Havsbad och shopping i Falkenberg

Havsbad och shopping i Falkenberg

Publicerad

Härliga sanddyner som ger skydd för vinden och långgrunt havsbad så långt ögat når. Det är Hallands signum. Kusten kantas av campingplatser och en av dem är Skrea Camping i Falkenberg.

Skrea Camping har cirka 500 husvagnstomter och ett 40-tal stugor. Anläggningen är klassad som fyrstjärnig. Vår poängsättning gör den till en femstjärnig på vissa punkter och trestjärnig på någon annan.

Läge - 10 poäng
Skrea Camping ligger tre kilometer från Falkenbergs centrum, men den asfalterade cykelbanan emellan är platt som en fotbollsplan. Har du inte egen cykel finns det att hyra på campingen, även cykelkärror för barn. Till havet kommer du genom att gå genom en stugby, för dem som bor närmast handlar det inte om mer än 300 meter. Sandstranden vid havet känns oändlig och den är mycket barnvänlig. Närheten till restauranger är god eftersom den första ligger strax man kommit ut på Strandvägen. Sedan finns det massor att välja mellan utmed gatorna till och i centrum. Dessutom är det ett rikt utbud på närbelägna utflyktsmål och till Sveriges mest besökta plats, Gekås i Ullared, är det bara 35 kilometer.

Bild 310176

Servicehuset är bemannat från morgon tillkväll alla dagar i veckan.

 

Service - 10poäng
Vi kommer som vanligt oanmälda och den här gången mitt i högsäsongen. Det är gott om personal i den fina receptionen. Vid incheckningen får vi frågan om vi besökt platsen tidigare, och när så inte är fallet, får vi en utmärkt genomgång om praktiska saker att känna till. Receptionen är dessutom bemannad från 8.00 - 22.00 varje dag. Informativ broschyr.

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Receptionen är rymlig och fint inredd med glasmontrar med gamla och nya leksakshusvagnar, ett vattenfall med konstgjorda växter och en frikostig broschyravdelning.

Servicehusen är tre till antalet och strategiskt belägna på campingen. De är fräscha och vad vi förstår ganska nyligen renoverade. Gott om duschar och toaletter. Välutrustade tvättstugor och köksavdelningar. Det finns spisplattor, mikro och ugnar att tillgå. Diska kan man göra ute eller inne, vilket man har lust till. I ett av servicehusen, som ersätter ett gammalt, är det fortfarande hantverkare när vi kommer.

I detta hus finns tre familjebadrum och kombinerat tv- och motionsrum. För att använda familjebadrummen dras en extra avgift på kortet som man har när man tar sig in i olika hus eller öppnar bommen till campingen. En dusch kostade två kronor och familjebadrummet tio kronor sommaren 2009.
Affären är stor och rymlig och finns i ett lågt gulmålat hus, men även den skall ersättas av nya lokaler som kanske till och med är färdiga nu i sommar.

Bild 309093

Köket är både välrustat och välstädat.

 

Skötsel av gemensamma anläggningar - 10 poäng
Tysta som tassande indianer glider de runt, städbilarna. Två små öppna elbilar syns hela tiden röra sig på området, och så fort personalen ser ett skräp hoppar de ur sina bilar och plockar med sina "grippinnar". Ärligt talat såg jag inte städpersonalen i servicehusen en enda gång, men varje gång jag vara där såg det ut som om någon varit före och torkat. Alltså var det perfekt städat.

Handikappanpassning - 8 poäng
Det finns handikapptoalett med skötrum i varje servicehus. När man kommer som gäst kodas kortet särskilt så att man kommer in i dessa rum. Det är bra tillgänglighet för barnvagnar eller rullstolar i alla tre husen och två är dessutom försedda med larm.

Det finns skötbord, badbalja och handdusch för småbarn och vanlig dusch för vuxna. Området är asfalterat och plant och det är träramp ner till badet så när som på de sista metrarna mot vattnet.

Lekplats - 7 poäng
Mitt på campingområdet finns en stor lekplats med klätterställning, två inhägnade studsmattor, gungor, sandlåda, gunghästar med mera. Det finns även gungor och en liten rutschkana på ett par andra ställen. Vid den stora lekplatsen ligger minigolfbanan och ett kvarter bort är det en boulebana. Kubbspel går att hyra i receptionen och då tar du dig lämpligen till ett grönområde som avsatts för lek i ena kanten av campingen.

