Campa vid Värmlands riviera

Campa vid Värmlands riviera

Publicerad

Sjön ligger stilla och blank och fåglarna kvittrar. Så kan det vara om du vaknar upp på Mangenbadens Camping mitt i den värmländska skogen. Hela två och en halv kilometer sandstrand är smått unikt för en liten camping vid en liten sjö.

Läge 7 poäng
Det är ingen överdrift att säga att campingen och sjön Mangen ligger mitt i skogen. Du upplever verkligen att du befinner dig mitt i naturen. Sjön Mangen med sin 2,5 kilometer långa sandstrand är förstås orsaken till att det alls finns en camping här. Du hittar platsen längs väg 63 mellan Filipstad och Karlstad och närmsta ort är Molkom, en mil bort.

Service 8 poäng
Receptionen döljer sig bakom en lucka på väggen i ett rödmålat hus. En vänlig dam tar emot oss, och följer även med och visar oss vår plats. Hela sommarsäsongen är receptionen bemannad mellan 9 och 19.  Men du kan ringa på en klocka om du kommer senare.

Standard på gemensamma anläggningar 6 poäng
Campingen ligger som på en platå och från campingen leder stigar ner till Servicehuset vid stranden. Detta röda hus med platt tak är rejält tilltaget och ansågs nog som lyxigt när det byggdes. Fast det är säkert många år sedan dess, och idag kan man säga att det är ett typiskt hus på en svensk sommarcamping. Lite slitet, men med den service du behöver och det är helt och rent. Reception där du får stå vid en lucka utomhus (fast under tak), är också ett tecken på ålder och ren sommaranläggning.
Restaurangen, som precis som campingen drivs av Caravan Clubs Värmlandssektion, är nybyggd och trevlig med härlig sjöutsikt.

 

Mangenbadens Camping, Caravan Club

Campingen är verkligen lagd på en naturtomt mitt i skogen.

Skötsel 7 poäng
Anläggningen ligger som sagts mitt i naturen, men gräset är slaget där det behövs. Några blomsterplanteringar annat än i krukor är inte tillåtet med hänsyn till den speciella faunan med bland annat sandödlor.
Städningen ser vid vårt besök alldeles ordinär ut och det ser allmänt vårdat ut på platsen.

Framkomlighet 7 poäng
Det är asfalterad väg till servicehuset och där finns en bra handikapptoalett med dusch. Det finns även tillgång till handikapptoalett i restaurangen när den är öppen. Ramp för rullstolar och barnvagnar vid receptionen.

Campingtomter 8 poäng
Varje gäst ges ett rejält utrymme och tomterna är väl markerade. Alla ser i princip sjön, om än olika mycket. Ett tiotal nya platser på avsatser mot stranden är fantastiskt fint gjorda.
Underlaget är plant och platserna lättillgängliga.

Säkerhet 8 poäng
Hela campingområdet har så kallade brandgator, vilket gör att ekipagen står med föreskrivna avstånd. Samtliga elanslutningsstolpar är av nytt slag med Europakontakter. Brandsläckare finns på flera ställen och i köket hänger en brandfilt.
Objudna gäster hålls ute med en bom, till vilken varje gäst får en kod. Campingvärden bor på området och du ringer bara på en klocka vid receptionen om du behöver hjälp.

Miljö 4 poäng
Någon källsortering av sopor finns inte, men campingen har själva satt upp en tunna för glas och en för plåtburkar. I övrigt finns inga arrangemang av miljöfrämjande art.
 

Mangenbadens Camping, Caravan Club

Sandstranden är unik och har fått namnet Värmlands Riviera.

Helhet 7 poäng
Det här är en plats för dig som uppskattar en bra badsjö, en härlig bärskog, en stilla fisketur och lugn och ro. Båtar finns att hyra, för rodd eller med motor. Ja, det finns även trampbåtar, men då handlar det väl knappast om en fisketur. Fiskekort köper du i receptionen. Restaurangen tillhandahåller konditorivaror och enklare varmrätter. I receptionen kan du köpa glass och dricka bland annat. Närmsta affär har du i Molkom, en mil. Du kan också njuta av skogens skafferi som du har inpå knuten. I bärtider är tillgången stor. Caravan Club Värmland anordnar traditionellt midsommarfirande och en rad andra veckoslutsaktiviteter.
Fina promenadslingor, bland annat till sjön Alstern.

FAKTA
FC 402 Mangenbadens Camping, Caravan Club
Mången 412
660 60 Molkom

Tel.: 0553-203 40
E-post: mangenbaden@live.seHemsida: www.caravanclub.seGPS-koordinater: 59o36'57''N   13o52'52''E

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                                          7

Standard                                                   6

Skötsel                                                      7

Framkomlighet                                         7

Lekplats                                                    6

Campingtomt                                           8

Säkerhet                                                   8

Miljö                                                         4

Helhetsintryck                                          7

Summa poäng: 68 poäng

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Mangenbadens Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg samt kommentera

 

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206