Strömsunds Camping

Strömsunds Camping

Publicerad

Strömsunds Camping skall du lägga på minnet. En åretruntöppen camping  strategiskt belägen vid porten till den kända Vildmarksvägen. Campingen har bara rörliga platser, och ligger en kilometer från Strömsunds vackra samhälle.

Läge  - 9 poäng
Strömsunds Camping ligger bekvämt utmed E45:an, den väg som också kallas Inlandsvägen. Inlandsvägen är ett turiststråk, inte minst under sommaren. Detta märks, då campingen saknar säsongsplatser. När vi kommer en dag juli är det max fem av de 94 elplatserna lediga när dagen är slut.  Från campingen är det knappt en kilometer in till Strömsund som är ett pittoreskt samhälle vid sjösystemet Vattudal. När man står på bron mellan tätorten och campingen är det inte utan man häpnar över den vackra vyn. Och du kan ana att Vildmarksvägen, som här tar sin början, bjuder naturscenerier utöver det vanliga.

Service - 10 poäng
Vi blev mycket väl bemötta i receptionen.  Här kan du också få tips om utflykter och aktiviteter i närområdet. Det finns gott om informativa broschyrer. Dessutom är receptionen öppen dygnet runt på sommaren.        

 Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Strömsunds Camping är en kommunal anläggning som även inkluderar ett friluftsbad med gatukök och en minigolfbana.  Campingen är delad, så att en mindre del ligger vid sjön på den östra sidan av E45:an. På båda sidor om vägen finns servicehus med duschar och toaletter, kök, samlingsrum och tömningsplats för kemtoaletter. Byggnaderna håller god standard, men det handlar inte om någon lyx med kakel och klinkers. En bra sak är golvvärmen i duscharna. På västra sidan ligger receptionshuset och här finns också en välutrustad tvättstuga. Vad vi saknade var tvål och papper vid toaletter och tömningsplatser.  Det är fri tillgång till varmvatten överallt och inga låsta dörrar. I köket finns rikligt med diskplatser, spisar med ugn och mikro. I en av samlingslokalerna finns en stor TV-skärm. Tömningsplats för husbilar finns.

Skötsel - 7 poäng
Campingen som har cirka 150 platser och stugby har också gott om stora grönytor, vilka var välansade och fria från skräp. I servicehusen såg det allmänt fräscht ut.

Framkomlighet - 7 poäng
Det är lätt att ta sig fram med rullstol och barnvagn på campingen som har asfalterade körvägar. Det finns en handikapptoalett med,  och en utan dusch och båda har larm. Samlingslokalen är lättillgänglig, det är däremot  inte kök och tvättstuga.

 

 

Strömsunds Camping

Att bada i det fina friluftsbadet är gratis.

Lekplats - 8 poäng
Kommer man som vi en solig sommardag, så måste det vara en lycka om det finns barn i familjen. Det är nämligen gratis att bada i friluftsbadet om man har någon vuxen med sig. Här finns två barnpooler utöver den stora 50-metersbassängen, vattenrutschbana och lekplats. På campingen finns två stora lekplatser, en på var sida om stora vägen. Dessa är välutrustade med gungor, klätterställningar, rutschbanor med mera.

Campingtomter - 9 poäng
Campingtomterna är övervägande stora. Alla är på gräs, och mitt på det västra området har man gjort fyra cirklar och det ryms 12 fordon runt vardera. Ett trevligt sätt att stå på.  På östra sidan har du sjöutsikt.  En handfull tomter är något kuperade.

Säkerhet - 8 poäng
Det är elskåp vid alla platser, så några kablar behöver inte dras över körbanorna. Elskåpen är låsbara. Varje gäst får ett kartblad över campingen och på detta står tydlig information om hur du skall placera fordonet för att underlätta om brand uppstår. Det är dessutom rikligt med brandsläckare ute på området. Den personliga tryggheten består i att receptionen är bemannad dygnet runt. Inhägnad mot stora vägen.

 Miljö - 4 poäng
Det finns inte någon direkt källsortering, förutom glasbehållare och en tunna för grillaska. Men det är snyggt och prydligt vid sopstationerna.

 Helhetsintryck - 9 poäng
Strömsund är beläget cirka tio mil norr om Östersund i Jämtland och orten ligger sällsynt vackert vid ett sjösystem. Direkt sjöutsikt är det bara från några av campingens platser men närmiljön är fantastisk. Ett riktigt plus är det fina friluftsbadet med tre pooler, varav en som är 50 meter och dessutom är badet gratis. En annan granne till campingen är niohåls golfbana med konstgräsgreener och ett par sexhål. Är du inte bra på långgolf så kan du alltid ta en runda på minigolfbanan som är välvårdad. Du får förstås inte missa en promenad över bron in till samhället. Utsikten från bron är bedårande vacker och Strömsunds samhälle riktigt trevligt. Här finns Ica och Coop, Systembolag, bokhandel med flera butiker. Gott om näringsställen och en vacker hembygdspark. I hembygdsparken står  Jätten  Jorm, en sex meter hög staty som  gjordes till filmen Dunderklumpen. Dunderklumpen för tankarna till Beppe Wolgers som kom härifrån. Beppemuseet finner du sex kilometer från centrum.

När vi går in på Ica-butiken träffar vi på "Åttondelskakan" eller "Backekakan" som den också kallas. Det är en sorts tårta bestående av vetebröd fylld med ett slags gräddkräm.  En gammal specialitet för orten. Pröva den,  vi tyckte den smakade jättegott.

Möjligheter till aktiviteter i naturen är förstås obegränsade. Ett fiskekort kostar 50 kronor dygnet och båt kan du hyra på campingen. Det finns även tandemcyklar och terrängcyklar att hyra.

Någon butik är det inte  på campingen men på OK-macken strax intill finns servicebutik från klockan sex på morgonen.

 

Campingkollens betyg
Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer.

 Läge - 9

Service - 10

Standard på de gemensamma anläggningarna - 8

Skötsel - 7

Handikappanpassning - 7

Lekplats - 8

Tomter - 9

Säkerhet - 9

Miljö - 4

Helhet - 9

Summa poäng - 80 poäng

 

Fakta
Strömsunds Camping
833 24 Strömsund

Tel. 0670-164 10
Fax, 0670-137 05

E-post: turism@stromsund.se
Hemsida: www.stromsund.se

Helårsöppet
Pris på högsäsong: 170 kronor plus 30 för el. (2010)
GPS:  N63 grader50'47.01" E 15 grader 32'1.24"

On
Off

0 kommentarer

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1540 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 564 fristående campingplatser och 599 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

 • Husvagn & Camping 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842