Här lockar naturupplevelser, bad och golf

Här lockar naturupplevelser, bad och golf

Publicerad

Ingen park i världen kan mäta sig med naturens egen prakt, när den är som i Hallstorps Hage en vårdag i april. Vid det välkända naturreservatet ligger First Camp Ekerum, som var föremål för en campingkoll våren 2014.

 Läge - 8 poäng
Mellan Färjestaden och Borgholm på Öland, ligger First Camp Ekerum på stranden till Kalmarsund. Det är en sällsynt vacker camping med lövträd, tallar och massor av ölandstok. Därtill har du vackra stenmurar inne på campingen och direkt vid ankomsten ser du en röd väderkvarn. Badet, bara några steg från tomterna, är bra för alla åldrar. Du har goda bussförbindelser till både Kalmar och Borgholm. Två golfbanor på gångavstånd.

Service - 8 poäng
Vi har turen att komma när receptionen är öppen några förmiddagstimmar, men efter 1 maj blir det bättre. Och vid Kristi Himmelsfärdshelgen öppnar affären, så att du kan köpa ditt morgonbröd bland annat. Då öppnar även poolområdet för vattenlek i tempererat vatten.

Mottagandet är korrekt och broschyren över campingen informativ.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
580 tomter och 140 stugor genererar ett stort område. Tillgången på toaletter, duschar och annan service är väl fördelat. Campingen är gammal och husen har renoverats successivt, därför skiljer sig de olika husen lite åt. Diskmaskin har du exempelvis i tre av husen, medan du har en modern tvättstuga i en annan. Totalt sett håller servicehusen en god standard.

Det finns familjebadrum att hyra.

Skötsel - 7 poäng
Campingen är nyöppnad för säsongen och området välstädat, förutom skräp runt ett servicehus, som är under reparation, vilket ser tråkigt ut. När vi går in i receptionen möts vi av en butik med det mesta huller om buller. Även om man skall öppna om ett par veckor, så ser det trist ut för alla vi entusiastiska vårbesökare som kommit just för att campingen har öppnat. Städningen är okej. Överfull sopcontainer trots låg beläggning.

Campingtomter - 9 poäng
Alla tomter är plana och lättillgängliga. Vissa är utrustade med vatten och avlopp samt TV-anslutning, fast mot extra avgift. Området ligger vackert vid havet, och många har en fin havsutsikt. Tomterna är markerade och generellt rymliga, vissa upp till 120 kvadratmeter.

Miljö - 8 poäng
Miljön står i fokus på campingen. Belysningen aktiveras när du öppnar dörren till servicehusen. Ledlampor i alla hus. Solceller och värmepumpar bidrar till värmeförsörjningen och uppvärmning av pool.
- Kortsystemet i duscharna har sänkt varmvattenförbrukningen radikalt mot tidigare, säger Lars Hagelin, vaktmästare. Även självaktiverande vattenkranar har bidragit till besparing av varmvattnet.

Komplett källsorteringsstation för sopor mitt på campingen. Tysta elbilar för personalen.

Firts Camp Ekerum

Tre lekplatser och gott om lekredskap för barnens bästa.

Lekplats - 10 poäng
Barnen kan ha riktigt kul på Ekerum. Vid stranden finns en jättelekplats med alla tänkbara lekredskap och en hoppkudde. För de små barnen finns det två lekplatser inne på området. Det finns även fotbollsplan och så det populära vattenlekområdet med uppvärmd pool, vilket är inkluderat i campingavgiften. Under de fem aktiva sommarveckorna finns en barnklubb med en rad aktiviteter. Sedan finns ett stort utbud av avgiftsbelagda nöjen, såsom spelhall, äventyrsminigolf, elbilar och glassbar.

Barnvänlig strand och flytbryggor.

Framkomlighet - 9 poäng
Det är lätt att ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Vägarna på området är plana och asfalterade. Det finns bra handkappanpassade toaletter såväl som fina barnrum med skötbord och barnbad. I naturreservatet Hallstorps hage bredvid campingen, finns en särskild slinga anpassad för barnvagnar/rullstolar.

Säkerhet - 9 poäng
Från första maj finns ett journummer att ringa. På högsäsong bevakas området nattetid av patrullerande vakter. Bom hindrar icke campande gäster att fara in på området.

Bra avstånd mellan ekipagen och brandredskap på flera ställen. Dessa platser är också markerade i campingbroschyren som alla gäster får.

Helhet - 9 poäng
Kommer du som vi en vårdag, blir tystnaden och naturupplevelsen de stora värdena. Blomsterprakten i Hallstorps hage är något av det häftigaste vi sett, olika orkidéer, kabbelekor, gulvivor, violer, svalört och kopiösa mängder blå-, röd-, gul-, vit-sippa.

Kommer du på högsäsong blir Ekerum något av en resort. Då finns här pizzeria, glassbar, café, strandrestaurang, affär och fiskrökeri. Dessutom har du en 36-håls och en 9-håls golfbana som grannar.

Campingens egen ölandsinspirerade äventyrsminigolfbana är inte så tokig den heller. Bra bad. Ett rikt utbud av promenadleder och en rad trevliga utflyktsmål, inte minst med Kalmar och Borgholm bara någon mil bort.

 FAKTA
H26 First Camp Ekerum
387 92 Borgholm

Tel 0485-56 47 00
E-post ekerum.@firstcamp.se
Webb www.firstcamp.se/ekerum

Öppet: 17/4–30/9
GPS-koordinater: N 56o47'36''   E16o33'59''

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                   8
Service                               8
Standard                             9
Skötsel                               7
Framkomlighet                    9
Lekplats                             10
Campingtomt                      9
Säkerhet                            9
Miljö                                  8
Helhetsintryck                    9
Summa poäng: 86

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842