Flottsbro – camping med guldläge

Flottsbro – camping med guldläge

Publicerad

Här finns mycket att göra, året runt. Storstaden lockar med sitt enorma utbud, men här finns också en stor variation av friluftsaktiviteter. Sol och bad om sommaren, och skidor och snölek på vintern.

Flottsbro Camping som ligger cirka 15 kilometer söder om Stockholm är öppet året runt. Här finns också mycket att göra, året runt. Nere vid vattnet ligger värdshuset med restaurang som har fullständiga rättigheter. Under vårt besök var restaurangen fylld av hungriga skidåkare, men om somrarna är här i stället matgäster som förutom att de badat också kanske har spelat beachvolley, paddlat kanot, gått en runda frisbeegolf eller ett kört ett stillsamt parti boule. En hundra meter lång bastrand med stora gräsytor, båt- och badbryggor finns här på sommaren. Skidåkning och bad är kanske det anläggningen är mest känd för, men det finns en hel del annat att göra också. Vandringsleder i naturområdet eller mountainbikecykling på särskilda stigar är annat som bjuds.

Läge: 9
Swe Camp Flottsbro ligger bara några minuters bilväg från E4/E20, avfart mot Huddinge vid Wårby mellan Stockholm och Södertälje. Den som vill ta del av Stockholms kultur- och nöjesliv har bara femton minuters bilväg till city, eller ännu hellre, en kort resa med tunnelbana eller pendeltåg. Campingen har bussförbindelse med Huddinge Centrum

Service: 7
Campingen har 36 stugor och 53 husvagns- och husbilsplatser plus ett tältområde. Till campingen hör två servicehus, varav ett är nybyggt och delas med några mindre stugor och tältare. Det lite mindre servicehuset som i huvudsak används av gäster i egna fordon innehåller kök och tvättstuga samt två familjeduschar och en toalett med dusch för handikappade. Här finns också latrintömning och vattenpåfyllning. Det som fattas för att stället skall få toppbetyg är större gemensamma utrymmen som en matsal eller ett uppehållsrum. Detta skulle kunna lösas med fler eller större servicehus. Som det är nu kan man beroende på vilken tomt man tilldelas, få ganska långt att gå till närmaste servicehus.

Flottsbro Camping

Flottsbro Camping har två servicehus, varav ett är hyfsat nybygt och lite större än det andra.

Standard på gemensamma anläggningar: 6
Brandposter finns på varje servicehus. Trots de extrema snömängderna som hela vintern prydde Stockholm var det föredömligt plogat och lättframkomligt. Detta antyder att anläggningen sköts med omsorg.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 7
Vid vårt besök var det väldigt få gäster vilket gör det svårt att bedöma servicegraden och skötsel under högsäsong. Det var rent och snyggt på toaletter i duschar och i kök. Vi kan inte annat än tro att skötseln är god också vid stor beläggning.

Framkomlighet: 5
Som synes på bilderna var det massor av snö vid vårt besök, därför var det svårt att ta sig fram med barnvagn eller rullstol på smala upptrampade genvägar, stigar. Däremot var det bra plogat och fin framkomlighet på vägarna, men som sagt, lite längre. En annan egenhet som inte gör det helt enkelt för rullstolsburna är att hela campingen sluttar en aning och till badet och restaurangen är det en ganska brant backe.

Lekplats: 7
Vi besökte Stockholm SweCamp Flottsbro en härlig vinterdag då vädret var på sitt bästa humör. Solen sken över mängder av snö och ett femtiotal husvagnar uppställda på campingen som ligger i sluttningen ner mot Albysjön. På vintern finns här huvudstadens största alpinanläggning med fem nedfarter, Dream Park och ett stort barnskidområde.

Campingtomt: 5
De flesta platser sluttar svagt och kräver uppallning för att fordonet skall stå i våg. Några tomter är på hårt grus, andra på gräs.Tomterna är generösa med bra säkerhetsavstånd och utrymmen mellan fordonen.

Miljö: 8
Intill det ena servicehuset finns en väl utvecklad källsortering med en egen miljöstation och ett flertal fraktioner. Såväl batterier som tidningar och annat tas om hand på bästa sätt.

Säkerhet: 8
Bevakad dygnet runt, bom vid infarten, telefon till tjänstgörande jourpersonal och bra säkerhetsavstånd gör att betyget blir bra. Elskåp med nyckel till alla tomter och brandposter vid servicehusen.

Helhetsintryck: 7
I naturen men nära storstaden. Byggnader och servicehus har blandad standard, från nytt och fräscht till lite slitet och trångt. Här är barnvänligt, med en rejäl lekplats men vi hittar inga extravaganser. Flottsbro Camping är mycket funktionell i somliga avseenden med trevlig personal, med proffsig skötsel och attraktivt aktivitetsutbud. Men det bästa är nog ändå läget. Platsen har vad stockholmaren kallar guldläge.

Priset är högst om sommaren vilket antyder att man har mest beläggning då, och det gör ju en vistelse här om vintern mycket prisvärd. Man får även då tillgång till Stockholms hela utbud, till en fin skidbacke i ett vackert naturområde och det är en trevlig och välskött camping. Här är bom vid infarten, och hela anläggningen med restaurang och andra byggnader övervakas av ett vaktbolag. Ungefär hälften av gästerna är säsongsgäster, vilket innebär att man kan få expertråd eller hjälp om man skulle behöva.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 är godkänt men inte mer).

Läge - 9
Service - 7
Standard - 6
Handikappanpassn - 7
Städning/Skötsel - 7
Lekplats - 7
Tomt - 5
Miljö - 8
Säkerhet - 8
Helhetsintryck - 7
Summa poäng: 71

FAKTA
Flottsbro Camping
Adress: Häggstavägen, Huddinge
E-post: info@flottsbro.se
Telefon: 08 535 327 00

GPS: N 59° 13ʹ 83ʺ  E 17° 53ʹ 30ʺ
Webbadress: www.flottsbro.se

 Har du också varit på Flottsbro Camping?
Tyck till och betygsätt campingen här!

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842