Familjecamping i Västernanda

Familjecamping i Västernanda

Publicerad

Nej, något Vilda Västern är det då rakt inte, även om man blir betänksam vid ankomsten. På Strandbadets Camping lever du ett lugnt campingliv, och badet har du inpå knuten.

 

Läge - 9 poängStrandbadets Camping ligger vid sjön Boren i Borensberg. Bara ett par hundra meter från campingen mynnar Göta Kanal ut i sjön. Från anläggningen har du två grindar ut till en härlig badstrand, först gräsbevuxen och sedan sand. Du har cirka 500 meter till Borensbergs centrum, som på sommaren är en mycket levande turistort. Till Linköping är det cirka tre mil och två till Motala.

 

Standard på gemensamma utrymmen - 6 poäng
Detta är en standardmässigt mycket enkel camping. Servicen finns inrymd i ett antal röda trähus, som på ett charmigt sätt dekorerats med blommor och trädetaljer i Västern-stil. Trots att campingen bara har 80 platser, så finns här den service man kan behöva. Det är en typisk sommarplats, och diska kan du exempelvis göra både inne och utomhus. Det finns ett TV-rum och där ryms också ett litet semesterbibliotek bestående av skönlitteratur för både stora och små. På en liten dansrotunda med tak, står stolar och bord, så att tältare kan äta under tak om så behövs.

Skötsel och underhåll - 7 poäng
- Det är alltid rent och snyggt, säger Gun-Britt Larsson från Kimstad. Vi är här för tredje gången, och vi har blivit lika vänligt bemötta varje gång.

Ja, vi upplever också att det städat och ordning. Sedan är det som det är när man är på landet om sommaren, det blir lätt både flugor och spindelväv. Underhållsmässigt, så förstår man att det fixas och donas kontinuerligt. Resultatet blir då, att det blir en rad material och stilar, men att det fungerar alldeles utmärkt.

Service - 9 poäng
Ja, precis som paret Larsson ovan, så blev även vi trevligt välkomnade. Campingen var nästan fullbelagd när vi kom, men vi fick gärna gå och titta på de tomter utan el som fanns kvar. Vi fick bra information och en karta över området. Väl tilltagna öppettider i receptionen och service med nybakat bröd klockan 8.00 på morgonen.

Badet är långgrunt med sandbotten och det finns en brygga.

Lekplats - 7 poäng
Robusta träställningar med gungor och klättermöjligheter står på lekplatsen. Där finns också en lekstuga, sandlåda och gungbräda. TV-rum där många barn kan se barnprogram tillsammans. Direkt utanför campingen är stora gräsytor för bollekar. Men största lekplatsen är förstås badet i sjön Boren.

Campingtomt - 7 poäng
Tomterna är väl utmärkta med kraftiga meterhöga trästolpar. Det handlar inte om några jättestora tomter, men en normalstor husvagn med bil och förtält ryms väl. Djupet varierar. Eltillgången är tio ampere. Många har sjöutsikt och alla kan njuta av den lummiga inramningen av platsen.

Det är plant och platserna relativt lättillgängliga.

Handikappanpassning - 3 poäng
Det är inte så lätt att vara rullstolsburen här, men har man någon till hjälp så löser det sig säkert. Det finns ingen speciell handikapptoalett, men säger man till så öppnar personalen en grind så att man kan besöka toalett och dusch.

Säkerhet - 9 poäng
Det vänliga paret Lindgren som driver campingen bor mitt på anläggningen. Varje kväll låser de bommen. Händer det något finns en klocka vid receptionen att ringa på. Tack vare stockarna som står mellan campingtomterna, så kan man inte ställa sig allt för nära grannen. Det var helt fullt på anläggningen när vi var där, men det var helt okej med avstånden mellan ekipagen. Rikligt med brand- och vattenposter på området

Miljö - 1 poäng           
Här kastar man sina sopor i en container. Det finns en tunna för grillkol. Några så kallade miljöåtgärder finns inte.

Helhet - 9 poäng
Strandbadets Camping är en familjär och trivsam plats. Det vänliga värdparet har verkligen satt sin prägel. Trots den enkla standarden i servicehusen, så har man den service man behöver. Närheten till den härliga badstranden, Göta Kanal och Borensberg ger sysselsättning. Att vandra längs kanalen en sommarkväll, eller besöka någon av alla de restauranger som finns att tillgå, är en fin möjlighet. Det finns cyklar att hyra. På campingen anordnas midsommarfirande, men i övrigt så anvisar man till utbudet i Borensberg, där det hela sommaren är mycket på gång.

Blir du godissugen kan du åka till Cloettas fabriksbod i Ljungsbro, 15 kilometer. Skulle det regna, kan du ta barn eller barnbarn till Lek och Bus(inomhuslekland) i Motala, 18 kilometer.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                             9
Standard                       6
Skötsel                          7
Service                          9
Lekplats                         7
Campingtomt                 7
Handikappanpassning      3
Säkerhet                        9
Miljö                              1
Helhet                           9
Summa poäng: 67

 

FAKTA
FC522 Strandbadets Camping
590 30 Borensberg

Tel: 0141-403 85
E-post: strandbadetscamping@boremail.com
Hemsida: www.strandbadetscamping.seÖppet: 24/4 – 14/9 (2014)
Pris: 240 kronor inklusive el, 5 kronor till dusch
GPS-koordinater: 58o33'16'' N   15o16'49'' E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842