Havsutsikt åt alla vid Kalmarsund

Havsutsikt åt alla vid Kalmarsund

Publicerad

Rofylld familjecamping på stranden vid Kalmarsunds skärgård. Bättre kan nog inte Timmernabbens Camping beskrivas.

Läge - 9 poäng
Timmernabbens Camping ligger fyra mil norr om Kalmar och en mil söder om Mönsterås. Campingområdet utgörs av ett långsmalt naturområde längs havet, med Kalmarsunds skärgård rakt ut. Vegetationen är gräs och en blandning av björkar och tallar bidrar med lite skugga om sommaren. Jag hoppas att denna beskrivning räcker för att du skall ana, att det är en sällsynt vacker camping. Dessutom ger ju närheten till Kalmar, Öland och Mönsterås ett mervärde. Det finns en matbutik på fem kilometers avstånd i Ålem och en närbutik ett par kilometer bort i Timmernabbens centrum. Gångavstånd till fiskrestaurang.

Service -  7 poäng
Första kontakten är per telefon, och en trevlig person hälsar oss varmt välkomna. Väl på plats möts vi av en campingvärd som följer oss till vår plats, ledsagar oss in och ser till att vi kommer "rätt i rutan".

På sommarsäsongen bakar personalen bake-off-bröd som säljs efter beställning.

Ett telefonnummer finns anslaget på receptionen om du inte kommer mellan 9-11. Och på veckosluten och sommarsäsongen är campingvärden aldrig långt borta.

 Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Det finns ett nybyggt servicehus och ett lite äldre. Det nya är en lycka att gästa, ändamålsenligt och skinande rent med kakel och klinkers. Det äldre huset har något lägre standard men det är kakel på väggarna i duscharna.

I båda husen är det fri tillgång till varmvatten. Vid varje servicehus finns också diskrum med mikro kombinerat med välutrustad tvättstuga.

Utanför samlingslokalen har man scen och dansbana som ser trevliga ut.

Två bra skötrum samt tömningsplats för husbilar.

Skötsel - 10 poäng
Den här campingen ägs av Caravan Clubs Smålandssektion och den avviker inte från vår erfarenhet, att Caravan Clubs platser är mycket välvårdade. Det är nästan på gränsen till överambitiöst med alla små skyltar om vad man skall tänka på inne i servicehusen. Men ordningen och städet går inte att klaga på, utan får högsta betyg.

Lekplats - 7 poäng
Havet torde ju vara lekplats nummer ett i Timmernabben, och bra bad finns det i princip i varje ända av campingen. Ingen kan ha mer än 300 meter till bad. Inne på själva campingen, som kantas av havet, är stranden lite stenig och här är det är mest vuxna som hoppar i. Gungor såg vi på tre ställen och här fanns också olika gunghästar, klätterredskap, stor sandlåda och rutschkana. En mindre fotbollsplan med två mål. Barn- och ungdomslokal med TV och spel.                                                                                                    

Framkomlighet - 5 poäng
Det går inte att ta sig in i diskrummen/tvättstugorna med rullstolar annat än med hjälp, ej heller i receptionen. I nya servicehuset finns dock en lättillgänglig handkapptoalett (med dusch) eftersom det är ramp in i huset. Grusvägar inne på området.   

Timmernabben Camping

En vackert belägen camping där havet finns nära för alla.

Campingtomter -   8 poäng
Här slås man av att tomterna är mycket väl tilltagna. Dessutom har alla mer eller mindre god havsutsikt. Med några undantag är underlaget plant och platserna lättillgängliga.

Platserna är numrerade men oregelbundenheten ger trivsel.                                                    

Säkerhet - 8 poäng
På högsäsong och praktiskt taget alla veckoslut är det bemanning dygnet runt, eftersom tjänstgörande campingvärd bor på området och kan tillkallas genom att du ringer angivet telefonnummer. Det är bom in till campingen som förhindrar att oönskade bilar kan ta sig in. Två tredjedelar av platserna bebos dessutom av säsongsgäster och därmed blir den sociala kontrollen över inkräktare stor.

En annan fråga om säkerhet är risken för bränder. Här står ekipagen föredömligt glest och det är brandsläckare utplacerade här och var. Elskåpen hålls låsta så att inga barn kan komma åt dem. I båda servicehusen finns Defibrillatorer och skylt utanför husen visar vägen till dem.

Miljö -      6 poäng
Två avfallsstationer finns det inne på campingområdet och båda är mycket välvårdade. Här finns en viss källsortering. Du slänger metall, glas, batterier, tidningar och grillkol i separata behållare och brännbara hushållssopor i en container.

Luftvärmepump vid samlingslokalerna/receptionen. Ingen kan diska under rinnande varmvatten, eftersom du måste hämta varmvatten vid en separat vattenpost i diskrummet.

Snyggt och prydligt vid tömningsplatserna för latrin och spillvatten. Vid den ena får du dock gå in i huset mitt emot för att tvätta händerna.                                                            

Timmernabben Camping

Tomas och Regina Hägg från Oskarshamn har varit platsen trogen sedan starten 1991. De har även varit campingvärdar en tid. Deras gemensamma omdöme är:
- Härligt!

Helhetsintryck - 8 poäng
Det trevliga läget och närheten till havet är stora plus för den här platsen. Vill du ha båt med dig så har campingen en egen båtbygga. Det finns även kanot och mindre båt att hyra. Tennisbanor ligger på granntomten. Härliga promenadmöjligheter. Och i lilla Timmernabben kan du besöka fabriksbodar, en för karameller och en för keramik. Vid högtider ordnas med program. Midsommarfirandet är stort och traditionellt och några lördagar på sommaren ordnas det med orkester till dansbanan. Riktigt populära är onsdagsvällarna på sommaren, för då samlas man vid grillen för att sjunga allsång.                                            

 FAKTA
FC174 Caravan Club Timmernabbens Camping
Varvsvägen 29
380 52 Timmernabben
E-post: timmernabben-camp@telia.com
Hemsida: www.caravanclub.se

GPS-koordinater: N56o57'37'', E16o26'56''
Pris: 230 kronor inklusive el och dusch (2013)
Helårsöppet

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 9
Service - 8
Standard - 7
Skötsel - 10
Lek - 7
Framkomlighet - 8
Miljö - 6
Helhet - 8
Summa poäng: 76

On
Off

7 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206