Campingtomt/Uppställningsplats - 7 poäng
Skrea Camping är uppdelad i tre områden eftersom campingen fick möjlighet att växa för några år sedan. Den nya delen har ett fält med ganska stora tomter och elstolpar med 10 ampere, det vita fältet. Intill ligger det gula fältet med 107 platser, vilka samtliga har vatten, avlopp och satellit-tv samt 16 ampere i elstolparna. Det så kallade blå fältet är i princip hela den gamla campingen där tomterna varierar mellan 80 och 100 kvadrat och där har elstolparna 10 ampere.

Generellt är djupet på tomterna i minsta laget. Framförallt är det gamla området trångt och svårt att röra sig på med stora ekipage. Men plant är det överallt.

Säkerhet - 6 poäng
Alla som har sett bilden av en västkustcamping ser nog framför sig ett hav av husvagnar i täta rader. Skrea är inget undantag även om tomterna gjorts större och det finns buskridåer. För över hela campingen har man haft en benägenhet att backa in så lång som möjligt på tomten, vilket grannen på andra sidan också gjort och därmed är fyrametersregeln satt ur spel på många ställen.

Stor noggrannhet är det dock med att husvagnen är placerad med draget utåt och att husvagnen står på rätt sida på tomten. Brandposter finns på åtta platser och dessa finns även markerade i den campingbroschyr vi fått vid ankomsten. Där står också att läsa om viktiga telefonnummer och var man når jourhavande vaktpersonal. Under högsäsong patrulleras området nattetid. Campingen är inhägnad och gånggrindarna låses klockan 23.00. Vid receptionen är det bom och bomkort för gästen.

 Miljö - 7 poäng
Elbilar har redan nämnts som arbetsredskap och det är bra för miljön. Sopor sorteras i papper, glas, metall, plats, batterier, grillaska och hushållssopor. Det är väl tillrättalagt och rent vid tömningsplatser av latrin och husbilstankar. Toaletterna har två spollägen.

Helhetsintryck - 9 poäng
En populär camping vid havet, och mitt under högsäsong skulle det kanske kunna borga för hålligång och stim, men under vår vistelse var det lugnt som på vilken inlandscamping som helst. När vi lagt oss på kvällen kunde vi trott att vi campat i skogen. Personalen är vänlig och det känns som om gästens bästa satts i fokus. På anslagstavlan sitter ett aktivitetsprogram med förströelse för barn och veckans tipspromenad för oss vuxna.

Stranden är flera kilometer lång så där blir det liksom inte stökigt där heller, alla är så utspridda. Dessutom har stranden vid Skrea Blå Flagg vilket är tecknet på rent badvatten och en städad strand.

Närheten till Falkenbergs centrum med stort inslag av gammal bebyggelse, Ätran med fiske och strandpromenad och mängder av restauranger känns bra. Och så ligger Skrea camping bra till för en mängd utflykter om man skulle ha otur med badvädret.
(Ur H&C nr 2/2010)

 

Campingkollens betyg
Skalan är 1-10 och 5 poäng utgör godkänt men inte mer:

Läge - 10

Service - 10

Standard på gemensamma anläggningar - 8

Skötsel av gemensamma anläggningar - 10

Handikappanpassning - 8

Lekplats - 7

Campingtomt - 7

Säkerhet - 6

Miljö - 7

Helhet - 9

Summa poäng - 82 poäng

Fakta:
Skrea Camping, N12
Strandvägen 55
311 42 Falkenberg

Tel. 0346-171 07
Hemsida: www.skreacamping.se
E-post: info@skreacamping.se
GPS-koordinater: Lat 5652989 Long 1230897

Campingkollen har granskat och poängsatt svenska campingplatser sedan 2006.
Läs mer  

Av: Catharina Foto: Lars-Åke Höglund

On
Off

3 kommentarer

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

 • Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Campingpark Kühlungsborn: Tysk toppencamping vid havet

  Ett glittrande klart havsbad vid en mjuk vit sandstrand. Ja, det handlar inte om Karibien utan om Östersjökusten väster om Rostock. Här har vi funnit en campingplats av den bästa sorten, en plats att njuta på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-05-25 10:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1503 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 540 fristående campingplatser och 558 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 405 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

 • Husvagn & Camping 2018-08

 • Husvagn & Camping 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842