Familjecamping i Västernanda

Familjecamping i Västernanda

Publicerad

Nej, något Vilda Västern är det då rakt inte, även om man blir betänksam vid ankomsten. På Strandbadets Camping lever du ett lugnt campingliv, och badet har du inpå knuten.

 

Läge - 9 poängStrandbadets Camping ligger vid sjön Boren i Borensberg. Bara ett par hundra meter från campingen mynnar Göta Kanal ut i sjön. Från anläggningen har du två grindar ut till en härlig badstrand, först gräsbevuxen och sedan sand. Du har cirka 500 meter till Borensbergs centrum, som på sommaren är en mycket levande turistort. Till Linköping är det cirka tre mil och två till Motala.

 

Standard på gemensamma utrymmen - 6 poäng
Detta är en standardmässigt mycket enkel camping. Servicen finns inrymd i ett antal röda trähus, som på ett charmigt sätt dekorerats med blommor och trädetaljer i Västern-stil. Trots att campingen bara har 80 platser, så finns här den service man kan behöva. Det är en typisk sommarplats, och diska kan du exempelvis göra både inne och utomhus. Det finns ett TV-rum och där ryms också ett litet semesterbibliotek bestående av skönlitteratur för både stora och små. På en liten dansrotunda med tak, står stolar och bord, så att tältare kan äta under tak om så behövs.

Skötsel och underhåll - 7 poäng
- Det är alltid rent och snyggt, säger Gun-Britt Larsson från Kimstad. Vi är här för tredje gången, och vi har blivit lika vänligt bemötta varje gång.

Ja, vi upplever också att det städat och ordning. Sedan är det som det är när man är på landet om sommaren, det blir lätt både flugor och spindelväv. Underhållsmässigt, så förstår man att det fixas och donas kontinuerligt. Resultatet blir då, att det blir en rad material och stilar, men att det fungerar alldeles utmärkt.

Service - 9 poäng
Ja, precis som paret Larsson ovan, så blev även vi trevligt välkomnade. Campingen var nästan fullbelagd när vi kom, men vi fick gärna gå och titta på de tomter utan el som fanns kvar. Vi fick bra information och en karta över området. Väl tilltagna öppettider i receptionen och service med nybakat bröd klockan 8.00 på morgonen.

Badet är långgrunt med sandbotten och det finns en brygga.

Lekplats - 7 poäng
Robusta träställningar med gungor och klättermöjligheter står på lekplatsen. Där finns också en lekstuga, sandlåda och gungbräda. TV-rum där många barn kan se barnprogram tillsammans. Direkt utanför campingen är stora gräsytor för bollekar. Men största lekplatsen är förstås badet i sjön Boren.

Campingtomt - 7 poäng
Tomterna är väl utmärkta med kraftiga meterhöga trästolpar. Det handlar inte om några jättestora tomter, men en normalstor husvagn med bil och förtält ryms väl. Djupet varierar. Eltillgången är tio ampere. Många har sjöutsikt och alla kan njuta av den lummiga inramningen av platsen.

Det är plant och platserna relativt lättillgängliga.

Handikappanpassning - 3 poäng
Det är inte så lätt att vara rullstolsburen här, men har man någon till hjälp så löser det sig säkert. Det finns ingen speciell handikapptoalett, men säger man till så öppnar personalen en grind så att man kan besöka toalett och dusch.

Säkerhet - 9 poäng
Det vänliga paret Lindgren som driver campingen bor mitt på anläggningen. Varje kväll låser de bommen. Händer det något finns en klocka vid receptionen att ringa på. Tack vare stockarna som står mellan campingtomterna, så kan man inte ställa sig allt för nära grannen. Det var helt fullt på anläggningen när vi var där, men det var helt okej med avstånden mellan ekipagen. Rikligt med brand- och vattenposter på området

Miljö - 1 poäng           
Här kastar man sina sopor i en container. Det finns en tunna för grillkol. Några så kallade miljöåtgärder finns inte.

Helhet - 9 poäng
Strandbadets Camping är en familjär och trivsam plats. Det vänliga värdparet har verkligen satt sin prägel. Trots den enkla standarden i servicehusen, så har man den service man behöver. Närheten till den härliga badstranden, Göta Kanal och Borensberg ger sysselsättning. Att vandra längs kanalen en sommarkväll, eller besöka någon av alla de restauranger som finns att tillgå, är en fin möjlighet. Det finns cyklar att hyra. På campingen anordnas midsommarfirande, men i övrigt så anvisar man till utbudet i Borensberg, där det hela sommaren är mycket på gång.

Blir du godissugen kan du åka till Cloettas fabriksbod i Ljungsbro, 15 kilometer. Skulle det regna, kan du ta barn eller barnbarn till Lek och Bus(inomhuslekland) i Motala, 18 kilometer.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                             9
Standard                       6
Skötsel                          7
Service                          9
Lekplats                         7
Campingtomt                 7
Handikappanpassning      3
Säkerhet                        9
Miljö                              1
Helhet                           9
Summa poäng: 67

 

FAKTA
FC522 Strandbadets Camping
590 30 Borensberg

Tel: 0141-403 85
E-post: strandbadetscamping@boremail.com
Hemsida: www.strandbadetscamping.seÖppet: 24/4 – 14/9 (2014)
Pris: 240 kronor inklusive el, 5 kronor till dusch
GPS-koordinater: 58o33'16'' N   15o16'49'' E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206