Danssugna lockas till Bodens Camping

Danssugna lockas till Bodens Camping

Publicerad

Dansbanden avlöser varandra och strömmen av campare på väg till och från centrum är stor. Ja, det tycks vara dansen och närheten till staden som gjort Bodens Camping så poppis.

 Läge - 9 poäng
- Vi har ju så nära hit att det knappt är lönt att ta av sig jackan, skrattar Christin Nilsson frå Gällivare. (20 mil, reds anm). Fast grabbarna har kul med badet, och skulle det regna far vi till Äventyrsbadet Nordpolen. Maken Anders instämmer.

Om du far från Luleå längs med Luleälven in i landet tre mil, så kommer du att hamna i Boden. Bodens Camping ligger väl placerad med 5-8 minuters gångväg till centrum. Därmed har du butiker, en stor inomhusgalleria och restauranger inom räckhåll. Campingen hör ihop med ett friluftsbad som har lekpooler såväl som en 50-metersbassäng, 25 grader i vattnet.

Campingen ligger vid en liten sjö och bortom den skymtar typisk norrländsk natur.                                                

Service - 7 poäng
Alla som checkar in får en förstklassig broschyr med information om campingen såväl som staden. Personalen är mycket tillmötesgående. Men, det är en konstig modell på incheckning. På sommaren kan ingen få veta förrän efter halv fyra på eftermiddagen vilken plats som vederbörande får bo på under natten. Man kan bli provisoriskt incheckad och sedan delas platserna ut efter någon sorts väntelista. Till saken hör att det finns folk som stått på väntelista för någon speciell plats i kanske en månad, och dagligen kommer in i receptionen för att vara med om tilldelningen. Systemet är kanske välvilligt tänkt men korkat. En gäst berättade att han fått sin plats klockan halv fem. När vi kom in på vår vänteplats på morgonen, så var det ett 30-tal tomma elplatser.

Bodens Camping

Campingområdet och det största av de tre servicehusen aom dinns på¨campingen.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Det finns tre servicehus inne på området, alla olika. Det är kakel på väggarna och klinkers på golven i alla. Det största huset som ligger ganska mitt på campingen har ett väldigt fint kök med matplatser. Här finns även diskmaskin. Duscharna i detta hus är öppna och omklädning sker utanför. Tre tvättstugor med komplett utrustning. Det verkar vara rikligt med toaletter och duschar totalt sett. Jag tror vi räknade in fem eller sex tömningsplatser för latrin också. Men av dessa var det bara en som utrustats med möjlighet att tvätta händerna på ett vettigt sätt. Det finns TV-rum och uppehållsrum för barn. Bastu på två ställen.

Biltvätt och bra tömningsplats för fasta tankar.

Skötsel - 7 poäng 

Det är ett stort campingområde med välansade gräsmattor. Det stora servicehuset har nog rustats för inte alltför länge sedan men alla tömningsplatser för latrin skulle må bra av lite målarfärg. Och vid vårt besök är det lite småskräpigt runt byggnaderna.

Campingtomter - 8 poäng
Campingtomterna är stora och plana. Det finns ett antal med vatten och avlopp mot extra kostnad. Någon form av häckridåer skulle sett trevlig

Säkerhet - 9 poäng
Avstånden mellan ekipagen är exemplariskt och brandsläckare finns det rikligt av ute på området. Dessa är också markerade på kartan vi fått.

Det är bom som öppnas med bomkort. Under högsäsong är campingen bemannad nattetid och nattvakter patrullerar området.

Miljö - 7 poäng
Varmvatten såväl som värme i husen produceras i ett fjärrvärmeverk. Det finns komplett källsortering av sopor utom kompost, men har du den ambitionen får du gå runt mellan de olika små "sopstationerna" inne på campingen. Diskproppar saknades.

Framkomlighet/handikappanpassning - 7 poäng
Det huvudsakliga vägnätet inne på campingen är asfalterat. Det finns två handikapptoaletter med dusch och skötbord. Du kan komma in i kök, reception och bad/butik med rullstol eller barnvagn. Men på samtliga ställen hade inte en liten plåt vid tröskeln suttit i vägen.
                             
Lekplats - 7 poäng
Det finns en väl tilltagen lekplats med två olika klätterställningar, vid den ena en liten rutschkana, samt gungor, sandlåda och hoppkudde. Ytterligare en liten lekplats hittar vi på ett annat ställe och så har man stora fria ytor för bollek.

På sommaren ordnas program med "Barnklubben", och att delta kostar 40 kronor inklusive fika. Fotbollsskolan tre dagar i veckan är gratis. Badet, minigolfen och trampcyklarna kostar extra.
                           
Helhet - 8 poäng
Bodens Camping är populär, i vart fall för norrmännen som säkert står för 90 procent av beläggningen. En vecka efter vårt gästspel väntade man Lasse Stefans orkester och Flamingokvintetten till dansrotundan bredvid campingen. Badet med sin frikostiga vattentemperatur är populär. Det finns pizzeria, grillkiosk och en mindre butik/kiosk. Närheten till centrum är ett stort plus. Rödbergsfortet, Äventyrsbadet Nordpolen och Västernstaden är närliggande utflyktsmål för hela familjen.                                       

 FAKTA
Bodens Camping
Idrottsgatan 8
961 64 Boden

E-post:  info@bodenscamping.se
Webbplats: www.bodenscamping.se
Öppet: 1/1-31/12
Pris: 320 kronor för standardplats inklusive el/dusch (2013)

GPS-koordinater: 65o49'45''N   21o40'30''E

 

Snabbguide testresultat
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge - 9
Service - 7
Standard - 7
Skötsel - 7
Tomter - 8
Säkerhet -  9
Miljö - 7
Framkomlighet - 8
Lekplats - 7
Helhet - 8
Summa poäng: 77 poäng

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Bodens Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker.

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206