Här lockar naturupplevelser, bad och golf

Här lockar naturupplevelser, bad och golf

Publicerad

Ingen park i världen kan mäta sig med naturens egen prakt, när den är som i Hallstorps Hage en vårdag i april. Vid det välkända naturreservatet ligger First Camp Ekerum, som var föremål för en campingkoll våren 2014.

 Läge - 8 poäng
Mellan Färjestaden och Borgholm på Öland, ligger First Camp Ekerum på stranden till Kalmarsund. Det är en sällsynt vacker camping med lövträd, tallar och massor av ölandstok. Därtill har du vackra stenmurar inne på campingen och direkt vid ankomsten ser du en röd väderkvarn. Badet, bara några steg från tomterna, är bra för alla åldrar. Du har goda bussförbindelser till både Kalmar och Borgholm. Två golfbanor på gångavstånd.

Service - 8 poäng
Vi har turen att komma när receptionen är öppen några förmiddagstimmar, men efter 1 maj blir det bättre. Och vid Kristi Himmelsfärdshelgen öppnar affären, så att du kan köpa ditt morgonbröd bland annat. Då öppnar även poolområdet för vattenlek i tempererat vatten.

Mottagandet är korrekt och broschyren över campingen informativ.

Standard på gemensamma anläggningar - 9 poäng
580 tomter och 140 stugor genererar ett stort område. Tillgången på toaletter, duschar och annan service är väl fördelat. Campingen är gammal och husen har renoverats successivt, därför skiljer sig de olika husen lite åt. Diskmaskin har du exempelvis i tre av husen, medan du har en modern tvättstuga i en annan. Totalt sett håller servicehusen en god standard.

Det finns familjebadrum att hyra.

Skötsel - 7 poäng
Campingen är nyöppnad för säsongen och området välstädat, förutom skräp runt ett servicehus, som är under reparation, vilket ser tråkigt ut. När vi går in i receptionen möts vi av en butik med det mesta huller om buller. Även om man skall öppna om ett par veckor, så ser det trist ut för alla vi entusiastiska vårbesökare som kommit just för att campingen har öppnat. Städningen är okej. Överfull sopcontainer trots låg beläggning.

Campingtomter - 9 poäng
Alla tomter är plana och lättillgängliga. Vissa är utrustade med vatten och avlopp samt TV-anslutning, fast mot extra avgift. Området ligger vackert vid havet, och många har en fin havsutsikt. Tomterna är markerade och generellt rymliga, vissa upp till 120 kvadratmeter.

Miljö - 8 poäng
Miljön står i fokus på campingen. Belysningen aktiveras när du öppnar dörren till servicehusen. Ledlampor i alla hus. Solceller och värmepumpar bidrar till värmeförsörjningen och uppvärmning av pool.
- Kortsystemet i duscharna har sänkt varmvattenförbrukningen radikalt mot tidigare, säger Lars Hagelin, vaktmästare. Även självaktiverande vattenkranar har bidragit till besparing av varmvattnet.

Komplett källsorteringsstation för sopor mitt på campingen. Tysta elbilar för personalen.

Firts Camp Ekerum

Tre lekplatser och gott om lekredskap för barnens bästa.

Lekplats - 10 poäng
Barnen kan ha riktigt kul på Ekerum. Vid stranden finns en jättelekplats med alla tänkbara lekredskap och en hoppkudde. För de små barnen finns det två lekplatser inne på området. Det finns även fotbollsplan och så det populära vattenlekområdet med uppvärmd pool, vilket är inkluderat i campingavgiften. Under de fem aktiva sommarveckorna finns en barnklubb med en rad aktiviteter. Sedan finns ett stort utbud av avgiftsbelagda nöjen, såsom spelhall, äventyrsminigolf, elbilar och glassbar.

Barnvänlig strand och flytbryggor.

Framkomlighet - 9 poäng
Det är lätt att ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Vägarna på området är plana och asfalterade. Det finns bra handkappanpassade toaletter såväl som fina barnrum med skötbord och barnbad. I naturreservatet Hallstorps hage bredvid campingen, finns en särskild slinga anpassad för barnvagnar/rullstolar.

Säkerhet - 9 poäng
Från första maj finns ett journummer att ringa. På högsäsong bevakas området nattetid av patrullerande vakter. Bom hindrar icke campande gäster att fara in på området.

Bra avstånd mellan ekipagen och brandredskap på flera ställen. Dessa platser är också markerade i campingbroschyren som alla gäster får.

Helhet - 9 poäng
Kommer du som vi en vårdag, blir tystnaden och naturupplevelsen de stora värdena. Blomsterprakten i Hallstorps hage är något av det häftigaste vi sett, olika orkidéer, kabbelekor, gulvivor, violer, svalört och kopiösa mängder blå-, röd-, gul-, vit-sippa.

Kommer du på högsäsong blir Ekerum något av en resort. Då finns här pizzeria, glassbar, café, strandrestaurang, affär och fiskrökeri. Dessutom har du en 36-håls och en 9-håls golfbana som grannar.

Campingens egen ölandsinspirerade äventyrsminigolfbana är inte så tokig den heller. Bra bad. Ett rikt utbud av promenadleder och en rad trevliga utflyktsmål, inte minst med Kalmar och Borgholm bara någon mil bort.

 FAKTA
H26 First Camp Ekerum
387 92 Borgholm

Tel 0485-56 47 00
E-post ekerum.@firstcamp.se
Webb www.firstcamp.se/ekerum

Öppet: 17/4–30/9
GPS-koordinater: N 56o47'36''   E16o33'59''

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)

Läge                                   8
Service                               8
Standard                             9
Skötsel                               7
Framkomlighet                    9
Lekplats                             10
Campingtomt                      9
Säkerhet                            9
Miljö                                  8
Helhetsintryck                    9
Summa poäng: 86

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2022-07

  • Husvagn & Camping 2022-06

  • Husvagn & Camping 2022-05

  • Campingkatalogen 2022

  • Husvagn & Camping 2022-04

  • Husvagn & Camping 2022-03

  • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206