Naturskönt och havsnära i Bohuslän

Naturskönt och havsnära i Bohuslän

Publicerad

Den bohusländska sommaren bjuder på salta hav, nyfångad fisk och solvarma klippor. Campingplatserna ligger tätt och vi har kollat in en av de mindre, nära turistmetropolen Hunnebostrand.

Läge - 8 poäng
Hunnebostrands Camping ligger i nordvästra hörnet på samhället. Lättast hittar du platsen om du kommer väg 174 norrifrån. Tillhör du de som gärna åker till Västkusten, men är rädd för att hamna på någon stimmig jätteanläggning, ja då är detta den optimala platsen. Bara 45 tomter och några uthyrningsstugor och allt inramat av klippor och lövskogsnatur. Du har 900 meter till centrum som på sommaren är en livlig mötesplats för turister, både de som kommit sjövägen och de som kommit med bil. Från campingen har du bara cirka åtta kilometer till grannsamhället Smögen, en av Sveriges populäraste semesterorter. Till havsbad tar det cirka 20 minuter att gå.

Campingen är inte stor, men receptionen är öppen till 22 varje dag och erbjuder både frukost- och fikabröd.

Service - 8 poäng
Receptionen är öppen dagligen från 8 – 22, och du kan beställa frukostbröd och kanelbullar. När du checkar in får du en riktigt bra informationsbroschyr, och det finns även en del broschyrer om närliggande utflyktsmål. Vänligt bemötande.

Standard - 5 poäng
Det finns ett servicehus innehållande duschar och toaletter, samt en tvättstuga. Diskar gör man utomhus, men under tak. Det handlar alltså om en typisk sommarcamping. I anslutning till diskplatserna finns även spis med ugn och mikro. Duscharna är kaklade.

Utslagsback för latrin finns men inte möjlighet för tömning av spillvatten från fasta tankar.

Skötsel - 5 poäng
Ute på campingen ser det hyfsat välskött ut, men städningen i servicehuset drar ner betyget.

Miljö - 1 poäng
Några miljöfrämjande åtgärder finns inte på campingen. Sopor slängs i en container. Tyvärr var det väldigt stökigt runt containern.

Säkerhet - 9 poäng
Bommen till campingen är låst varje natt. Personalen bor i en villavagn bredvid receptionen. Det finns viktiga telefonnummer angivna på receptionsdörren och i broschyren. Gott om brandposter, som har både pulversläckare och brandfilt, ute på området.

Handikappanpassning - 1 poäng
Det finns ingen speciell handikapptoalett, men det är ramp till de vanliga toaletterna och duscharna, så med rollator kan man säkert lätt ta sig in. Mellan servicehuset och receptionen går en gammaldags grusväg, väl hårdgjord. I övrigt består platsen av gräsytor lite ojämna här och var. Skötbord saknas. Högt trappsteg till receptionen.

Lekmöjligheter - 6 poäng
Den färgglada lekplatsen verkar kul. Den innehåller en rad klättermöjligheter och rutschkana. Här finns även sandlåda, gungor och spiraldjur.

Vi har inte sjöutsikt från husvagnen, men bara en knapp kilometer bort ligger centrum och den mysiga gästhamnen.

Campingtomter - 6 poäng
Tomterna är inte jättestora men lättillgängliga. Du har 10 ampère i eltillgång. Lite ojämnt i backen här och var. Naturen runt omkring är riktigt vacker.

Helhet - 8 poäng
Detta är en enkel sommarcamping, vars förtjänst är att den inte är så stor och att den ligger naturskönt. Dessutom går du på en kvart till Hunnebostrands centrum som sjuder av liv på sommaren. Här finns förstås fiskaffär, såväl som en rad restauranger. Trendiga sommarbutiker trängs runt hamnen. Du har mindre än en mil till Smögenbryggan, ett av Sveriges mest kända sommarresmål. Nordens Ark, en mycket sevärd djurpark med bland annat stort inslag av utrotningshotade arter, ligger cirka en mil bort.

Strax intill campingen börjar en rad motionsspår i längderna 1,5 – 12 kilometer. Personalen visar hur du går till närmsta badvik vid havet. Det finns både klippbad och sandstrand.

