Campa nära havet i Åsa

Campa nära havet i Åsa

Publicerad

Vill du uppleva Hallands fina havsbad och bo på en mysig, välordnad camping, då kan  säkert Åsa Camping & Havsbad vara det du söker. En lugn och prydlig anläggning med måttligt mycket folk.

Läge - 8 poäng
Campingen ligger mitt i Åsa samhälle, och därmed följer flera fördelar. Vad sägs om ett hembageri på 200 meters avstånd, öppet alla dagar i veckan och på vardagar redan klockan sju. Livsmedelshall på samma avstånd och ett glasskafé som närmsta granne. Åsa är en turistort och följaktligen finns flera restauranger inom gångavstånd. Från campingen går du rakt ut på stranden till en havsvik med sandstrand och barnvänligt bad. Men här finns också klippor inom räckhåll. Läget i norra Halland, med sandstränder söderut och Bohuslän med klippor i norr, gör att naturen bjuder på det mesta. Närheten till Göteborg (ca 5 mil) och Varberg (ca 3 mil) ger möjligheter.

Åsa Camping & Havsbad

Från campingen är det bara några steg till ett hrärligt havsbad.

Service - 10 poäng
Vi kommer på försäsongen när receptionen inte är öppen hela dagen, utan bara på morgonen och sen eftermiddag, men det står klara anvisningar om ett telefonnummer att ringa om inte campingvärden är på plats. Jag har dock tur att träffa på denne man som heter Peter Angergård. Han hälsar mig vänligt välkommen, ger mig en broschyr och visar på utbudet av lediga platser. Det råder en trevlig atmosfär redan när vi står och pratar de första minuterna, för under tiden passerar flera säsongsgäster förbi med allehanda frågor. Broschyren som jag fått är mycket professionellt gjord och innehåller den information en gäst kan behöva. Den är dessutom översatt till engelska och tyska. Vid ett senare tillfälle under sommaren möter jag en person som berättar om en hjälp utöver det vanliga, när han blev hastigt sjuk på just Åsa Camping.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Servicehuset består av en enda lång vitmålad länga. I detta hus ryms tvättstuga, kök, toaletter och duschar. Begreppet kakel och klinkers återkommer ofta som ett tecken på god standard, men trots att det inte är dessa material här, så håller huset mycket god kvalitet. Det är helt enkelt fräscht och ändamålsenligt. Köket är utrustat med både spisar, mikro och rikligt med rostfria diskplatser. En trevlig sak är att matplatserna är avskilda från disk och kök. På campingens sluttning ligger ett annat vitmålat hus, det är allrummet som inbjuder gästerna till att se på TV, låna böcker eller bara umgås i.
Servicestationen för tömning av spillvatten, latrin och husbilstankar är ändamålsenlig och lättillgänglig.

Skötsel av anläggningar - 10 poäng
Efter incheckningen dröjer det max en kvart tills jag med mina hökögon snokar i servicehuset, för att se om det är städat. Och det är mycket rent, överallt. Jag kan inte låta bli att fråga en gäst om det alltid är så fint, och får till svar, att så är fallet.
Även utomhus är anläggningen vårdad och det är minst lika viktigt.
          
Handikappanpassning - 6 poäng
Hur är det då att ta sig fram med rullstol, barnvagn eller kanske en rullator. Ja, inne på campingen är det flackt och helt okej, men att ta sig in i kök eller reception blir värre. Inte heller allrummet är tillgängligt med mindre än att man måste forcera ett par trappsteg. Handikapptoaletten är däremot exemplarisk med gott om plats, larmknapp och dusch som inte kräver krångel med mynt. Det är också ovanligt plant framför toalettdörren. För vård av småbarn finns ett jättefint skötrum med dusch och badbalja.

Lekplats - 5 poäng
På vägen till stranden finns en lekplats med klättervägg, rutschkana, gungor och ett par spiraldjur. Utanför receptionen kan man spela freebandy eller landbandy.

Campingtomt - 6 poäng
Tomterna är plana men eftersom campingen är gammal är den till viss del inte helt anpassad till dagens stora ekipage. Eluttag finns vid varje tomt.

Säkerhet - 6 poäng
Elskåpen ute på området är låsta. Brandvarnare finns rikligt utplacerade på anläggningen. Den rekommenderade fyrametersregeln håller inte riktigt överallt. Området är inhägnat och har bom.

Miljö - 7 poäng
Miljön är viktig på den här campingen. Först och främst finns det en avfallsstation som är inhägnad på tre sidor. Här kan du källsortera dina sopor i färgat/ofärgat glas, well, tidningar, plåt och brännbart avfall. Varmvattnet i servicehuset värms till största delen upp av en luftvärmepump. Städningen görs enligt modern teknik med alltrasor och liten förbrukning av kemikalier. Det finns även en upprättad arbetsmiljöplan.

Åsa Camping & Havsbad

Åsas turiststråk ligger alldeles i närheten av campingen.

Helhet - 9 poäng
Det finns dokument som vittnar om att man campat vid Åsa havsbad sedan 1920-talet. Det är lätt att förstå att människor sökt sig hit. Den fina sandstranden, klipporna, närheten till natur och insjöar samt de halländska städerna och Göteborg inom räckhåll. Ser man till campingen idag och dess förtjänster, så är det också lätt att finna positiva argument. Framför allt noterar vi små detaljer som:
·    Avsaknaden av irriterande förbudslappar.
·    Tvål, papper och krokar där de behövs.
·    Trevligt program för både stora och små under sommaren.
·    Gatan som löper parallellt, där du hittar bageri, restauranger, butiker och inte minst ett härligt glasskafé.

Campingkollen poäng
Skala 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera
Läge - 8
Service - 10
Standard på gemensamma anläggningar - 9
Skötsel - 10
Handikappanpassnin - g          6
Lekplats - 5
Miljö - 7
Tomt - 6
Säkerhet - 6
Helhet - 9
Summa poäng - 76 poäng

Fakta
Åsa Camping & Havsbad
Stora Badviksvägen 10
439 54 Åsa

Tel. 0340-21 95 90
Fax. 0340-21 95 99
Hemsida: www.asacamping.se
Mailadress: info@asacamping.se

Öppet: 23/4 – 12/9 (2010)
Pris: 340 kronor för en elplats på högsäsong(husbil 20 kronor lägre), 5-kronor i duschen
Pris per poäng: 4:53 kronor
GPS: N 57 grader 20'56-68" E 12 grader 7'19-23"

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler campingar här

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206