Havsutsikt åt alla vid Kalmarsund

Havsutsikt åt alla vid Kalmarsund

Publicerad

Rofylld familjecamping på stranden vid Kalmarsunds skärgård. Bättre kan nog inte Timmernabbens Camping beskrivas.

Läge - 9 poäng
Timmernabbens Camping ligger fyra mil norr om Kalmar och en mil söder om Mönsterås. Campingområdet utgörs av ett långsmalt naturområde längs havet, med Kalmarsunds skärgård rakt ut. Vegetationen är gräs och en blandning av björkar och tallar bidrar med lite skugga om sommaren. Jag hoppas att denna beskrivning räcker för att du skall ana, att det är en sällsynt vacker camping. Dessutom ger ju närheten till Kalmar, Öland och Mönsterås ett mervärde. Det finns en matbutik på fem kilometers avstånd i Ålem och en närbutik ett par kilometer bort i Timmernabbens centrum. Gångavstånd till fiskrestaurang.

Service -  7 poäng
Första kontakten är per telefon, och en trevlig person hälsar oss varmt välkomna. Väl på plats möts vi av en campingvärd som följer oss till vår plats, ledsagar oss in och ser till att vi kommer "rätt i rutan".

På sommarsäsongen bakar personalen bake-off-bröd som säljs efter beställning.

Ett telefonnummer finns anslaget på receptionen om du inte kommer mellan 9-11. Och på veckosluten och sommarsäsongen är campingvärden aldrig långt borta.

 Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
Det finns ett nybyggt servicehus och ett lite äldre. Det nya är en lycka att gästa, ändamålsenligt och skinande rent med kakel och klinkers. Det äldre huset har något lägre standard men det är kakel på väggarna i duscharna.

I båda husen är det fri tillgång till varmvatten. Vid varje servicehus finns också diskrum med mikro kombinerat med välutrustad tvättstuga.

Utanför samlingslokalen har man scen och dansbana som ser trevliga ut.

Två bra skötrum samt tömningsplats för husbilar.

Skötsel - 10 poäng
Den här campingen ägs av Caravan Clubs Smålandssektion och den avviker inte från vår erfarenhet, att Caravan Clubs platser är mycket välvårdade. Det är nästan på gränsen till överambitiöst med alla små skyltar om vad man skall tänka på inne i servicehusen. Men ordningen och städet går inte att klaga på, utan får högsta betyg.

Lekplats - 7 poäng
Havet torde ju vara lekplats nummer ett i Timmernabben, och bra bad finns det i princip i varje ända av campingen. Ingen kan ha mer än 300 meter till bad. Inne på själva campingen, som kantas av havet, är stranden lite stenig och här är det är mest vuxna som hoppar i. Gungor såg vi på tre ställen och här fanns också olika gunghästar, klätterredskap, stor sandlåda och rutschkana. En mindre fotbollsplan med två mål. Barn- och ungdomslokal med TV och spel.                                                                                                    

Framkomlighet - 5 poäng
Det går inte att ta sig in i diskrummen/tvättstugorna med rullstolar annat än med hjälp, ej heller i receptionen. I nya servicehuset finns dock en lättillgänglig handkapptoalett (med dusch) eftersom det är ramp in i huset. Grusvägar inne på området.   

Timmernabben Camping

En vackert belägen camping där havet finns nära för alla.

Campingtomter -   8 poäng
Här slås man av att tomterna är mycket väl tilltagna. Dessutom har alla mer eller mindre god havsutsikt. Med några undantag är underlaget plant och platserna lättillgängliga.

Platserna är numrerade men oregelbundenheten ger trivsel.                                                    

Säkerhet - 8 poäng
På högsäsong och praktiskt taget alla veckoslut är det bemanning dygnet runt, eftersom tjänstgörande campingvärd bor på området och kan tillkallas genom att du ringer angivet telefonnummer. Det är bom in till campingen som förhindrar att oönskade bilar kan ta sig in. Två tredjedelar av platserna bebos dessutom av säsongsgäster och därmed blir den sociala kontrollen över inkräktare stor.

En annan fråga om säkerhet är risken för bränder. Här står ekipagen föredömligt glest och det är brandsläckare utplacerade här och var. Elskåpen hålls låsta så att inga barn kan komma åt dem. I båda servicehusen finns Defibrillatorer och skylt utanför husen visar vägen till dem.

Miljö -      6 poäng
Två avfallsstationer finns det inne på campingområdet och båda är mycket välvårdade. Här finns en viss källsortering. Du slänger metall, glas, batterier, tidningar och grillkol i separata behållare och brännbara hushållssopor i en container.

Luftvärmepump vid samlingslokalerna/receptionen. Ingen kan diska under rinnande varmvatten, eftersom du måste hämta varmvatten vid en separat vattenpost i diskrummet.

Snyggt och prydligt vid tömningsplatserna för latrin och spillvatten. Vid den ena får du dock gå in i huset mitt emot för att tvätta händerna.                                                            

Timmernabben Camping

Tomas och Regina Hägg från Oskarshamn har varit platsen trogen sedan starten 1991. De har även varit campingvärdar en tid. Deras gemensamma omdöme är:
- Härligt!

Helhetsintryck - 8 poäng
Det trevliga läget och närheten till havet är stora plus för den här platsen. Vill du ha båt med dig så har campingen en egen båtbygga. Det finns även kanot och mindre båt att hyra. Tennisbanor ligger på granntomten. Härliga promenadmöjligheter. Och i lilla Timmernabben kan du besöka fabriksbodar, en för karameller och en för keramik. Vid högtider ordnas med program. Midsommarfirandet är stort och traditionellt och några lördagar på sommaren ordnas det med orkester till dansbanan. Riktigt populära är onsdagsvällarna på sommaren, för då samlas man vid grillen för att sjunga allsång.                                            

 FAKTA
FC174 Caravan Club Timmernabbens Camping
Varvsvägen 29
380 52 Timmernabben
E-post: timmernabben-camp@telia.com
Hemsida: www.caravanclub.se

GPS-koordinater: N56o57'37'', E16o26'56''
Pris: 230 kronor inklusive el och dusch (2013)
Helårsöppet

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 9
Service - 8
Standard - 7
Skötsel - 10
Lek - 7
Framkomlighet - 8
Miljö - 6
Helhet - 8
Summa poäng: 76

On
Off

7 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842