Ugglarps Camping

Ugglarps Camping

Publicerad

Svedinos Bilmuseum och Ullared är givna utflyktsmål och bara landsvägen skiljer campingen från stranden. Campingpatrullen har besökt Ugglarps Camping söder om Falkenberg.

Jag går ensam på stranden, det krasar under mina skor när jag trampar på snäckor och musselskal. Vinden sliter i mitt hår och det går vita gäss på det brusande havet. Fast det är sommarlov har ingen vågat sig ner till stranden ännu.

Det hade säkert varit annorlunda om sommarvärmen infunnit sig. På andra sidan vägen, ett stenkast bort, ligger nämligen Ugglarps Camping fullproppad med campinggäster.

Bild 309772

Inga-Lill och Bengt Henriksson tillsammans med sonen Andreas.


Jag vänder tillbaka till campingen, håller mig på stigen för att inte trampa på strandängens rosa klöver, gula smörblommor och alla de andra blommorna vars namn jag inte känner. På "Strandkanten", restaurangen heter så, får jag en pratstund med Inga-Llill och Bengt Henriksson samt sonen Andreas.

 

Det var 1984 som Henrikssons tog över campingen från kommunen. De första tio åren hände inte så mycket, men sedan har förändringarna duggat tätt och framför allt de senaste fem åren.
- Minns du när du kom varje morgon och tog betalt? Du hade Therese i kärran och lille Andreas cyklande bredvid, säger Inga-Lill till maken Bengt.

Idag är det inte mycket som påminner om den gamla campingen. Lagom till midsommar stod en "dröm" färdig. Ett kombinerat service- och konferenshus. Det nya huset är förstås grått med blåa knutar som övriga hus på området och invändigt är det ursnyggt.


Här finns rikligt med duschar och toaletter, så kallade familjebadrum och ett modernt kök. Vanliga spisar med ugn, mikro och diskmaskin som fixar disken på ett par minuter ingår. En stort härligt allrum står till campinggästernas förfogande. Två rejält tilltagna svarta skinnsoffor och en tv med bra utbud av kanaler är säkert välkommet, inte minst för campingens ungdomar under regniga sommarkvällar.

I anslutning till campingen finns stugboende med drygt 100 bäddar och det nya konferenshuset gör att de under lågsäsong kan utnyttja stugorna för andra ändamål än bara semesterövernattning.

Ugglarps Camping består av två delar med ett litet grönområde emellan. Servicehuset, som beskrivs ovan, tillhör den del som ligger högst, men längst bort från havet. Här är mycket lummigt och som kompensation för avsaknaden av havsutsikt slipper du blåsten, som givetvis ofta är mer påfrestande ju närmare havet du kommer.

På nedre halvan, den som syns från landsvägen, finns två servicehus. Det ena är litet och innehåller toaletter, disk och en liten kokvrå. Det andra ligger i direkt anslutning till reception, affär och restaurang och är stort och rymligt med hög standard. Det innehåller faktiskt allt som vi förväntar oss av ett servicehus. Det står till och med två strykjärn och en strykbräda i tvättstugan. Det finns både vanliga ugnar och mikrougnar, kyl och frys och matsal med frukost-tv i köket.

Det som irriterar är att vi måste komma ihåg att ha enkronor med oss till disk och dusch. För två kronor får vi en rejäl dusch och för en krona kan vi spola varmvatten i en minut i disken (red. anm gällde sommaren 2006). Campingvärden säger att det är för att slippa kö i duschen och att avgiften i disken sannolikt kommer att försvinna.

I det senast byggda servicehuset använder gästerna magnetkort och får sedan ersätta förbrukningen i duschen. Även särskild plats för fiskrensning finns vid servicehuset vid havet och här är det fritt varmvatten . Detsamma gäller för handtvätt i tvättstugan.

Att vara rullstolsburen ser inte ute att möta några större problem. Det finns två ändamålsenliga toaletter med dusch och det är även ramp till affär, restaurang och reception. Likaså finns det två skötrum. I det nybyggda huset är det mycket fint med liten toalettstol och handfat och dusch i höjd för de små. I det lite äldre huset finns skötbord, badbalja och handfat med handdusch.

Det finns lekredskap för barn på flera ställen, men det är mest för de lite mindre barnen. Är barnen lite äldre kommer säkert fotbollsplanen, minigolfbanan, spelhallen och boulebanan till glädje.

Bild 309771

Men är bara vädret på humör så gissar jag att havet slår ut alla andra sysselsättningar. Det är långgrunt vid sandstranden, men går du ett stycke från campingen kan du gå ut på klippor och från en trappa komma direkt ut på djupt vatten.

Ugglarps Camping ligger på en sluttning och det flacka landskap som man kanske väntar sig i Halland gäller inte här, tvärsom är det både bergsknallar och skog. Trots nivåskillnaden är de flesta uppställningsplatserna jämna och tomterna är väl utmärkta. Storleken på tomterna varierar något men de flesta är rejält tilltagna. På ett trettiotal platser finns numera vatten och avlopp.

Det finns både nya och gamla elskåp. Fördelen med de nya är att de är låsbara så att inga barn kan komma åt dem. Sett ur säkerhetssynpunkt skulle det vara bättre om det endast var Europakontakter och inte som nu, blandat med vanliga jordade uttag.

Brandposter är det väl försörjt med. Någon tillsyn finns inte om natten, men det finns en telefon som går direkt till campingansvarige när receptionen är stängd. Det finns heller inte någon bom eller något stängsel.

Sophanteringen är väl genomtänkt. Här finns behållare för papper, wellpapp, aluminium och glas. Övriga sopor slängs i containers. Det är rent och snyggt vid avfallsplatserna. Tömningsplatsen för husbilar har även installation som passar husbilar med fasta latrintankar.

Till midsommar öppnar restaurangen för fullt. Två pizzabagare och två kockar intar köket och förser Strandkantens gäster med mat. Man har även vin- och ölrättigheter. Under högsäsong är det underhållning en kväll i veckan.
(Ur Husvagn & Camping nr 3-2006)

FAKTA
Ugglarps Camping & Stugby N30 ****
311 96 Heberg

Tel. 0346-438 89
Fax. 0346-438 90
Hemsida: www.ugglarp.nu

Antal platser: ca 200
Prisexempel: 195 - 340 kronor med el, beroende på säsong
Öppet: 24/4 - 6/9 2009 (stugor erbjuds året om)

Campingpatrullens betyg:
Max 10 poäng per punkt där 5 kan anses godkänt men inte mer.

Läge - 9
Service - 9
Standard - 9
Handikappanpassning - 8
Skötsel av gemensamma anläggningar - 10
Lekplats - 7
Campingtomt/uppställningsplats - 8
Säkerhet - 6
Miljö - 8

Helhetsintryck,välbefinnande/trivsel - 8
Summa poäng - 82 TOPPBETYG!

On
Off

2 kommentarer

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1511 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 563 fristående campingplatser och 571 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842