Strömsunds Camping

Strömsunds Camping

Publicerad

Strömsunds Camping skall du lägga på minnet. En åretruntöppen camping  strategiskt belägen vid porten till den kända Vildmarksvägen. Campingen har bara rörliga platser, och ligger en kilometer från Strömsunds vackra samhälle.

Läge  - 9 poäng
Strömsunds Camping ligger bekvämt utmed E45:an, den väg som också kallas Inlandsvägen. Inlandsvägen är ett turiststråk, inte minst under sommaren. Detta märks, då campingen saknar säsongsplatser. När vi kommer en dag juli är det max fem av de 94 elplatserna lediga när dagen är slut.  Från campingen är det knappt en kilometer in till Strömsund som är ett pittoreskt samhälle vid sjösystemet Vattudal. När man står på bron mellan tätorten och campingen är det inte utan man häpnar över den vackra vyn. Och du kan ana att Vildmarksvägen, som här tar sin början, bjuder naturscenerier utöver det vanliga.

Service - 10 poäng
Vi blev mycket väl bemötta i receptionen.  Här kan du också få tips om utflykter och aktiviteter i närområdet. Det finns gott om informativa broschyrer. Dessutom är receptionen öppen dygnet runt på sommaren.        

 Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Strömsunds Camping är en kommunal anläggning som även inkluderar ett friluftsbad med gatukök och en minigolfbana.  Campingen är delad, så att en mindre del ligger vid sjön på den östra sidan av E45:an. På båda sidor om vägen finns servicehus med duschar och toaletter, kök, samlingsrum och tömningsplats för kemtoaletter. Byggnaderna håller god standard, men det handlar inte om någon lyx med kakel och klinkers. En bra sak är golvvärmen i duscharna. På västra sidan ligger receptionshuset och här finns också en välutrustad tvättstuga. Vad vi saknade var tvål och papper vid toaletter och tömningsplatser.  Det är fri tillgång till varmvatten överallt och inga låsta dörrar. I köket finns rikligt med diskplatser, spisar med ugn och mikro. I en av samlingslokalerna finns en stor TV-skärm. Tömningsplats för husbilar finns.

Skötsel - 7 poäng
Campingen som har cirka 150 platser och stugby har också gott om stora grönytor, vilka var välansade och fria från skräp. I servicehusen såg det allmänt fräscht ut.

Framkomlighet - 7 poäng
Det är lätt att ta sig fram med rullstol och barnvagn på campingen som har asfalterade körvägar. Det finns en handikapptoalett med,  och en utan dusch och båda har larm. Samlingslokalen är lättillgänglig, det är däremot  inte kök och tvättstuga.

 

 

Strömsunds Camping

Att bada i det fina friluftsbadet är gratis.

Lekplats - 8 poäng
Kommer man som vi en solig sommardag, så måste det vara en lycka om det finns barn i familjen. Det är nämligen gratis att bada i friluftsbadet om man har någon vuxen med sig. Här finns två barnpooler utöver den stora 50-metersbassängen, vattenrutschbana och lekplats. På campingen finns två stora lekplatser, en på var sida om stora vägen. Dessa är välutrustade med gungor, klätterställningar, rutschbanor med mera.

Campingtomter - 9 poäng
Campingtomterna är övervägande stora. Alla är på gräs, och mitt på det västra området har man gjort fyra cirklar och det ryms 12 fordon runt vardera. Ett trevligt sätt att stå på.  På östra sidan har du sjöutsikt.  En handfull tomter är något kuperade.

Säkerhet - 8 poäng
Det är elskåp vid alla platser, så några kablar behöver inte dras över körbanorna. Elskåpen är låsbara. Varje gäst får ett kartblad över campingen och på detta står tydlig information om hur du skall placera fordonet för att underlätta om brand uppstår. Det är dessutom rikligt med brandsläckare ute på området. Den personliga tryggheten består i att receptionen är bemannad dygnet runt. Inhägnad mot stora vägen.

 Miljö - 4 poäng
Det finns inte någon direkt källsortering, förutom glasbehållare och en tunna för grillaska. Men det är snyggt och prydligt vid sopstationerna.

 Helhetsintryck - 9 poäng
Strömsund är beläget cirka tio mil norr om Östersund i Jämtland och orten ligger sällsynt vackert vid ett sjösystem. Direkt sjöutsikt är det bara från några av campingens platser men närmiljön är fantastisk. Ett riktigt plus är det fina friluftsbadet med tre pooler, varav en som är 50 meter och dessutom är badet gratis. En annan granne till campingen är niohåls golfbana med konstgräsgreener och ett par sexhål. Är du inte bra på långgolf så kan du alltid ta en runda på minigolfbanan som är välvårdad. Du får förstås inte missa en promenad över bron in till samhället. Utsikten från bron är bedårande vacker och Strömsunds samhälle riktigt trevligt. Här finns Ica och Coop, Systembolag, bokhandel med flera butiker. Gott om näringsställen och en vacker hembygdspark. I hembygdsparken står  Jätten  Jorm, en sex meter hög staty som  gjordes till filmen Dunderklumpen. Dunderklumpen för tankarna till Beppe Wolgers som kom härifrån. Beppemuseet finner du sex kilometer från centrum.

När vi går in på Ica-butiken träffar vi på "Åttondelskakan" eller "Backekakan" som den också kallas. Det är en sorts tårta bestående av vetebröd fylld med ett slags gräddkräm.  En gammal specialitet för orten. Pröva den,  vi tyckte den smakade jättegott.

Möjligheter till aktiviteter i naturen är förstås obegränsade. Ett fiskekort kostar 50 kronor dygnet och båt kan du hyra på campingen. Det finns även tandemcyklar och terrängcyklar att hyra.

Någon butik är det inte  på campingen men på OK-macken strax intill finns servicebutik från klockan sex på morgonen.

 

Campingkollens betyg
Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer.

 Läge - 9

Service - 10

Standard på de gemensamma anläggningarna - 8

Skötsel - 7

Handikappanpassning - 7

Lekplats - 8

Tomter - 9

Säkerhet - 9

Miljö - 4

Helhet - 9

Summa poäng - 80 poäng

 

Fakta
Strömsunds Camping
833 24 Strömsund

Tel. 0670-164 10
Fax, 0670-137 05

E-post: turism@stromsund.se
Hemsida: www.stromsund.se

Helårsöppet
Pris på högsäsong: 170 kronor plus 30 för el. (2010)
GPS:  N63 grader50'47.01" E 15 grader 32'1.24"

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206