Idyll i Stockholms skärgård

Idyll i Stockholms skärgård

Publicerad

Vi besökte Eriksö Stugby och Camping (då Waxholm Strand & Camping) när sommaren var som allra bäst. Då är det en idyll som får det svenska hjärtat att klappa.

Läge - 9 poäng
Det är cirka 2,5 kilometer till Vaxholms hamn och centrum. Det finns en trevlig vandringsled utmed havet, markerad i blått, men den är bara för friska ben och inga hjul.

Du går till närmsta busshållplats på 5-10 minuter och efter ytterligare 45 minuter kan du stå vid Östra station mitt i Stockholm. Allra populärast är nog att fara med de klassiska skärgårdsbåtarna och då tar turen till Stockholm cirka en timme. Men Vaxholm i sig själv är en synnerligen pittoresk sommarort att vistas på och badet på campingen ypperligt.                                               

 Service - 8 poäng
På sommarens högsäsong är campingen öppen från 9 till 20. Mycket vänligt bemötande på telefon och vid besöket. Du kan inte boka plats i förväg. Enklare servicebutik som öppnar klockan 8 på morgonen. I receptionen finns rikligt med broschyrer om sevärdheter, och den vänliga personalen svarar gärna på frågor.

Standard på gemensamma anläggningar - 6 poäng
Det är härligt sommarväder vid vårt besök, och det är nog tur. Servicehuset med duschar och toaletter är av det enklare slaget, fast rent och helt. Det finns diskplatser utomhus där husvagnar och husbilar står, men du får även använda köket i den lilla stugbyn bredvid. I detta kök finns spisar med ugn och mikro. Tillgång till tvättstuga. Tömningsplats för husbilar. Nämnda servicehus samt ett liknande i stugbyn ligger båda lite ocentralt på campingområdet.

Skötsel - 7 poäng
Gräset är nyslaget och städningen okej. Campingen ser allmänt välvårdad ut.

Eriksö Stugby och Camping

Vi stod alla på grönt gräs, men lite knöligt var det allt.

Campingtomt - 5 poäng
Campingtomterna är rymliga, men de flesta lite småknöliga. Få är de gäster som inte fått använda en brädbit eller plastkloss för att få sitt ekipage i våg. Några buskridåer förekommer inte, men den omgivande naturen är vacker, och platsen är ju inte så stor.

Lekplats - 6 poäng
Barnen har nog ganska kul här under varma sommardagar, för badet är riktigt fint. Det finns beachvolley och en lekplats med gungor och sandlåda vid stranden. På campingen finns gungställning och rutschkana för de minsta. Vid strandbutiken finns bangolf, biljard och bodtennis mot en avgift.

Framkomlighet - 3 poäng
Det finns en handikapptoalett, men utan larm och dusch. Bredvid är dock herrduscharna, som man går in i utifrån i markplan, och möjligen kan dessa vara till nytta. Campingområdet har en grusad väg, men gräsplanerna är ojämna och inte lätta att ta sig fram på med rullstol.

Det är omöjligt att ta sig in i receptionen. Till butiken kan man kanske med hjälp ta sig över tröskeln.

Miljö - 7 poäng
Dina sopor lägger du i en container förutom flaskor som sorteras efter färg. På servicehusets tak ligger solpanel, som försörjer huset med energi till varmvattnet (om det är normala somrar).

Säkerhet - 5 poäng
Det är bomsystem och efter klockan nio på kvällen måste du ha en kod för att komma in med fordon på området. Ett jourtelefonnummer sitter anslaget på receptiosndörren. Elanslutningar av äldre modell för stickpropp. Rymliga tomter, så att ekipagen inte måste stå för tätt. En brandsläckare hittade vi.

Eriksö Stugby och Camping

Terminalen för skärgårdstrafiken med Waxholms Hotell i bakgrunden.

Helhet - 9 poäng
Det är en charmig och trivsam camping att bo på, men det är ingen anläggning i tiden. Märkligt att inte en kommun som Vaxholm förstått att satsa på en modern och väl tilltagen camping. Nog skulle både restauranger, båttrafiken och alla härliga butiker hålla med mig om det.

Badplatsen i anslutning till campingen är jättehärlig. Dessutom finns det en välvårdad minigolfbana och en liten butik med servering. Och det är en fridfull idyll att bo i om du vill se Stockholm. 45 minuters busstur eller dryga timman med båt är inte mycket i tid för en storstad. Och Vaxholm i sig själv är otroligt mysigt med många sevärdheter, inte minst fästningen. Från hamnen går det skärgårdsbåtar åt alla håll, och det är ingen slump att det är fullsatt på verandan till anrika Waxholms Hotell. Häftigt läge och vettigt pris på "dagens". Stockholms skärgård med sina 24 000 öar lär vara världens vackraste, och Vaxholm ligger mitt i hjärtat.                                                                   

 FAKTA
B6 Eriksö Stugby & Camping
Eriksövägen
185 37 Vaxholm

Tel.: 073-981 16 68
Hemsida: www.eriksocamping.com

Öppet: 3/5–15/9
GPS-koordinater: N 59o24'18.78''   E 18o18'16.36''

 

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge                                                          9
Service                                                      8
Standard                                                   6
Skötsel                                                      7
Framkomlighet                                         3
Lekplats                                                    6
Campingtomt                                           5
Säkerhet                                                   5
Miljö                                                         7
Helhetsintryck                                          9
Summa poäng: 65

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Eriksö Camping i Vaxholm?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt kommentera

 

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206