Frisk luft och myggfritt i Sölvesborg

Frisk luft och myggfritt i Sölvesborg

Publicerad

Hälleviks Camping i Sölvesborg kan du ta ett djupt andetag och insupa den friska havsluften, eller promenera till de pittoreska fiskelägena i närheten. Myggen slipper du, men du får ha överseende med kaninerna som skuttar omkring.

 Läge - 9 poäng
Cirka en mil söder om Sölvesborg ligger de små fiskelägena Hällevik och Nogersund. Mitt emellan ligger campingen. Udden som sträcker sig rakt ut i Hanöbukten kallas Listerlandet och du befinner dig i Blekinge men kan vinka till Skåne. Campingen ligger sällsynt vackert omgiven av hav och orörd natur.

 Service - 6 poäng
Fast vi kommer i slutet av maj månad, så är receptionen bara öppen ett par timmar på eftermiddagen. Campingvärden är dock på plats när vi kommer, och vi får möjlighet att checka in och betala. Ett välkommen hade känts trevligt och en information om femkronor i duschen hade varit praktiskt. Från 20 juni till mitten av augusti är receptionen öppen hela dagen och butik och servering likaså. Informativ campingbroschyr.

Hälleviks Camping

Hälleviks Camping ligger mycket naturskönt.

Standard - 6 poäng
Campingen är förvisso tillgänglig året om, men känns ändå som en typisk sommaranläggning. Byggnaderna är rödmålade med vita knutar och det är egentligen sex hus som berör oss med fritidsfordon. Reception, turistbyrå, restaurang-glasskiosk-minibutik och tre servicehus. Servicehusen är bra placerade och har den service du behöver, men de är inte likadana. I ett hus kan du föna håret men inte i de andra. Tvättstugan finns i ett av husen, men diskplatser och kök finns i alla. Det är inte tal om någon lyx med skinande kakel och roliga barnrum, men som sagt helt okej.                

Skötsel - 7 poäng
Campingområdet totalt fritt från skräp vid vårt besök. Städningen i servicehusen ganska bra.

Framkomlighet - 3 poäng
Att komma hit som rullstolsburen är inte så kul. Du kan inte ta dig in i receptionen eller restaurang och butik. Till de sistnämnda möjligen med hjälp. I det servicehus som ligger närmast receptionen finns ingen handikapptoalett, men det gör det i de två andra husen.

Det är inte heller så lätt att ta sig till stranden.

Lekplats - 6 poäng
Det finns en minilekplats med sandlåda, lekhus och ett par gunghästar för de minsta. Sedan har man en större lekplats med några klätterredskap, gungor och rutschkana. Det finns en mindre fotbollsplan längs vägen mot stranden och fri tillgång till större fotbollsplaner utanför campingen. Badet är långgrunt med härlig sandstrand.

 Campingtomt - 8 poäng
Tomterna ser generellt väl tilltagna ut och är lättillgängliga. Området har charmig natur med fina stenmurar.  

 Säkerhet - 7 poäng
Merparten av eluttagen är av modernt slag för europakontakter. Dessa är också väl placerade så att inga sladdar behöver dras långt. Avstånden mellan ekipagen är goda och fem brandsläckare finns väl placerade på området. Bom eliminerar olovlig körning. På receptionsdörren står jourtelefonnummer.

Miljö - 8 poäng
Samtliga byggnader får sin energi från luftvärmepumpar, ingen direktverkande el någonstans. Sopsortering består av hushållsavfall, papper, glas, metall och plast.

Helhetsintryck - 8 poäng
Hälleviks Camping är en fin plats att vara på. Den ligger granne med en stor fotbollsarena där  fotbollslaget Mjällby har sin hemvisst. Går du ytterligare några steg ligger ett kommunalt friluftsbad med bland annat en femtiometersbassäng med 28 gradigt havsvatten. En riktigt fin badanläggning för hela familjen. När du passerat badet är du strax i mysiga Hällevik, som har hotell, restauranger och en livsmedelsaffär. Självklart kan du köpa färsk fisk i Hällevik och det kan du även göra i Nogersund som ligger på gångavstånd på campingens andra sida. Även i Nogersund finns det restaurang vid havet och här går även turbåtarna till Hanö ut.

Vad man kan säga om de båda fiskelägena är att allt känns väldigt genuint. Här finns inte en massa tillfällig sommarkommers och det gör det inte runt campingen heller. Det finns cyklar att hyra och rikligt med promenad- och cykelleder, minigolf och två kajaker och en roddbåt att hyra. Havet är som bekant gratis att fiska i. Och fråga på campingen så får du tips på platser du kan stå på, och kanske komma hem med en härlig havslax.

Under semesterveckorna bjuder campingen på musik, clowner, eldartister mm. 

 

FAKTA
Hälleviks Camping, K18

Campingvägen 41
294 95 Sölvesborg

Tel. 0456-527 14
E-post: Info@hallevikscamping.se
Hemsida: www.hallevikscamping.se
GPS kordinater: N56oO'41.45"E 14o43'6,67"
Tillgängligt hela året

Snabbguide testpoäng
(Skalan 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge - 9

Service - 6

Standard - 6

Skötsel - 7

Framkmkomlighet - 3

Lekplats - 6

Campingtomt - 8

Säkerhet - 7

Miljö - 8

Helhetsintryck - 8

Summa poäng: 68

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206