Campingkvalitet på hög nivå i Lidköping

Campingkvalitet på hög nivå i Lidköping

Publicerad

Centralt och naturnära samtidigt, då har man lyckats pricka in motstridiga egenskaper på en och samma plats. Det är en av förtjänsterna med KronoCamping Lidköping. En av flera.

Våren hade kommit en liten bit på väg. Vårblommorna hade vågat ta steget att slå ut, men träden förhöll sig avvaktade med sin lövsprickning. Den tid när man definitivt ska sitta vid utemöblerna och fika, om man så ska ha jacka på. Då tillbringade vi några dagar på den här platsen, och fick god behållning av det.

Läge – 8 poäng
Vänerns närhet är påtaglig varhelst man befinner sig på campingen. Nåja, nästan. Från tomterna närmast vägen har man inte ögonkontakt med sjön.  
Då vägen är ganska trafikerad är ett visst trafikbuller ofrånkomligt. Det drar ner poängen något. Samtidigt är det ett tecken på det förtjänstfullt centrala läget. Eftersom man också har nära till sköna naturmiljöer utmed sjöstranden skulle jag kalla läget för uni-läge, om det ordet hade funnits. Uni – som passar alla.

R3, KronoCamping Lidköping

Ingen får en andra chans att göra ett första intryck, så entrén har förstås stor betydelse för känslan gästerna får när de kommer. Den här entrén skapar helt klart positiva förväntningar hos oss.

Service – 8 poäng
Receptionens öppettider är mycket generösa hela året. När vi var där, tidig försäsong, var där bemannat från 8.00 till 20.00 på vardagar, till 21.00 på fredag och till 18.00 på söndag. Ungdomarna i receptionen hade antingen en naturlig fallenhet för service, eller också hade de fått kvalificerad handledning inför sin uppgift. Butik finns i receptionsbyggnaden, om än med något begränsat sortiment så tidigt på säsongen.

Skötsel av anläggningar - 10 poäng
Full pott. Bättre kan det inte sägas.

Standard på anläggningar – 9 poäng
Närmare tip-top är svårt att komma. Servicehusens materialval och utrustning håller mycket hög klass. Övriga gemensamma utrymmen är också mycket välordnade.

Handikappanpassning - 9 poäng
Handikappanpassade toaletter och duschar finns i båda servicehusen. Dessutom finns familjerum med duschar, extra toalettstol och tvättfat anpassade för de minsta, plus gott om svängrum. Till de här utrymmena krävs speciell nyckel.
Campingområdet är i huvudsak plant, de flesta gångar asfalterade. Till reception och servicehus är det fritt från hindrande trösklar.

Lekplats – 7 poäng
Flera lekplatser finns på området, uppskattat av fler än barnen eftersom föräldrarna inte behöver släppa iväg sina telningar alltför långt bort.
Utrustningen består av gungor i olika varianter, klätterställningar och rutschbanor, plus en omgivande miljö som passar mjuka barnkroppar. Mycket gräs och sand.
En invändning finns ändå. Lekplatsen närmast receptionen gränsar till infartsvägen, och staket eller annat avskiljande skydd mot trafiken finns inte. Det borde det göra.

R3, KronoCamping Lidköping,

Vänern skymtar fram lite varstans, så från många platser får man en glimt av sjön.

Campingtomt – 7 poäng
Campingen ligger på ett plant fält med viss växtlighet av tallar och lövträd. Tomterna följer regelboken när det gäller storlek, men då det inte finns några avskärmande buskage eller andra anordningar får man ändå närkontakt med campinggrannen.
Vatten finns vid en del av tomterna, förutom el och tv. En bekvämlighet naturligtvis, men en som också kostar en extra peng.

Säkerhet – 8 poäng
Brandsläckare sitter utplacerade på många ställen, och i informationsbroschyren man får vid incheckning är det tydligt markerat var de finns. I köket finns en brandfilt väl synlig på väggen, något som inte är så vanligt i campingkök. I broschyren finns också viktiga telefonnummer, som till vakt, sjukhus, polis med flera.
En bom vid infarten öppnas med nyckelkort, vilket också gynnar säkerheten.

Miljö - 7 poäng
På flera håll är sopcontainrar utplacerade, avsedda för sedvanlig sopsortering. Personalen använde elbilar när de flyttade sig över campingområdet, en bra åtgärd för miljön.

Helhetsintryck – 9 poäng
Vi var på upptäcktsfärd i trakten och sökte en funktionell bas för boendet.  Då spelade läget stor roll. Från campingen tog vi cyklarna och sniffade runt utmed Vänerns strand, en tur som är rena rama hälsokuren. Vi for åt andra hållet, och nådde centrala Lidköping på mindre än tio minuter. På tillbakavägen provianterade vi i köpcentrat, som ligger bara några hundra meter från campingen. En resurs det också.

På campingen fanns fler resurser, även om vi inte nyttjade dem den här gången. Som äventyrsgolf, bastu, bubbelpool. Restaurang Sjökanten, tempererade pooler sommartid strax utanför campingen, exempelvis.
Med eftertanke funderade vi på om vi saknat något. Det skulle i så fall vara mysfaktorn, men kriterierna för den är så personliga att den faktorn inte låter sig poängsättas. Men materiellt – nej, knappast. KronoCamping Lidköping är en högkvalitativ camping.  

 

Campingpatrullens betyg:
Skala 1 – 10, där 5 utgör godkänt men inte mer.

Läge -  8
Service  - 8
Skötsel av anläggningar -  10
Standard på anläggningar -  9
Handikappanpassning -  9
Lekplats -  7
Campingtomt -  7
Säkerhet -  8
Miljö -  7
Helhetsintryck - 9

Summa poäng   82

 

FAKTA
R3, KronoCamping Lidköping, Läckövägen, 531 54 Lidköping
Hemsida: www.kronocamping.com
Antal platser: 413
Pris per dygn/pris för el per dygn: från 240 – 360 kr inkl. el, beroende på säsong
Öppettider:
Året runt

(Ur H&C nr 3/2011)

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

1 kommentarer

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1540 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 564 fristående campingplatser och 599 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

 • Husvagn & Camping 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842