Flottsbro – camping med guldläge

Flottsbro – camping med guldläge

Publicerad

Här finns mycket att göra, året runt. Storstaden lockar med sitt enorma utbud, men här finns också en stor variation av friluftsaktiviteter. Sol och bad om sommaren, och skidor och snölek på vintern.

Flottsbro Camping som ligger cirka 15 kilometer söder om Stockholm är öppet året runt. Här finns också mycket att göra, året runt. Nere vid vattnet ligger värdshuset med restaurang som har fullständiga rättigheter. Under vårt besök var restaurangen fylld av hungriga skidåkare, men om somrarna är här i stället matgäster som förutom att de badat också kanske har spelat beachvolley, paddlat kanot, gått en runda frisbeegolf eller ett kört ett stillsamt parti boule. En hundra meter lång bastrand med stora gräsytor, båt- och badbryggor finns här på sommaren. Skidåkning och bad är kanske det anläggningen är mest känd för, men det finns en hel del annat att göra också. Vandringsleder i naturområdet eller mountainbikecykling på särskilda stigar är annat som bjuds.

Läge: 9
Swe Camp Flottsbro ligger bara några minuters bilväg från E4/E20, avfart mot Huddinge vid Wårby mellan Stockholm och Södertälje. Den som vill ta del av Stockholms kultur- och nöjesliv har bara femton minuters bilväg till city, eller ännu hellre, en kort resa med tunnelbana eller pendeltåg. Campingen har bussförbindelse med Huddinge Centrum

Service: 7
Campingen har 36 stugor och 53 husvagns- och husbilsplatser plus ett tältområde. Till campingen hör två servicehus, varav ett är nybyggt och delas med några mindre stugor och tältare. Det lite mindre servicehuset som i huvudsak används av gäster i egna fordon innehåller kök och tvättstuga samt två familjeduschar och en toalett med dusch för handikappade. Här finns också latrintömning och vattenpåfyllning. Det som fattas för att stället skall få toppbetyg är större gemensamma utrymmen som en matsal eller ett uppehållsrum. Detta skulle kunna lösas med fler eller större servicehus. Som det är nu kan man beroende på vilken tomt man tilldelas, få ganska långt att gå till närmaste servicehus.

Flottsbro Camping

Flottsbro Camping har två servicehus, varav ett är hyfsat nybygt och lite större än det andra.

Standard på gemensamma anläggningar: 6
Brandposter finns på varje servicehus. Trots de extrema snömängderna som hela vintern prydde Stockholm var det föredömligt plogat och lättframkomligt. Detta antyder att anläggningen sköts med omsorg.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 7
Vid vårt besök var det väldigt få gäster vilket gör det svårt att bedöma servicegraden och skötsel under högsäsong. Det var rent och snyggt på toaletter i duschar och i kök. Vi kan inte annat än tro att skötseln är god också vid stor beläggning.

Framkomlighet: 5
Som synes på bilderna var det massor av snö vid vårt besök, därför var det svårt att ta sig fram med barnvagn eller rullstol på smala upptrampade genvägar, stigar. Däremot var det bra plogat och fin framkomlighet på vägarna, men som sagt, lite längre. En annan egenhet som inte gör det helt enkelt för rullstolsburna är att hela campingen sluttar en aning och till badet och restaurangen är det en ganska brant backe.

Lekplats: 7
Vi besökte Stockholm SweCamp Flottsbro en härlig vinterdag då vädret var på sitt bästa humör. Solen sken över mängder av snö och ett femtiotal husvagnar uppställda på campingen som ligger i sluttningen ner mot Albysjön. På vintern finns här huvudstadens största alpinanläggning med fem nedfarter, Dream Park och ett stort barnskidområde.

Campingtomt: 5
De flesta platser sluttar svagt och kräver uppallning för att fordonet skall stå i våg. Några tomter är på hårt grus, andra på gräs.Tomterna är generösa med bra säkerhetsavstånd och utrymmen mellan fordonen.

Miljö: 8
Intill det ena servicehuset finns en väl utvecklad källsortering med en egen miljöstation och ett flertal fraktioner. Såväl batterier som tidningar och annat tas om hand på bästa sätt.

Säkerhet: 8
Bevakad dygnet runt, bom vid infarten, telefon till tjänstgörande jourpersonal och bra säkerhetsavstånd gör att betyget blir bra. Elskåp med nyckel till alla tomter och brandposter vid servicehusen.

Helhetsintryck: 7
I naturen men nära storstaden. Byggnader och servicehus har blandad standard, från nytt och fräscht till lite slitet och trångt. Här är barnvänligt, med en rejäl lekplats men vi hittar inga extravaganser. Flottsbro Camping är mycket funktionell i somliga avseenden med trevlig personal, med proffsig skötsel och attraktivt aktivitetsutbud. Men det bästa är nog ändå läget. Platsen har vad stockholmaren kallar guldläge.

Priset är högst om sommaren vilket antyder att man har mest beläggning då, och det gör ju en vistelse här om vintern mycket prisvärd. Man får även då tillgång till Stockholms hela utbud, till en fin skidbacke i ett vackert naturområde och det är en trevlig och välskött camping. Här är bom vid infarten, och hela anläggningen med restaurang och andra byggnader övervakas av ett vaktbolag. Ungefär hälften av gästerna är säsongsgäster, vilket innebär att man kan få expertråd eller hjälp om man skulle behöva.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 är godkänt men inte mer).

Läge - 9
Service - 7
Standard - 6
Handikappanpassn - 7
Städning/Skötsel - 7
Lekplats - 7
Tomt - 5
Miljö - 8
Säkerhet - 8
Helhetsintryck - 7
Summa poäng: 71

FAKTA
Flottsbro Camping
Adress: Häggstavägen, Huddinge
E-post: info@flottsbro.se
Telefon: 08 535 327 00

GPS: N 59° 13ʹ 83ʺ  E 17° 53ʹ 30ʺ
Webbadress: www.flottsbro.se

 Har du också varit på Flottsbro Camping?
Tyck till och betygsätt campingen här!

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206