Enkelt men naturskönt i Skokloster

Enkelt men naturskönt i Skokloster

Publicerad

Husvagn & Campings rundresa bland svenska campingplatser pågår ständigt. Stjärnor kan vilseleda, men Campingkollen ger utförlig information. Ibland blir vi positivt överraskade och ibland besvikna, som vid mötet med Skokloster Camping.

 Läge - 7 poäng
Skokloster Camping ligger i Håbo kommun vid Mälaren. Närmsta samhälle är Bålsta och närmsta stad är Enköping. Campingen har eget bad och båtbrygga och gästplatserna har en förnämlig utsikt över Mälaren. Det finns fina promenadstigar i skogen bredvid campingen, ja man kan nästan säga att hela campingen ligger i en skog. Skoklosters slott lär vara ett av världens främsta barockslott och till detta är det fem kilometer.

Service - 6 poäng
En ung man tar vänligt emot mig och lämnar information om bomkort och var jag hittar servicehuset. När jag senare frågar hur långt det är till Skokloster slott, gissar han att det kan vara två kilometer. På frågan hur badet är, blir svaret "har ingen aning".
Vill du ha färskt bröd till frukost får du vänta till klockan nio.

Standard på gemensamma anläggningar - 4 poäng
Receptionen är i samma hus som en sommarrestaurang och butik. Detta hus är väl inte så mycket att säga om, utan det fyller sin funktion. På baksidan vid restaurangen står till och med ett par ansade blomlådor. Men sedan är det svårt att hitta något positivt utöver den vackra natur som finns till skänks. I gärdsgården slingrar sig brännässlorna höga runt minigolfbanorna, och tittar man på de slitna och smutsiga banorna får man ingen större spellust. Servicehuset har ett hyfsat kök med spisar och diskplatser, men inne vid toaletter och duschar är standarden enkel. Den första toaletten jag går in på har en sönderriven tapet och klottrad dörr. Det finns tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Tömningsplats för fasta tankar saknas.
Latrintömningsplatsen är mycket spartansk. Vill du basta, kostar det 100 kronor i timmen i den nya bastutunnan som har plats för åtta.

Enkel standard men ett plus för fritt varmvatten.

Skötsel av gemensamma anläggningar - 3 poäng
När vi kommer en söndagkväll i juli månad, är soptunnorna överfulla och det är skräpigt runt omkring. Det är allmänt ostädat vid toaletter och duschar, och av underhåll finns mycket att önska.                                

Framkomlighet - 2 poäng
Det finns en så kallad handikapptoalett och den fungerar nog att ta sig in i. Den saknar dusch och skötbord. Toaletten som finns i ett omgjort skjul, saknar uppvärmning. Eftersom campingen är ett naturområde blir framkomligheten begränsad.

Lekplats - 4 poäng
Det finns gungor, gunghästar, sandlåda och ett litet lekhus. Badet är långgrunt och har bryggor för de simkunniga.

Campingtomt - 5 poäng
Det är en ganska en stor camping med cirka 200 tomter, där merparten bebos av säsongsgäster. Vid stranden finns ett tiotal gästplatser, alla med utsikt över sjön. Några direkta tomtgränser finns inte, utan gästen får ta den plats som behövs. Det är hyfsat plant.                                   

Säkerhet - 6 poäng
På en översiktkarta över campingen finns stationerna för brandsläckare utsatta, och alla utom en fanns på plats. Om säkerhetsavstånden finns det inte något negativt att säga. Alla gäster har ett bomkort, vilken innebär att objudna gäster har svårt att ta sig in och ut på campingen.

Miljö - 3 poäng
Några speciella arrangemang av miljöfrämjande slag hittar vi inte. Soporna lägg i soptunnor. Inte ens en glasbehållare eller plats för grillkol syns till.                                                                         

Utsikt mot campingen från badviken.

Helhet - 6 poäng
Detta är en campingplats som genomgående fått låga poäng i vår bedömning. Men det natursköna läget kan ingen ändra på. Det finns en härlig skog att promenera i och på hösten har du bär och svamp på gångavstånd. Har väl aldrig sett större fjällskivling än vid grannhusvagnen. Det finns en sliten minigolfbana och en ny häftig bastutunna, båda kostar dock extra. Boulebana vid stranden. Restaurangen prövade vi inte, men under sommaren arrangeras underhållning regelbundet. De är en komplett restaurang med fullständiga rättigheter. Närheten till Skoklosters slott och egen badplats ett stenkast från gästplatserna gör ändå, att platsen faktiskt känns lite småmysig att övernatta på. De flesta fritidsfordon av nyare slag har ju både toalett och dusch, så man måste ju inte utnyttja campingens resurser. Fast priset borde varit därefter.                                                                         

 FAKTA
Skokloster Camping

Skoklostervägen 47
746 96 Skokloster

Tel. 018-38 60 35, 070-144 60 35
Hemsida: www.skocamp.se
Pris inkl. el: 240 kronor (2012)

Öppet: 30/4–15/9 (2012)
GPS-koordinater:59o42'21''N   17o32'15'' E

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 7
Service - 6
Standard - 4
Skötsel/underhåll - 3
Framkomlighet/handikappanpassn. - 2
Lekplats - 4
Campingtomt - 5
Säkerhet - 6
Miljö - 3
Helhet - 6
Summa poäng: 46

Har du också varit på Skokloster Camping? Tyck till och sätt betyg här.

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

 Missa inte att gilla Campingkatalogen på Facebook!

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842