Campa på landet nära stan

Campa på landet nära stan

Publicerad

I en natur präglad av lövskog och klättervänliga bergknallar, ligger Glyttinge Camping. Nära Linköping och ännu närmare ett av Sveriges finaste museer. Vi har kollat en camping som håller på att skaka av sig ryktet om en anläggning i förfall.

Läge
Fyra kilometer nordost om Linköpings centrum ligger Glyttinge Camping. Ett stenkast från platsen ligger Rydskogen med rösade motionsslingor. Du har max tio minuters promenad till stadsbussen som går regelbundet till centrum. Och du har två kilometer till Flygmuseet i Malmslätt, som numera ryms i helt nybyggda lokaler. Ett fantastiskt museum som vänder sig till alla åldrar. Från trafikplats 112 på E:4an når du campingen på några minuter.
Läge                                                                              7 poäng

Glyttinge Camping

Nytt receptionshus med både butik och cafe.

Service
Anläggningen är helårsöppen, men öppettiderna i receptionen utanför sommarsäsongen mycket begränsade. När jag kommer en fredagskväll i början av maj träffar jag dock en vänlig flicka i receptionen. Jag får bra information om det praktiska på platsen. Kioskverksamheten verkar vara under uppbyggnad och bakning av morgonbröd likaså. Från mitten av juni till en bit in i augusti lär det se annorlunda ut.
Service                                                                           7 poäng

 Skötsel av gemensamma anläggningar
Servicehuset verkar nystädat när vi kommer och det är väl ganska ordinärt utfört. Ser man till allmänna vården, så har mycket förbättrats på senare år, men det finns mer att önska på sina ställen. Gräset är ganska långt, och nog hade det sett trevligt ut med nyklippta gräsmattor när vi kommer ett veckoslut. Man får en känsla av att det är mera noga på sommaren när det är många gäster.
Skötsel av gemensamma anläggningar                                            6 poäng

Standard på gemensamma anläggningen
Det finns två stora röda hus på Glyttinge, och det är receptionshuset och servicehuset inne på campingen. Ja, det finns förstås ett stort antal uthyrningsstugor också, vilka ser riktigt fina ut, men de berör ju inte oss med eget boende. Receptionen verkar helt nyrustad och är fräsch och trevlig att komma in i. Den är kombinerad med en liten minibutik samt ett vackert inrett atriumrum, där du kan slå dig ned med en kopp kaffe under högsäsong. På utsidan av detta hus finns även toaletter. Det stora servicehuset inne på campingen rymmer duschar, toaletter, tvättstuga och kök. Här finns också ett allrum med TV och två matgrupper. Det är ett bra servicehus av god kvalitet, kakel och klinkers i duschar etc. Färgsättningen är kanske lite dyster, men det beror på att det gjordes för många år sedan när modet var ett annat. Fina tömningsplatser för latrin och avlopp.
Standard på gemensamma anläggningar                  7 poäng

Framkomlighet

Det är asfalterade vägar inne på området och det underlättar för den som är rullstolsburen. Det finns också två handikapptoaletter och en bra handikappdusch. Vi saknade dock plåtar som gör att det är lite lättare att ta sig in genom ytterdörrarna. Något som vaktmästaren lovade ta sig an. För övrigt bra tillgänglighet till allrum och reception. Skötrum för barn.
Framkomlighet                                                             7 poäng

Lekplats
Lekplatsen är trevlig med två klätteranordningar försedda med rutschkanor. Gungor, gungbräda, lekstuga och en rolig bil tillhör också utrustningen. Rikligt med sand och litet staket runt lekredskapen gör att lekplatsen känns trygg. Lite målarfärg här och var hade fulländat det hela.
Lekplats                                                                         7 poäng

Glyttinge Camping

Vissa campingtomter omgärdas av låga häckar.

Campingtomter
Trots att naturen runt omkring campingtomterna är kuperad, så är tomterna både lätta att komma in på och plana. De är rejält tilltagna och vissa trevligt omgärdade av lägre välklippta häckar.
Campingtomter                                                            8 poäng

Säkerhet
Det är inte så stor beläggning vid vårt besök, men med hänsyn till tomternas goda markering är det svårt att tro att inte avstånden hålls mellan ekipagen. Brandposter i form av brandsläckare är det gott om, och det finns även ett par vattenposter med slangar. Det är bom in till området och varje gäst får en kod. Den del av platsen som vetter mot staden är inhägnad. Elskåpen var inte låsta men sitter på lagstadgad höjd.
Säkerhet                                                                        7 poäng

Miljö
Soporna slänger du i en container, men det finns speciella behållare för glas, aska, batterier och återvinningsglas/burkar. Någon direkt avskärmning av sopstationen fanns inte.
Miljö                                                                              5 poäng

Helhetsintryck
Glyttinge Campings förtjänster ligger i den vackra naturen och närheten till Linköping. I Linköping har du ett fantastiskt shoppingutbud, IKEA, äventyrsbad, Gamla Linköping (som Skansen), Flygvapenmuseet och mycket annat. Service och servicehus är helt okej. Du har 3-400 meter till buss och köpcenter. Nära till motionsspår.
Helhetsintryck                                                              8 poäng

FAKTA
Glyttinge Camping E28
Berggårdsvägen 6
584 37 Linköping

Tel. 013-17 49 28
Hemsida: www.nordiccamping.se
Öppet: Hela året
GPS-koordinater: N 58o25'16.86''  E 15o33'41.35''
Pris per dygn: 220 kronor inklusive el och dusch (maj månad 2012)

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 7 poäng

Service - 7

Skötsel - 6

Standard - 7

Framkomlighet - 7

Lekplats - 7

Campingtomter - 8

Säkerhet - 7

Miljö - 5

Helhetsintryck - 8
Summa poäng
: 69

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här


On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206