Vilsamt, vackert och välvårdat

Vilsamt, vackert och välvårdat

Publicerad

Båstad Camping har bara sex år på nacken, och är en riktigt fräsch anläggning att komma till. Campingkollen leder till höga poäng på nästan allt.

Läge - 7 poäng
På gränsen mellan Halland och Skåne ligger den legendariska orten Båstad, känd som Sveriges tennismetropol. Campingen ligger i Hemmeslöv som är den första byn du kommer till när du svängt av från E6/E20 och är på väg mot Båstad. Omgivningen är naturskön med mycket grönska och utsikt mot Hallandsåsen. Går du vägen utanför campingen 1,5 kilometer rakt mot väster har du ett härligt havsbad med sandstrand.

Service - 10 poäng
Campingen ägs av Lillemor och Lennart Baltzarsson, och från 1 april till 20 september finns de på campingen från tidig morgon till sen kväll. När vi kommer i juli månad har de en anställd receptionist, som är mycket vänlig och glad. Så glad att jag också känner mig glad när jag går ut till maken och säger: "Vi får vänta nån minut för campingvärden kommer och visar oss på plats". Det här med lots är en förnämlig hjälp.

Skötsel - 10 poäng
Campingen är mycket välvårdad, ute på området är det pedantiskt ansat och totalt fritt från skräp på marken. Inne i servicehuset skiner kaklet så man tror att det är nyuppsatt. Ett ställe som jag alltid tittar lite extra på är spisplattor, och det är samma sak här, skinande rena.

Campingrestaurangen är känd för god mat.

Standard - 8 poäng
Det finns ett servicehus med toaletter, duschar, handikapptoalett med skötbord, latrintömning, kök och tvättstuga. När du läser detta är det sannolikt två servicehus, för tak och väggar var redan på plats till ett identiskt likadant hus som nämnda. Det är klinkers på golven och kakel på väggarna, och det är framför allt fräscht. Det finns tvål och papper vid tvättfaten utanför toaletterna. Varmvatten i tvättstuga, disk och dusch aktiveras med ett kort. Reception, affär och restaurang ryms i ett eget hus, och ordning och reda präglar även dessa miljöer.

Miljö - 8 poäng
Solcellerna på servicehusets tak står för nästan all uppvärmning av varmvatten och lokaler. Att använda varmvatten kostar cirka 1,50 kronor i minuten. Kortet aktiverar diskvatten i en minut och duschen i två. Hur ofta får man inte stoppa i en femkrona och sedan rinner varmvattnet i fem minuter vare sig man behöver det eller inte. Källsortering av sopor men ej kompostering av matavfall. Ljusrelä som inte går på tid utan fungerar när någon är inne i rummet.

Härliga campingtomter, i bakgrunden skogsdungen som gömmer en mysig sagostig.

Campingtomt - 8 poäng
Campingtomterna är riktigt stora och rymliga. De är dessutom helt plana. Alla är på gräs och rikligt med häckar som skärmar av och ger trivsel på området.

Framkomlighet - 8 poäng
Vägen rakt igenom campingen är asfalterad och så är det runt receptionsbyggnad och servicehus. Du kan komma in med rullstol i butik, restaurang och reception. Handikapptoaletten är lättillgänglig, rymlig och har dusch. Den är också kombinerad med service för småbarn, det finns skötbord och badbalja.

Lekplats - 5 poäng
Mitt emot receptionen finns en liten lekplats med sandlåda, gungor, spiralhäst och minilekstuga. Rakt över vägen finns ett härligt grönt fält att springa på och ett fotbollsmål. Parallellt med campingens ena sida är det en liten skogsdunge, och här kan du ta med dig dina barn på en promenadstig (cirka 300 meter). Längs stigen tittar både tomtar, troll och olika djur fram bakom buskarna. I skogsdungen finns också boulebana.

Säkerhet - 9 poäng
Båstad Camping är inhägnad och försedd med bom. Incheckade gäster har bomkort. På natten finns ett journummer att ringa. Campingvärden följer med varje nyanländ gäst för att förvissa sig om att fyrametersregeln till grannen inte överträds. Elskåpen öppnas och låses av värden, eftersom elmätaren läses av vid ankomst och avresa.

Helhet - 8 poäng
Campingen är en vilsam och vacker plats att vara på. Det är fräscht i allmänna utrymmen. Förströelsen på nära håll kan bestå av boule, minigolf och bad (1500 meter). Du har en trevlig kvällsrestaurang och butik, som förstås levererar nybakat bröd på morgonen. Det är en halvmil att cykla till Båstad, som framför allt på sommaren är en härlig turistort. Närheten till E6/E20 gör campingen till en bra övernattningsplats om du är på väg till eller från Skåne. I direkt anslutning till campingen finns en ställplats, och här är husbilar välkomna mellan 16:00 och 9:00 för en lägre avgift. Vid vårt besök kan vi räkna in tio husbilar på ställplatsen en kväll.

FAKTA
L41 Båstad Camping
Norra vägen 128
269 96 Båstad

Tel. 0431-755 11
Fax. 0431-708 48
Hemsida: www.bastadcamping.se
E-post: info@bastadcamping.se
GPS-koordinater: N 56o26'17.17" E12o55'10.56"

Snabbguide Testpoäng
(Skalan är 1 – 10, där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 7
Service - 10
Skötsel - 10
Standard - 8
Miljö 8
Tomt - 8
Framkomlighet - 8
Lek - 5
Säkerhet - 9
Helhet - 8
Summa poäng: 81

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


Har du också varit på Båstad Camping?

Tyck till och sätt betyg här!


On
Off

6 kommentarer

 • Malung Camping – mötesplatsen

  Malung Camping – mötesplatsen

  I Malung möts E45 och riksväg 66 men allra mest är orten en mötesplats för människor. Dansbandsveckan och Skinnarspelen är vida kända men hit kommer man också för att gå på marknad, fira en riktig Dalamidsommar eller delta i visfestival. Vi har emellertid kollat hur det är att bo på campingen..

  Campingkollen Catharina Höglund, 2023-01-31 07:53

 • Åsa Camping & Havsbad: Välbevarad svensk campingtradition

  Åsa Camping & Havsbad: Välbevarad svensk campingtradition

  En anrik och inte så stor familjecamping som har bästa läge vid Åsa Havsbad, så kan objektet för denna campingkoll enkelt beskrivas.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-27 07:18

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206