Campa i hjärtat av Bohuslän

Campa i hjärtat av Bohuslän

Publicerad

Det gråa Bohuslänska klipplandskapet breder ut sig och vi börjar skymta havet. Vi närmar oss Sveriges kanske populäraste turistort, Smögen, och nu står campingskyltarna tätt.

Läge - 8 poäng
Vi befinner oss mitt i Bohuslän, ett stenkast från havet. Till Smögens brygga är det bara 3-4 kilometer och det är inte mycket längre till Hunnebostrand. Campingen ligger insprängd i det karga steniga landskapet och runt omkring har du klippor i det oändliga. Badet är bäst för vuxna, som inte räds lite tång och sjögräs. Men det finns en liten minivik där de små barnen möjligen kan njuta i det salta vattnet.

Service - 9 poäng
Jag ringer på vägen till campingen och en mycket vänlig röst hälsar mig välkommen och lovar hålla en plats. Väl framme följer jag incheckning av flera ekipage innan det är min tur. Samma vänliga bemötande här. Öppet är det mellan 8-22 på högsäsong och det finns en butik med bland annat nybakat bröd.

Sotenäs Camping

Receptionen och butiken har öppet mellan 8 och 22 under högsäsong.

Standard på gemensamma anläggningar - 6 poäng
Det finns service i fyra olika hus. Ett är undermåligt, och används bara i reserv. Nästa ligger vid husvagnsplatserna och är enkelt men rent och snyggt. Så finns det hus med kök och TV-rum som ligger i anslutning till uthyrningsstugorna. Det är ett modern kök med all tänkbar utrustning, till och med diskmaskin. TV-rummet är trevligt inrett med fisknät på väggarna.

Nära de nygjorda husbilsplatserna högst upp på berget ligger ett lite nyare servicehus med duschar, toaletter och ett kök för disk och matlagning. Femkronor i duscharna.

Tömningsplats för husbilar finns, men inte så praktiskt anordnad.

Skötsel - 5 poäng
Campingen som är uppdelad i lite olika sektioner är överlag välskött. Det ser också normalstädat ut inomhus. Men i betyget ingår även underhåll, och här drar vissa byggnader ner betyget. Avsaknad av papper på både dam- och herrtoaletten mellan 8 och 9 på morgonen är inte bra.

Campingtomter - 7 poäng
Det är märkligt att campingtomterna faktiskt är plana på denna bergiga anläggning. Men campingen är uppbyggd i etager, och man har lyckats att göra riktigt bra tomter.

Högst upp på berget ligger arton nyanlagda husbilsplatser, grusade med lite konstgräs att sätta campingmöblerna på.

Både husvagnsområdet och husbilsplatserna är präglade av den vackra naturen.

Generellt är platserna inte de största vi sett.

Lekplats - 6 poäng
Lekplatsen består av en rejäl klätterställning med rutschkana, sandlåda och gungor. Sedan finns det en gungställning och ett mindre klätterredskap på en annan plats på campingen. Det finns fotbollsplan, men den ligger på andra sidan av den hårt trafikerade vägen. En trogen campinggäst berättar att han hjälpt till att röja upp en liten vik så att mindre barn har någonstans att bada, men rent allmänt så är det inte för badet man kommer till Sotenäs Camping. Att springa på klipporna eller fånga krabbor kan nog vara en bättre sysselsättning.

Framkomlighet - 5 poäng
Det går att komma in i receptionen/butiken med rullstol eller barnvagn. Handikapptoaletten finns vid husvagnsområdet och denna innehåller även dusch. I övrigt kan man inte säga att campingområdet är så lättillgängligt för en rullstolsburen, men det beror inte på campingen utan på naturen den ligger i. Något skötrum såg vi inte till.                                                    

Säkerhet - 7 poäng
Det är bom till campingen och gästerna får en bomkort. Den äldsta delen av platsen har dock en bom som bara fälls upp och ner utan automatik. Personalen bor alla på campingen under sommaren, och man menar att kontrollen är god.

Det finns gott om brandsläckare utplacerade och livboj på badplatsen.

Elanslutningsstolparna är genomgående för Europakontakter. En sak som inte är bra, är att man på nya husbilsområdet måste lägga elkablar över vägen i grovt grus. På husvagnsområdet står ekipagen ganska tätt

Miljö - 6 poäng
Soporna behöver inte sorteras, utan du slänger allt utom glas i en container. Det finns plats för latrintömning på två ställen och servicestation för husbilar, och det rent och snyggt runt dessa. På det nyaste servicehuset ligger solceller för uppvärmning av varmvattnet.

Helhet - 8 poäng
Sotenäs Camping består av en husvagnsdel, ett grönområde för tältare, husbilsplatser, stugby och ett villavagnskvarter. Men det känns inte stort utan snarare lite familjärt, och det natursköna läget vid havet är fantastiskt. Däremot finns det klart bättre bad att fara till. Men du har inte långt till fina utflyktsmål, för Bohusläns allra mest kända platser ligger nära. Det går buss utanför campingen om du vill ta dig in till Kungshamn och Smögens brygga.

Butik med bland annat nybakat bröd, men det är trångt utanför receptionen när du skall checka in eller ut.

Vi träffar Tony Johansson från Lidköping som säger så här:
- Jag var bara några veckor när mina föräldrar tog med mig till Sotenäs Camping, sedan dess har jag varit här varje sommar. I våras kunde jag själv ta med mig en liten nyfödd grabb. Det är lugnt och trivsamt att vara här och ändå nära till det pulserande livet i Smögen och  Kungshamn.

Sotenäs Camping

De nya ställplatserna högst upp på campingen har blivit mycket populära.

FAKTA               
O46 Sotenäs Camping
Långevik, Väjern
456 91 Kungshamn

Tel 0523-37601, 076-925 44 21
Hemsida:www.sotenascamping.seÖppet: 5/4 – 16/9 (2013)
GPS-koordinater: 58o23'11''N   11o15'37''E

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 8
Service - 9
Standard - 6
Skötsel - 5
Campingtomt - 7
Framkomlighet -
Lekplats - 6
Miljö -  6
Säkerhet - 7
Helhet - 8
Summa poäng: 67 poäng

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Sotenäs Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt berätta vad du tycker

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206