Harge Bad & Camping

Harge Bad & Camping

Publicerad

Den här campingen ligger bara ett stenkast från en av Vätterns allra finaste stränder. Men Campingpatrullen har lämnat badbyxorna hemma och spanar hellre in service, säkerhet och stämningen på själva campingen.

Läge - 6 poäng
Lugnt och tryggt mitt ute i naturen, men ändå nära stora vägen (riksväg 50). Nära till såväl friluftsbad som tempererade pooler. Rikligt med utflyktsmål på mindre avstånd än fem mil.

Bild 309592

I receptionshuset finns även en servicebutik.


Service - 6 poäng
När jag stiger in i det lilla röda receptionshuset på Harge Bad & Camping är det i slutet av maj, och i säsongens linda. En vänlig flicka lyssnar på mina önskemål och förklarar att hon är nyanställd och dåligt insatt i incheckningsrutinerna.

 

Kollegan, som pratar i telefonen, försvinner ut, men kommer tillbaka och reder ut det hela så småningom.

Campingkortet måste jag absolut ha, och på min fråga vad som hänt om jag inte varit ägare av ett sådant, får jag till svar att då görs ett på plats. Nåväl, flickorna är vänliga, men nog saknar jag det lilla extra som frågan om jag varit gäst tidigare, och som följd lite kort information.

Nu ser jag broschyrställen och plockar själv åt mig lite fakta om platsen och omgivningarna. När jag kommer en stund senare har den nya flickan lämnats ensam och vill jag ha svar på mina frågor får jag vänta till klockan tre - nästkommande dag.

Bild 309591

En svensk idyll med gärdesgård och röda stugor möter campingens besökare.

 

Standard på anläggningar - 6 poäng
Servicehuset är ganska traditionellt, en vitmålad fyrkantig träbyggnad med dam- och herravdelning, handikapp/skötrum, kök, tvättstuga och latrintömning. Huset är nymålat och fräscht utvändigt men när man kommer in syns det att åren satt sina spår.

Bild 309590

Solcellerna på servicehusets tak bidrar till elförsörjningen.


På damernas sida finns det fyra toaletter och fyra duschar samt ett tvättrum med toalett. En rad med handfat och speglar klär ena väggen och där har man även ett litet handfat i barnhöjd med spegel ovanför. Eluttag för hårfönen och duschslangar är bra saker. Dessutom är det fritt varmvatten och inget krångel med mynt eller poletter. Att man måste byta om utanför duscharna (utom en) är lite opraktiskt.
Bild 309589

Servicehusets kök ser ganska tråkigt ut, men diskbänkarna är rostfria och det står tre nya bänkspisar med ugn mitt emot. Det finns även micro. Golvet är belagt med klinkers och det finns avfallstunna och papper. Fritt varmvatten får vi ta i en hink som står vid en varmvattenpost, i övrigt är det kallt vatten i kranarna. Kontentan är att köket fyller de krav man kan ha.

 

Serviceanläggningen för tömning av husbilstankar drar ner betyget, vagnen som man kör under fordonet och samlar gråvattnet i har rostat sönder. Enligt uppgift är ny tömningsplats planerad. Tömningsplatsen för latrin är traditionell med rostfri ho, spolslang och handfat, men jag saknar både tvål och en rulle papper om jag skulle vilja torka av händerna eller något jag spillt. Receptionshuset ser ganska nytt ut.


Handikappanpassning - 7 poäng
Fasta plana grusvägar gör det nog inte alltför svårt för rullstolsburna att ta sig fram. Det finns två handikapptoaletter, en verkar ständigt öppen medan du får låna nyckel till den större med dusch som är i servicehuset. Den senare är rymlig och utrustad med specialhandfat som du kan komma intill med rullstol. Det finns en stol vid duschen och en larmknapp vid toaletten.

I denna handikapptoalett finns även ett väggfast skötbord och en bänk med ett duschkar, där du enkelt kan duscha barnet. Detta kan innebära begränsad tillgänglighet för handikappade eftersom det lär vara rikligt med barnfamiljer på sommaren. Det går även att ta sig in med rullstol i receptionen.

