Naturskönt och havsnära i Bohuslän

Naturskönt och havsnära i Bohuslän

Publicerad

Den bohusländska sommaren bjuder på salta hav, nyfångad fisk och solvarma klippor. Campingplatserna ligger tätt och vi har kollat in en av de mindre, nära turistmetropolen Hunnebostrand.

Läge - 8 poäng
Hunnebostrands Camping ligger i nordvästra hörnet på samhället. Lättast hittar du platsen om du kommer väg 174 norrifrån. Tillhör du de som gärna åker till Västkusten, men är rädd för att hamna på någon stimmig jätteanläggning, ja då är detta den optimala platsen. Bara 45 tomter och några uthyrningsstugor och allt inramat av klippor och lövskogsnatur. Du har 900 meter till centrum som på sommaren är en livlig mötesplats för turister, både de som kommit sjövägen och de som kommit med bil. Från campingen har du bara cirka åtta kilometer till grannsamhället Smögen, en av Sveriges populäraste semesterorter. Till havsbad tar det cirka 20 minuter att gå.

Campingen är inte stor, men receptionen är öppen till 22 varje dag och erbjuder både frukost- och fikabröd.

Service - 8 poäng
Receptionen är öppen dagligen från 8 – 22, och du kan beställa frukostbröd och kanelbullar. När du checkar in får du en riktigt bra informationsbroschyr, och det finns även en del broschyrer om närliggande utflyktsmål. Vänligt bemötande.

Standard - 5 poäng
Det finns ett servicehus innehållande duschar och toaletter, samt en tvättstuga. Diskar gör man utomhus, men under tak. Det handlar alltså om en typisk sommarcamping. I anslutning till diskplatserna finns även spis med ugn och mikro. Duscharna är kaklade.

Utslagsback för latrin finns men inte möjlighet för tömning av spillvatten från fasta tankar.

Skötsel - 5 poäng
Ute på campingen ser det hyfsat välskött ut, men städningen i servicehuset drar ner betyget.

Miljö - 1 poäng
Några miljöfrämjande åtgärder finns inte på campingen. Sopor slängs i en container. Tyvärr var det väldigt stökigt runt containern.

Säkerhet - 9 poäng
Bommen till campingen är låst varje natt. Personalen bor i en villavagn bredvid receptionen. Det finns viktiga telefonnummer angivna på receptionsdörren och i broschyren. Gott om brandposter, som har både pulversläckare och brandfilt, ute på området.

Handikappanpassning - 1 poäng
Det finns ingen speciell handikapptoalett, men det är ramp till de vanliga toaletterna och duscharna, så med rollator kan man säkert lätt ta sig in. Mellan servicehuset och receptionen går en gammaldags grusväg, väl hårdgjord. I övrigt består platsen av gräsytor lite ojämna här och var. Skötbord saknas. Högt trappsteg till receptionen.

Lekmöjligheter - 6 poäng
Den färgglada lekplatsen verkar kul. Den innehåller en rad klättermöjligheter och rutschkana. Här finns även sandlåda, gungor och spiraldjur.

Vi har inte sjöutsikt från husvagnen, men bara en knapp kilometer bort ligger centrum och den mysiga gästhamnen.

Campingtomter - 6 poäng
Tomterna är inte jättestora men lättillgängliga. Du har 10 ampère i eltillgång. Lite ojämnt i backen här och var. Naturen runt omkring är riktigt vacker.

Helhet - 8 poäng
Detta är en enkel sommarcamping, vars förtjänst är att den inte är så stor och att den ligger naturskönt. Dessutom går du på en kvart till Hunnebostrands centrum som sjuder av liv på sommaren. Här finns förstås fiskaffär, såväl som en rad restauranger. Trendiga sommarbutiker trängs runt hamnen. Du har mindre än en mil till Smögenbryggan, ett av Sveriges mest kända sommarresmål. Nordens Ark, en mycket sevärd djurpark med bland annat stort inslag av utrotningshotade arter, ligger cirka en mil bort.

Strax intill campingen börjar en rad motionsspår i längderna 1,5 – 12 kilometer. Personalen visar hur du går till närmsta badvik vid havet. Det finns både klippbad och sandstrand.

Utanför samhället ligger Sotenäs Golfklubb, och håller du dig till minigolf, så har campingen en charmig sådan. Nästan så man tror att den är K-märkt. Trots att servicehuset kunde hållits fräschare, så tycker vi att det är en mysig camping att bo på. Och definitivt prisvärd med hänsyn till sitt läge.

 Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge - 8
Service - 8
Standard - 5
Skötsel - 5
Miljö - 1
Säkerhet - 9
Handikappanpassning - 1
Tomter - 6
Helhet - 8
Summa poäng: 57

 

FAKTA
FC 460 Hunnebostrands Camping
Hjälmetorpet
450 46 Hunnebostrand

Tel: 0523-501 12
E-post:info@hunnebostrandscamping.seHemsida: www.hunnebostrandscamping.sePris: 225-265 kronor inklusive el och dusch
Öppet: 5/6 – 18/8
GPS-koordinater: N 58o26'37   E 11o19'04'' E

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Hunnebostrands Camping?
Här kan du sätta ditt eget betyg

On
Off

0 kommentarer

 • Värnamo camping: Både skog och stad

  Värnamo camping: Både skog och stad

  En camping i naturen med fem minuters promenad till centrum. Värnamo bjuder sina besökare på det bästa läget. Hur platsen är för övrigt har vi tagit reda på och här får du resultatet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-12-05 07:34

 • Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Mosjöns Camping & Stugby: Camping utan omväg

  Direkt vid E4:an, inbäddad i grönska vid en badsjö. Det är säkert många som önskar sig detta när kvällen närmar sig under semesterresan. Norr om Örnsköldsvik finns precis en sådan plats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-11-14 08:47

 • Fossen Camping: Vid hav och klippor

  Fossen Camping: Vid hav och klippor

  En enkel men rofylld Västkustcamping skulle kunna bli slutomdömet om Fossen Camping. Men det är också en plats fylld av glada barfotabarn som springer runt på härliga grönytor, och av människor som solar på klipporna vid Gullmarsfjorden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-10-13 07:46

 • Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Osby Camping: Mysigt vid insjön

  Sverige har en skatt av små campingplatser belägna vid en insjö med både bad och härligt campingliv. En typisk sådan plats är Osby Camping.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-20 07:32

 • Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget, Karlstad: Helårsöppet men är bäst sommartid

  Skutberget är den mest närbelägna campingen för ett besök i Karlstad och därmed är det välkommet att anläggningen är öppen året om. Men som semestermål gör sig platsen allra bäst på sommaren när det är badväder.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-09-15 07:01

 • Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Östanå camping: Sommaridyll i Småland

  Behöver ni en övernattningsplats i Småland en sommarkväll ska ni lägga Östanå i Vetlanda på minnet. Här kan man ta ett dopp i sjön, gå en promenad längs rösad led eller kanske till och med spela golf på 18-hålsbanan som gränsar till campingen.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-22 07:25

 • Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  Sörfjärden – toppenbra sommarcamping

  En nästan ny camping vid Norrlandskusten med ett havsbad som för tankarna till Rivieran. Så kan Sörfjärdens Camping enkelt beskrivas. När sommaren slår till är detta en anläggning som du bör ha i minnet.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-08-19 07:54

 • Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Sikfors camping: Här hoppar laxen

  Laxtrappan vid Sikfors Camping är en del av naturupplevelsen som campingen erbjuder, och friden vid Piteälvens strand går nästan att ta på. Den här kollen handlar om en liten camping i en storslagen natur.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-27 07:08

 • Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Lisebergs Camping Askim Strand: Storstadsbesök och salta bad

  Camping och nöje i Göteborg stavas Liseberg. De två mest centrala campingplatserna ingår i det välkända nöjesföretaget, Lisebergsbyn och Lisebergs Camping Askim Strand. Vi har kollat in den sistnämnda.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-25 07:48

 • Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village i Rom: Lummigt och stadsnära

  Flaminio Village Camping & Bungalow Park är namnet på en utomordentligt bra anläggning att bo på vid ett besök i Rom. Receptionen är inte bara öppen hela dygnet utan ger all information du kan behöva för att du smidigt ska kunna ta dig till den sevärda staden.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-07-07 06:36

 • Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  Björkbacken – campa i Astrid Lindgrens värld

  I Vimmerby påminns man överallt om Astrid Lindgrens böcker och dess karaktärer. Karaktärs-hotellet är ett bevis och vid detta hotell ligger också en camping som vi har kikat lite närmare på.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-06-20 08:25

 • Bästa campingarna sedan 2017

  Bästa campingarna sedan 2017

  Vilken är egentligen den bästa campinganläggningen? Beroende på vem eller vilka man frågar kommer också svaren att vara olika. Vår testpanel, de multirutinerade Catharina och Lars-Åke Höglund, har testat hundratals olika campingplatser med varierande betyg. I denna artikel har vi kikat på de som fick högst betyg vid deras besök. Kanske är det någon av dessa som lockar att möjligtvis prova något nytt 2022?

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-25 07:22

 • Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Vita Sands Camping: Barnvänligt vid Kalmarsund

  Man skulle kanske kunna säga Kalmars Riviera, för Vita Sands Camping söder om Kalmar är ett riktigt paradis för badtokiga.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-05-18 07:26

 • Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta/Österby Camping: Mysig camping med dubbla namn

  Näshulta Camping eller Österby Camping, välj det du vill för det handlar om samma plats. En liten sörmländsk pärla som erbjuder billig övernattning och kanske ett dopp i sjön.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-04-07 07:09

 • Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Wassbacken: Underbar sommarcamping vid Göta kanal

  Om du har suttit en sommarkväll på kanalbanken vid Vassbacken, då vet du hur härligt det kan vara. Här på Göta kanals västgötasida fann vi en liten men välutrustad campingplats.

  Campingkollen Catharina Höglund, 2022-02-28 07:37

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206