Sjönära camping i Stockholm

Sjönära camping i Stockholm

Publicerad

"Med Mälarens närhet till havet, en blandning av sött och salt". Så skaldar Lasse Berghagen och så nynnar vi hela sommaren med Stockholm i våra hjärtan. Husvagn & Camping campar i huvudstaden och checkar in på Bredäng Camping Stockholm.

Jag ligger i min säng i husbilen. Dörren står öppen och en svag kvällsbris kommer insvepande och svalkar en aning, denna nästan tropiska sommarkväll i juli. Timman är sen och jag antar att människorna dragit sig tillbaka efter dagens övningar i storstaden. Sådant tröttar i sommarvärmen

Tystnaden på campingen får mig knappast att tro att jag faktiskt skulle kunna befinna mig i Stockholms city på 20 minuter. En tysk flagga rör sig svagt bortom grannens husvagn. Flaggan påminner om att det är semestertider, och att det kommit människor från hela Europa hit till Bredäng Camping Stockholm. Några på sin väg genom Sverige, andra för att besöka vår huvudstad.
- Undrar vad de tänker när de möts av en campingbutik med thailändskt namn och ser att restaurangen, med plastamplar hängande i fönstren, likaså är thailändsk, funderar jag.

Jag har tagit på mig mina "campingpatrull-glasögon" och då blir man lite extra kritisk. Granskande utvärderar jag platsen för att kunna sätta betyg, så att du som läsare skall veta hur just den här campingen är. Samma schema används för varje campingplats som besöks.

Bredäng Camping Stockholm har en alldeles speciell funktion bland svenska campingplatser eftersom den är en av de platser man kan åka till när du skall campa i Stockholm på sommaren. Det är enkelt att ta sig till city härifrån, eftersom tunnelbanetågen går nästan dygnet runt från Bredängs T-banestation cirka fem minuters promenad bort. Båten, som annars är ett väl så trevligt alternativ på transport in till staden, går inte lika tätt. Från campingens baksida leder en stig ner till Mälarhöjdsbadet och här vid bryggan lägger Strömmabolagets båtar till. Dessa går till Stadshuskajen eller Drottningholms slott. Tyvärr börjar inte turerna förrän vid lunchtid, men många väljer att ta tunnelbanan in till staden för att sedan ta båten tillbaka.

Bild 310142

Campingen har nära till mysig badplats vid Mälaren.

 

Det är en märklig camping, trots att du har höghusen på andra sidan gatan och storstadens hela utbud av aktiviteter, så kan du uppleva att du är på landet vid en sjö. Det är en lummig plats med gröna kullar och trafiken på behörigt avstånd, och det är nära till härligt bad i Mälaren.

Det märks att det har varit en campingplats länge. Tomterna är inte så stora men de är väl utmärkta. Husvagnarna var ju mindre förr. Själva har vi en liten husbil och tycker att vi har gott om plats i vår ruta, men vi kan inte undgå att se, att de som har stora husvagnar med nöd och näppe fått plats med både förtält och bil.

Elsystemet är ganska nytt med låsbara skåp, men är inte anpassat för europakontakter. Brandsläckare såväl som brandhinkar vid vattenposterna är det gott om. Gott om, kan man säga om flera saker. Det är inte ofta det är så nära till vattenposten, soptunnan eller toaletten som det är på Bredängs Camping. Och det gäller var man än står på området.

När det gäller besök i servicehus blir det lite begränsat om man är rullstolsburen eller vill köra in med barnvagn, då gäller bara det senast byggda servicehuset som ligger vid receptionen. Samtliga servicehus som har duschar och toaletter är av god klass, och fast vi kommer i juli månad när det är väldigt hög beläggning, så är det rent och välstädat.

Att det är en sommarcamping märks inte bara på att anläggningen stänger i början av oktober utan också på att man står utomhus under tak och diskar. Det finns två ställen att diska utomhus på och ett inomhus. Byggnaderna har var och en sina egenheter, så kommer du till Bredängs Camping tycker jag du skall ta en promenad och titta hur det ser ut.

I något hus är det bara duschar vars vatten kommer uppifrån medan det i ett annat hus finns med kombinationen handdusch. I något hus finns det till och med toalett inne i duschrummet. Alltså borde de flesta önskemål bli tillgodosedda och varmvattnet ingår i campingavgiften, en sak som man önskar att det skulle finnas någon form av campinglag på.

En viss sopsortering förekommer där glas, tidningar och metall har sina egna tunnor. Det som är lite tråkigt är att det är "sopstationen" som i princip är det fösta ögonen faller på när vi kör in på området. Inget plank eller buskar döljer de tråkiga sopkärlen. Det finns en servicestation för husbilar med fasta tankar och den är det inga problem att lätt komma intill. Här finns också vattenslang för påfyllning av dricksvatten.

Bild 310141

 

 (Ur H&C nr 3/2007)

Campingkollen betyg:
Skalan är 1 - 10 och 5 utgör godkänt men inte mer:
Läge - 10
Service - 9
Standard - 8
Handikapp - 5
Skötsel - 7
Lekplats - 5
Campingtomt - 5
Säkerhet - 7
Miljö - 6
Helhet - 8
Summa poäng - 70

Fakta
Bredäng Camping Stockholm, FC600:

Stora Sällskapets väg, 127 31 Skärholmen

Telefon: 08-97 70 71
E-post: bredangcamping@telia.com
Hemsida: www.bredangcamping.se

Antal platser: 380
Öppen: April-oktober

Husvagn & Camping har granskat och poängsatt svenska campingplatser sedan 2006.
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du besökt Bredäng Camping i Stockholm?
Betygsätt och tyck till om campingen här!

On
Off

8 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206