Oslagbart vackert och nära till aktiviteter

Oslagbart vackert och nära till aktiviteter

Publicerad

Sverige är världsbäst på vackert belägna campingplatser. Vi har besökt en av dem, som ligger några mil norr om Vimmerby.

 Läge - 7 poäng
I södra delen av Östergötland är det ett gytter av sjöar, störst är Sommen. Vid en av de mindre ligger Pinnarp Camping. Härifrån har du cirka 4,5 mil till Vimmerby och åtta kilometer till Kisa, där du har närmaste mataffär. Campingen ligger vid en sjö med egen badstrand och sjöutsikten är så mäktig, att det är svårt att sätta ord på den.

Kinda Golfklubb ligger strax intill.

Service - 8 poäng
Pinnarp är en ingen stor camping, men personalen är mycket tillmötesgående och beskriver väl sin anläggning när du kommer som ny gäst. Du får också veta, att du kan beställa bröd som levereras nybakat nästa morgon. Även pommes frites går att beställa. Servering. Bra öppettider.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
För tre år sedan rustades servicehuset och interiören fick en modern och fräsch look. Ett annat hus som rymmer ett stort kök och matplatser är slitet utvändigt men rent och snyggt och som en typisk sommaranläggning har platsen disk både ute och inne. I förlängningen av "kökshuset" ligger receptionen som också fungerar som affär och delar plats med ett gatukök. Bra tömningsplats för husbilar. Det finns även tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare.

Skötsel av gemensamma anläggningar - 6 poäng
Välansade grönytor och inte ett papper är det första som möter oss. Vi noterar också välskötta blommor i krukor. Invändig städning okej. När vi besökte campingen i somras tänkte vi, att staketen och fönstren i det stora röda huset skulle bli nästa renoveringsobjekt?

Minigolfbananvar sliten och banområdet lämnade mycket övrigt att önska.

Lekplats - 7 poäng
Badet är förstås den roligaste lekplatsen, det är både sandstrand med grunt vatten för de minsta och brygga med hopptorn för de duktiga simmarna. Grönområde med fotbollsmål. Pingisbord och beach wolley, och så en välutrustad lekplats med klätterställning, rutschkanor och gungor.

Framkomlighet/Handikappanpassning - 6 poäng
I det stora röda huset vid entrén ryms såväl duschrum som toalett för rullstolsburna. Här finns också en liten balja som man kan bada bebisar i. Ramp till lokalen ger även tillgänglighet till reception, butik och servering. Köket i samma hus har trappor. Ute på campingområdet är det grusvägar och gräsytor, men åldern på området har gjort underlaget fast.

Campingtomt - 7 poäng
Tomterna är rymliga och i huvudsak plana. Vissa är till och med utrustade med vatten och avlopp, fast priset är detsamma över hela området. Sjöutsikten med orörda stränder runt den lila sjön ger campingen ett mervärde. Tio ampères säkringar vid de flesta eluttagen.

Miljö - 3 poäng
Några direkta arrangemang för att spara vår miljö går inte att peka på. Soppåsarna läggs i en container, vilken gömts lite snyggt i en kant.

Säkerhet - 9 poäng
Tack vare rymliga tomter behöver inga ekipage stå för nära varandra. Brandsläckare finns på flera ställen ute på campingen.

Bom som förhindrar obehöriga att köra in på anläggningen. På receptionsdörren står viktiga larmnummer uppräknade, och på högsäsong finns en jourhavande lägervärd på campingen.

 

Campinggästerna har egen badstrand ett stenkast från uppställningsplatserna.

Helhet - 8 poäng
Detta är en mycket vacker liten camping, ett stycke svensk idyll när den är som bäst. Bra bad för alla åldrar. 500 meter till niohåls golfbana. Minigolf, uthyrning av kanoter, kajaker och roddbåt. I receptionen finns fiskekort, souvenirer, glass, godis med mera. I gatuköket kan du köpa pizza, korv och andra enklare måltider.

Populäraste utflyktsmålet är sannolikt Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, 45 kilometer. Efter en intensiv dag i den berömda sagovärlden kan Pinnarp Camping bli en idealisk plats att dra sig tillbaka på.

Priset för campingen känns en aning högt.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 7
Service - 8
Standard - 7
Skötsel - 6
Lekplats/lekmöjlighet - 7
Framkomlighet/Handikappanpassning - 6
Campingtomt - 7
Miljö - 3
Säkerhet - 9
Helhet - 8
Summa poäng: 68

FAKTA
FC 482 Pinnarp Camping
590 39 KISA

Tel. 0494-430 88
E-post:info@pinnarp.comHemsida: www.pinnarp.comÖppet: 1/5 – 30/9
Pris: 220 kronor inklusive dusch, el 40 kronor (högsäsong)
GPS-koordinater: 57o59'28''N   15o31'12''EHusvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Pinnarps Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206