Danssugna lockas till Bodens Camping

Danssugna lockas till Bodens Camping

Publicerad

Dansbanden avlöser varandra och strömmen av campare på väg till och från centrum är stor. Ja, det tycks vara dansen och närheten till staden som gjort Bodens Camping så poppis.

 Läge - 9 poäng
- Vi har ju så nära hit att det knappt är lönt att ta av sig jackan, skrattar Christin Nilsson frå Gällivare. (20 mil, reds anm). Fast grabbarna har kul med badet, och skulle det regna far vi till Äventyrsbadet Nordpolen. Maken Anders instämmer.

Om du far från Luleå längs med Luleälven in i landet tre mil, så kommer du att hamna i Boden. Bodens Camping ligger väl placerad med 5-8 minuters gångväg till centrum. Därmed har du butiker, en stor inomhusgalleria och restauranger inom räckhåll. Campingen hör ihop med ett friluftsbad som har lekpooler såväl som en 50-metersbassäng, 25 grader i vattnet.

Campingen ligger vid en liten sjö och bortom den skymtar typisk norrländsk natur.                                                

Service - 7 poäng
Alla som checkar in får en förstklassig broschyr med information om campingen såväl som staden. Personalen är mycket tillmötesgående. Men, det är en konstig modell på incheckning. På sommaren kan ingen få veta förrän efter halv fyra på eftermiddagen vilken plats som vederbörande får bo på under natten. Man kan bli provisoriskt incheckad och sedan delas platserna ut efter någon sorts väntelista. Till saken hör att det finns folk som stått på väntelista för någon speciell plats i kanske en månad, och dagligen kommer in i receptionen för att vara med om tilldelningen. Systemet är kanske välvilligt tänkt men korkat. En gäst berättade att han fått sin plats klockan halv fem. När vi kom in på vår vänteplats på morgonen, så var det ett 30-tal tomma elplatser.

Bodens Camping

Campingområdet och det största av de tre servicehusen aom dinns på¨campingen.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Det finns tre servicehus inne på området, alla olika. Det är kakel på väggarna och klinkers på golven i alla. Det största huset som ligger ganska mitt på campingen har ett väldigt fint kök med matplatser. Här finns även diskmaskin. Duscharna i detta hus är öppna och omklädning sker utanför. Tre tvättstugor med komplett utrustning. Det verkar vara rikligt med toaletter och duschar totalt sett. Jag tror vi räknade in fem eller sex tömningsplatser för latrin också. Men av dessa var det bara en som utrustats med möjlighet att tvätta händerna på ett vettigt sätt. Det finns TV-rum och uppehållsrum för barn. Bastu på två ställen.

Biltvätt och bra tömningsplats för fasta tankar.

Skötsel - 7 poäng 

Det är ett stort campingområde med välansade gräsmattor. Det stora servicehuset har nog rustats för inte alltför länge sedan men alla tömningsplatser för latrin skulle må bra av lite målarfärg. Och vid vårt besök är det lite småskräpigt runt byggnaderna.

Campingtomter - 8 poäng
Campingtomterna är stora och plana. Det finns ett antal med vatten och avlopp mot extra kostnad. Någon form av häckridåer skulle sett trevlig

Säkerhet - 9 poäng
Avstånden mellan ekipagen är exemplariskt och brandsläckare finns det rikligt av ute på området. Dessa är också markerade på kartan vi fått.

Det är bom som öppnas med bomkort. Under högsäsong är campingen bemannad nattetid och nattvakter patrullerar området.

Miljö - 7 poäng
Varmvatten såväl som värme i husen produceras i ett fjärrvärmeverk. Det finns komplett källsortering av sopor utom kompost, men har du den ambitionen får du gå runt mellan de olika små "sopstationerna" inne på campingen. Diskproppar saknades.

Framkomlighet/handikappanpassning - 7 poäng
Det huvudsakliga vägnätet inne på campingen är asfalterat. Det finns två handikapptoaletter med dusch och skötbord. Du kan komma in i kök, reception och bad/butik med rullstol eller barnvagn. Men på samtliga ställen hade inte en liten plåt vid tröskeln suttit i vägen.
                             
Lekplats - 7 poäng
Det finns en väl tilltagen lekplats med två olika klätterställningar, vid den ena en liten rutschkana, samt gungor, sandlåda och hoppkudde. Ytterligare en liten lekplats hittar vi på ett annat ställe och så har man stora fria ytor för bollek.

På sommaren ordnas program med "Barnklubben", och att delta kostar 40 kronor inklusive fika. Fotbollsskolan tre dagar i veckan är gratis. Badet, minigolfen och trampcyklarna kostar extra.
                           
Helhet - 8 poäng
Bodens Camping är populär, i vart fall för norrmännen som säkert står för 90 procent av beläggningen. En vecka efter vårt gästspel väntade man Lasse Stefans orkester och Flamingokvintetten till dansrotundan bredvid campingen. Badet med sin frikostiga vattentemperatur är populär. Det finns pizzeria, grillkiosk och en mindre butik/kiosk. Närheten till centrum är ett stort plus. Rödbergsfortet, Äventyrsbadet Nordpolen och Västernstaden är närliggande utflyktsmål för hela familjen.                                       

 FAKTA
Bodens Camping
Idrottsgatan 8
961 64 Boden

E-post:  info@bodenscamping.se
Webbplats: www.bodenscamping.se
Öppet: 1/1-31/12
Pris: 320 kronor för standardplats inklusive el/dusch (2013)

GPS-koordinater: 65o49'45''N   21o40'30''E

 

Snabbguide testresultat
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge - 9
Service - 7
Standard - 7
Skötsel - 7
Tomter - 8
Säkerhet -  9
Miljö - 7
Framkomlighet - 8
Lekplats - 7
Helhet - 8
Summa poäng: 77 poäng

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Bodens Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker.

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842