Familjecamping i Västernanda

Familjecamping i Västernanda

Publicerad

Nej, något Vilda Västern är det då rakt inte, även om man blir betänksam vid ankomsten. På Strandbadets Camping lever du ett lugnt campingliv, och badet har du inpå knuten.

 

Läge - 9 poängStrandbadets Camping ligger vid sjön Boren i Borensberg. Bara ett par hundra meter från campingen mynnar Göta Kanal ut i sjön. Från anläggningen har du två grindar ut till en härlig badstrand, först gräsbevuxen och sedan sand. Du har cirka 500 meter till Borensbergs centrum, som på sommaren är en mycket levande turistort. Till Linköping är det cirka tre mil och två till Motala.

 

Standard på gemensamma utrymmen - 6 poäng
Detta är en standardmässigt mycket enkel camping. Servicen finns inrymd i ett antal röda trähus, som på ett charmigt sätt dekorerats med blommor och trädetaljer i Västern-stil. Trots att campingen bara har 80 platser, så finns här den service man kan behöva. Det är en typisk sommarplats, och diska kan du exempelvis göra både inne och utomhus. Det finns ett TV-rum och där ryms också ett litet semesterbibliotek bestående av skönlitteratur för både stora och små. På en liten dansrotunda med tak, står stolar och bord, så att tältare kan äta under tak om så behövs.

Skötsel och underhåll - 7 poäng
- Det är alltid rent och snyggt, säger Gun-Britt Larsson från Kimstad. Vi är här för tredje gången, och vi har blivit lika vänligt bemötta varje gång.

Ja, vi upplever också att det städat och ordning. Sedan är det som det är när man är på landet om sommaren, det blir lätt både flugor och spindelväv. Underhållsmässigt, så förstår man att det fixas och donas kontinuerligt. Resultatet blir då, att det blir en rad material och stilar, men att det fungerar alldeles utmärkt.

Service - 9 poäng
Ja, precis som paret Larsson ovan, så blev även vi trevligt välkomnade. Campingen var nästan fullbelagd när vi kom, men vi fick gärna gå och titta på de tomter utan el som fanns kvar. Vi fick bra information och en karta över området. Väl tilltagna öppettider i receptionen och service med nybakat bröd klockan 8.00 på morgonen.

Badet är långgrunt med sandbotten och det finns en brygga.

Lekplats - 7 poäng
Robusta träställningar med gungor och klättermöjligheter står på lekplatsen. Där finns också en lekstuga, sandlåda och gungbräda. TV-rum där många barn kan se barnprogram tillsammans. Direkt utanför campingen är stora gräsytor för bollekar. Men största lekplatsen är förstås badet i sjön Boren.

Campingtomt - 7 poäng
Tomterna är väl utmärkta med kraftiga meterhöga trästolpar. Det handlar inte om några jättestora tomter, men en normalstor husvagn med bil och förtält ryms väl. Djupet varierar. Eltillgången är tio ampere. Många har sjöutsikt och alla kan njuta av den lummiga inramningen av platsen.

Det är plant och platserna relativt lättillgängliga.

Handikappanpassning - 3 poäng
Det är inte så lätt att vara rullstolsburen här, men har man någon till hjälp så löser det sig säkert. Det finns ingen speciell handikapptoalett, men säger man till så öppnar personalen en grind så att man kan besöka toalett och dusch.

Säkerhet - 9 poäng
Det vänliga paret Lindgren som driver campingen bor mitt på anläggningen. Varje kväll låser de bommen. Händer det något finns en klocka vid receptionen att ringa på. Tack vare stockarna som står mellan campingtomterna, så kan man inte ställa sig allt för nära grannen. Det var helt fullt på anläggningen när vi var där, men det var helt okej med avstånden mellan ekipagen. Rikligt med brand- och vattenposter på området

Miljö - 1 poäng           
Här kastar man sina sopor i en container. Det finns en tunna för grillkol. Några så kallade miljöåtgärder finns inte.

Helhet - 9 poäng
Strandbadets Camping är en familjär och trivsam plats. Det vänliga värdparet har verkligen satt sin prägel. Trots den enkla standarden i servicehusen, så har man den service man behöver. Närheten till den härliga badstranden, Göta Kanal och Borensberg ger sysselsättning. Att vandra längs kanalen en sommarkväll, eller besöka någon av alla de restauranger som finns att tillgå, är en fin möjlighet. Det finns cyklar att hyra. På campingen anordnas midsommarfirande, men i övrigt så anvisar man till utbudet i Borensberg, där det hela sommaren är mycket på gång.

Blir du godissugen kan du åka till Cloettas fabriksbod i Ljungsbro, 15 kilometer. Skulle det regna, kan du ta barn eller barnbarn till Lek och Bus(inomhuslekland) i Motala, 18 kilometer.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                             9
Standard                       6
Skötsel                          7
Service                          9
Lekplats                         7
Campingtomt                 7
Handikappanpassning      3
Säkerhet                        9
Miljö                              1
Helhet                           9
Summa poäng: 67

 

FAKTA
FC522 Strandbadets Camping
590 30 Borensberg

Tel: 0141-403 85
E-post: strandbadetscamping@boremail.com
Hemsida: www.strandbadetscamping.seÖppet: 24/4 – 14/9 (2014)
Pris: 240 kronor inklusive el, 5 kronor till dusch
GPS-koordinater: 58o33'16'' N   15o16'49'' E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206