Ett campingparadis för dansglada

Ett campingparadis för dansglada

Publicerad

Gillar du dans och dansbandsmusik, då skall du läsa den här campingkollen. På Kärrasands Camping i småländska Urshult kan du få ditt lystmäte.

Läge - 7 poäng
Mitt emellan Växjö och Karlshamn skulle man lite enkelt kunna säga att du hittar denna plats. Fast du får nog ta fram kartan, så att du kan ta dig av mot Urshult och slutligen Kärrasands Camping som ligger 5,5 kilometer norr om samhället. Väl framme befinner du dig på stranden till sjön Åsnen. Och tro det eller inte, men runt denna sjö finns det tolv campingplatser. Det är förstås ingen slump.

Service - 8 poäng
Ett korrekt bemötande med god information, efter att jag fått frågan om jag hade varit där tidigare. Butik med nybakat bröd på morgonen från halv nio. Vardagskvällar är receptionen öppen till nio, söndagar till sju, fast på danskvällarna kan det vara öppet långt in på natten.

Standard på gemensamma utrymmen - 6 poäng
Byggnaderna vid campingen är många, röda och charmiga. Den runda dansrotundan vid sidan av campingen dominerar. Bredvid ligger en före detta bygdegård, som används som servering. Att stiga in här, är som att komma tillbaka till 1960-talet. Så har du receptionen som är navet i verksamheten. Receptionisten verkar sköta både gatuköket, in- och utcheckningar och butiksförsäljningen.

Det finns två servicehus av medelmåttig standard. Bra tvättstuga. Serviceplats för husbilar. Bastu med herr- och damtider varje fredagskväll. Enkelt kök, men det finns spisar, mikro och kylskåp för gästerna att använda.

Skötsel - 7 poäng
Det ser allmänt välskött ut på campingen och städningen ser också okej ut.

Campingtomter - 8 poäng
Campingområdet är vackert, även om inte alla har sjöutsikt. Det är gott om buskar och grönt gräs. Tomterna väl tilltagna och relativt plana.

Lekplats - 7 poäng
På lekplatsen hittar du gungställning, sandlåda, klätterställning med rutschkana, gungbräda och ett spiraldjur att gunga på. På gräsytan bredvid står två enkla fotbollsmål och det finns även nät för volleyboll eller badminton. Badet i sjön är riktigt barnvänlig och här finns också en rutschkana. Boulebana.                                             

 Miljö - 5 poäng
Källsorteringen av sopor inskränker sig till hushållsavfall, metall, glas och plast.

Säkerhet - 8 poäng
Någon bom eller inhägnad har man inte på Kärrasand, men campingvärden bor i en husvagn hela sommaren. Dessutom bor en säsongsgäst strategiskt vid infarten. Ekipagen står luftigt med bra avstånd. Hälften av elanslutningsstolparna är för Europakontakter och resten för vanliga stickproppar. Brandsläckare på flera ställen.

Livbåt och livboj på stranden.

Framkomlighet - 4 poäng
I begreppet framkomlighet tittar vi på förutsättningarna för dem som är rullstolsburna och även vården av bebisar. Det står skötrum på en dörr, men det fanns inte ens ett skötbord i rummet. Handikapptoaletten är rymlig och lättillgänglig, men saknar dusch. Vägen inne på området är grusad men fast. Ramp till receptionen.

Kärrasand Camping

Badet har både sandstrand och bryggor. Den långgrunda sjön blir dessutom tidigt varm på sommaren.

Helhet - 9 poäng
Varenda fredagskväll och lördagskväll från mitten av maj till och med september kan du dansa på dansbanan vid Kärrasands Camping. Förra sommaren kunde vi notera besök av exempelvis, Elisas, Larz Kristerz, Flamingokvintetten, Wisex och Lasse Stefans. Det är med andra ord ett dansställe av rang. 60-talsfesten första helgen i augusti har blivit dragplåstret nummer ett genom åren. Vill man ha en plats på campingen då, gäller det att vara ute i god tid.

Men du åker inte till Kärrasand bara för dansens skull, en vacker sommardag är stranden full med badgäster. Det är ett härligt insjöbad med både bryggor och sandstrand. Blir du fikasugen och inte ids koka kaffe, ja då kan du gå till Kurrebo Visningsträdgård eller till Lunnabackens Hembygdsgård & Museum. Även på campingen finns det kaffeservering, och grillkök. Kurrebo Visningsträdgård är vida känd och det kostar ingenting att njuta av blomsterprakten. Stigen dit (900 meter) går genom en bokskog och området är ett naturreservat.

Det finns båtar och kanoter att hyra och du köper fiskekort på campingen.

I campingens broschyrställ får man tips om små mysiga besöksmål runt sjön Åsnen.

Solens uppgång och fall över Åsnen är mäktigt att se, och alldeles gratis!

 FAKTA
FC 422 Kärrasands Camping
Kärrasand
360 13 Urshult

Tel: 070-557 11 63
Hemsida: www.karrasand.nuÖppet: 20/4 – 30/9
GPS-koordinater: N 56o35'01"   E 14o47'06''

 

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 är godkänt men inte mer)
Läge                                                          7

Service                                                      8

Standard på gemensamma utrymmen    6

Skötsel                                                      7

Campingtomt                                           8

Lekplats                                                    7

Miljö                                                         5

Framkomlighet                                         4

Säkerhet                                                   8

Helhet                                                       9

Summa poäng: 69

usvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206