Frisk luft och myggfritt i Sölvesborg

Frisk luft och myggfritt i Sölvesborg

Publicerad

Hälleviks Camping i Sölvesborg kan du ta ett djupt andetag och insupa den friska havsluften, eller promenera till de pittoreska fiskelägena i närheten. Myggen slipper du, men du får ha överseende med kaninerna som skuttar omkring.

 Läge - 9 poäng
Cirka en mil söder om Sölvesborg ligger de små fiskelägena Hällevik och Nogersund. Mitt emellan ligger campingen. Udden som sträcker sig rakt ut i Hanöbukten kallas Listerlandet och du befinner dig i Blekinge men kan vinka till Skåne. Campingen ligger sällsynt vackert omgiven av hav och orörd natur.

 Service - 6 poäng
Fast vi kommer i slutet av maj månad, så är receptionen bara öppen ett par timmar på eftermiddagen. Campingvärden är dock på plats när vi kommer, och vi får möjlighet att checka in och betala. Ett välkommen hade känts trevligt och en information om femkronor i duschen hade varit praktiskt. Från 20 juni till mitten av augusti är receptionen öppen hela dagen och butik och servering likaså. Informativ campingbroschyr.

Hälleviks Camping

Hälleviks Camping ligger mycket naturskönt.

Standard - 6 poäng
Campingen är förvisso tillgänglig året om, men känns ändå som en typisk sommaranläggning. Byggnaderna är rödmålade med vita knutar och det är egentligen sex hus som berör oss med fritidsfordon. Reception, turistbyrå, restaurang-glasskiosk-minibutik och tre servicehus. Servicehusen är bra placerade och har den service du behöver, men de är inte likadana. I ett hus kan du föna håret men inte i de andra. Tvättstugan finns i ett av husen, men diskplatser och kök finns i alla. Det är inte tal om någon lyx med skinande kakel och roliga barnrum, men som sagt helt okej.                

Skötsel - 7 poäng
Campingområdet totalt fritt från skräp vid vårt besök. Städningen i servicehusen ganska bra.

Framkomlighet - 3 poäng
Att komma hit som rullstolsburen är inte så kul. Du kan inte ta dig in i receptionen eller restaurang och butik. Till de sistnämnda möjligen med hjälp. I det servicehus som ligger närmast receptionen finns ingen handikapptoalett, men det gör det i de två andra husen.

Det är inte heller så lätt att ta sig till stranden.

Lekplats - 6 poäng
Det finns en minilekplats med sandlåda, lekhus och ett par gunghästar för de minsta. Sedan har man en större lekplats med några klätterredskap, gungor och rutschkana. Det finns en mindre fotbollsplan längs vägen mot stranden och fri tillgång till större fotbollsplaner utanför campingen. Badet är långgrunt med härlig sandstrand.

 Campingtomt - 8 poäng
Tomterna ser generellt väl tilltagna ut och är lättillgängliga. Området har charmig natur med fina stenmurar.  

 Säkerhet - 7 poäng
Merparten av eluttagen är av modernt slag för europakontakter. Dessa är också väl placerade så att inga sladdar behöver dras långt. Avstånden mellan ekipagen är goda och fem brandsläckare finns väl placerade på området. Bom eliminerar olovlig körning. På receptionsdörren står jourtelefonnummer.

Miljö - 8 poäng
Samtliga byggnader får sin energi från luftvärmepumpar, ingen direktverkande el någonstans. Sopsortering består av hushållsavfall, papper, glas, metall och plast.

Helhetsintryck - 8 poäng
Hälleviks Camping är en fin plats att vara på. Den ligger granne med en stor fotbollsarena där  fotbollslaget Mjällby har sin hemvisst. Går du ytterligare några steg ligger ett kommunalt friluftsbad med bland annat en femtiometersbassäng med 28 gradigt havsvatten. En riktigt fin badanläggning för hela familjen. När du passerat badet är du strax i mysiga Hällevik, som har hotell, restauranger och en livsmedelsaffär. Självklart kan du köpa färsk fisk i Hällevik och det kan du även göra i Nogersund som ligger på gångavstånd på campingens andra sida. Även i Nogersund finns det restaurang vid havet och här går även turbåtarna till Hanö ut.

Vad man kan säga om de båda fiskelägena är att allt känns väldigt genuint. Här finns inte en massa tillfällig sommarkommers och det gör det inte runt campingen heller. Det finns cyklar att hyra och rikligt med promenad- och cykelleder, minigolf och två kajaker och en roddbåt att hyra. Havet är som bekant gratis att fiska i. Och fråga på campingen så får du tips på platser du kan stå på, och kanske komma hem med en härlig havslax.

Under semesterveckorna bjuder campingen på musik, clowner, eldartister mm. 

 

FAKTA
Hälleviks Camping, K18

Campingvägen 41
294 95 Sölvesborg

Tel. 0456-527 14
E-post: Info@hallevikscamping.se
Hemsida: www.hallevikscamping.se
GPS kordinater: N56oO'41.45"E 14o43'6,67"
Tillgängligt hela året

Snabbguide testpoäng
(Skalan 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge - 9

Service - 6

Standard - 6

Skötsel - 7

Framkmkomlighet - 3

Lekplats - 6

Campingtomt - 8

Säkerhet - 7

Miljö - 8

Helhetsintryck - 8

Summa poäng: 68

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206