Familjär skånecamping med vackert läge

Familjär skånecamping med vackert läge

Publicerad

En prisvärd, mysig, gammaldags camping vid havet. Så kan man beskriva Dalabadets Camping i Trelleborg. Dessutom råkar stadens trevligaste sommarrestaurang ligga på campingen.

 Läge - 8 poäng
På Skånes sydkust mellan Malmö och Ystad ligger Trelleborg, staden som de flesta känner till för den stora färjehamnens skull. Många har säkert övernattat på ställplatsen väster om hamnen, men inte tänkt på att det finns en trevlig camping som alternativ. Tre kilometer öster om centrum ligger Dalabadet tillika Dalabadets Camping. Du har cykelbana hela vägen in till staden och vill du cykla till Ystad så fortsätter cykelleden åt andra hållet. Campingen ligger vid stranden, som har härlig vit sand för soldyrkare eller "slottsbyggare". Här finns också en lång pirliknande brygga för dem som vill komma ut på djupt vatten lite snabbare.
  
Service
- 9 poäng
Här är det öppet från klockan sju på morgonen till klockan elva på kvällen, och det är klart ett snäpp bättre än flertalet campingar i landet. Dessutom kan du få nybakat bröd klockan sju, en kontinental service som Sverige oftast saknar. Trevliga är de i receptionen och butiken. Vid ankomsten får du en broschyr med bra information.

Standard - 7 poäng
Dalabadets Camping är en gammal anläggning, men servicehuset har säkert kommit till långt senare än starten. Dock är det inte nytt. Huset innehåller duschar, toaletter, tvättstuga och kök i ena delen och reception och butik i den andra. Handikappanpassad dusch såväl som handikappanpassad toalett finns. På den senare har man också placerat ett skötbord. Du har kakel och klinkers i de sanitära utrymmena och varmvattnet är fritt. Det är handslangar i i vissa av duscharna, en bra sak, men plats för tvålen saknas på några ställen. Tvål och papper är uppskattat på toaletterna och dit får du gå och tvätta dig om du har tömt din toa. Det finns tömningsplats för fasta tankar.

Skötsel - 6 poäng
Anläggningen ägs av kommunen som i sin tur arrenderar ut campingen i tioårsperioder. Städning av servicehuset görs en gång om dagen med en extra tillsynsrunda vid hög beläggning. Slitna bänkar, flagade lyktstolpar eller osopad gångväg till badet är sådant som drar ner betyget.

Dalabadets Camping

Det är gott om grönska på campingområdet.

Campingtomter - 8 poäng
Campingområdet är trevligt, omgivet av stora lövträd och med härliga gräsmattor och gröna häckar. Bra storlek är det på tomterna som också är numrerade och lättillgängliga. Plant.

Miljö - 8 poäng
Dalabadets Camping tänker på miljön. På servicehusets tak sitter solceller som räcker till varmvattnet och lite till. När personalen skall vårda utemiljön glider de tyst runt med en elbil. Soporna sorteras i hushållssopor, tidningar, kartong och glas.

Framkomlighet
- 8 poäng
Det finns en asfalterad väg rakt igenom campingen. Området som helhet är plant och med fast mark. Till badet är det asfalterad väg ända till bryggan, och på denna finns det en ramp till en badstege försedd med ledstänger på båda sidor. Djupet nedanför stegen är cirka 80-90 centimeter. Du kommer lätt in i dusch eller toalett i servicehuset, och det går att komma in i reception och butik.

Lekplats
- 7 poäng
Det finns en inhägnad lekplats på sandbotten, utrustad med ett par klätterredskap, rutschkana, gungor och spiralhästar. Dessutom finns spelplats för beachwolley och stora fria grönytor för bollek.

Badet är barnvänligt med sandstrand och långgrunt. Bryggan finns för de simkunniga.

Säkerhet - 8 poäng
Varje gäst får ett bomkort, så obehöriga tar sig inte in med bil. Folk ur personalen bor på anläggningen på sommaren.
Du får direktiv om hur du skall placera din husvagn eller husbil när du checkar in. Det är nästan fullbelagt vid vårt besök, men avstånden är som helhet goda mellan ekipagen. Häckarna ute på området bidrar till att hålla avstånden mellan ekipagen. Det är rikligt med brandsläckare på campingen och dessa finns även markerade i broschyren. Elskåpen rikligt fördelade.

Dalabadets Camping

Från restaurangen har du en härlig havsutsikt.

Helhet - 9 poäng 
Dalabadet har 144 elplatser och det känns familjärt och mysigt att bo här. Dessutom är det en otroligt vacker natur runt omkring. Havet med sandstrand på ena sidan gör inte saken sämre. Trevlig sommarrestaurang, grillkök och servicebutik. Minigolf av charmig gammaldags modell. Nära till Trelleborgs centrum. Ligger vid lång cykelled. Får du som vi en plats vid havet, då kan du se Tysklandsfärjorna komma och gå.                                              


Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10, och 5 utgör godkänt men inte mera)

Läge - 8
Service - 9
Standard - 7
Skötsel - 6
Framkomlighet - 8
Miljö - 8
Campingtomt - 8
Säkerhet - 8
Lekplats - 7
Helhet - 9
Summa poäng: 78

FAKTA
FC 78 Dalabadets Camping
Dalköpinge Strandväg 2

Tel. 0410-149 05
Fax. 0410-450 68
E-post: dalabadets.camping@telia.com
Hemsida: www.dalabadetscamping.se
Öppet: 29/4 – 30/9
Pris: 250 kronor inklusive el. (2012)
GPS-koordinater: 55o21'43"N, 13o12'51"E

Tyck till om Dalabadets Camping här!

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

4 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206