Enkelt men naturskönt i Skokloster

Enkelt men naturskönt i Skokloster

Publicerad

Husvagn & Campings rundresa bland svenska campingplatser pågår ständigt. Stjärnor kan vilseleda, men Campingkollen ger utförlig information. Ibland blir vi positivt överraskade och ibland besvikna, som vid mötet med Skokloster Camping.

 Läge - 7 poäng
Skokloster Camping ligger i Håbo kommun vid Mälaren. Närmsta samhälle är Bålsta och närmsta stad är Enköping. Campingen har eget bad och båtbrygga och gästplatserna har en förnämlig utsikt över Mälaren. Det finns fina promenadstigar i skogen bredvid campingen, ja man kan nästan säga att hela campingen ligger i en skog. Skoklosters slott lär vara ett av världens främsta barockslott och till detta är det fem kilometer.

Service - 6 poäng
En ung man tar vänligt emot mig och lämnar information om bomkort och var jag hittar servicehuset. När jag senare frågar hur långt det är till Skokloster slott, gissar han att det kan vara två kilometer. På frågan hur badet är, blir svaret "har ingen aning".
Vill du ha färskt bröd till frukost får du vänta till klockan nio.

Standard på gemensamma anläggningar - 4 poäng
Receptionen är i samma hus som en sommarrestaurang och butik. Detta hus är väl inte så mycket att säga om, utan det fyller sin funktion. På baksidan vid restaurangen står till och med ett par ansade blomlådor. Men sedan är det svårt att hitta något positivt utöver den vackra natur som finns till skänks. I gärdsgården slingrar sig brännässlorna höga runt minigolfbanorna, och tittar man på de slitna och smutsiga banorna får man ingen större spellust. Servicehuset har ett hyfsat kök med spisar och diskplatser, men inne vid toaletter och duschar är standarden enkel. Den första toaletten jag går in på har en sönderriven tapet och klottrad dörr. Det finns tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Tömningsplats för fasta tankar saknas.
Latrintömningsplatsen är mycket spartansk. Vill du basta, kostar det 100 kronor i timmen i den nya bastutunnan som har plats för åtta.

Enkel standard men ett plus för fritt varmvatten.

Skötsel av gemensamma anläggningar - 3 poäng
När vi kommer en söndagkväll i juli månad, är soptunnorna överfulla och det är skräpigt runt omkring. Det är allmänt ostädat vid toaletter och duschar, och av underhåll finns mycket att önska.                                

Framkomlighet - 2 poäng
Det finns en så kallad handikapptoalett och den fungerar nog att ta sig in i. Den saknar dusch och skötbord. Toaletten som finns i ett omgjort skjul, saknar uppvärmning. Eftersom campingen är ett naturområde blir framkomligheten begränsad.

Lekplats - 4 poäng
Det finns gungor, gunghästar, sandlåda och ett litet lekhus. Badet är långgrunt och har bryggor för de simkunniga.

Campingtomt - 5 poäng
Det är en ganska en stor camping med cirka 200 tomter, där merparten bebos av säsongsgäster. Vid stranden finns ett tiotal gästplatser, alla med utsikt över sjön. Några direkta tomtgränser finns inte, utan gästen får ta den plats som behövs. Det är hyfsat plant.                                   

Säkerhet - 6 poäng
På en översiktkarta över campingen finns stationerna för brandsläckare utsatta, och alla utom en fanns på plats. Om säkerhetsavstånden finns det inte något negativt att säga. Alla gäster har ett bomkort, vilken innebär att objudna gäster har svårt att ta sig in och ut på campingen.

Miljö - 3 poäng
Några speciella arrangemang av miljöfrämjande slag hittar vi inte. Soporna lägg i soptunnor. Inte ens en glasbehållare eller plats för grillkol syns till.                                                                         

Utsikt mot campingen från badviken.

Helhet - 6 poäng
Detta är en campingplats som genomgående fått låga poäng i vår bedömning. Men det natursköna läget kan ingen ändra på. Det finns en härlig skog att promenera i och på hösten har du bär och svamp på gångavstånd. Har väl aldrig sett större fjällskivling än vid grannhusvagnen. Det finns en sliten minigolfbana och en ny häftig bastutunna, båda kostar dock extra. Boulebana vid stranden. Restaurangen prövade vi inte, men under sommaren arrangeras underhållning regelbundet. De är en komplett restaurang med fullständiga rättigheter. Närheten till Skoklosters slott och egen badplats ett stenkast från gästplatserna gör ändå, att platsen faktiskt känns lite småmysig att övernatta på. De flesta fritidsfordon av nyare slag har ju både toalett och dusch, så man måste ju inte utnyttja campingens resurser. Fast priset borde varit därefter.                                                                         

 FAKTA
Skokloster Camping

Skoklostervägen 47
746 96 Skokloster

Tel. 018-38 60 35, 070-144 60 35
Hemsida: www.skocamp.se
Pris inkl. el: 240 kronor (2012)

Öppet: 30/4–15/9 (2012)
GPS-koordinater:59o42'21''N   17o32'15'' E

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 7
Service - 6
Standard - 4
Skötsel/underhåll - 3
Framkomlighet/handikappanpassn. - 2
Lekplats - 4
Campingtomt - 5
Säkerhet - 6
Miljö - 3
Helhet - 6
Summa poäng: 46

Har du också varit på Skokloster Camping? Tyck till och sätt betyg här.

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206