Harge Bad & Camping

Harge Bad & Camping

Publicerad

Den här campingen ligger bara ett stenkast från en av Vätterns allra finaste stränder. Men Campingpatrullen har lämnat badbyxorna hemma och spanar hellre in service, säkerhet och stämningen på själva campingen.

Läge - 6 poäng
Lugnt och tryggt mitt ute i naturen, men ändå nära stora vägen (riksväg 50). Nära till såväl friluftsbad som tempererade pooler. Rikligt med utflyktsmål på mindre avstånd än fem mil.

Bild 309592

I receptionshuset finns även en servicebutik.


Service - 6 poäng
När jag stiger in i det lilla röda receptionshuset på Harge Bad & Camping är det i slutet av maj, och i säsongens linda. En vänlig flicka lyssnar på mina önskemål och förklarar att hon är nyanställd och dåligt insatt i incheckningsrutinerna.

 

Kollegan, som pratar i telefonen, försvinner ut, men kommer tillbaka och reder ut det hela så småningom.

Campingkortet måste jag absolut ha, och på min fråga vad som hänt om jag inte varit ägare av ett sådant, får jag till svar att då görs ett på plats. Nåväl, flickorna är vänliga, men nog saknar jag det lilla extra som frågan om jag varit gäst tidigare, och som följd lite kort information.

Nu ser jag broschyrställen och plockar själv åt mig lite fakta om platsen och omgivningarna. När jag kommer en stund senare har den nya flickan lämnats ensam och vill jag ha svar på mina frågor får jag vänta till klockan tre - nästkommande dag.

Bild 309591

En svensk idyll med gärdesgård och röda stugor möter campingens besökare.

 

Standard på anläggningar - 6 poäng
Servicehuset är ganska traditionellt, en vitmålad fyrkantig träbyggnad med dam- och herravdelning, handikapp/skötrum, kök, tvättstuga och latrintömning. Huset är nymålat och fräscht utvändigt men när man kommer in syns det att åren satt sina spår.

Bild 309590

Solcellerna på servicehusets tak bidrar till elförsörjningen.


På damernas sida finns det fyra toaletter och fyra duschar samt ett tvättrum med toalett. En rad med handfat och speglar klär ena väggen och där har man även ett litet handfat i barnhöjd med spegel ovanför. Eluttag för hårfönen och duschslangar är bra saker. Dessutom är det fritt varmvatten och inget krångel med mynt eller poletter. Att man måste byta om utanför duscharna (utom en) är lite opraktiskt.
Bild 309589

Servicehusets kök ser ganska tråkigt ut, men diskbänkarna är rostfria och det står tre nya bänkspisar med ugn mitt emot. Det finns även micro. Golvet är belagt med klinkers och det finns avfallstunna och papper. Fritt varmvatten får vi ta i en hink som står vid en varmvattenpost, i övrigt är det kallt vatten i kranarna. Kontentan är att köket fyller de krav man kan ha.

 

Serviceanläggningen för tömning av husbilstankar drar ner betyget, vagnen som man kör under fordonet och samlar gråvattnet i har rostat sönder. Enligt uppgift är ny tömningsplats planerad. Tömningsplatsen för latrin är traditionell med rostfri ho, spolslang och handfat, men jag saknar både tvål och en rulle papper om jag skulle vilja torka av händerna eller något jag spillt. Receptionshuset ser ganska nytt ut.


Handikappanpassning - 7 poäng
Fasta plana grusvägar gör det nog inte alltför svårt för rullstolsburna att ta sig fram. Det finns två handikapptoaletter, en verkar ständigt öppen medan du får låna nyckel till den större med dusch som är i servicehuset. Den senare är rymlig och utrustad med specialhandfat som du kan komma intill med rullstol. Det finns en stol vid duschen och en larmknapp vid toaletten.

I denna handikapptoalett finns även ett väggfast skötbord och en bänk med ett duschkar, där du enkelt kan duscha barnet. Detta kan innebära begränsad tillgänglighet för handikappade eftersom det lär vara rikligt med barnfamiljer på sommaren. Det går även att ta sig in med rullstol i receptionen.

