Här lockar pool och kulturarv

Här lockar pool och kulturarv

Publicerad

- Hit har vi ofta återvänt, våra barnbarn älskar platsen, säger Rosalie Helin, gäst på campingen. Poolen lockar, men även Göta kanal som löper längs med anläggningen.

Läge - 9 poäng
Mitt emellan Vänern och Vättern ligger Töreboda, kanske mest bekant för dem som reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg. Men har du passerat med bil, så vet du att Göta kanal delar detta samhälle. Den blott nio år gamla campingplatsen ligger bara några minuters promenad från centrum och alldeles invid kanalen. Närmsta stad är Mariestad, 20 kilometer bort. Töreboda Golfklubb ligger sex kilometer bort.

Service - 9 poäng
Vänligt bemötande vid incheckningen. Alla besökare får en informativ campingbroschyr med viktig information. Receptionen är öppen 8.00-22.00 alla dagar på högsäsong, och man bakar morgonbröd på beställning.      

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Töreboda Camping & Bad anlades för nio år sedan, och är en plats i tiden. De röda byggnaderna med ockragula detaljer, ser inte bara trevliga ut, utan är också ändamålsenliga och fräscha. En tidigare samlingslokal har förvandlats till kök med fina matplatser. Här kan tältgäster sitta varmt och ombonat och vem som helst kan förstås använda spisar, mikro, kylskåp och diskplatser. Reception, servering och butik är kombinerat och det ser mycket prydligt ut när man kommer in här. I ett separat hus i bortre änden av campingen ryms tre så kallade familjebadrum.

Skötsel - 10 poäng
De stora gräsytorna är välansade. I blomkrukor lyser sommarblommor. Det ser över huvud taget fantastiskt välskött ut, både utomhus och inomhus.

Framkomlighet/handikappanpassning - 8 poäng
Det finns två bra handikapptoaletter med dusch och skötbord. Den stora gatan genom anläggningen är asfalterad och bigatorna hårdgjorda. Du kommer lätt in i receptionen eller köket med rullstol.

Den uppvärmda poolen ligger alldeles intill servicehuset.

Lekmöjligheter/Lekplats - 9 poäng
Detta är en plats för barn. En bra lekplats med klätterställning, rutschbana och gungor på mjukgjort underlag. Därtill finns det ett så kallat bollbord och badmintonnät. Stora tomma grönytor för bollekar. Den tempererade poolen är gratis för campinggästerna och barnen tycks ha jättekul i den.

Campingtomter - 9 poäng
Campingen har två rejäla grönytor insprängda bland tomterna. Detta gör att platsen känns öppen med lite distans. Merparten av platserna har el, vatten och avlopp, och väldigt många kan njuta av båttrafiken på Göta kanal. Tomterna är väl tilltagna i storlek, plana och lättillgängliga. Eltillgång 16 ampère.

Miljö - 9 poäng
Här finns en egen miljöstation prydligt överbyggd av ett rött plank. Komplett källsortering.

I anslutning till miljöstationen tömmer du också toaletter och fasta tankar.

På servicehusets tak är hela södergaveln täckt av solpaneler, som bidrar med kraft till uppvärmning av pool och duschar.

Säkerhet - 8 poäng
Rymliga tomter förebygger att man ställer sig för tätt. Flera brandposter på området. Bom håller objudna gäster borta. Campingvärdarna bor själva på platsen. Information om viktiga telefonnummer i broschyren du fått vid ankomsten.

Helhet - 9 poäng
Detta är en trivsam familjecamping som med sina 122 platser känns lagom stor. Närheten till Sveriges kanske främsta kulturarv, Göta kanal, och Töreboda centrum är positivt. Strax intill campingen ligger en gästhamn för trafiken på kanalen, en äventyrsminigolfbana och en mysig restaurang. Även campingen har en liten servering där du kan fika, äta glass eller en enklare måltid. Att cykla eller promenera längs kanalen är nog den populäraste sysselsättningen, och i informationen kan du få info och kartor. Stort midsommarfirande. Vid gästhamnen på andra sidan kanalen är det regelbundet underhållning på sommaren, bland annat allsångskvällar.

Är man en barnfamilj som kommer en varm sommardag och kan utnyttja poolområdet, så bör den här campingen betecknas som prisvärd.

 

Töreboda Camping

Campingen ligger precis intill Göta kanal och har stora gröna ytor mellan tomterna.

Snabbguide poäng
(
Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                9
Service                            9
Standard                          8
Skötsel                            10                                                    
Handikappanpassning        8
Lek                                  9
Campingtomter                9
Miljö                                9
Säkerhet                         8
Helhet                             9
Summa poäng: 88

FAKTA
FC 395 Töreboda Bad & Camping
Nya Gästhamnen, TÖREBODA
Tel
: 0506-101 01
E.post:toreboda.camping@gmail.com
Hemsida: www.torebodacamping.se

Pris: 200 kronor inklusive dusch, 50 kronor för el (2014)

Öppet: 30/4 – 14/9 (övrig tid ring före)
GPS-koordinater: 58o43'03''N   14o07'45''E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Töreboda Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

1 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842