Familjär skånecamping med vackert läge

Familjär skånecamping med vackert läge

Publicerad

En prisvärd, mysig, gammaldags camping vid havet. Så kan man beskriva Dalabadets Camping i Trelleborg. Dessutom råkar stadens trevligaste sommarrestaurang ligga på campingen.

 Läge - 8 poäng
På Skånes sydkust mellan Malmö och Ystad ligger Trelleborg, staden som de flesta känner till för den stora färjehamnens skull. Många har säkert övernattat på ställplatsen väster om hamnen, men inte tänkt på att det finns en trevlig camping som alternativ. Tre kilometer öster om centrum ligger Dalabadet tillika Dalabadets Camping. Du har cykelbana hela vägen in till staden och vill du cykla till Ystad så fortsätter cykelleden åt andra hållet. Campingen ligger vid stranden, som har härlig vit sand för soldyrkare eller "slottsbyggare". Här finns också en lång pirliknande brygga för dem som vill komma ut på djupt vatten lite snabbare.
  
Service
- 9 poäng
Här är det öppet från klockan sju på morgonen till klockan elva på kvällen, och det är klart ett snäpp bättre än flertalet campingar i landet. Dessutom kan du få nybakat bröd klockan sju, en kontinental service som Sverige oftast saknar. Trevliga är de i receptionen och butiken. Vid ankomsten får du en broschyr med bra information.

Standard - 7 poäng
Dalabadets Camping är en gammal anläggning, men servicehuset har säkert kommit till långt senare än starten. Dock är det inte nytt. Huset innehåller duschar, toaletter, tvättstuga och kök i ena delen och reception och butik i den andra. Handikappanpassad dusch såväl som handikappanpassad toalett finns. På den senare har man också placerat ett skötbord. Du har kakel och klinkers i de sanitära utrymmena och varmvattnet är fritt. Det är handslangar i i vissa av duscharna, en bra sak, men plats för tvålen saknas på några ställen. Tvål och papper är uppskattat på toaletterna och dit får du gå och tvätta dig om du har tömt din toa. Det finns tömningsplats för fasta tankar.

Skötsel - 6 poäng
Anläggningen ägs av kommunen som i sin tur arrenderar ut campingen i tioårsperioder. Städning av servicehuset görs en gång om dagen med en extra tillsynsrunda vid hög beläggning. Slitna bänkar, flagade lyktstolpar eller osopad gångväg till badet är sådant som drar ner betyget.

Dalabadets Camping

Det är gott om grönska på campingområdet.

Campingtomter - 8 poäng
Campingområdet är trevligt, omgivet av stora lövträd och med härliga gräsmattor och gröna häckar. Bra storlek är det på tomterna som också är numrerade och lättillgängliga. Plant.

Miljö - 8 poäng
Dalabadets Camping tänker på miljön. På servicehusets tak sitter solceller som räcker till varmvattnet och lite till. När personalen skall vårda utemiljön glider de tyst runt med en elbil. Soporna sorteras i hushållssopor, tidningar, kartong och glas.

Framkomlighet
- 8 poäng
Det finns en asfalterad väg rakt igenom campingen. Området som helhet är plant och med fast mark. Till badet är det asfalterad väg ända till bryggan, och på denna finns det en ramp till en badstege försedd med ledstänger på båda sidor. Djupet nedanför stegen är cirka 80-90 centimeter. Du kommer lätt in i dusch eller toalett i servicehuset, och det går att komma in i reception och butik.

Lekplats
- 7 poäng
Det finns en inhägnad lekplats på sandbotten, utrustad med ett par klätterredskap, rutschkana, gungor och spiralhästar. Dessutom finns spelplats för beachwolley och stora fria grönytor för bollek.

Badet är barnvänligt med sandstrand och långgrunt. Bryggan finns för de simkunniga.

Säkerhet - 8 poäng
Varje gäst får ett bomkort, så obehöriga tar sig inte in med bil. Folk ur personalen bor på anläggningen på sommaren.
Du får direktiv om hur du skall placera din husvagn eller husbil när du checkar in. Det är nästan fullbelagt vid vårt besök, men avstånden är som helhet goda mellan ekipagen. Häckarna ute på området bidrar till att hålla avstånden mellan ekipagen. Det är rikligt med brandsläckare på campingen och dessa finns även markerade i broschyren. Elskåpen rikligt fördelade.

Dalabadets Camping

Från restaurangen har du en härlig havsutsikt.

Helhet - 9 poäng 
Dalabadet har 144 elplatser och det känns familjärt och mysigt att bo här. Dessutom är det en otroligt vacker natur runt omkring. Havet med sandstrand på ena sidan gör inte saken sämre. Trevlig sommarrestaurang, grillkök och servicebutik. Minigolf av charmig gammaldags modell. Nära till Trelleborgs centrum. Ligger vid lång cykelled. Får du som vi en plats vid havet, då kan du se Tysklandsfärjorna komma och gå.                                              


Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10, och 5 utgör godkänt men inte mera)

Läge - 8
Service - 9
Standard - 7
Skötsel - 6
Framkomlighet - 8
Miljö - 8
Campingtomt - 8
Säkerhet - 8
Lekplats - 7
Helhet - 9
Summa poäng: 78

FAKTA
FC 78 Dalabadets Camping
Dalköpinge Strandväg 2

Tel. 0410-149 05
Fax. 0410-450 68
E-post: dalabadets.camping@telia.com
Hemsida: www.dalabadetscamping.se
Öppet: 29/4 – 30/9
Pris: 250 kronor inklusive el. (2012)
GPS-koordinater: 55o21'43"N, 13o12'51"E

Tyck till om Dalabadets Camping här!

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

4 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206