Campa bland lövträd vid Hjälmaren

Campa bland lövträd vid Hjälmaren

Publicerad

En enkel, typisk svensk sommarcamping, som faktiskt är öppen hela året. Så kan man snabbt beskriva Hampetorps Camping, som ligger fint vid Hjälmaren. Nya ägare har visioner för framtiden.

Läge - 6 poäng
Mitt emellan Örebro och Katrineholm ligger campingen, på Hjälmarens strand. Hampetorp hör till Örebro kommun, och det är säkert hit camparna far de tre milen för shopping eller förströelse. Vid campingen finns båtbryggor och en fin badplats med badbryggor.

Service - 7 poäng
Incheckningen består i att en vänlig dam ger mig en elektronisk nyckel till servicehuset.        
-Betalningen tar vi när du reser, så vet vi hur många nätter det blir, säger hon utan att ha bett om vare sig campingkort eller namn. Vad jag med facit i hand saknade, var information om att det fanns en bastu att hyra. Denna finns väl dold innanför dörren till handikapptoaletten, som bara berörda har nyckel till.
När jag senare vill veta lite mer om campingens miljötänk och annat, blir jag åter trevligt bemött.
Klockan åtta på morgonen öppnar receptionen och då är brödet nybakat.

 Standard på gemensamma anläggningar - 6 poäng
Husen är nymålade i rött, och inomhus har det rustats, framför allt i receptionen. Det är en fin reception som ligger i direkt anslutning till en liten sommarbutik och restaurangen. I den här avdelningen är allt snyggt och fräscht. Utanför restaurangen på sjösidan ståtar en helt ny terrass.

I servicehuset med duschar och toaletter har det också snyggats till under resans gång.  Köket är välutrustat precis som tvättstugan. Vid latrintömningen saknas möjlighet att tvätta händerna. Vill du tömma gråvattnet från en husbil, får du be om hjälp med att lyfta bort ett brunnslock.

Plana tomter och mycket grönt präglar campingen.

Skötsel - 8 poäng
De nya ägarna har haft fullt sjå med upprustning under det gångna året. Inne i servicehuset är det välstädat och gräsmattorna är föredömligt klippta.

Framkomlighet - 8 poäng
Du kommer lätt in med rullstol eller barnvagn i receptionen och restaurangen. Även till handikapptoaletten tar du dig lätt. Det finns även dusch på denna toalett. Området är plant och även om campinggatorna inte är asfalterade är de hårda och lätta att ta sig fram på.

Campingtomt - 8 poäng
Tomterna är plana och väl tilltagna. Tydliga markeringar av tomterna.

Lekplats
- 5 poäng
Sand, gungor och ett par små klätterredskap utgör barnen lekplats. Barnvänligt bad ligger precis vid campingen. Volleybollnät vid badet.

Miljö - 3 poäng
Soporna lägger du i en container. Tyvärr finns inte ens en behållare för glasflaskor. Några arrangemang för att dölja containern har inte gjorts. Tunna för grillkol.

Lekplatsen är sparsamt utrustad, men två av lekredskapen är helt nya och fler kan det bli.

Säkerhet - 5 poäng
Det är bra beläggning vid vårt besök, och säkerhetsavstånden respekteras. Det finns en grind men den användes nog inte. Så när det gäller bevakningen av objudna gäster, så får man lita till den sociala kontrollen. Det bor nämligen gott om långliggare på Hampetorp.
En enda brandsläckare hittade vi på servicehuset - i garaget för gräsklippare hade en gömts undan.
Elkontakterna är av typ gamla motorvärmaruttag, sånär som på några stycken med europakontakter.

Helhetsintryck - 7 poäng
- Det är vårt första år som långliggare, säger Weikko Koskinen från Örebro. Vi vet inte ännu om det här livet kommer att passa oss för vi har alltid farit omkring på semestrarna förr om åren. Men det är trivsamt här på Hampetorp, trevlig personal och inget att klaga på.

Campingen ligger vackert vid Hjälmaren. Runt omkring är lövskog och alla platser har fin gräsmatta. Den gammaldags badplatsen är mycket populär på sommaren. Strax intill går landsvägsfärjan till Vinön, ett kul utflyktsmål. Örebro tre mil bort har förstås också mycket att erbjuda. Det finns nio helt nya minigolfbanor och en boulebana på grus. Restaurangen med utsikt över Hjälmaren ser trevlig ut och prisbilden passar nog alla. Mycket har hänt senaste året, sedan en ny campingvärd tagit över. Visioner för framtiden finns.

 FAKTA
FC94 Hampetorps Restaurang & Camping

Lännäs 163
715 93 Örebro

Tel. 019-45 30 15, 0704-10 00 25
www.hampetorpscamping.nu

Antal platser med el: 110
Pris: 230 kronor inkl. el, femkronor i dusch
GPS-koordinater: 59o 08' 39''N   15o 39' 58'' E

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 6
Service - 7
Standard - 6
Skötsel - 8
Framkomlighet -8
Tomter - 8
Lek - 5
Miljö - 3
Helhet - 7
Summa poäng: 63

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206