Med beröm godkänt i Strängnäs

Med beröm godkänt i Strängnäs

Publicerad

Löts Camping  är en sådan plats man blir riktigt glad av att finna när man är ute och reser.  Välvårdat, tyst och naturskönt. Här firas också traditionell midsommar!

Läge
8
Strängnäs ligger vid Mälaren och fjärden som omsluter sydöstra delen av staden heter Segeröfjärden. Löts Camping ligger vid samma fjärd och står du på campingen och blickar ut över badstranden och vattnet, så ser du stadens centrum och den pampiga domkyrkan. Det är cirka fyra kilometer till centrum, behagligt cykelavstånd.

Du har mindre än en timmas bilväg till Stockholm, Uppsala, Mariefred eller Eskilstuna, vilket gör platsen ytterst lämplig som bas för allehanda utflykter. Platsens läge på en sluttning med utsikt över Mälaren och skogen inpå knuten gör inte saken sämre.

Löts Camping

I receptionen hittar vi servicevänlig personal.

Service 10
Den här platsen drivs av Caravan Club of Sweden och även om campingen är öppen för allmänheten, så har den en klar klubbprägel. Detta är förstås positivt, vi blir mycket väl mottagna och personligen lotsade på plats på vår campingtomt. Vi får en liten välkomstpåse innehållande broschyrer om trakten och om campingen. Damen i receptionen berättar engagerat om servicehusen och hur jag använder nyckel och kod. Hon får mig att känna mig mycket välkommen. På sommarsäsongen är receptionen bemannad från klockan åtta på morgonen till klockan nio på kvällen.

Skötsel 9
Vår vana trogen går vi campingen runt och tittar in i alla byggnader. Vi kan bara konstatera att det är extremt välvårdat. Vi kommer dagen efter midsommardagen, och campingen har varit fullbelagd. Ändå är det kliniskt rent både inne och ute. Städningen på Löts Camping sköts av de familjer som har säsongsboende, och man har helt enkelt en städhelg efter uppgjord lista.

Tillfälliga besökare kan bara slå sig till ro och njuta.


 Standard på gemensamma anläggningar 8
Receptionen hittar du direkt när du kommer in på campingen. Den finns inrymd på andra våningen i ett lite större tvåvåningshus, där du också har samlingslokal och allrum med tv, spel och ett litet bibliotek i samma plan. I bottenplanet finns duschar och toaletter, bastu, skötrum, handikapptoalett och latrintömning. Denna basservice har du även i ett nyare servicehus en bit in på campingen. Kök och tvättstuga finns i ett eget litet hus, alla byggnader är vackert grå med röda knutar. Det finns tvål och papper vid alla handfat. En annan trevlig detalj är duschdraperierna som är rena och fräscha, även i nederkanten. Fritt varmvatten. Tömningsplats för husbilar.


 Framkomlighet 8
Campingen ligger på en sluttning, och det är förstås inte alldeles enkelt att ta sig fram med rullstol eller barnvagn i en uppförsbacke. Kommer du som tillfällig gäst kommer du sannolikt att bli erbjuden någon av de rörliga platserna i närheten av receptionen, här är en del av marken asfalterad och man har tänkt på ramper till alla byggnader. Handikapptoaletterna är både rymliga och ändamålsenliga. Vi träffar en dam som är beroende av rollator. "Jag tycker att den här campingen har gjort sitt allra bästa för oss med handikapp, säger hon".

Löts Camping

Lekplatsen ser kul ut, men riktar sig i huvudsak till yngre barn.

Lekplats 7
Bakom ett brunt staket på höjden ligger lekplatsen. Den är utrustad med klätterredskap, två rutschkanor, sandlåda, lekstuga och gungor. På en liten äng ner mot sjön finns två mål och en grönyta, så att barnen kan spela fotboll. Minigolfbanan är sliten men gratis. Badet är barnvänligt med delvis långgrund sandbotten och delvis brygga för att komma ut på djupare vatten.

Miljö 6
Det finns en viss källsortering av avfall, det vill säga behållare för glas och metall utöver vanligt hushållsavfall. Dessa kärl står utanför campingen och det är rent och avskärmat. Behöver personalen fara runt på området så gör de det i en liten elbil. Snålspolande toaletter och ljusrelä är annat som ingår i miljötänket.

Säkerhet 9
Platsen är öppen året om och den är aldrig obemannad. Dessutom är det bom in till området och det finns ingen genomfartsväg.

Vi räknade till nio brandsläckare som fanns utmärkta i broschyren om campingen. Elanslutningarna är många och anpassade för europakontakter. Avstånden noga respekterade.

Löts Camping

Hela campingen präglas av härlig grönska.

Campingtomter 6
Campingtomterna är ordinära i storlek och fördelade på terrasser längs en sluttning. På flera av platserna behövs några plankor eller liknande för att få ekipaget plant. Många har grus där fordonen skall placeras och i övrigt är campingen gräsbevuxen. Vattenposter är det gott om och miljön med buskar, träd eller små planteringar gör helheten trivsam.

 Helhetsintryck 9
Camping Löt är en trevlig plats att komma till, 135 elplatser och helt underbar sörmländsk natur runtomkring. När vi kommer vid midsommartid passar vi på att hämta frukostblåbär i skogskanten vid campingen. Nära till badet och mysiga grillplatser. På sommarsäsongen kan du beställa nybakat frukostbröd eller kanske wienerbröd till picknickkorgen. Strängnäs ligger nära och särskilt trevligt på sommaren är alla de båtturer på Mälaren som erbjuds i hamnen.

Midsommarfirandet på Löt är stort och firas efter konstens regler. Då kan du vara med och binda den långa rankan som sedan bärs i procession efter spelmän för att slutligen viras om den stora majstången.         

 

Fakta
Löts Camping, FC36
645 94 Strängnäs

Tel. 0152-25 237
Fax. 0152-153 04
E-post: www.caravanclub.se

Öppet hela året
GPS-koordinater: 59o21'07"N, 17o03'34"E
Pris per dygn: 200 kronor inkl. el (2012)

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge - 8
Service - 10
Standard - 8
Skötsel - 9
Framkomlighet - 8
Lekplats - 7
Campingtomt - 6
Miljö - 6
Säkerhet - 9
Helhetsintryck - 9

Summa poäng: 80


Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206