Skötsel av anläggningar - 7 poäng
Att städa på en camping är ingen nådig uppgift, men jag tycker att spåren efter städpatrullen är tydliga här på Harge. Dessutom är gräsmattorna nyklippta och befriade från skräp.

Lite tråkigt är att dansbanan, vid infarten till campingen, utgör lagringsplats av byggmaterial för pågående byggprojekt.

Lekplats - 6 poäng
Det finns en lekplats som vänder sig till de yngre barnen. Den är rikligt utrustad med klätterhus, rutschkana, sand, gungor och gungdjur.

Bild 309588

För de lite äldre barnen finns en fotbollsplan och på andra sidan vägen ett bad med en otroligt fin sandstrand.
Det finns även spelhall, minigolf och vattenlekland i närheten av campingen.

Campingtomter - 8 poäng
Harge Bad och Camping är egentligen en enda stor grön gräsmatta med lite buskridåer här och var. Med andra ord är tomterna plana och dessutom väl utmärkta och rymliga.

Bild 309587

Plana och rymliga tomter gör det både enkelt och säkert för campingens gäster.


Det står tydligt i campingens broschyr att du ska tänka på fyrametersregeln, och det torde inte vålla några problem här. Vid vårt besök är det gott om luft mellan ekipagen. Vi hittar vattenposter på flera ställen samt elmätare för säsongsboende.

 

Säkerhet - 6 poäng
Tomtstorleken är i huvudsak runt 100 kvadratmeter och därmed är utrymmet tillräckligt för att i de flesta fall ge bra avstånd mellan ekipagen. Det är brandsläckare på flera ställen ute på campingområdet. Låsbara elskåp där nyckeln erhålls vid incheckningen. Jourtelefon till campingvärden. Ingen direkt inhägnad runt området, men låsbar bom vid infarten.

Miljö - 7 poäng
En liten avfallsstation finns bakom en buskridå vid servicehuset. Här är särskilda behållare för glas, well, tidningar, grillkol och övriga sopor. Solceller på servicehusets tak bidrar till uppvärmning av varmvattnet I butiken finns gott om ekologiska produkter och säsongstomterna får endast klippas med handklippare eller eldriven klippare. Att hämta diskvatten i en hink till disken eliminerar risken för en ständigt rinnande varmvattenkran.

Helhetsintryck - 8 poäng
Campingen ligger mitt på landet och det är verkligen lugnt och naturskönt. Ändå finns det under sommarens högsäsong tillgång till både restaurang och café vid badet rakt över vägen. Den egna butiken håller med det nödvändigaste i matväg, kvällstidningar och praktiska produkter som kan behövas när du campar. till.

Bild 309586

På campingområdet finns det en välskött minigolf- och boulebana.


Cirka tre kilometer bort ligger handelsboden i Hammar. Det är 1,5 mil till Askersund och tre till Motala, två riktigt trevliga städer att göra utflykter. Och den vackra trolska nationalparken Tiveden är inom räckhåll.

 

Campinggästerna erhåller rabatt till de tempererade poolerna medan den långa sandstranden är helt gratis. Midsommarfirandet på Harge Camping är välkänt och platserna är fullbokade långt i förväg.

Bild 309585

Örebroarna Lars och Margita Holgersson kopplar av tillsammans med campinggrannen Anneth Tähtelä. De stortrivs som säsongsgäster på Harge och njuter av stillheten.

 

Campingpatrullens betyg:
Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer:

Läge 6
Service 6
Standard 6
Handikappanpassning 7
Skötsel av gemensamma anläggningar 7
Lekplats 6
Campingtomter 8
Säkerhet 6
Miljö 7
Helhetsintryck 8
Summa poäng: 67

Fakta:
T12 Harge Bad & Camping, ***
Hargebadsvägen 74
696 94 Hammar

Tel. 0583-77 01 23
Hemsida www.hargefritid.se
E-post: info@hargefritid.se

Antal platser: 120
Pris per dygn: 140-170 kronor plus 30 för el
Öppet: 30/4 - 31/8

GPS-koordinater: Lat 58 47 023 Long 14 58 422


On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206