Med beröm godkänt i Strängnäs

Med beröm godkänt i Strängnäs

Publicerad

Löts Camping  är en sådan plats man blir riktigt glad av att finna när man är ute och reser.  Välvårdat, tyst och naturskönt. Här firas också traditionell midsommar!

Läge
8
Strängnäs ligger vid Mälaren och fjärden som omsluter sydöstra delen av staden heter Segeröfjärden. Löts Camping ligger vid samma fjärd och står du på campingen och blickar ut över badstranden och vattnet, så ser du stadens centrum och den pampiga domkyrkan. Det är cirka fyra kilometer till centrum, behagligt cykelavstånd.

Du har mindre än en timmas bilväg till Stockholm, Uppsala, Mariefred eller Eskilstuna, vilket gör platsen ytterst lämplig som bas för allehanda utflykter. Platsens läge på en sluttning med utsikt över Mälaren och skogen inpå knuten gör inte saken sämre.

Löts Camping

I receptionen hittar vi servicevänlig personal.

Service 10
Den här platsen drivs av Caravan Club of Sweden och även om campingen är öppen för allmänheten, så har den en klar klubbprägel. Detta är förstås positivt, vi blir mycket väl mottagna och personligen lotsade på plats på vår campingtomt. Vi får en liten välkomstpåse innehållande broschyrer om trakten och om campingen. Damen i receptionen berättar engagerat om servicehusen och hur jag använder nyckel och kod. Hon får mig att känna mig mycket välkommen. På sommarsäsongen är receptionen bemannad från klockan åtta på morgonen till klockan nio på kvällen.

Skötsel 9
Vår vana trogen går vi campingen runt och tittar in i alla byggnader. Vi kan bara konstatera att det är extremt välvårdat. Vi kommer dagen efter midsommardagen, och campingen har varit fullbelagd. Ändå är det kliniskt rent både inne och ute. Städningen på Löts Camping sköts av de familjer som har säsongsboende, och man har helt enkelt en städhelg efter uppgjord lista.

Tillfälliga besökare kan bara slå sig till ro och njuta.


 Standard på gemensamma anläggningar 8
Receptionen hittar du direkt när du kommer in på campingen. Den finns inrymd på andra våningen i ett lite större tvåvåningshus, där du också har samlingslokal och allrum med tv, spel och ett litet bibliotek i samma plan. I bottenplanet finns duschar och toaletter, bastu, skötrum, handikapptoalett och latrintömning. Denna basservice har du även i ett nyare servicehus en bit in på campingen. Kök och tvättstuga finns i ett eget litet hus, alla byggnader är vackert grå med röda knutar. Det finns tvål och papper vid alla handfat. En annan trevlig detalj är duschdraperierna som är rena och fräscha, även i nederkanten. Fritt varmvatten. Tömningsplats för husbilar.


 Framkomlighet 8
Campingen ligger på en sluttning, och det är förstås inte alldeles enkelt att ta sig fram med rullstol eller barnvagn i en uppförsbacke. Kommer du som tillfällig gäst kommer du sannolikt att bli erbjuden någon av de rörliga platserna i närheten av receptionen, här är en del av marken asfalterad och man har tänkt på ramper till alla byggnader. Handikapptoaletterna är både rymliga och ändamålsenliga. Vi träffar en dam som är beroende av rollator. "Jag tycker att den här campingen har gjort sitt allra bästa för oss med handikapp, säger hon".

Löts Camping

Lekplatsen ser kul ut, men riktar sig i huvudsak till yngre barn.

Lekplats 7
Bakom ett brunt staket på höjden ligger lekplatsen. Den är utrustad med klätterredskap, två rutschkanor, sandlåda, lekstuga och gungor. På en liten äng ner mot sjön finns två mål och en grönyta, så att barnen kan spela fotboll. Minigolfbanan är sliten men gratis. Badet är barnvänligt med delvis långgrund sandbotten och delvis brygga för att komma ut på djupare vatten.

Miljö 6
Det finns en viss källsortering av avfall, det vill säga behållare för glas och metall utöver vanligt hushållsavfall. Dessa kärl står utanför campingen och det är rent och avskärmat. Behöver personalen fara runt på området så gör de det i en liten elbil. Snålspolande toaletter och ljusrelä är annat som ingår i miljötänket.

Säkerhet 9
Platsen är öppen året om och den är aldrig obemannad. Dessutom är det bom in till området och det finns ingen genomfartsväg.

Vi räknade till nio brandsläckare som fanns utmärkta i broschyren om campingen. Elanslutningarna är många och anpassade för europakontakter. Avstånden noga respekterade.

Löts Camping

Hela campingen präglas av härlig grönska.

Campingtomter 6
Campingtomterna är ordinära i storlek och fördelade på terrasser längs en sluttning. På flera av platserna behövs några plankor eller liknande för att få ekipaget plant. Många har grus där fordonen skall placeras och i övrigt är campingen gräsbevuxen. Vattenposter är det gott om och miljön med buskar, träd eller små planteringar gör helheten trivsam.

 Helhetsintryck 9
Camping Löt är en trevlig plats att komma till, 135 elplatser och helt underbar sörmländsk natur runtomkring. När vi kommer vid midsommartid passar vi på att hämta frukostblåbär i skogskanten vid campingen. Nära till badet och mysiga grillplatser. På sommarsäsongen kan du beställa nybakat frukostbröd eller kanske wienerbröd till picknickkorgen. Strängnäs ligger nära och särskilt trevligt på sommaren är alla de båtturer på Mälaren som erbjuds i hamnen.

Midsommarfirandet på Löt är stort och firas efter konstens regler. Då kan du vara med och binda den långa rankan som sedan bärs i procession efter spelmän för att slutligen viras om den stora majstången.         

 

Fakta
Löts Camping, FC36
645 94 Strängnäs

Tel. 0152-25 237
Fax. 0152-153 04
E-post: www.caravanclub.se

Öppet hela året
GPS-koordinater: 59o21'07"N, 17o03'34"E
Pris per dygn: 200 kronor inkl. el (2012)

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge - 8
Service - 10
Standard - 8
Skötsel - 9
Framkomlighet - 8
Lekplats - 7
Campingtomt - 6
Miljö - 6
Säkerhet - 9
Helhetsintryck - 9

Summa poäng: 80


Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842