Campa nära havet i Åsa

Campa nära havet i Åsa

Publicerad

Vill du uppleva Hallands fina havsbad och bo på en mysig, välordnad camping, då kan  säkert Åsa Camping & Havsbad vara det du söker. En lugn och prydlig anläggning med måttligt mycket folk.

Läge - 8 poäng
Campingen ligger mitt i Åsa samhälle, och därmed följer flera fördelar. Vad sägs om ett hembageri på 200 meters avstånd, öppet alla dagar i veckan och på vardagar redan klockan sju. Livsmedelshall på samma avstånd och ett glasskafé som närmsta granne. Åsa är en turistort och följaktligen finns flera restauranger inom gångavstånd. Från campingen går du rakt ut på stranden till en havsvik med sandstrand och barnvänligt bad. Men här finns också klippor inom räckhåll. Läget i norra Halland, med sandstränder söderut och Bohuslän med klippor i norr, gör att naturen bjuder på det mesta. Närheten till Göteborg (ca 5 mil) och Varberg (ca 3 mil) ger möjligheter.

Åsa Camping & Havsbad

Från campingen är det bara några steg till ett hrärligt havsbad.

Service - 10 poäng
Vi kommer på försäsongen när receptionen inte är öppen hela dagen, utan bara på morgonen och sen eftermiddag, men det står klara anvisningar om ett telefonnummer att ringa om inte campingvärden är på plats. Jag har dock tur att träffa på denne man som heter Peter Angergård. Han hälsar mig vänligt välkommen, ger mig en broschyr och visar på utbudet av lediga platser. Det råder en trevlig atmosfär redan när vi står och pratar de första minuterna, för under tiden passerar flera säsongsgäster förbi med allehanda frågor. Broschyren som jag fått är mycket professionellt gjord och innehåller den information en gäst kan behöva. Den är dessutom översatt till engelska och tyska. Vid ett senare tillfälle under sommaren möter jag en person som berättar om en hjälp utöver det vanliga, när han blev hastigt sjuk på just Åsa Camping.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Servicehuset består av en enda lång vitmålad länga. I detta hus ryms tvättstuga, kök, toaletter och duschar. Begreppet kakel och klinkers återkommer ofta som ett tecken på god standard, men trots att det inte är dessa material här, så håller huset mycket god kvalitet. Det är helt enkelt fräscht och ändamålsenligt. Köket är utrustat med både spisar, mikro och rikligt med rostfria diskplatser. En trevlig sak är att matplatserna är avskilda från disk och kök. På campingens sluttning ligger ett annat vitmålat hus, det är allrummet som inbjuder gästerna till att se på TV, låna böcker eller bara umgås i.
Servicestationen för tömning av spillvatten, latrin och husbilstankar är ändamålsenlig och lättillgänglig.

Skötsel av anläggningar - 10 poäng
Efter incheckningen dröjer det max en kvart tills jag med mina hökögon snokar i servicehuset, för att se om det är städat. Och det är mycket rent, överallt. Jag kan inte låta bli att fråga en gäst om det alltid är så fint, och får till svar, att så är fallet.
Även utomhus är anläggningen vårdad och det är minst lika viktigt.
          
Handikappanpassning - 6 poäng
Hur är det då att ta sig fram med rullstol, barnvagn eller kanske en rullator. Ja, inne på campingen är det flackt och helt okej, men att ta sig in i kök eller reception blir värre. Inte heller allrummet är tillgängligt med mindre än att man måste forcera ett par trappsteg. Handikapptoaletten är däremot exemplarisk med gott om plats, larmknapp och dusch som inte kräver krångel med mynt. Det är också ovanligt plant framför toalettdörren. För vård av småbarn finns ett jättefint skötrum med dusch och badbalja.

Lekplats - 5 poäng
På vägen till stranden finns en lekplats med klättervägg, rutschkana, gungor och ett par spiraldjur. Utanför receptionen kan man spela freebandy eller landbandy.

Campingtomt - 6 poäng
Tomterna är plana men eftersom campingen är gammal är den till viss del inte helt anpassad till dagens stora ekipage. Eluttag finns vid varje tomt.

Säkerhet - 6 poäng
Elskåpen ute på området är låsta. Brandvarnare finns rikligt utplacerade på anläggningen. Den rekommenderade fyrametersregeln håller inte riktigt överallt. Området är inhägnat och har bom.

Miljö - 7 poäng
Miljön är viktig på den här campingen. Först och främst finns det en avfallsstation som är inhägnad på tre sidor. Här kan du källsortera dina sopor i färgat/ofärgat glas, well, tidningar, plåt och brännbart avfall. Varmvattnet i servicehuset värms till största delen upp av en luftvärmepump. Städningen görs enligt modern teknik med alltrasor och liten förbrukning av kemikalier. Det finns även en upprättad arbetsmiljöplan.

Åsa Camping & Havsbad

Åsas turiststråk ligger alldeles i närheten av campingen.

Helhet - 9 poäng
Det finns dokument som vittnar om att man campat vid Åsa havsbad sedan 1920-talet. Det är lätt att förstå att människor sökt sig hit. Den fina sandstranden, klipporna, närheten till natur och insjöar samt de halländska städerna och Göteborg inom räckhåll. Ser man till campingen idag och dess förtjänster, så är det också lätt att finna positiva argument. Framför allt noterar vi små detaljer som:
·    Avsaknaden av irriterande förbudslappar.
·    Tvål, papper och krokar där de behövs.
·    Trevligt program för både stora och små under sommaren.
·    Gatan som löper parallellt, där du hittar bageri, restauranger, butiker och inte minst ett härligt glasskafé.

Campingkollen poäng
Skala 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera
Läge - 8
Service - 10
Standard på gemensamma anläggningar - 9
Skötsel - 10
Handikappanpassnin - g          6
Lekplats - 5
Miljö - 7
Tomt - 6
Säkerhet - 6
Helhet - 9
Summa poäng - 76 poäng

Fakta
Åsa Camping & Havsbad
Stora Badviksvägen 10
439 54 Åsa

Tel. 0340-21 95 90
Fax. 0340-21 95 99
Hemsida: www.asacamping.se
Mailadress: info@asacamping.se

Öppet: 23/4 – 12/9 (2010)
Pris: 340 kronor för en elplats på högsäsong(husbil 20 kronor lägre), 5-kronor i duschen
Pris per poäng: 4:53 kronor
GPS: N 57 grader 20'56-68" E 12 grader 7'19-23"

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler campingar här

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1540 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 564 fristående campingplatser och 599 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

 • Husvagn & Camping 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842