Under ekars djupa grönska i Kungsör

Under ekars djupa grönska i Kungsör

Publicerad

Här kan du bokstavligen känna historiens vingslag, eftersom campingens vackra ekar planterats av svenska regenter för flera hundra år sedan.

 Läge - 8 poäng
1,5 kilometer från Kungsörs centrum, 200 meter till bageriet och bara ett par mil till historiska städer som Arboga, Köping eller Eskilstuna. Från Kungsör går även snabbtåg som tar dig till Stockholm på en timma och 20 minuter. Campingen ligger naturskönt på en udde i Mälaren. De historiska, tillika fridlysta ekarna präglar platsen.

Service - 9 poäng - 5 poäng
Ekuddens Camping är öppen hela året och bemanningstiderna är väl tilltagna, från 1 maj till 15 september alla dagar 8-21. När vi kommer blir vi inte bara vänligt bemötta, utan personalen följer med oss in på campingen för att visa oss vår plats.
- Har du inte kabel så det räcker, så hämtar jag gärna, säger den vänliga damen som följt med oss.

Standard på gemensamma anläggningar - 5 poäng
Det finns vid vårt besök ett servicehus. Ett nytt är planerat, och det är nog vad anläggningen kan behöva. Det gamla servicehuset är slitet och fyller sin funktion men inte mera. Det finns ett litet kök med två diskplatser, spis/ugn och mikro. På baksidan av huset finns en tvättstuga. I anslutning till receptionen finns en serveringslokal där den som vill kan se på TV under receptionens öppettider. Tömningsplats för husbilar

Skötsel av gemensamma anläggningar - 7 poäng
Vi kommer en vanlig dag utanför högsäsong, men finner platsen ansad utomhus och okej städad inomhus. Blomsterprakten vid receptionen är fantastiskt fin.

Ekuddens Camping

Servicehuset är enkelt men fyller sin funktion.

Campingtomter - 7 poäng
Det finns 76 tomter vid vårt besök, men planen var då 106 inom en snar framtid. Det är en camping där naturen ger förutsättningarna, det vill säga man står lite här och var. I alla fall om man vill ha sjöutsikt. Framför receptionen är det gott om riktigt plana och regelbundna uppställningsplatser. Generellt är tomterna väl tilltagna.

Lekplats - 5 poäng
Badet är förstås lekplatsen nummer ett på Ekudden. Det finns två varianter, ett långgrunt ställe och ett vid en brygga där det är djupare. Lekplatsen består av en gungställning, en rutschkana och ett djur på en gungspiral. Campande barn får gärna spela fotboll på kommunens angränsande fotbollsplan. På stranden finns beachvolleynät på sand.               

Framkomlighet - 3 poäng 
Det finns en handikappanpassad toalett med skötbord men ingen dusch. Frågan är hur lätt det är att komma över den höga tröskeln in? Att duscha verkar besvärligt, för tröskeln in i vanliga serviceavdelningen är hög och det är trångt inne vid duscharna.

Det finns en ramp till uteserveringen, men att ta sig in i receptionen med en rullstol verkar nästan omöjligt när man tittar på tröskeln.                                                     

Säkerhet - 5 poäng
Personalen bor inte på anläggningen och någon anställd bevakning förekommer inte. En säsongsgäst med strategiskt läge är dock vidtalad att ha en viss kontroll samt att vara till för någon gäst som behöver hjälp. Bomsystem finns inte, men campingvärden intygar att det under de senaste tolv åren inte förekommit några stölder.

Bra avstånd mellan ekipagen, men skulle olyckan vara framme så är det snålt med brandsläckare. En enda för camparna på servicehusets vägg. Ungefär hälften av elanslutningsstolparna är utrustade för Europakontakter medan de inne på själva ekudden är av äldre slag. Här får man också dra kablarna onödigt långt.                                                     

Miljö - 5 poäng
Här finns plats för källsortering av sopor, fast campingvärden är bekymrad över många campares slarv. Luftvärmepumpar har dragit ner kostnaderna för el i servicehus och reception och enskilda mätare för säsongsgäster har sänkt elförbrukningen.

Ekuddens Camping

Varma sommarkvällar är ett kvällsdopp ett måste på Ekudden.

Helhetsintryck - 8 poäng
Campingvärden säger att det ofta är fullbelagt på anläggningen. Vi tror honom, för det är en både fridfull och vacker camping. Här finns också möjlighet att hyra kanot och kajak eller cykel. Kungsörsleden går rakt igenom campingen, men du har också möjlighet att hitta egna promenadvägar i området. Du kan spela bangolf. I receptionen finns ett rikt utbud av broschyrer om besöksmål i området. Kungsör har gjort sig känt för sina historiska kyrkor och vackra natur. I en fantastisk skrift om Kungariket Kungsör läser vi om hur Gustav Eriksson Vasa köpte Kungsörs gård 1538, och hur åtskilliga svenska regenter levt här av och till. Du har ett stort antal kända slott runt Mälaren. Helt enkelt en idyllisk familjecamping när det är badtemperatur i Mälaren.

FAKTA
FC 499 Ekuddens Camping
Ekuddsvägen 10 736 22 Kungsör

Hemsida:www.ekuddencamping.com
Öppet:
Hela året
Pris: 200 kronor(juni 2013) inklusive el och varmvatten
GPS-koordinater:59o25'43''N   16o06'43''E

Snabbguide
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge                                    8

Service                                9

Standard                             5                                                                 

Skötsel                                7

Framkomlighet                   3

Lekplats                              5

Campingtomt                     7

Säkerhet                             5

Miljö                                   5

Helhetsintryck                    8
Summa poäng: 62 poäng

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Ekuddens Camping & Marina?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker.

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206