Campingkvalitet på hög nivå i Lidköping

Campingkvalitet på hög nivå i Lidköping

Publicerad

Centralt och naturnära samtidigt, då har man lyckats pricka in motstridiga egenskaper på en och samma plats. Det är en av förtjänsterna med KronoCamping Lidköping. En av flera.

Våren hade kommit en liten bit på väg. Vårblommorna hade vågat ta steget att slå ut, men träden förhöll sig avvaktade med sin lövsprickning. Den tid när man definitivt ska sitta vid utemöblerna och fika, om man så ska ha jacka på. Då tillbringade vi några dagar på den här platsen, och fick god behållning av det.

Läge – 8 poäng
Vänerns närhet är påtaglig varhelst man befinner sig på campingen. Nåja, nästan. Från tomterna närmast vägen har man inte ögonkontakt med sjön.  
Då vägen är ganska trafikerad är ett visst trafikbuller ofrånkomligt. Det drar ner poängen något. Samtidigt är det ett tecken på det förtjänstfullt centrala läget. Eftersom man också har nära till sköna naturmiljöer utmed sjöstranden skulle jag kalla läget för uni-läge, om det ordet hade funnits. Uni – som passar alla.

R3, KronoCamping Lidköping

Ingen får en andra chans att göra ett första intryck, så entrén har förstås stor betydelse för känslan gästerna får när de kommer. Den här entrén skapar helt klart positiva förväntningar hos oss.

Service – 8 poäng
Receptionens öppettider är mycket generösa hela året. När vi var där, tidig försäsong, var där bemannat från 8.00 till 20.00 på vardagar, till 21.00 på fredag och till 18.00 på söndag. Ungdomarna i receptionen hade antingen en naturlig fallenhet för service, eller också hade de fått kvalificerad handledning inför sin uppgift. Butik finns i receptionsbyggnaden, om än med något begränsat sortiment så tidigt på säsongen.

Skötsel av anläggningar - 10 poäng
Full pott. Bättre kan det inte sägas.

Standard på anläggningar – 9 poäng
Närmare tip-top är svårt att komma. Servicehusens materialval och utrustning håller mycket hög klass. Övriga gemensamma utrymmen är också mycket välordnade.

Handikappanpassning - 9 poäng
Handikappanpassade toaletter och duschar finns i båda servicehusen. Dessutom finns familjerum med duschar, extra toalettstol och tvättfat anpassade för de minsta, plus gott om svängrum. Till de här utrymmena krävs speciell nyckel.
Campingområdet är i huvudsak plant, de flesta gångar asfalterade. Till reception och servicehus är det fritt från hindrande trösklar.

Lekplats – 7 poäng
Flera lekplatser finns på området, uppskattat av fler än barnen eftersom föräldrarna inte behöver släppa iväg sina telningar alltför långt bort.
Utrustningen består av gungor i olika varianter, klätterställningar och rutschbanor, plus en omgivande miljö som passar mjuka barnkroppar. Mycket gräs och sand.
En invändning finns ändå. Lekplatsen närmast receptionen gränsar till infartsvägen, och staket eller annat avskiljande skydd mot trafiken finns inte. Det borde det göra.

R3, KronoCamping Lidköping,

Vänern skymtar fram lite varstans, så från många platser får man en glimt av sjön.

Campingtomt – 7 poäng
Campingen ligger på ett plant fält med viss växtlighet av tallar och lövträd. Tomterna följer regelboken när det gäller storlek, men då det inte finns några avskärmande buskage eller andra anordningar får man ändå närkontakt med campinggrannen.
Vatten finns vid en del av tomterna, förutom el och tv. En bekvämlighet naturligtvis, men en som också kostar en extra peng.

Säkerhet – 8 poäng
Brandsläckare sitter utplacerade på många ställen, och i informationsbroschyren man får vid incheckning är det tydligt markerat var de finns. I köket finns en brandfilt väl synlig på väggen, något som inte är så vanligt i campingkök. I broschyren finns också viktiga telefonnummer, som till vakt, sjukhus, polis med flera.
En bom vid infarten öppnas med nyckelkort, vilket också gynnar säkerheten.

Miljö - 7 poäng
På flera håll är sopcontainrar utplacerade, avsedda för sedvanlig sopsortering. Personalen använde elbilar när de flyttade sig över campingområdet, en bra åtgärd för miljön.

Helhetsintryck – 9 poäng
Vi var på upptäcktsfärd i trakten och sökte en funktionell bas för boendet.  Då spelade läget stor roll. Från campingen tog vi cyklarna och sniffade runt utmed Vänerns strand, en tur som är rena rama hälsokuren. Vi for åt andra hållet, och nådde centrala Lidköping på mindre än tio minuter. På tillbakavägen provianterade vi i köpcentrat, som ligger bara några hundra meter från campingen. En resurs det också.

På campingen fanns fler resurser, även om vi inte nyttjade dem den här gången. Som äventyrsgolf, bastu, bubbelpool. Restaurang Sjökanten, tempererade pooler sommartid strax utanför campingen, exempelvis.
Med eftertanke funderade vi på om vi saknat något. Det skulle i så fall vara mysfaktorn, men kriterierna för den är så personliga att den faktorn inte låter sig poängsättas. Men materiellt – nej, knappast. KronoCamping Lidköping är en högkvalitativ camping.  

 

Campingpatrullens betyg:
Skala 1 – 10, där 5 utgör godkänt men inte mer.

Läge -  8
Service  - 8
Skötsel av anläggningar -  10
Standard på anläggningar -  9
Handikappanpassning -  9
Lekplats -  7
Campingtomt -  7
Säkerhet -  8
Miljö -  7
Helhetsintryck - 9

Summa poäng   82

 

FAKTA
R3, KronoCamping Lidköping, Läckövägen, 531 54 Lidköping
Hemsida: www.kronocamping.com
Antal platser: 413
Pris per dygn/pris för el per dygn: från 240 – 360 kr inkl. el, beroende på säsong
Öppettider:
Året runt

(Ur H&C nr 3/2011)

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

1 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206