Oslagbart vackert och nära till aktiviteter

Oslagbart vackert och nära till aktiviteter

Publicerad

Sverige är världsbäst på vackert belägna campingplatser. Vi har besökt en av dem, som ligger några mil norr om Vimmerby.

 Läge - 7 poäng
I södra delen av Östergötland är det ett gytter av sjöar, störst är Sommen. Vid en av de mindre ligger Pinnarp Camping. Härifrån har du cirka 4,5 mil till Vimmerby och åtta kilometer till Kisa, där du har närmaste mataffär. Campingen ligger vid en sjö med egen badstrand och sjöutsikten är så mäktig, att det är svårt att sätta ord på den.

Kinda Golfklubb ligger strax intill.

Service - 8 poäng
Pinnarp är en ingen stor camping, men personalen är mycket tillmötesgående och beskriver väl sin anläggning när du kommer som ny gäst. Du får också veta, att du kan beställa bröd som levereras nybakat nästa morgon. Även pommes frites går att beställa. Servering. Bra öppettider.

Standard på gemensamma anläggningar - 7 poäng
För tre år sedan rustades servicehuset och interiören fick en modern och fräsch look. Ett annat hus som rymmer ett stort kök och matplatser är slitet utvändigt men rent och snyggt och som en typisk sommaranläggning har platsen disk både ute och inne. I förlängningen av "kökshuset" ligger receptionen som också fungerar som affär och delar plats med ett gatukök. Bra tömningsplats för husbilar. Det finns även tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare.

Skötsel av gemensamma anläggningar - 6 poäng
Välansade grönytor och inte ett papper är det första som möter oss. Vi noterar också välskötta blommor i krukor. Invändig städning okej. När vi besökte campingen i somras tänkte vi, att staketen och fönstren i det stora röda huset skulle bli nästa renoveringsobjekt?

Minigolfbananvar sliten och banområdet lämnade mycket övrigt att önska.

Lekplats - 7 poäng
Badet är förstås den roligaste lekplatsen, det är både sandstrand med grunt vatten för de minsta och brygga med hopptorn för de duktiga simmarna. Grönområde med fotbollsmål. Pingisbord och beach wolley, och så en välutrustad lekplats med klätterställning, rutschkanor och gungor.

Framkomlighet/Handikappanpassning - 6 poäng
I det stora röda huset vid entrén ryms såväl duschrum som toalett för rullstolsburna. Här finns också en liten balja som man kan bada bebisar i. Ramp till lokalen ger även tillgänglighet till reception, butik och servering. Köket i samma hus har trappor. Ute på campingområdet är det grusvägar och gräsytor, men åldern på området har gjort underlaget fast.

Campingtomt - 7 poäng
Tomterna är rymliga och i huvudsak plana. Vissa är till och med utrustade med vatten och avlopp, fast priset är detsamma över hela området. Sjöutsikten med orörda stränder runt den lila sjön ger campingen ett mervärde. Tio ampères säkringar vid de flesta eluttagen.

Miljö - 3 poäng
Några direkta arrangemang för att spara vår miljö går inte att peka på. Soppåsarna läggs i en container, vilken gömts lite snyggt i en kant.

Säkerhet - 9 poäng
Tack vare rymliga tomter behöver inga ekipage stå för nära varandra. Brandsläckare finns på flera ställen ute på campingen.

Bom som förhindrar obehöriga att köra in på anläggningen. På receptionsdörren står viktiga larmnummer uppräknade, och på högsäsong finns en jourhavande lägervärd på campingen.

 

Campinggästerna har egen badstrand ett stenkast från uppställningsplatserna.

Helhet - 8 poäng
Detta är en mycket vacker liten camping, ett stycke svensk idyll när den är som bäst. Bra bad för alla åldrar. 500 meter till niohåls golfbana. Minigolf, uthyrning av kanoter, kajaker och roddbåt. I receptionen finns fiskekort, souvenirer, glass, godis med mera. I gatuköket kan du köpa pizza, korv och andra enklare måltider.