Skötsel av anläggningar - 7 poäng
Att städa på en camping är ingen nådig uppgift, men jag tycker att spåren efter städpatrullen är tydliga här på Harge. Dessutom är gräsmattorna nyklippta och befriade från skräp.

Lite tråkigt är att dansbanan, vid infarten till campingen, utgör lagringsplats av byggmaterial för pågående byggprojekt.

Lekplats - 6 poäng
Det finns en lekplats som vänder sig till de yngre barnen. Den är rikligt utrustad med klätterhus, rutschkana, sand, gungor och gungdjur.

Bild 309588

För de lite äldre barnen finns en fotbollsplan och på andra sidan vägen ett bad med en otroligt fin sandstrand.
Det finns även spelhall, minigolf och vattenlekland i närheten av campingen.

Campingtomter - 8 poäng
Harge Bad och Camping är egentligen en enda stor grön gräsmatta med lite buskridåer här och var. Med andra ord är tomterna plana och dessutom väl utmärkta och rymliga.

Bild 309587

Plana och rymliga tomter gör det både enkelt och säkert för campingens gäster.


Det står tydligt i campingens broschyr att du ska tänka på fyrametersregeln, och det torde inte vålla några problem här. Vid vårt besök är det gott om luft mellan ekipagen. Vi hittar vattenposter på flera ställen samt elmätare för säsongsboende.

 

Säkerhet - 6 poäng
Tomtstorleken är i huvudsak runt 100 kvadratmeter och därmed är utrymmet tillräckligt för att i de flesta fall ge bra avstånd mellan ekipagen. Det är brandsläckare på flera ställen ute på campingområdet. Låsbara elskåp där nyckeln erhålls vid incheckningen. Jourtelefon till campingvärden. Ingen direkt inhägnad runt området, men låsbar bom vid infarten.

Miljö - 7 poäng
En liten avfallsstation finns bakom en buskridå vid servicehuset. Här är särskilda behållare för glas, well, tidningar, grillkol och övriga sopor. Solceller på servicehusets tak bidrar till uppvärmning av varmvattnet I butiken finns gott om ekologiska produkter och säsongstomterna får endast klippas med handklippare eller eldriven klippare. Att hämta diskvatten i en hink till disken eliminerar risken för en ständigt rinnande varmvattenkran.

Helhetsintryck - 8 poäng
Campingen ligger mitt på landet och det är verkligen lugnt och naturskönt. Ändå finns det under sommarens högsäsong tillgång till både restaurang och café vid badet rakt över vägen. Den egna butiken håller med det nödvändigaste i matväg, kvällstidningar och praktiska produkter som kan behövas när du campar. till.

Bild 309586

På campingområdet finns det en välskött minigolf- och boulebana.


Cirka tre kilometer bort ligger handelsboden i Hammar. Det är 1,5 mil till Askersund och tre till Motala, två riktigt trevliga städer att göra utflykter. Och den vackra trolska nationalparken Tiveden är inom räckhåll.

 

Campinggästerna erhåller rabatt till de tempererade poolerna medan den långa sandstranden är helt gratis. Midsommarfirandet på Harge Camping är välkänt och platserna är fullbokade långt i förväg.

Bild 309585

Örebroarna Lars och Margita Holgersson kopplar av tillsammans med campinggrannen Anneth Tähtelä. De stortrivs som säsongsgäster på Harge och njuter av stillheten.

 

Campingpatrullens betyg:
Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer:

Läge 6
Service 6
Standard 6
Handikappanpassning 7
Skötsel av gemensamma anläggningar 7
Lekplats 6
Campingtomter 8
Säkerhet 6
Miljö 7
Helhetsintryck 8
Summa poäng: 67

Fakta:
T12 Harge Bad & Camping, ***
Hargebadsvägen 74
696 94 Hammar

Tel. 0583-77 01 23
Hemsida www.hargefritid.se
E-post: info@hargefritid.se

Antal platser: 120
Pris per dygn: 140-170 kronor plus 30 för el
Öppet: 30/4 - 31/8

GPS-koordinater: Lat 58 47 023 Long 14 58 422


On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206