Sjönära camping i Stockholm

Sjönära camping i Stockholm

Publicerad

"Med Mälarens närhet till havet, en blandning av sött och salt". Så skaldar Lasse Berghagen och så nynnar vi hela sommaren med Stockholm i våra hjärtan. Husvagn & Camping campar i huvudstaden och checkar in på Bredäng Camping Stockholm.

Jag ligger i min säng i husbilen. Dörren står öppen och en svag kvällsbris kommer insvepande och svalkar en aning, denna nästan tropiska sommarkväll i juli. Timman är sen och jag antar att människorna dragit sig tillbaka efter dagens övningar i storstaden. Sådant tröttar i sommarvärmen

Tystnaden på campingen får mig knappast att tro att jag faktiskt skulle kunna befinna mig i Stockholms city på 20 minuter. En tysk flagga rör sig svagt bortom grannens husvagn. Flaggan påminner om att det är semestertider, och att det kommit människor från hela Europa hit till Bredäng Camping Stockholm. Några på sin väg genom Sverige, andra för att besöka vår huvudstad.
- Undrar vad de tänker när de möts av en campingbutik med thailändskt namn och ser att restaurangen, med plastamplar hängande i fönstren, likaså är thailändsk, funderar jag.

Jag har tagit på mig mina "campingpatrull-glasögon" och då blir man lite extra kritisk. Granskande utvärderar jag platsen för att kunna sätta betyg, så att du som läsare skall veta hur just den här campingen är. Samma schema används för varje campingplats som besöks.

Bredäng Camping Stockholm har en alldeles speciell funktion bland svenska campingplatser eftersom den är en av de platser man kan åka till när du skall campa i Stockholm på sommaren. Det är enkelt att ta sig till city härifrån, eftersom tunnelbanetågen går nästan dygnet runt från Bredängs T-banestation cirka fem minuters promenad bort. Båten, som annars är ett väl så trevligt alternativ på transport in till staden, går inte lika tätt. Från campingens baksida leder en stig ner till Mälarhöjdsbadet och här vid bryggan lägger Strömmabolagets båtar till. Dessa går till Stadshuskajen eller Drottningholms slott. Tyvärr börjar inte turerna förrän vid lunchtid, men många väljer att ta tunnelbanan in till staden för att sedan ta båten tillbaka.

Bild 310142

Campingen har nära till mysig badplats vid Mälaren.

 

Det är en märklig camping, trots att du har höghusen på andra sidan gatan och storstadens hela utbud av aktiviteter, så kan du uppleva att du är på landet vid en sjö. Det är en lummig plats med gröna kullar och trafiken på behörigt avstånd, och det är nära till härligt bad i Mälaren.

Det märks att det har varit en campingplats länge. Tomterna är inte så stora men de är väl utmärkta. Husvagnarna var ju mindre förr. Själva har vi en liten husbil och tycker att vi har gott om plats i vår ruta, men vi kan inte undgå att se, att de som har stora husvagnar med nöd och näppe fått plats med både förtält och bil.

Elsystemet är ganska nytt med låsbara skåp, men är inte anpassat för europakontakter. Brandsläckare såväl som brandhinkar vid vattenposterna är det gott om. Gott om, kan man säga om flera saker. Det är inte ofta det är så nära till vattenposten, soptunnan eller toaletten som det är på Bredängs Camping. Och det gäller var man än står på området.

När det gäller besök i servicehus blir det lite begränsat om man är rullstolsburen eller vill köra in med barnvagn, då gäller bara det senast byggda servicehuset som ligger vid receptionen. Samtliga servicehus som har duschar och toaletter är av god klass, och fast vi kommer i juli månad när det är väldigt hög beläggning, så är det rent och välstädat.

Att det är en sommarcamping märks inte bara på att anläggningen stänger i början av oktober utan också på att man står utomhus under tak och diskar. Det finns två ställen att diska utomhus på och ett inomhus. Byggnaderna har var och en sina egenheter, så kommer du till Bredängs Camping tycker jag du skall ta en promenad och titta hur det ser ut.

I något hus är det bara duschar vars vatten kommer uppifrån medan det i ett annat hus finns med kombinationen handdusch. I något hus finns det till och med toalett inne i duschrummet. Alltså borde de flesta önskemål bli tillgodosedda och varmvattnet ingår i campingavgiften, en sak som man önskar att det skulle finnas någon form av campinglag på.

En viss sopsortering förekommer där glas, tidningar och metall har sina egna tunnor. Det som är lite tråkigt är att det är "sopstationen" som i princip är det fösta ögonen faller på när vi kör in på området. Inget plank eller buskar döljer de tråkiga sopkärlen. Det finns en servicestation för husbilar med fasta tankar och den är det inga problem att lätt komma intill. Här finns också vattenslang för påfyllning av dricksvatten.

Bild 310141

 

 (Ur H&C nr 3/2007)

Campingkollen betyg:
Skalan är 1 - 10 och 5 utgör godkänt men inte mer:
Läge - 10
Service - 9
Standard - 8
Handikapp - 5
Skötsel - 7
Lekplats - 5
Campingtomt - 5
Säkerhet - 7
Miljö - 6
Helhet - 8
Summa poäng - 70

Fakta
Bredäng Camping Stockholm, FC600:

Stora Sällskapets väg, 127 31 Skärholmen

Telefon: 08-97 70 71
E-post: bredangcamping@telia.com
Hemsida: www.bredangcamping.se

Antal platser: 380
Öppen: April-oktober

Husvagn & Camping har granskat och poängsatt svenska campingplatser sedan 2006.
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du besökt Bredäng Camping i Stockholm?
Betygsätt och tyck till om campingen här!

On
Off

8 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842