Strömsunds Camping

Strömsunds Camping

Publicerad

Strömsunds Camping skall du lägga på minnet. En åretruntöppen camping  strategiskt belägen vid porten till den kända Vildmarksvägen. Campingen har bara rörliga platser, och ligger en kilometer från Strömsunds vackra samhälle.

Läge  - 9 poäng
Strömsunds Camping ligger bekvämt utmed E45:an, den väg som också kallas Inlandsvägen. Inlandsvägen är ett turiststråk, inte minst under sommaren. Detta märks, då campingen saknar säsongsplatser. När vi kommer en dag juli är det max fem av de 94 elplatserna lediga när dagen är slut.  Från campingen är det knappt en kilometer in till Strömsund som är ett pittoreskt samhälle vid sjösystemet Vattudal. När man står på bron mellan tätorten och campingen är det inte utan man häpnar över den vackra vyn. Och du kan ana att Vildmarksvägen, som här tar sin början, bjuder naturscenerier utöver det vanliga.

Service - 10 poäng
Vi blev mycket väl bemötta i receptionen.  Här kan du också få tips om utflykter och aktiviteter i närområdet. Det finns gott om informativa broschyrer. Dessutom är receptionen öppen dygnet runt på sommaren.        

 Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Strömsunds Camping är en kommunal anläggning som även inkluderar ett friluftsbad med gatukök och en minigolfbana.  Campingen är delad, så att en mindre del ligger vid sjön på den östra sidan av E45:an. På båda sidor om vägen finns servicehus med duschar och toaletter, kök, samlingsrum och tömningsplats för kemtoaletter. Byggnaderna håller god standard, men det handlar inte om någon lyx med kakel och klinkers. En bra sak är golvvärmen i duscharna. På västra sidan ligger receptionshuset och här finns också en välutrustad tvättstuga. Vad vi saknade var tvål och papper vid toaletter och tömningsplatser.  Det är fri tillgång till varmvatten överallt och inga låsta dörrar. I köket finns rikligt med diskplatser, spisar med ugn och mikro. I en av samlingslokalerna finns en stor TV-skärm. Tömningsplats för husbilar finns.

Skötsel - 7 poäng
Campingen som har cirka 150 platser och stugby har också gott om stora grönytor, vilka var välansade och fria från skräp. I servicehusen såg det allmänt fräscht ut.

Framkomlighet - 7 poäng
Det är lätt att ta sig fram med rullstol och barnvagn på campingen som har asfalterade körvägar. Det finns en handikapptoalett med,  och en utan dusch och båda har larm. Samlingslokalen är lättillgänglig, det är däremot  inte kök och tvättstuga.

 

 

Strömsunds Camping

Att bada i det fina friluftsbadet är gratis.

Lekplats - 8 poäng
Kommer man som vi en solig sommardag, så måste det vara en lycka om det finns barn i familjen. Det är nämligen gratis att bada i friluftsbadet om man har någon vuxen med sig. Här finns två barnpooler utöver den stora 50-metersbassängen, vattenrutschbana och lekplats. På campingen finns två stora lekplatser, en på var sida om stora vägen. Dessa är välutrustade med gungor, klätterställningar, rutschbanor med mera.

Campingtomter - 9 poäng
Campingtomterna är övervägande stora. Alla är på gräs, och mitt på det västra området har man gjort fyra cirklar och det ryms 12 fordon runt vardera. Ett trevligt sätt att stå på.  På östra sidan har du sjöutsikt.  En handfull tomter är något kuperade.

Säkerhet - 8 poäng
Det är elskåp vid alla platser, så några kablar behöver inte dras över körbanorna. Elskåpen är låsbara. Varje gäst får ett kartblad över campingen och på detta står tydlig information om hur du skall placera fordonet för att underlätta om brand uppstår. Det är dessutom rikligt med brandsläckare ute på området. Den personliga tryggheten består i att receptionen är bemannad dygnet runt. Inhägnad mot stora vägen.

 Miljö - 4 poäng
Det finns inte någon direkt källsortering, förutom glasbehållare och en tunna för grillaska. Men det är snyggt och prydligt vid sopstationerna.

 Helhetsintryck - 9 poäng
Strömsund är beläget cirka tio mil norr om Östersund i Jämtland och orten ligger sällsynt vackert vid ett sjösystem. Direkt sjöutsikt är det bara från några av campingens platser men närmiljön är fantastisk. Ett riktigt plus är det fina friluftsbadet med tre pooler, varav en som är 50 meter och dessutom är badet gratis. En annan granne till campingen är niohåls golfbana med konstgräsgreener och ett par sexhål. Är du inte bra på långgolf så kan du alltid ta en runda på minigolfbanan som är välvårdad. Du får förstås inte missa en promenad över bron in till samhället. Utsikten från bron är bedårande vacker och Strömsunds samhälle riktigt trevligt. Här finns Ica och Coop, Systembolag, bokhandel med flera butiker. Gott om näringsställen och en vacker hembygdspark. I hembygdsparken står  Jätten  Jorm, en sex meter hög staty som  gjordes till filmen Dunderklumpen. Dunderklumpen för tankarna till Beppe Wolgers som kom härifrån. Beppemuseet finner du sex kilometer från centrum.

När vi går in på Ica-butiken träffar vi på "Åttondelskakan" eller "Backekakan" som den också kallas. Det är en sorts tårta bestående av vetebröd fylld med ett slags gräddkräm.  En gammal specialitet för orten. Pröva den,  vi tyckte den smakade jättegott.

Möjligheter till aktiviteter i naturen är förstås obegränsade. Ett fiskekort kostar 50 kronor dygnet och båt kan du hyra på campingen. Det finns även tandemcyklar och terrängcyklar att hyra.

Någon butik är det inte  på campingen men på OK-macken strax intill finns servicebutik från klockan sex på morgonen.

 

Campingkollens betyg
Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer.

 Läge - 9

Service - 10

Standard på de gemensamma anläggningarna - 8

Skötsel - 7

Handikappanpassning - 7

Lekplats - 8

Tomter - 9

Säkerhet - 9

Miljö - 4

Helhet - 9

Summa poäng - 80 poäng

 

Fakta
Strömsunds Camping
833 24 Strömsund

Tel. 0670-164 10
Fax, 0670-137 05

E-post: turism@stromsund.se
Hemsida: www.stromsund.se

Helårsöppet
Pris på högsäsong: 170 kronor plus 30 för el. (2010)
GPS:  N63 grader50'47.01" E 15 grader 32'1.24"

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

  • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206