Publicerad

Norrlandscamping med 70-talskänsla

Norrlandscamping med 70-talskänsla

På campingens hemsida används ord som resort och outdoor center. Våra förväntningar på Camp Viking i Jämtland är höga. Man kan verkligen tala om antiklimax när man sett anläggningen.

Läge - 7 poäng
Söder om Östersund är landskapet blåstrimlat av vattendrag som alla tycks ansluta sig till Storsjön. Vid Gällö, fem mil söder ut, bildar Revsundsfjärden en sjö och på stranden ligger Camp Viking Resort & Outdoor Center. Samhället Gällö har du på 800 meters promenad från campingen och i Gällö finns en ICA-butik, bank och frisör. Granne med campingen ligger en OK/Q8-mack och ett värdshus. Alla på campingen kan ta del av den vackra utsikten över sjön.            

Service - 5 poäng
Receptionen ryms bakom en lucka på väggen till ett hus. Jag hör någon prata innanför och ringer på klockan. Ingen reaktion, när jag stått fem minuter ringer jag igen, eftersom jag hör att någon pratar. Efter tio minuter börjar jag fatta att denne någon pratar i telefonen, och efter ytterligare en stund dyker äntligen en man upp i fönstret. Han är jovialisk och pratsam, och säger att jag kan ställa mig var jag vill. Det är väldigt liten beläggning på platsen. Fritt internet.

Receptionen finns i detta vackra timrade hus, men du får snällt stå på utsidan.

Standard på gemensamma anläggningar - 5 poäng
Inne på campingen finns ett tjugotal röda uthyrningsstugor. De ser alla spartanska ut och vi förstår att det inte är tal om någon sådan lyx som toaletter eller dusch i dessa. I denna stugby ligger ett lite större rött hus och där ryms servicen för stugfolk och campare. Utanför huset växer ogräset fritt i det som antagligen för länge sedan varit rabatter. Inne i huset möter en miljö som tar dig till tidigt 1970-tal. Det finns toaletter, duschar, tvättmaskin, torktumlare, mikro och spisplattor. Men det är verkligen inte vad man tänkt sig på ett modernt resort.

Tömningsplats för fasta tankar saknas.

Skötsel - 4 poäng
Det är inte ostädat inne i husen, och gräsmattorna är klippta. Men underhållet är verkligen undersatt. Rabatter fyllda med ogräs, hängande tapetbård och ett allmänt slitage som borde ha åtgärdats för länge sedan.

Campingtomt - 7 poäng
Området är plant och de få gästande ekipagen står lite utspridda. Det finns ingen numrering av platserna, utan varje gäst får den plats som behövs. Alla kan i princip ta del av den fina sjöutsikten.

Säkerhet - 8 poäng
Det finns brandsläckare här och var. Säkerhetsavstånden är vid vårt besök mer än rejält tilltagna. Campingvärden bor på campen och tillsammans med sin hund, av rasen Dobermann, håller han uppsikt.                    

Miljö - 2 poäng
Några särskilda arrangemang för miljön hittar vi inte på denna ålderstigna anläggning. Soporna läggs i tunnor, och då inbegrips även glas. Avsaknaden av diskpropp uppmanar till att skölja under rinnande vatten.

Lekplats - 5 poäng
Det finns en inhägnad lekplats med gungor och en klätterställning försedd med rutschkana. Vid badet är det två mindre vattenrutschkanor och ett par uppblåsbara badleksaker. Den ena så pass stor att sex barn kan klättra på den samtidigt.
Badplatsen ser barnvänlig ut.

Framkomlighet/Handikappanpassning - 3 poäng
Området är plant och lättillgängligt. I servicehuset finns en handikapptoalett med dusch, men tröskeln vid ytterdörren saknar en plåt som kan underlätta att komma in. Köket går inte att ta sig in i med rullstol.  Vid receptionen finns som nämnts en ringklocka, men den går knappast att nå om du sitter i rullstol. Det är ramp till Värdshuset, som ägs av campingvärden.        

Det finns gott om plats för de få camparna vid vårt besök.

Helhet - 5 poäng
Detta är en dyr camping i förhållande till sin standard. Det trendiga namnet med ord som resort och outdoor vilseleder. Det handlar verkligen inte om något mera än en vanlig enkel camping, vackert belägen vid en sjö. När jag lämnar campingen passar jag på att fråga campingvärden vad som egentligen menas med orden outdoor och resort i namnet?

Han svarar:
- Outdoor har vi slutat med och resort är något som hängt med sedan länge.
Nästa fråga blir om den jättestora tallen som lutar sig mot en annan precis vid campingen. En dödsfälla i mina ögon. Nu blir svaret:
- Jag har ringt kommunen åtskilliga gånger, det är deras sak.

Det som är positivt med denna plats är alltså läget och att sjön lär ha god tillgång på fisk, fiskekort kan du köpa på campen. Det är 16 grader i vattnet när vi kommer mitt i juli månad, men det kan förhoppningsvis finnas bättre dagar. Badet ser annars trevligt ut.

Bensinmacken bredvid campingen har en bra servicebutik. Den är gott om skog och mark och möjligheter till promenader. Gällö samhälle är däremot ingen stor upplevelse. Värdshuset kunde vi inte testa eftersom kocken hastigt blivit sjuk. Det finns minigolf och kanoter, cyklar och trampbåtar att hyra.

FAKTA
Z15 Camp Viking Resort & Outdoor Center
Vikinganäset
840 50 Gällö
Tel. 0693-203 60

info@campviking.se

www.campviking.se


Åretruntöppet
Pris: 250 kronor inklusive el/dusch
GPS-koordinater: 62o55'27''N   15o15'12''E

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge - 7
Service - 5
Standard - 5
Skötsel - 4
Tomt - 7
Säkerhet - 8
Miljö - 2
Lekplats - 5
Framkoml./Handik.anp - 3
Helhet - 5
Summa poäng: 51

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

2 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206