Populäraste utflyktsmålet är sannolikt Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, 45 kilometer. Efter en intensiv dag i den berömda sagovärlden kan Pinnarp Camping bli en idealisk plats att dra sig tillbaka på.

Priset för campingen känns en aning högt.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge - 7
Service - 8
Standard - 7
Skötsel - 6
Lekplats/lekmöjlighet - 7
Framkomlighet/Handikappanpassning - 6
Campingtomt - 7
Miljö - 3
Säkerhet - 9
Helhet - 8
Summa poäng: 68

FAKTA
FC 482 Pinnarp Camping
590 39 KISA

Tel. 0494-430 88
E-post:info@pinnarp.comHemsida: www.pinnarp.comÖppet: 1/5 – 30/9
Pris: 220 kronor inklusive dusch, el 40 kronor (högsäsong)
GPS-koordinater: 57o59'28''N   15o31'12''EHusvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Pinnarps Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

 • Hagöns camping – en camping i tiden

  Hagöns camping – en camping i tiden

  Ett hav av husvagnar, gammalt och slitet, så var min bild av Hagöns Camping. Men efter vårt besök blev bilden verkligen annorlunda. Trots sin höga ålder är Hagöns Camping mycket välbehållen, helt enkelt en camping i tiden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-07 13:53

 • Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Campingkollen: Aspen Camping – ett prisvärt alternativ

  Du har säkert sett campingen från E20 när du närmat dig Göteborg från norr. En perfekt övernattningsplats eller bas för Göteborgsbesöket, men knappast ett semestermål för längre vistelse.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-13 08:27

 • High Chaparral: Camping på västernvis

  High Chaparral: Camping på västernvis

  Aldrig har man väl sett så många cowboyhattar eller barn med leksakspistoler som på High Chaparrals Camping. Denna sommarcamping är starkt förknippad med temaparken med samma namn.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-07-05 08:55

 • Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Campingkollen: Turistvänligt i Salzburg

  Grüss Gott, säger en man vänligt när vi stiger in i receptionen på Salzburg-Nord-Sam Camping. Det visar sig att vi funnit en optimal bas för vårt besök i staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-06-16 23:02

 • Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Mer bohuslänskt kan det inte bli

  Vill du få ditt lystmäte av klippor och salta bad, ja helt enkelt av naturen i Bohuslän, då är First Camp Solvik-Kungshamn ett perfekt val. En mycket barnvänlig anläggning med cykelbana till Smögens brygga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-03-20 11:37

 • Campingkollen: Camp Grinsby

  Campingkollen: Camp Grinsby

  Om du har suttit med ditt morgonkaffe och sett ut över Stora Bör eller sett lägereldarna om kvällen, då vet du att Camp Grinsby är en sällsynt vacker plats. Här kan ung som gammal njuta av ett rikt friluftsliv.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-02-20 08:38

 • Campingkollen: Doro camping Lappland

  Campingkollen: Doro camping Lappland

  Tyskar, holländare, norrmän och danskar, tillsammans vilar vi ut på en äng i Dorotea. Alla tycker säkert att de hittat en perfekt övernattningsplats på Doro Camping Lappland. Reportaget kommer från Husvagn & Camping nr 12-2017.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-01-29 15:46

 • Campingkollen: Rullsands camping

  Campingkollen: Rullsands camping

  Rullsand är campingen som bjuder en ny besökare på överraskning. Tänk dig en camping mitt i skogen, där du bara några steg bakom en skogsridå möter havet och en strand som vore du på Rivieran.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2017-09-04 14:56

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1511 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 563 fristående campingplatser och 571 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-03

 • Husvagn & Camping 2019-02

 • Husvagn & Camping 2019-01

 • Husvagn & Camping 2018-12

 • Husvagn & Camping 2018-11

 • Husvagn & Camping 2018-10

 • Husvagn & Camping 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842