Campa vid poppis fiskeläge

Campa vid poppis fiskeläge

Publicerad

Smögen är Bohusläns pärla och vackra sommardagar är det trängsel i det lilla fiskeläget. På behagligt avstånd ligger Smögens Camping & Semesterby. Vi har kollat platsen.

Läge - 8 poäng
Av turistorter i Sverige är Smögen ett av de allra populäraste. Smögen är liksom sinnebilden av Bohuslän. Här finns de rätta attributen som klippor, båtar, salta bad och nyfångade räkor. Campingen ligger en dryg kilometer från Kungshamn och tre kilometer från Smögen och dess berömda brygga. Du har 5-10 minuters promenad över klippor till en badplats, som består av en brygga. Det är ett härligt badställe men inget för den som inte kan simma.                          

Service - 9 poäng
Två unga flickor finns på plats i receptionen från 8.00 – 22.00. Det är lång kö före mig vid ankomsten, och jag kan konstatera att varje gäst blir väl bemött. När det blir min tur får jag till och med frågan, om jag vill ha morgon- eller kvällssol. Broschyren som beskriver campingen är utförlig och bra.                        

Standard på gemensamma anläggningar - 5 poäng
Här är, som är vanligt på Västkusten, alla byggnader vita. Först är det receptionen, som jag misstänker varit boningshus på en bondgård för länge sedan. Mysigt är det att komma in, en del av det gamla köket ser orört ut. Vilda blommor i en mjölkkruka känns välkomnande. Sedan finns här stugor och vandrarhem som inte berör oss som har campingfordon. Men det gör dock servicehuset och restaurangen. I servicehuset finns duschar, toaletter, ett skötbord på väggen i damavdelningen, litet kök med diskplats, kokplattor och mikro samt tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns plats för tömning av fasta tankar om du har slang med dig. Latrintömningen för portabla toaletter är enkel och saknar möjlighet till handtvätt. Restaurangen ser ut som en enklare sommarrestaurang i allmänhet. Femkronor i duscharna.            

Skötsel - 4 poäng
I receptionen ser det trevligt och ordningsamt ut. Men i servicehuset finns gott om skavanker som borde ses över. Ute på campingen är gräset klippt och på dessa ytor finns inget skräp. Städningen i servicehuset är hyfsad, men det räcker inte med att fixa handfat och speglar och byta avfallspåsar.                   

Campingtomter - 5 poäng
Tomterna har målats upp på gräset och är inte jättestora. Men de är ganska plana och lättillgängliga. På ena sidan står du i skydd av kala klippor och på den andra sidan går landsvägen.     

Framkomlighet - 2 poäng
Det finns ingen handikappanpassad toalett, men du kan komma in i receptionen med barnvagn eller rullstol. Rakt igenom campingen finns en asfalterad väg.                  

Miljö - 2 poäng
Några direkta arrangemang för miljön finns inte. Soporna läggs i en container som står lite avskilt inne på campingen. Plåttunna för grillkol.                        

Lekplats - 6 poäng
Lekplatsen som ligger strax man kommer in på området är riktigt trevlig. Den består av en rejält tilltagen klätteranläggning med rutschkana, gungor, ytterligare ett klätterredskap med "sandhiss" samt minifotbollsplan. Volleybollnät med sand under.               

Säkerhet - 8 poäng
Avstånden mellan fordonen ser, med några undantag, helt okej ut vid vårt besök. Det är rikligt med elskåp så att kablar inte måste ligga kors och tvärs. En brandsläckare finns vid servicehuset. Den finns också markerad i campingbroschyren. Klockan 22.00 varje dag kommer en nattvakt som patrullerar till klockan 04.00 eller längre vid behov. Orsaken till att man har nattvakt är kanske att det ligger en ungdomscamping och ett vandrarhem i anslutning till anläggningen. Där vi står är det en alldeles vanlig familjecamping. Bom vid infarten.            

Helhet - 7 poäng
Den bohuslänska naturen och fiskelägena Smögen och Kungshamn på gångavstånd gör campingen attraktiv. Standarden är enkel och innehåller det nödvändigaste. Färskt bröd kan du köpa på campingen på morgonen och en dryg kilometer bort ligger en livsmedelshall. Den yttre miljön och läget är bra men vården av servicehuset drar ner betyget. Vi pratar med några campinggäster som rest från Vallentuna. De tycker läget är campingens största förtjänst, samt att de slapp stå i kö för att få en plats, fast det är mitt i juli.                         

FAKTA
FC 157 Smögens Camping & Semesterby
Ödegården
456 44 Kungshamn

Tel. 0523-311 00
www.smogenscamping.se

Pris: 285:- inklusive el, ställplats husbil 95:- (ej el). (2012)
GPS-koordinater: 58o22'28"N, 11o15'13"E

 

Snabbguide testresultat
(Där skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8 poäng
Service - 9
Standard - 5
Skötsel - 4
Campingtomt - 5
Miljö - 2
Lekplats - 6
Framkomlighet - 2
Säkerhet - 8
Helhet - 7
Summa poäng: 56

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Smögen Camping & Semesterby

Den Bohuslänska naturen präglar campingen.

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206