Publicerad

Norrlandscamping med 70-talskänsla

Norrlandscamping med 70-talskänsla

På campingens hemsida används ord som resort och outdoor center. Våra förväntningar på Camp Viking i Jämtland är höga. Man kan verkligen tala om antiklimax när man sett anläggningen.

Läge - 7 poäng
Söder om Östersund är landskapet blåstrimlat av vattendrag som alla tycks ansluta sig till Storsjön. Vid Gällö, fem mil söder ut, bildar Revsundsfjärden en sjö och på stranden ligger Camp Viking Resort & Outdoor Center. Samhället Gällö har du på 800 meters promenad från campingen och i Gällö finns en ICA-butik, bank och frisör. Granne med campingen ligger en OK/Q8-mack och ett värdshus. Alla på campingen kan ta del av den vackra utsikten över sjön.            

Service - 5 poäng
Receptionen ryms bakom en lucka på väggen till ett hus. Jag hör någon prata innanför och ringer på klockan. Ingen reaktion, när jag stått fem minuter ringer jag igen, eftersom jag hör att någon pratar. Efter tio minuter börjar jag fatta att denne någon pratar i telefonen, och efter ytterligare en stund dyker äntligen en man upp i fönstret. Han är jovialisk och pratsam, och säger att jag kan ställa mig var jag vill. Det är väldigt liten beläggning på platsen. Fritt internet.

Receptionen finns i detta vackra timrade hus, men du får snällt stå på utsidan.

Standard på gemensamma anläggningar - 5 poäng
Inne på campingen finns ett tjugotal röda uthyrningsstugor. De ser alla spartanska ut och vi förstår att det inte är tal om någon sådan lyx som toaletter eller dusch i dessa. I denna stugby ligger ett lite större rött hus och där ryms servicen för stugfolk och campare. Utanför huset växer ogräset fritt i det som antagligen för länge sedan varit rabatter. Inne i huset möter en miljö som tar dig till tidigt 1970-tal. Det finns toaletter, duschar, tvättmaskin, torktumlare, mikro och spisplattor. Men det är verkligen inte vad man tänkt sig på ett modernt resort.

Tömningsplats för fasta tankar saknas.

Skötsel - 4 poäng
Det är inte ostädat inne i husen, och gräsmattorna är klippta. Men underhållet är verkligen undersatt. Rabatter fyllda med ogräs, hängande tapetbård och ett allmänt slitage som borde ha åtgärdats för länge sedan.

Campingtomt - 7 poäng
Området är plant och de få gästande ekipagen står lite utspridda. Det finns ingen numrering av platserna, utan varje gäst får den plats som behövs. Alla kan i princip ta del av den fina sjöutsikten.

Säkerhet - 8 poäng
Det finns brandsläckare här och var. Säkerhetsavstånden är vid vårt besök mer än rejält tilltagna. Campingvärden bor på campen och tillsammans med sin hund, av rasen Dobermann, håller han uppsikt.                    

Miljö - 2 poäng
Några särskilda arrangemang för miljön hittar vi inte på denna ålderstigna anläggning. Soporna läggs i tunnor, och då inbegrips även glas. Avsaknaden av diskpropp uppmanar till att skölja under rinnande vatten.

Lekplats - 5 poäng
Det finns en inhägnad lekplats med gungor och en klätterställning försedd med rutschkana. Vid badet är det två mindre vattenrutschkanor och ett par uppblåsbara badleksaker. Den ena så pass stor att sex barn kan klättra på den samtidigt.
Badplatsen ser barnvänlig ut.

Framkomlighet/Handikappanpassning - 3 poäng
Området är plant och lättillgängligt. I servicehuset finns en handikapptoalett med dusch, men tröskeln vid ytterdörren saknar en plåt som kan underlätta att komma in. Köket går inte att ta sig in i med rullstol.  Vid receptionen finns som nämnts en ringklocka, men den går knappast att nå om du sitter i rullstol. Det är ramp till Värdshuset, som ägs av campingvärden.        

Det finns gott om plats för de få camparna vid vårt besök.

Helhet - 5 poäng
Detta är en dyr camping i förhållande till sin standard. Det trendiga namnet med ord som resort och outdoor vilseleder. Det handlar verkligen inte om något mera än en vanlig enkel camping, vackert belägen vid en sjö. När jag lämnar campingen passar jag på att fråga campingvärden vad som egentligen menas med orden outdoor och resort i namnet?

Han svarar:
- Outdoor har vi slutat med och resort är något som hängt med sedan länge.
Nästa fråga blir om den jättestora tallen som lutar sig mot en annan precis vid campingen. En dödsfälla i mina ögon. Nu blir svaret:
- Jag har ringt kommunen åtskilliga gånger, det är deras sak.

Det som är positivt med denna plats är alltså läget och att sjön lär ha god tillgång på fisk, fiskekort kan du köpa på campen. Det är 16 grader i vattnet när vi kommer mitt i juli månad, men det kan förhoppningsvis finnas bättre dagar. Badet ser annars trevligt ut.

Bensinmacken bredvid campingen har en bra servicebutik. Den är gott om skog och mark och möjligheter till promenader. Gällö samhälle är däremot ingen stor upplevelse. Värdshuset kunde vi inte testa eftersom kocken hastigt blivit sjuk. Det finns minigolf och kanoter, cyklar och trampbåtar att hyra.

FAKTA
Z15 Camp Viking Resort & Outdoor Center
Vikinganäset
840 50 Gällö
Tel. 0693-203 60

info@campviking.se

www.campviking.se


Åretruntöppet
Pris: 250 kronor inklusive el/dusch
GPS-koordinater: 62o55'27''N   15o15'12''E

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge - 7
Service - 5
Standard - 5
Skötsel - 4
Tomt - 7
Säkerhet - 8
Miljö - 2
Lekplats - 5
Framkoml./Handik.anp - 3
Helhet - 5
Summa poäng: 51

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

2 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842