Familjevänligt och solsäkert i Byske

Familjevänligt och solsäkert i Byske

Publicerad

Behöver man göra campingkoll på en sådan välkänd plats som femstjärniga Byske Havsbad? Ja, allt står inte skrivet i stjärnorna.

Läge - 8 poäng
Tre mil norr om Skellefteå ligger lilla Byske, ett samhälle med bara 1 500 invånare. Byskes stolthet är campingen vid Byskefjärden. En vacker sommardag kan det bo cirka 3 000 personer inne på campingområdet, som ligger alldeles i anslutning till det fantastiska havsbadet. Härifrån är det två kilometer in till samhället.

Byske Havsbad

Nere vid stranden har du kiosk, café och en rad förströelser för barnen.

Service - 9 poäng
Vi kommer klockan elva, fast då får vi snällt finna oss i att stå utanför och vänta tills klockan blir tolv och alla utcheckningar är gjorda. Vi får en nummerlapp, och klockan halv ett är det äntligen min tur att få en plats. Nu har jag emellertid åhört personalens agerande under en halvtimma, och de gör så gott de kan för att det skall gå snabbt. Bra och informativ broschyr delas ut till nyanlända.                           

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Byske Havsbad är en stor camping med 475 husvagnsplatser, stugor och tältområde. Det finns två toaletthus och fyra servicehus, varav två är mindre än fem år och fantastiskt fina. Du får en kod när du kommer och sedan har du tillgång till allt, även handikapptoaletter och familjebadrum vilket inte är en självklarhet överallt. De två nya servicehusen är riktiga tiopoängare, men vår bedömning riktar sig till helheten. Du behöver inte sakna något på din vistelse på campingen, särskilt måste barnrummet i det ena servicehuset nämnas. Ett badkar med en liten trappa, så att barnen lätt kan komma i, akvarium att avleda med när hårtvätten inte är populär eller en liten, lagom hög toalett. Helt fantastiskt välordnat. Diskmaskin i två av köken är också en lyx att peka på, och tvättstugan är som skulle den tjäna ett hyreshus. Det finns hunddusch som till och med är utrustad med hårfön.

 Skötsel - 9 poäng
Det är nästan fullbelagt när vi besöker campingen, och trycket är förstås enormt på städpersonalen. Det tycks ändå som om de far runt hela tiden för att hålla efter. Och i servicehusen ser det välstädat ut. Lite förvånande är att varenda soptunna är full, det kan ju knappast inte vara en överraskning att det är mycket folk i juli månad.

Framkomlighet
- 8 poäng
Det finns flera bra handikapptoaletter med dusch. Det är inga problem att ta sig in i butik eller reception med rullstol eller barnvagn. Vägarna inne på campingen är asfalterade.                                                 

Byske Havsbad

Full fart på minigolfbanan.

Lek - 8 poäng
Barnen och ungdomarna är satta i centrum på campingen. Det finns lokaler för både barnklubb och ungdomsklubb, och på högsäsong finns veckoprogram för aktiviteterna här. Sedan finns det en kul hoppkudde, piratskepp, fotbollsplan med mål, bordtennisbord och gungor nere vid stranden. Ett par mindre lekplatser inne på campingen. En rolig kuperad bana bjuder på spänning för barn som har cyklar med sig. Om inte, så finns det att hyra. Du kan också hyra trampfordon av olika slag, spela minigolf på äventyrsminigolfbanorna, spela frisbeegolf eller köra små elbilar. Vid campingen ligger ett stort friluftsbad med två bassänger och 200 meter rutschbanor fördelat på fyra nedfarter.

Campingtomt - 8 poäng
Campingtomterna är väl tilltagna, de flesta cirka 100 kvadratmeter. Det finns ett antal lyxtomter med vatten och avlopp och det finns även jättetomter för bussar eller extra stora husvagnar. Området är plant, lättillgängligt och gräsbevuxet. Några tallar har sparats för att ge skugga. Det man kan sakna är någon form av häckridåer. Nu är det som en enda stor jätteplan full med campingfordon.

Säkerhet
- 9 poäng
Säkerhetstänkandet är stort, varenda gäst som checkas in får noggranna instruktioner om att hålla säkerhetsgränsen. Det är rikligt med brandsläckare utplacerade på området. Det finns även hjärtstartare, en så kallad defibrillator. Tyvärr kommer inte vem som helst åt den när receptionen är stängd, utan att först ha ringt på campingens telefonnummer. Informationen om defibrillatorn i diskretaste laget. Nattvakter bevakar området under högsäsong. Personalen har gått kurs i såväl hjärt- och lungräddning som att använda hjärtstartaren. Bom med kod till området.                                                 

Miljö - 8 poäng
Det största nybyggda servicehuset har utrustats med solceller och bergvärme. Badanläggningen har också solceller, vilka förser anläggningen hyfsat med varmt duschvatten. Det finns två avfallsstationer för källsortering av sopor. Du har alla typer av behållare utom för kompost.

 Helhet - 8 poäng
Man skulle kunna säga att Byske Havsbad är en riktigt resort, för på campingen finns restaurang med fullständiga rättigheter, ett mysigt café, kiosker och butik. Under sommaren anordnas underhållning regelbundet. Havsbadet är vida känt både för sin fina sandstrand och solsäkerheten. Det är förstås ingen slump att campingen nästan är fullbelagd, det är en riktigt fin anläggning.

FAKTA
AC19 Byske Havsbad

Bäckgatan 40
930 47 Byske

Tel. 0912-612 90
E-postadress: byskehavsbad@skelleftea.se
Hemsida: www.byskehavsbad.se

Pris: Standardtomt 330 kronor inkl. el/dusch
GPS-koordinater: 64o56'51''N   21o14'5''E

 

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera)

Läge - 8
Service - 9
Standard - 8
Skötse - 9
Framkomlighet/
Handikappanpassning - 8
Lek - 8
Säkerhet - 9
Tomt - 8
Miljö - 8
Helhet - 8
Summa poäng: 83

Pris: 330 kronor inklusive el/dusch

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


Har du också varit på Byske Havsbad?

Tyck till och sätt betyg här!

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842