetsintryck: Betyg 9
Här ger vi nästan högsta poäng, och när vi gör det tar vi inte bara campingen i beaktande utan hela kommunen med alla sina möjligheter till aktiviteter. Högst smäller förstås för det fina havsbadet vid campingen.

Vi kan också nämnas att det finns en riktigt fin äventyrsminigolf, en cafeteria, kiosk med grillkök och en välsorterad servicebutik inne på området. Vill du se dig om kan vi rekommendera ett besök på Halmstads Turistbyrå. Den ligger i slottet mitt i centrum vid Nissan.

Kör ni Gamla Tylösandsvägen in mot centrum kommer ni strax att se Halmstad Äventyrsland som är en ny nöjespark för barnfamiljer. Men det finns mycket mer, och kom ihåg att Halmstad är ovanligt bra anpassad för handikappade att vistas i.

Summa poäng: 81

FAKTA:
N25 First Camp Tylösand/Halmstad & Stugby
Kungsvägen 3
302 70 Halmstad

Tel. 035-305 10
Fax. 035-327 78
E-post: tylösand@firstcamp.se

Hemsida: www.firstcamp.se/tylosand

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206