Campa nära havet i Oskarshamn

Campa nära havet i Oskarshamn

Publicerad

Med havet vidöppet framför sig och en underbar natur bakom sig, är Havslätt Café & Camping en plats att njuta på. Blå Jungfrun lockar i fjärran och blir du trött i benen, så ta dig till Långa Soffan.


Läge - 8 poäng
Det är tre kilometer in till Oskarshamns centrum, så du cyklar lätt på tio minuter. Mellan campingen och badstranden är det bara bara en gångväg . Runt om anläggningen är det härlig lövskog med inslag av ekar och stenhällar.

Service - 9 poäng
Vi har faktiskt varit på Havslätts camping ett par gånger sommaren 2010. Flickorna i caféet och receptionen är ständigt lika vänliga, man känner sig verkligen välkommen.

Havslätt Camping

Disk- och vattenpost på campingen.

Standard - 5 poäng
Receptionen hänger ihop med caféet och här är det trevligt inrett och fräscht. Servicehuset är ett typiskt servicehus som det sett ut på svenska sommarcampingplatser långt tillbaka. Men det finns vad du behöver - duschar, toaletter, kök med spis och mikro, tvättstuga och latrintömning. Bra att det är fria duschar, så man slipper trassla med mynt och poletter.

Skötsel - 5 poäng
Det känns inte dåligt skött, men visst kunde städningen vara bättre och ytterområdet mer ansat.
      
Handikappanpassning - 8 poäng
Servicehuset ligger på en liten kulle, men hit upp finns två asfalterade gångvägar. Handikapptoaletten är något sliten men föredömligt utrustad. Här finns larm och dusch och tröskeln förefaller lätt att forcera. Det är även ramp till receptionen. En extra bra sak är rampen som gjorts vid stranden, så att man kan köra ner rullstolar i vattnet.

-

Havslätt Camping

Fin havsutsikt från minigolfbanan.

Lekplats - 5 poäng
Gungor, massor av sand vid badet och en rutschkana är det som står till buds för barnen. Tjugo kronor för att spela minigolf, och sedan har man förstås badet med brygga och hopptorn. Boulebana.

Campingtomter - 7 poäng
Campingtomterna är väl utmärkta, plana och normalstora. Hela campingområdet är gräsbeväxt.

Säkerhet - 6 poäng
Det finns ingen genomfart förbi campingen, så ett ovälkommet fordon nattetid skulle genast märkas av någon. Avstånden mellan ekipagen är goda vid vårt besök. Elplintar vid varje plats. Det finns jourtelefonnummer, som man kan ringa dygnet runt, uppsatt vid receptionen.

Miljö - 4 poäng
Några speciella miljöarrangemang finns inte. Här lägger man soporna i en container. Vill man slänga flaskor får man gå uppför backen till kommunens sorteringsplats.

Helhetsintryck - 7 poäng
Havslätts Camping drivs av Missionskyrkan i Oskarshamn. På sommaren flyttas verksamheten ut till caféet och stranden utanför campingen. Det handlar inte bara om gudstjänster och musik utan även om barnaktiviteter och idrott.

Havslätt är en fin plats att vara på. Det är inte fel att vakna en morgon och se havet glittra i solskenet och se silhuetten av Blå Jungfrun som likt en valross sticker upp ute i fjärden. Eller sitta på stranden i skymning och se Gotlandsfärjan stäva ut från hamnen.

Oskarshamn är en härlig sommarstad som lever upp med ökad färjetrafik till Öland och Gotland. Du kan även ta båten till naturreservatet på ön Blå Jungfrun. Mest berömt är museet i Kulturhuset, som rymmer över 200 skulpturer av den kände träskulptören Axel "Döderhultarn" Pettersson. Museet rymmer även ortens marina historia. Runt torget i centrum finns gott om butiker och stadsparken vid kyrkan är en oas. Besväret heter den äldsta stadsdelen med pittoreska hus, ligger mellan Lilla Torget och hamnen.

På campingen kan du förutom att bada även spela minigolf eller boule. Det är gott om promenad- och cykelmöjligheter, och det finns även markerad cykelled till Mönsterås eller Kalmar. Gör gärna utflykter till byarna vid havet söder om staden, Timmernabben och Påskallavik är två av dem. Campingens café är trevligt inrett och har gott kaffebröd och enkla smårätter.
(Ur H&C nr 8/2011)


Campingpatrullens betyg
Skalan är 1 – 10 där 5 är godkänt men inte mer.
Läge - 8
Service - 9
Standard - 5
Skötsel - 5
Handikappanpassning - 8    
Lekplats - 5
Miljö - 4
Campingtomt - 7
Säkerhet - 6
Helhet - 7
Summa poäng: 64 poäng

Fakta
Havslätt Café & Camping, FC 379
Eversvägen, Box 25
572 21 Oskarshamn
Tel. 0491-153 25
Hemsida: www.havslatt.se
57° 16' 50" N   16° 28' 27" E
Öppet: 1/5 – 15/9, (begränsat öppet året runt)
Pris: 175:-, el 25:- (2011)

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Havslätt Camping

Badet vid campingen är härligt och nära.

On
Off

0 kommentarer

 • Malung Camping – mötesplatsen

  Malung Camping – mötesplatsen

  I Malung möts E45 och riksväg 66 men allra mest är orten en mötesplats för människor. Dansbandsveckan och Skinnarspelen är vida kända men hit kommer man också för att gå på marknad, fira en riktig Dalamidsommar eller delta i visfestival. Vi har emellertid kollat hur det är att bo på campingen..

  Campingkollen Catharina Höglund, 2023-01-31 07:53

 • Åsa Camping & Havsbad: Välbevarad svensk campingtradition

  Åsa Camping & Havsbad: Välbevarad svensk campingtradition

  En anrik och inte så stor familjecamping som har bästa läge vid Åsa Havsbad, så kan objektet för denna campingkoll enkelt beskrivas.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-27 07:18

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206