Vilsamt, vackert och välvårdat

Vilsamt, vackert och välvårdat

Publicerad

Båstad Camping har bara sex år på nacken, och är en riktigt fräsch anläggning att komma till. Campingkollen leder till höga poäng på nästan allt.

Läge - 7 poäng
På gränsen mellan Halland och Skåne ligger den legendariska orten Båstad, känd som Sveriges tennismetropol. Campingen ligger i Hemmeslöv som är den första byn du kommer till när du svängt av från E6/E20 och är på väg mot Båstad. Omgivningen är naturskön med mycket grönska och utsikt mot Hallandsåsen. Går du vägen utanför campingen 1,5 kilometer rakt mot väster har du ett härligt havsbad med sandstrand.

Service - 10 poäng
Campingen ägs av Lillemor och Lennart Baltzarsson, och från 1 april till 20 september finns de på campingen från tidig morgon till sen kväll. När vi kommer i juli månad har de en anställd receptionist, som är mycket vänlig och glad. Så glad att jag också känner mig glad när jag går ut till maken och säger: "Vi får vänta nån minut för campingvärden kommer och visar oss på plats". Det här med lots är en förnämlig hjälp.

Skötsel - 10 poäng
Campingen är mycket välvårdad, ute på området är det pedantiskt ansat och totalt fritt från skräp på marken. Inne i servicehuset skiner kaklet så man tror att det är nyuppsatt. Ett ställe som jag alltid tittar lite extra på är spisplattor, och det är samma sak här, skinande rena.

Campingrestaurangen är känd för god mat.

Standard - 8 poäng
Det finns ett servicehus med toaletter, duschar, handikapptoalett med skötbord, latrintömning, kök och tvättstuga. När du läser detta är det sannolikt två servicehus, för tak och väggar var redan på plats till ett identiskt likadant hus som nämnda. Det är klinkers på golven och kakel på väggarna, och det är framför allt fräscht. Det finns tvål och papper vid tvättfaten utanför toaletterna. Varmvatten i tvättstuga, disk och dusch aktiveras med ett kort. Reception, affär och restaurang ryms i ett eget hus, och ordning och reda präglar även dessa miljöer.

Miljö - 8 poäng
Solcellerna på servicehusets tak står för nästan all uppvärmning av varmvatten och lokaler. Att använda varmvatten kostar cirka 1,50 kronor i minuten. Kortet aktiverar diskvatten i en minut och duschen i två. Hur ofta får man inte stoppa i en femkrona och sedan rinner varmvattnet i fem minuter vare sig man behöver det eller inte. Källsortering av sopor men ej kompostering av matavfall. Ljusrelä som inte går på tid utan fungerar när någon är inne i rummet.

Härliga campingtomter, i bakgrunden skogsdungen som gömmer en mysig sagostig.

Campingtomt - 8 poäng
Campingtomterna är riktigt stora och rymliga. De är dessutom helt plana. Alla är på gräs och rikligt med häckar som skärmar av och ger trivsel på området.

Framkomlighet - 8 poäng
Vägen rakt igenom campingen är asfalterad och så är det runt receptionsbyggnad och servicehus. Du kan komma in med rullstol i butik, restaurang och reception. Handikapptoaletten är lättillgänglig, rymlig och har dusch. Den är också kombinerad med service för småbarn, det finns skötbord och badbalja.

Lekplats - 5 poäng
Mitt emot receptionen finns en liten lekplats med sandlåda, gungor, spiralhäst och minilekstuga. Rakt över vägen finns ett härligt grönt fält att springa på och ett fotbollsmål. Parallellt med campingens ena sida är det en liten skogsdunge, och här kan du ta med dig dina barn på en promenadstig (cirka 300 meter). Längs stigen tittar både tomtar, troll och olika djur fram bakom buskarna. I skogsdungen finns också boulebana.

Säkerhet - 9 poäng
Båstad Camping är inhägnad och försedd med bom. Incheckade gäster har bomkort. På natten finns ett journummer att ringa. Campingvärden följer med varje nyanländ gäst för att förvissa sig om att fyrametersregeln till grannen inte överträds. Elskåpen öppnas och låses av värden, eftersom elmätaren läses av vid ankomst och avresa.

Helhet - 8 poäng
Campingen är en vilsam och vacker plats att vara på. Det är fräscht i allmänna utrymmen. Förströelsen på nära håll kan bestå av boule, minigolf och bad (1500 meter). Du har en trevlig kvällsrestaurang och butik, som förstås levererar nybakat bröd på morgonen. Det är en halvmil att cykla till Båstad, som framför allt på sommaren är en härlig turistort. Närheten till E6/E20 gör campingen till en bra övernattningsplats om du är på väg till eller från Skåne. I direkt anslutning till campingen finns en ställplats, och här är husbilar välkomna mellan 16:00 och 9:00 för en lägre avgift. Vid vårt besök kan vi räkna in tio husbilar på ställplatsen en kväll.

FAKTA
L41 Båstad Camping
Norra vägen 128
269 96 Båstad

Tel. 0431-755 11
Fax. 0431-708 48
Hemsida: www.bastadcamping.se
E-post: info@bastadcamping.se
GPS-koordinater: N 56o26'17.17" E12o55'10.56"

Snabbguide Testpoäng
(Skalan är 1 – 10, där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 7
Service - 10
Skötsel - 10
Standard - 8
Miljö 8
Tomt - 8
Framkomlighet - 8
Lek - 5
Säkerhet - 9
Helhet - 8
Summa poäng: 81

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


Har du också varit på Båstad Camping?

Tyck till och sätt betyg här!


On
Off

6 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206