Campa vid poppis fiskeläge

Campa vid poppis fiskeläge

Publicerad

Smögen är Bohusläns pärla och vackra sommardagar är det trängsel i det lilla fiskeläget. På behagligt avstånd ligger Smögens Camping & Semesterby. Vi har kollat platsen.

Läge - 8 poäng
Av turistorter i Sverige är Smögen ett av de allra populäraste. Smögen är liksom sinnebilden av Bohuslän. Här finns de rätta attributen som klippor, båtar, salta bad och nyfångade räkor. Campingen ligger en dryg kilometer från Kungshamn och tre kilometer från Smögen och dess berömda brygga. Du har 5-10 minuters promenad över klippor till en badplats, som består av en brygga. Det är ett härligt badställe men inget för den som inte kan simma.                          

Service - 9 poäng
Två unga flickor finns på plats i receptionen från 8.00 – 22.00. Det är lång kö före mig vid ankomsten, och jag kan konstatera att varje gäst blir väl bemött. När det blir min tur får jag till och med frågan, om jag vill ha morgon- eller kvällssol. Broschyren som beskriver campingen är utförlig och bra.                        

Standard på gemensamma anläggningar - 5 poäng
Här är, som är vanligt på Västkusten, alla byggnader vita. Först är det receptionen, som jag misstänker varit boningshus på en bondgård för länge sedan. Mysigt är det att komma in, en del av det gamla köket ser orört ut. Vilda blommor i en mjölkkruka känns välkomnande. Sedan finns här stugor och vandrarhem som inte berör oss som har campingfordon. Men det gör dock servicehuset och restaurangen. I servicehuset finns duschar, toaletter, ett skötbord på väggen i damavdelningen, litet kök med diskplats, kokplattor och mikro samt tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns plats för tömning av fasta tankar om du har slang med dig. Latrintömningen för portabla toaletter är enkel och saknar möjlighet till handtvätt. Restaurangen ser ut som en enklare sommarrestaurang i allmänhet. Femkronor i duscharna.            

Skötsel - 4 poäng
I receptionen ser det trevligt och ordningsamt ut. Men i servicehuset finns gott om skavanker som borde ses över. Ute på campingen är gräset klippt och på dessa ytor finns inget skräp. Städningen i servicehuset är hyfsad, men det räcker inte med att fixa handfat och speglar och byta avfallspåsar.                   

Campingtomter - 5 poäng
Tomterna har målats upp på gräset och är inte jättestora. Men de är ganska plana och lättillgängliga. På ena sidan står du i skydd av kala klippor och på den andra sidan går landsvägen.     

Framkomlighet - 2 poäng
Det finns ingen handikappanpassad toalett, men du kan komma in i receptionen med barnvagn eller rullstol. Rakt igenom campingen finns en asfalterad väg.                  

Miljö - 2 poäng
Några direkta arrangemang för miljön finns inte. Soporna läggs i en container som står lite avskilt inne på campingen. Plåttunna för grillkol.                        

Lekplats - 6 poäng
Lekplatsen som ligger strax man kommer in på området är riktigt trevlig. Den består av en rejält tilltagen klätteranläggning med rutschkana, gungor, ytterligare ett klätterredskap med "sandhiss" samt minifotbollsplan. Volleybollnät med sand under.               

Säkerhet - 8 poäng
Avstånden mellan fordonen ser, med några undantag, helt okej ut vid vårt besök. Det är rikligt med elskåp så att kablar inte måste ligga kors och tvärs. En brandsläckare finns vid servicehuset. Den finns också markerad i campingbroschyren. Klockan 22.00 varje dag kommer en nattvakt som patrullerar till klockan 04.00 eller längre vid behov. Orsaken till att man har nattvakt är kanske att det ligger en ungdomscamping och ett vandrarhem i anslutning till anläggningen. Där vi står är det en alldeles vanlig familjecamping. Bom vid infarten.            

Helhet - 7 poäng
Den bohuslänska naturen och fiskelägena Smögen och Kungshamn på gångavstånd gör campingen attraktiv. Standarden är enkel och innehåller det nödvändigaste. Färskt bröd kan du köpa på campingen på morgonen och en dryg kilometer bort ligger en livsmedelshall. Den yttre miljön och läget är bra men vården av servicehuset drar ner betyget. Vi pratar med några campinggäster som rest från Vallentuna. De tycker läget är campingens största förtjänst, samt att de slapp stå i kö för att få en plats, fast det är mitt i juli.                         

FAKTA
FC 157 Smögens Camping & Semesterby
Ödegården
456 44 Kungshamn

Tel. 0523-311 00
www.smogenscamping.se

Pris: 285:- inklusive el, ställplats husbil 95:- (ej el). (2012)
GPS-koordinater: 58o22'28"N, 11o15'13"E

 

Snabbguide testresultat
(Där skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8 poäng
Service - 9
Standard - 5
Skötsel - 4
Campingtomt - 5
Miljö - 2
Lekplats - 6
Framkomlighet - 2
Säkerhet - 8
Helhet - 7
Summa poäng: 56

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Smögen Camping & Semesterby

Den Bohuslänska naturen präglar campingen.

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842