Här lockar pool och kulturarv

Här lockar pool och kulturarv

Publicerad

- Hit har vi ofta återvänt, våra barnbarn älskar platsen, säger Rosalie Helin, gäst på campingen. Poolen lockar, men även Göta kanal som löper längs med anläggningen.

Läge - 9 poäng
Mitt emellan Vänern och Vättern ligger Töreboda, kanske mest bekant för dem som reser med tåg mellan Stockholm och Göteborg. Men har du passerat med bil, så vet du att Göta kanal delar detta samhälle. Den blott nio år gamla campingplatsen ligger bara några minuters promenad från centrum och alldeles invid kanalen. Närmsta stad är Mariestad, 20 kilometer bort. Töreboda Golfklubb ligger sex kilometer bort.

Service - 9 poäng
Vänligt bemötande vid incheckningen. Alla besökare får en informativ campingbroschyr med viktig information. Receptionen är öppen 8.00-22.00 alla dagar på högsäsong, och man bakar morgonbröd på beställning.      

Standard på gemensamma anläggningar - 8 poäng
Töreboda Camping & Bad anlades för nio år sedan, och är en plats i tiden. De röda byggnaderna med ockragula detaljer, ser inte bara trevliga ut, utan är också ändamålsenliga och fräscha. En tidigare samlingslokal har förvandlats till kök med fina matplatser. Här kan tältgäster sitta varmt och ombonat och vem som helst kan förstås använda spisar, mikro, kylskåp och diskplatser. Reception, servering och butik är kombinerat och det ser mycket prydligt ut när man kommer in här. I ett separat hus i bortre änden av campingen ryms tre så kallade familjebadrum.

Skötsel - 10 poäng
De stora gräsytorna är välansade. I blomkrukor lyser sommarblommor. Det ser över huvud taget fantastiskt välskött ut, både utomhus och inomhus.

Framkomlighet/handikappanpassning - 8 poäng
Det finns två bra handikapptoaletter med dusch och skötbord. Den stora gatan genom anläggningen är asfalterad och bigatorna hårdgjorda. Du kommer lätt in i receptionen eller köket med rullstol.

Den uppvärmda poolen ligger alldeles intill servicehuset.

Lekmöjligheter/Lekplats - 9 poäng
Detta är en plats för barn. En bra lekplats med klätterställning, rutschbana och gungor på mjukgjort underlag. Därtill finns det ett så kallat bollbord och badmintonnät. Stora tomma grönytor för bollekar. Den tempererade poolen är gratis för campinggästerna och barnen tycks ha jättekul i den.

Campingtomter - 9 poäng
Campingen har två rejäla grönytor insprängda bland tomterna. Detta gör att platsen känns öppen med lite distans. Merparten av platserna har el, vatten och avlopp, och väldigt många kan njuta av båttrafiken på Göta kanal. Tomterna är väl tilltagna i storlek, plana och lättillgängliga. Eltillgång 16 ampère.

Miljö - 9 poäng
Här finns en egen miljöstation prydligt överbyggd av ett rött plank. Komplett källsortering.

I anslutning till miljöstationen tömmer du också toaletter och fasta tankar.

På servicehusets tak är hela södergaveln täckt av solpaneler, som bidrar med kraft till uppvärmning av pool och duschar.

Säkerhet - 8 poäng
Rymliga tomter förebygger att man ställer sig för tätt. Flera brandposter på området. Bom håller objudna gäster borta. Campingvärdarna bor själva på platsen. Information om viktiga telefonnummer i broschyren du fått vid ankomsten.

Helhet - 9 poäng
Detta är en trivsam familjecamping som med sina 122 platser känns lagom stor. Närheten till Sveriges kanske främsta kulturarv, Göta kanal, och Töreboda centrum är positivt. Strax intill campingen ligger en gästhamn för trafiken på kanalen, en äventyrsminigolfbana och en mysig restaurang. Även campingen har en liten servering där du kan fika, äta glass eller en enklare måltid. Att cykla eller promenera längs kanalen är nog den populäraste sysselsättningen, och i informationen kan du få info och kartor. Stort midsommarfirande. Vid gästhamnen på andra sidan kanalen är det regelbundet underhållning på sommaren, bland annat allsångskvällar.

Är man en barnfamilj som kommer en varm sommardag och kan utnyttja poolområdet, så bör den här campingen betecknas som prisvärd.

 

Töreboda Camping

Campingen ligger precis intill Göta kanal och har stora gröna ytor mellan tomterna.

Snabbguide poäng
(
Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                9
Service                            9
Standard                          8
Skötsel                            10                                                    
Handikappanpassning        8
Lek                                  9
Campingtomter                9
Miljö                                9
Säkerhet                         8
Helhet                             9
Summa poäng: 88

FAKTA
FC 395 Töreboda Bad & Camping
Nya Gästhamnen, TÖREBODA
Tel
: 0506-101 01
E.post:toreboda.camping@gmail.com
Hemsida: www.torebodacamping.se

Pris: 200 kronor inklusive dusch, 50 kronor för el (2014)

Öppet: 30/4 – 14/9 (övrig tid ring före)
GPS-koordinater: 58o43'03''N   14o07'45''E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Töreboda Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

1 kommentarer

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

 • Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Norbergs camping: Liten välordnad klubbcamping

  Caravan Club of Sweden är en av Sveriges största campingägare. I Norberg har klubben en plats där de också välkomnar andra campare än bara medlemmar. Klubbplatser präglas ofta av något speciellt, så också Norbergs.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-04 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206