First Camp Tylösand

First Camp Tylösand

Publicerad

First Camp-gruppen är en ny turist- och boendekedja som driver flera campinganläggningar i Sverige. En av dessa är First Camp Tylösand.  H&C:s campingpatrull besökte campingen sommaren 2007.

Campingkollens poäng
(Betyg 1-10, där 10 är toppnivå och 5 är godkänt, men inte mer)

Läge: Betyg 10
Det är lätt att ge högsta poäng för läget. First Camp Tylösand ligger alldeles på stranden till Sveriges kanske bästa badstrand. Det sägs att det kan komma 50.000 badgäster till Tylösand en fin sommardag.

Bild 309245

Bara de gräsbevuxna sanddynerna skiljer campingen från havet.


Det är en kilometer till Tylösands centrum och nio till Halmstads. Det finns bra cykelbanor till båda och det går även buss mellan Tylösand och Halmstad. För den som spelar golf kan nämnas att Halmstad Golfklubbs banor gränsar till campingen. Det lär förresten vara sex golfbanor inom femton minuters avstånd, med bil antar jag.

 

Service: Betyg 7
Det är även nära till handikappanpassat havsbad, som finns utmed den kända leden "Prins Bertils stig" som går mellan Halmstad och Tylösand.

Samma flicka svarar vänligt på frågor om campingen till en telefonkund, som uppenbarligen har mycket på hjärtat. Kanske är det bättre bemanning under högsäsong för det är det inte vid vårt besök.

En bra sak är broschyren och kartan över campingen som vi får vid incheckningen. På kartan finns allt väl markerat såsom vattenposter, latrintömning, sopor med mera.

Bild 309244

Mellan receptionen och butiken kan du slå dig ner med en glass eller en fika.

 

Standard på gemensamma anläggningar: Betyg 8
Det finns flera servicehus, alla rödmålade med vita knutar. Som helhet kan man säga att de ligger väl till för de flesta, men att det som alltid blir någon plats som får lite längre avstånd. Vi ger servicehusen ett gott betyg, allt man kan behöva finns.

Det mesta har några år på nacken och det är exempelvis inte kakel på väggarna i duschen men det är rent och helt. De fyra servicehusen varierar något innehållsmässigt men tillsammans erbjuder de mycket. En sådan sak som familjebadrum, havsutsikt från tältcamparnas matsal och duschslangar istället för "toppsil" höjer betyget. I tre av de fyra servicehusen finns diskmaskin.

Receptionen är helt nybyggd och ljus och trevlig att komma in i. En bra sak vid inkörning på campingen är att man har kortläsaren till bommen i två höjder, en för husbilar och en för vanliga bilar. Utomhusdusch på vägen från stranden är en annan bra sak.

Handikappanpassning: Betyg 8
Det är väl tänkt för rullstolsburna. Det finns handikapptoalett med dusch och larmsystem. Det är lätt att komma in i den nya receptionen eller handla i kiosk eller butik. Campinggatorna är asfalterade. Stigen till havet har delvis trätrall.

Skötsel av gemensamma anläggningar: Betyg 6
Städpatrullen far runt i en elbil och det ser fräscht ut i vilket hus vi än tittar in i. Även nästa dag är det välstädat vid duschar och toaletter. Men sopcontainern närmast oss svämmar över, detta trots att det inte är högsäsong.

Elen vid toalettbordet där jag skall föna mitt hår är ur funktion och en pratsam dam bredvid upplyser om att felet påpekats för ett par dagar sedan, medan att inget har gjorts. Småsaker kanske, men för campingpatrullens oförberedda besök gäller betyget under den tid vi bebor anläggningen.

Lekplats: Betyg 8

Bild 309243

För alla barn med spring i benen finns en härlig studsmatta i marknivå.


Lekmöjligheterna är goda för barnen som besöker Tylösands Camping. Här finns alla klassiska lekredskap, såväl som en härlig stor marknära studsmatta och linbana.

 

En helt ny lekavdelning för de allra minsta barnen är utrustad med "mjukt golv". Det finns även inomhuslokal där lekledare under högsäsong erbjuder olika aktiviteter.

Campingtomt: Betyg 9
Tomterna är väl markerade med numren skrivna i sten längs de asfalterade vägarna. Urvalet av standard på platserna är stort. Storleken på plats varierar från 70-90 kvadratmeter och upp till 100 kvadratmeter.

Det är låsbara elskåp på samtliga platser och man kan välja 6 eller 10 ampere. TV-uttag finns till alla platser och ett betydande antal har försetts med vatten och avlopp. Prisbilden varierar efter tomternas kvalitet.

Bild 309242

Vackra buskridåer mellan campingtomterna bidrar till trivseln.

 

Säkerhet: Betyg 9
Det är låsbara elskåp på samtliga platser. Vi ser inte några husvagnar som står för tätt vid vårt besök. Det finns rikligt med brandsläckare ute på campingen och dessa finns även markerade på den karta varje besökare får.

I välkomstfoldern ligger även telefonnummer till SOS, polis, läkare, tandläkare och sjukvårdsupplysning. Vid receptionen finns en nödtelefon, samt utrymningsplats vid brand. Ingen kommer in på området med bil som inte har bomkort och på högsäsong patrullerar nattvakter på campingen.

Miljö: Betyg 7
Att gästen själv betalar sin förbrukning av varmvatten i duschen torde stimulera till att man inte står längre än nödvändigt i duschen. Och att man får trycka på en knapp för att få varmvatten i disken gör det omöjligt att ha kranen slösaktigt rinnande.

Små tysta elbilar, som personalen färdas i, bidrar också till en bra miljö. Brännbart avfall slängs i containers och tidningar, glas, petflaskor, metall och batterier i särskilda behållare. Askkoppar utanför servicehusen skonar marken från en massa cigarettfimpar.

Helhetsintryck: Betyg 9
Här ger vi nästan högsta poäng, och när vi gör det tar vi inte bara campingen i beaktande utan hela kommunen med alla sina möjligheter till aktiviteter. Högst smäller förstås för det fina havsbadet vid campingen.

Vi kan också nämnas att det finns en riktigt fin äventyrsminigolf, en cafeteria, kiosk med grillkök och en välsorterad servicebutik inne på området. Vill du se dig om kan vi rekommendera ett besök på Halmstads Turistbyrå. Den ligger i slottet mitt i centrum vid Nissan.

Kör ni Gamla Tylösandsvägen in mot centrum kommer ni strax att se Halmstad Äventyrsland som är en ny nöjespark för barnfamiljer. Men det finns mycket mer, och kom ihåg att Halmstad är ovanligt bra anpassad för handikappade att vistas i.

Summa poäng: 81

FAKTA:
N25 First Camp Tylösand/Halmstad & Stugby
Kungsvägen 3
302 70 Halmstad

Tel. 035-305 10
Fax. 035-327 78
E-post: tylösand@firstcamp.se

Hemsida: www.firstcamp.se/tylosand

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842