Campa nära havet i Oskarshamn

Campa nära havet i Oskarshamn

Publicerad

Med havet vidöppet framför sig och en underbar natur bakom sig, är Havslätt Café & Camping en plats att njuta på. Blå Jungfrun lockar i fjärran och blir du trött i benen, så ta dig till Långa Soffan.


Läge - 8 poäng
Det är tre kilometer in till Oskarshamns centrum, så du cyklar lätt på tio minuter. Mellan campingen och badstranden är det bara bara en gångväg . Runt om anläggningen är det härlig lövskog med inslag av ekar och stenhällar.

Service - 9 poäng
Vi har faktiskt varit på Havslätts camping ett par gånger sommaren 2010. Flickorna i caféet och receptionen är ständigt lika vänliga, man känner sig verkligen välkommen.

Havslätt Camping

Disk- och vattenpost på campingen.

Standard - 5 poäng
Receptionen hänger ihop med caféet och här är det trevligt inrett och fräscht. Servicehuset är ett typiskt servicehus som det sett ut på svenska sommarcampingplatser långt tillbaka. Men det finns vad du behöver - duschar, toaletter, kök med spis och mikro, tvättstuga och latrintömning. Bra att det är fria duschar, så man slipper trassla med mynt och poletter.

Skötsel - 5 poäng
Det känns inte dåligt skött, men visst kunde städningen vara bättre och ytterområdet mer ansat.
      
Handikappanpassning - 8 poäng
Servicehuset ligger på en liten kulle, men hit upp finns två asfalterade gångvägar. Handikapptoaletten är något sliten men föredömligt utrustad. Här finns larm och dusch och tröskeln förefaller lätt att forcera. Det är även ramp till receptionen. En extra bra sak är rampen som gjorts vid stranden, så att man kan köra ner rullstolar i vattnet.

-

Havslätt Camping

Fin havsutsikt från minigolfbanan.

Lekplats - 5 poäng
Gungor, massor av sand vid badet och en rutschkana är det som står till buds för barnen. Tjugo kronor för att spela minigolf, och sedan har man förstås badet med brygga och hopptorn. Boulebana.

Campingtomter - 7 poäng
Campingtomterna är väl utmärkta, plana och normalstora. Hela campingområdet är gräsbeväxt.

Säkerhet - 6 poäng
Det finns ingen genomfart förbi campingen, så ett ovälkommet fordon nattetid skulle genast märkas av någon. Avstånden mellan ekipagen är goda vid vårt besök. Elplintar vid varje plats. Det finns jourtelefonnummer, som man kan ringa dygnet runt, uppsatt vid receptionen.

Miljö - 4 poäng
Några speciella miljöarrangemang finns inte. Här lägger man soporna i en container. Vill man slänga flaskor får man gå uppför backen till kommunens sorteringsplats.

Helhetsintryck - 7 poäng
Havslätts Camping drivs av Missionskyrkan i Oskarshamn. På sommaren flyttas verksamheten ut till caféet och stranden utanför campingen. Det handlar inte bara om gudstjänster och musik utan även om barnaktiviteter och idrott.

Havslätt är en fin plats att vara på. Det är inte fel att vakna en morgon och se havet glittra i solskenet och se silhuetten av Blå Jungfrun som likt en valross sticker upp ute i fjärden. Eller sitta på stranden i skymning och se Gotlandsfärjan stäva ut från hamnen.

Oskarshamn är en härlig sommarstad som lever upp med ökad färjetrafik till Öland och Gotland. Du kan även ta båten till naturreservatet på ön Blå Jungfrun. Mest berömt är museet i Kulturhuset, som rymmer över 200 skulpturer av den kände träskulptören Axel "Döderhultarn" Pettersson. Museet rymmer även ortens marina historia. Runt torget i centrum finns gott om butiker och stadsparken vid kyrkan är en oas. Besväret heter den äldsta stadsdelen med pittoreska hus, ligger mellan Lilla Torget och hamnen.

På campingen kan du förutom att bada även spela minigolf eller boule. Det är gott om promenad- och cykelmöjligheter, och det finns även markerad cykelled till Mönsterås eller Kalmar. Gör gärna utflykter till byarna vid havet söder om staden, Timmernabben och Påskallavik är två av dem. Campingens café är trevligt inrett och har gott kaffebröd och enkla smårätter.
(Ur H&C nr 8/2011)


Campingpatrullens betyg
Skalan är 1 – 10 där 5 är godkänt men inte mer.
Läge - 8
Service - 9
Standard - 5
Skötsel - 5
Handikappanpassning - 8    
Lekplats - 5
Miljö - 4
Campingtomt - 7
Säkerhet - 6
Helhet - 7
Summa poäng: 64 poäng

Fakta
Havslätt Café & Camping, FC 379
Eversvägen, Box 25
572 21 Oskarshamn
Tel. 0491-153 25
Hemsida: www.havslatt.se
57° 16' 50" N   16° 28' 27" E
Öppet: 1/5 – 15/9, (begränsat öppet året runt)
Pris: 175:-, el 25:- (2011)

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Havslätt Camping

Badet vid campingen är härligt och nära.

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842