Gammal goding i modern tappning

Gammal goding i modern tappning

 - Tyvärr, här är fullbelagt, sa receptionisten. Möjligen om ni vill stå på en reservplats tills en ordinarie plats blir ledig.  
Det visade sig vara en höjdare! Campingkollen har besökt Johannesvik Camping i Kungshamn.

 Varför det var en höjdare får jag återkomma till. Bums konstaterade vi i varje fall att campingen har stark dragningskraft på många, att det finns plats för många, och att dessa många kan disponera sina dagar i skön miljö.

 Läge    8       
Campingen ligger på Sotenäset i Bohuslän. Till Kungshamn är det ett par kilometer, till Smögen ytterligare ett par. Sommartid bjuds där ett ständigt skådespel, där aktörerna är havets skiftningar efter väderlek, de omutliga bohusbergen, båtliv, turister, sommarbutiker och lokala kulinariska frestelser. Kommersiellt så det förslår förstås, men också det har sin charm om det intas i måttliga doser.

 Service    9

Öppettiderna i receptionen är generösa under högsäsong, från klockan 8.00 till 22.00. Butik med sedvanligt utbud finns på området. Dessutom finns ett mindre sortiment i receptionen. Praktiskt, då det kan bli långt att gå till butiken beroende på var på området man har sin plats. Johannas Kök & Bar ligger nära badplatsen, och där erbjuds husmanskost, pizza och lite annat smått och gott. Äta på plats eller ta med till vagnen, det är valfritt. Extra plus i serviceronden vill vi ge för att campingen håller öppet hela året. "Vi är ändå här och jobbar, då kan vi lika gärna ta emot de gäster som vill komma in för lite service", sa campingvärden när vi var på besök senaste advent. Då var en del av servicehuset öppet, det var varmt och ombonat och alla faciliteter tillgängliga. Det kallar vi god service, vi som lever campingliv året om.

 Standard på gemensamma anläggningar   7
Eftersom campingområdet är stort finns servicehus på flera ställen. De innehåller bra köksresurser, där även diskmaskin ingår. Likaså tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, plats för handtvätt och strykning. Skötrum med bänk och balja. Servicehusen har grundläggande standard, men ståtar inte med flärd eller ögonfröjd.

 Skötsel av gemensamma anläggningar        7
Vårt besök inföll under högsäsong, när trycket på campingplatserna är som störst. Att städpersonalen inte riktigt hann med överallt kunde vi se, men några stora plumpar i protokollet fanns inte.

 Framkomlighet    4
Campingen är kuperad, så vissa platser är mer lättillgängliga än andra. Servicehusen är inte idealiska med tanke på framkomlighet med rullstol. Ramper finns, men lutningen gör dem arbetsamma att forcera för den som tar sig fram sittande.

Handikappanpassad dusch och toa finns på flera håll. Vi fick nöja oss med att titta in i en av dem, eftersom det var problem med nycklar just då. Flickorna i receptionen försäkrade att dessa utrymmen är identiskt lika, så bedömningen var ändå möjlig. Vi fann att utrymmet är trångt. En avskiljande vägg mellan toalettstol och dusch är till hinder för tillgängligheten. Larmknapp saknas. En camping av den här kalibern, fyrstjärnig enligt SCR:s klassificering (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation) borde ha bättre kvalitet på handikapputrymmena.

 Lekplats         8
Tre lekplatser finns på området, en stor och välutrustad plus två mindre och enklare utrustade. Bra med den spridningen, så att alla småttingar kan ha hyfsat nära från hemmavagnen till lekplatsen. Om minigolfbanan inte är lekplats, så är den i varje fall till för förströelse. Som sådan var den mäkta populär för alla åldrar, och vad är det som säger att inte vuxna kan leka?

 Campingtomt   8
Campingen grenar ut sig mellan bergen där de ger sin tillåtelse till det. På höjderna har det också ordnats platser. Det ger en härlig dynamik åt hela området. De högt belägna platserna får skapligt branta backar, men som lön för mödan får man finfina vyer. Många platser ligger på plana gräsytor, och känns mer traditionella.

Nu återkommer jag till reservplatsen jag nämnde inledningsvis, höjdarplatsen. Den ligger på en kulle nära receptionen. Visserligen fick vi en präktig backe, men väl däruppe var det en underbar plats. Där fanns rymd, till och med havsutsikt om än på avstånd, och vi som bodde där hade gott om utrymme. Det kändes nästan som en egen liten camping, men med den stora campingens resurser inom räckhåll.

Miljö   9
Sopcontainrar finns utplacerade på flera ställen. Plats för tömning av fasta tankar finns på två ställen, utslagsback på tre.För dusch får man ladda ett plastkort med x antal kronor, och automaten räknar av varmvattenförbrukningen. Beloppet som eventuellt finns kvar på kortet får man tillbaka när man checkar ut. En bra stimulans för att duscha miljövänligt.

 Säkerhet   8
Det oregelbundna området gör att campingtomterna får varierande utformning. I en del fall innebär det bra tilltagna säkerhetsavstånd. På de plana ytorna står vagnarna traditionellt på rad, och mellanrummen motsvarar säkerhetskraven. Men eftersom husvagnsraderna i vissa fall står "rygg mot rygg", blir det ändå tätt på sina håll. Vid receptionen finns en porttelefon där man får direktkontakt med personal när receptionen är stängd. Där finns också telefonnummer till vakt. I den informativa broschyren finns uppgift om hur man når sjukhus, tandläkare, polis, bland mycket annat.

 

Publicerad

Johannesviks Camping

Det känns mer som en stor insjö än en vik av havet vid badplatsen, tack vare de skyddande bergen som omgärdar den.

Helhetsintryck    8
Den här campingen har många år på nacken, ett drygt halvsekel för att vara någorlunda precis. Den utvecklades utifrån ett behov, då cyklister kom och slog upp sina tält. Orsaken var naturligtvis att de hittat en härlig plats att tillbringa sin lediga tid på. Från den spontana starten har campingen sedan växt, både i storlek och kvalitet. Idag är det en modern anläggning som tillfredsställer de flesta önskemål dagens campingmänniskor kan ha, och fortfarande en skön plats att njuta sin ledighet på. Badplatsen ligger inom räckhåll, aktiviteter finns för den som inte vill vara sysslolös, bekvämlighet för den som vill vara det. Slippa laga mat, exempelvis.

Trots att man som campinggäst får sina behov tillgodosedda, känns det inte som något överdåd eller skrytbygge. En befriande avslappnad känsla.  

 

Campingkollens betyg
Skalan är 1 – 10 där 5 är godkänt men inte mer.

Läge   8
Service   9

Standard   7

Skötsel   7

Framkomlighet   4

Lekplats   8

Campingtomt   8

Miljö   9

Säkerhet   8
Helhetsintryck   8

Summa poäng   76

FAKTA
Johannesvik Camping & Stugby
Adress:
Wägga Nordgård 1, 456 91 Kungshamn
Tel:
0523-323 87
Fax:
0523-303 78
Hemsida:
www.johannesvik.se
Mailadress:
info@johannesvik.se
Öppet:
Året runt
Pris:
Från 195 kr, el 50 kr.
GPS: N 58  22`  0.57"   E 11  16` 52.29"

 Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842