Södra Näs Camping - paradis för hundägare

Södra Näs Camping - paradis för hundägare

Publicerad

Med agilitybana, rastgård och kaklat badrum för hundar blir Södra Näs Camping ett riktigt hundparadis. Men platsen är också en modern anläggning med mycket som kan locka tvåbenta.

 
Läge - 7 poäng

Söder om Varberg i det lilla fiskeläget Träslövsläge hittar du Södra Näs Camping. Du har fem kilometer cykelbana till Varbergs centrum och cyklar du en kilometer åt andra hållet, så hamnar du vid Träslövsläges badplats. Det är en och en halv kilometer till en stormarknad. Det är inte havsutsikt från campingen, men havet är som sagt väldigt nära.

Service - 9 poäng
Första gången jag besöker campingen är jag där för att boka plats. Jag hinner åhöra personalens bemötande av andra kunder och jag kan konstatera att alla blir väl omhändertagna. Det är samma sak när jag kommer nästa gång och skall checka in. En bra campingbroschyr med all tänkbar information. Saknade möjligen öppettider i receptionen.
Bra butik med såväl tidningar som nybakat morgonbröd.                

Södra Näs Camping

Full fart utanför receptionen. Ramp och asfaltering gör det lättframkomligt.

Skötsel - 9 poäng
Vi kommer i juli månad och beläggningen är god, därför är det extra imponerande att toaletter och duschar är rena och prydliga när helst vi besöker dem. Anläggningen invigdes år 2004, men servicehusen är mycket välbehållna. Det är också snyggt och prydligt ute på campingområdet.

Campingtomt - 7 poäng
Campingtomterna är plana och mellan 100 och 160 kvadratmeter. Området omges av lövskogsridåer och rakt genom campingen rinner en liten bäck, som också kantas av buskar och lövträd. I övrigt är det lite kalt bland de drygt 500 platserna. Buskridåer inne på området skulle hindrat att vissa ställt sig för nära varandra med gavlarna. Rikligt med vattenposter.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
Det finns tre röda byggnader som innehåller service. Det största innehåller egentligen allt, toaletter, duschar, kök, tvättstuga, barnbadrum, handikappbadrum, hunddusch, latrintömning och TV-rum. Hela huset präglas av hög standard. I köket finns diskmaskin, ugnar, spisplattor, mikro etc. Du aktiverar varmvatten med ditt nyckelkort, som du laddat med pengar vid ankomsten. I disken är det gratis men i duscharna kostar varje aktivering två kronor.

Barnbadrummet är en fröjd med två små toaletter, handfat och speglar i höjd för små människor, dubbla skötbord och babybadkar samt en dusch för barn som kan stå själva.

Servicehus nummer två har fem mindre familjebadrum, det vill säga toalett, handfat och dusch i samma. På baksidan av detta hus är det diskplatser utomhus med tak samt latrintömning. Det minsta servicehuset innehåller toaletter och kök. Fördelningen av husen gör att alla har toaletten ganska nära sig. Det är tvål och papper på alla toaletter och vid latrintömningsplatserna. Andra gemensamma anläggningar är reception/butik, bastu, barnlekrum och restaurang, och överallt känns det vårdat och trivsamt.

Framkomlighet - 8 poäng
Tvärs igenom campingen går en asfalterad gata. Asfalterat är det också runt själva "centrum" där bland annat huvudservicebyggnaden, butiken, restaurangen och lekplatsen finns. Det finns en stor och lättillgänglig handikapptoalett med dusch. Det är ramp till reception/butik och restaurang.

Lekplats - 7 poäng
Lekplatsen ligger centralt på campingen. Vi har våra barnbarn på besök under vistelsen och för dem är nog den stora båten allra roligast. I båten kan man klättra upp och ner, in och ut, eller åka i rutschkanan. Sedan finns det gungor, spiralhästar och en uppblåsbar hoppborg. För lite större barn passar kanske volleyboll-, boule- eller fotbollsplanen bättre. Badet är väldigt långgrunt med sandbotten. Pyssel- och dataspelsrum.
                                      
Säkerhet - 7 poäng   

Egentligen är tomterna stora nog för att bra avstånd skall kunna hållas, men några har ställt sina ekipage lite väl nära grannen med gaveln. Kanske inget alarmerande, men som nämnts skulle en buskridå eliminera problemet. Brandsläckare är markerade i broschyren och finns i riklig mängd ute på området. Elanslutningar gjorda för europakontakter finns vid varje plats,  och de är låsbara. Nedfällda bommar om natten gör det omöjligt för andra än campinggäster att ta sig in med fordon. Nattvärd på högsäsong och journummer på receptionsdörren övrig tid.                                         

Miljö - 9 poäng
Det här är en modern camping, bara sju år, och självklart har miljön satts i fokus. Varmvattnet i servicehusen värms till 90 procent upp med hjälp av solen. Man har så kallade vakuumsolfångare. De resterande tio procenten får kraft från pellets. Ljusrelä, snålspolande toaletter, elbil för personalen och sortering av sopor är andra bidragande detaljer. Det finns dock inte komposteringskärl för matavfall. Campingen har fått ta emot miljöpriser från Svenska Solenergiföreningen såväl som från Varbergs kommun.

Södra Näs Camping

Christer Stam och Lena Kruse från Malung tycker att Södra Näs är en utmärkt camping för hunden Mesi.

Helhetsintryck - 8 poäng
Södra Näs Camping är en välvårdad modern anläggning på behagligt cykelavstånd från turiststaden Varberg. Det går även flitigt med bussar. Hundbad, hundrastgård och egen agilitybana gör campingen särskilt trivsam för hundägare. Det finns också möjlighet att köpa olika kurser för hunddressyr på högsäsong. Det ordnas regelbundet aktiviteter för barnen. Restaurang med fullständiga rättigheter och ett rikt menyutbud. Bra egen butik med lite av varje och stormarknad på gångavstånd. Minigolf. Havsbad i Träslövsläge, en kilometer.                            

 

Fakta
N44 Södra Näs Camping

Nygård 3
432 91 Varberg

Tel. 0340-67 13 88
Fax.0340-67 15 90
info@sodranascamping.se

www.sodranascamping.se

Pris: 175/250/380 kronor inklusive el. (Högsäsong räknas de tre sista veckorna i juli och den första i augusti, 2012)
Öppet: 1 jan – 30 sept.
GPS-koordinater: N 57o4'23.41"   E 12o16'55.77"

 

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 7
Service - 9
Skötsel - 9
Campingtomt - 7
Standard - 9
Framkomlighet - 8
Lekplats - 7
Miljö - 9
Säkerhet - 7
Helhetsintryck - 8
Summa poäng: 80

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

1 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206