Utanför samhället ligger Sotenäs Golfklubb, och håller du dig till minigolf, så har campingen en charmig sådan. Nästan så man tror att den är K-märkt. Trots att servicehuset kunde hållits fräschare, så tycker vi att det är en mysig camping att bo på. Och definitivt prisvärd med hänsyn till sitt läge.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 8
Standard - 5
Skötsel - 5
Miljö - 1
Säkerhet - 9
Handikappanpassning - 1
Tomter - 6
Helhet - 8
Summa poäng: 57

 

FAKTA
FC 460 Hunnebostrands Camping
Hjälmetorpet
450 46 Hunnebostrand

Tel: 0523-501 12
E-post:info@hunnebostrandscamping.seHemsida: www.hunnebostrandscamping.sePris: 225-265 kronor inklusive el och dusch
Öppet: 5/6 – 18/8
GPS-koordinater: N 58o26'37   E 11o19'04'' E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Hunnebostrands Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

 • Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping: Havsbad som vid Medelhavet

  Slite Strandby & Camping blickar framåt. I fjol tog en ny entreprenör över anläggningen och nu vill man satsa på den havsnära campingen ett stenkast från Slite centrum.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-19 08:03

 • Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  Hörsjöns camping: Campa billigt vid Nissastigen

  I en skogsglänta med utsikt över en liten tjärn. Så idylliskt kan det vara att övernatta i Smålandsstenar. Men inte dyrare än många ställplatser.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-08-14 08:02

 • Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Kalvholmens Camping: Naturskön skärgårdscamping

  Sankta Anna var sjöfararnas helgon och namngivare till den skärgård där vi funnit Kalvholmens Camping. Kanske håller helgonet än idag ett vakande öga över besökarna till denna natursköna plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-11 08:35

 • Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Furuviks havscamping: En camping för bad och nöjen

  Ett nöjesfält, en djurpark, hotell och havsbad. Ja, allt ligger på samma ställe och har kompletterats med en välutrustad camping. Samlingsnamnet för härligheten är Furuvik.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-07-10 07:20

 • De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  De Papillon Camping: En plats för avkoppling och lek

  Nederländerna är riktigt bra på camping. Här vill vi presentera en av landets många superanläggningar. En fantastisk barnvänlig plats att pusta ut på när man kanske suttit i bilen under en lång resa.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-06-18 09:26

 • First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  First Camp Åhus-Kristianstad: Trivsamt och rent

  Efter att ha ägts av ett tyskt företag och skötts i disciplinerad preussisk anda, drivs anrika Åhus camping sedan ett par år tillbaka av kedjan First Camp. Vi har kollat om de lever de upp till sin fyrstjärniga status och om andan blivit mera tillåtande.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-05-17 07:46

 • Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  Campingkollen: Råbocka familjecamping – en doft av sommar

  I Ängelholm i Skåne hittar du en genuint klassisk sommarcamping direkt vid havet. Men sviker solen och värmen har staden mer att erbjuda sina gäster än bara bad.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-04-09 09:10

 • Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  Burgsviks camping: Gemyt på Gotland

  I Burgsvik fann vi en mysig familjecamping med pool och restaurang. Och här befinner du dig nära raukarnas land med majestätiska Hoburgsgubben på cykelavstånd.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-03-23 14:14

 • Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors Camping & Fritid: Campa på gränsen

  Töcksfors är norrmännens shoppingmekka, Dalslands kanals sista slussområde och plats för en liten trevlig camping bara ett stenkast från E18.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2019-01-15 09:57

 • Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Främby Udde Resort: Naturen är poängen

  Nu har det hänt igen. Vi har lockats till en camping för att ordet resort ingått i namnet. Trott att vi skulle komma till något extra och blivit besvikna. Främby Udde Resort hade kunnat bättre. Men det fina läget vid sjön Runn ger poäng.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-12-01 08:52

 • Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  Silverhöjdens Camping: Fridfullt vid sjön

  – Vi är positivt förvånade, säger Lars-Erik och Marie Malmström från Örebro. Och vid vårt besök framkom tydligt att Silverhöjdens Camping håller på att bli en riktigt fin plats tack vare ny regi sedan ett par år.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-11-18 10:20

 • Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Kapelludden: Bo vid stad och bad

  Vill du uppleva den välkända solnedgången över Kalmarsund, eller bo på en ort som dragit till sig gourmetkockar och konstnärer som en blomsteräng drar till sig bin? Då skall du ta dig till Kapelludden Camping & Stugor i Borgholm.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-10-19 15:18

 • Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Berkinge Bad & Fiskecamp: Vi hittade en skatt i skogen

  Mitt emellan två av Sveriges största industriminnen, Lövstabruk och Forsmark, ligger en liten by som heter Berkinge. Och här mitt i skogen vid en sjö fann vi en camping, vars namn du skall lägga på minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-10 14:47

 • Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsvikens camping: Bastu och surströmming

  Norrfällsviken är ett naturreservat och tillhör världsarvet Höga kusten som UNESCO valt att värna om. Norrfällsvikens Camping är en fin representant för denna värdefulla plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-09-07 12:29

 • Lägg Burträsk på minnet

  Lägg Burträsk på minnet

  Burträsk har gjort sig känt för den goda Västerbottensosten. Om vintern ligger samhället i dvala, men under den korta sommaren blommar orten upp i ordets rätta bemärkelse. Detta märks inte minst på den fina campingplatsen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2018-08-08 11:50

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

 • Husvagn & Camping 2019-04

 • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842