Under ekars djupa grönska i Kungsör

Under ekars djupa grönska i Kungsör

Publicerad

Här kan du bokstavligen känna historiens vingslag, eftersom campingens vackra ekar planterats av svenska regenter för flera hundra år sedan.

 Läge - 8 poäng
1,5 kilometer från Kungsörs centrum, 200 meter till bageriet och bara ett par mil till historiska städer som Arboga, Köping eller Eskilstuna. Från Kungsör går även snabbtåg som tar dig till Stockholm på en timma och 20 minuter. Campingen ligger naturskönt på en udde i Mälaren. De historiska, tillika fridlysta ekarna präglar platsen.

Service - 9 poäng - 5 poäng
Ekuddens Camping är öppen hela året och bemanningstiderna är väl tilltagna, från 1 maj till 15 september alla dagar 8-21. När vi kommer blir vi inte bara vänligt bemötta, utan personalen följer med oss in på campingen för att visa oss vår plats.
- Har du inte kabel så det räcker, så hämtar jag gärna, säger den vänliga damen som följt med oss.

Standard på gemensamma anläggningar - 5 poäng
Det finns vid vårt besök ett servicehus. Ett nytt är planerat, och det är nog vad anläggningen kan behöva. Det gamla servicehuset är slitet och fyller sin funktion men inte mera. Det finns ett litet kök med två diskplatser, spis/ugn och mikro. På baksidan av huset finns en tvättstuga. I anslutning till receptionen finns en serveringslokal där den som vill kan se på TV under receptionens öppettider. Tömningsplats för husbilar

Skötsel av gemensamma anläggningar - 7 poäng
Vi kommer en vanlig dag utanför högsäsong, men finner platsen ansad utomhus och okej städad inomhus. Blomsterprakten vid receptionen är fantastiskt fin.

Ekuddens Camping

Servicehuset är enkelt men fyller sin funktion.

Campingtomter - 7 poäng
Det finns 76 tomter vid vårt besök, men planen var då 106 inom en snar framtid. Det är en camping där naturen ger förutsättningarna, det vill säga man står lite här och var. I alla fall om man vill ha sjöutsikt. Framför receptionen är det gott om riktigt plana och regelbundna uppställningsplatser. Generellt är tomterna väl tilltagna.

Lekplats - 5 poäng
Badet är förstås lekplatsen nummer ett på Ekudden. Det finns två varianter, ett långgrunt ställe och ett vid en brygga där det är djupare. Lekplatsen består av en gungställning, en rutschkana och ett djur på en gungspiral. Campande barn får gärna spela fotboll på kommunens angränsande fotbollsplan. På stranden finns beachvolleynät på sand.               

Framkomlighet - 3 poäng 
Det finns en handikappanpassad toalett med skötbord men ingen dusch. Frågan är hur lätt det är att komma över den höga tröskeln in? Att duscha verkar besvärligt, för tröskeln in i vanliga serviceavdelningen är hög och det är trångt inne vid duscharna.

Det finns en ramp till uteserveringen, men att ta sig in i receptionen med en rullstol verkar nästan omöjligt när man tittar på tröskeln.                                                     

Säkerhet - 5 poäng
Personalen bor inte på anläggningen och någon anställd bevakning förekommer inte. En säsongsgäst med strategiskt läge är dock vidtalad att ha en viss kontroll samt att vara till för någon gäst som behöver hjälp. Bomsystem finns inte, men campingvärden intygar att det under de senaste tolv åren inte förekommit några stölder.

Bra avstånd mellan ekipagen, men skulle olyckan vara framme så är det snålt med brandsläckare. En enda för camparna på servicehusets vägg. Ungefär hälften av elanslutningsstolparna är utrustade för Europakontakter medan de inne på själva ekudden är av äldre slag. Här får man också dra kablarna onödigt långt.                                                     

Miljö - 5 poäng
Här finns plats för källsortering av sopor, fast campingvärden är bekymrad över många campares slarv. Luftvärmepumpar har dragit ner kostnaderna för el i servicehus och reception och enskilda mätare för säsongsgäster har sänkt elförbrukningen.

Ekuddens Camping

Varma sommarkvällar är ett kvällsdopp ett måste på Ekudden.

Helhetsintryck - 8 poäng
Campingvärden säger att det ofta är fullbelagt på anläggningen. Vi tror honom, för det är en både fridfull och vacker camping. Här finns också möjlighet att hyra kanot och kajak eller cykel. Kungsörsleden går rakt igenom campingen, men du har också möjlighet att hitta egna promenadvägar i området. Du kan spela bangolf. I receptionen finns ett rikt utbud av broschyrer om besöksmål i området. Kungsör har gjort sig känt för sina historiska kyrkor och vackra natur. I en fantastisk skrift om Kungariket Kungsör läser vi om hur Gustav Eriksson Vasa köpte Kungsörs gård 1538, och hur åtskilliga svenska regenter levt här av och till. Du har ett stort antal kända slott runt Mälaren. Helt enkelt en idyllisk familjecamping när det är badtemperatur i Mälaren.

FAKTA
FC 499 Ekuddens Camping
Ekuddsvägen 10 736 22 Kungsör

Hemsida:www.ekuddencamping.com
Öppet:
Hela året
Pris: 200 kronor(juni 2013) inklusive el och varmvatten
GPS-koordinater:59o25'43''N   16o06'43''E

Snabbguide
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge                                    8

Service                                9

Standard                             5                                                                 

Skötsel                                7

Framkomlighet                   3

Lekplats                              5

Campingtomt                     7

Säkerhet                             5

Miljö                                   5

Helhetsintryck                    8
Summa poäng: 62 poäng

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Ekuddens Camping & Marina?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker.

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842